Duben
ohodnotit

Hodina pušek

Hour of the Gun

Další název:
The Law and Tombstone
Žánr:
Rok:
1967
Délka:
100 minut
„Nosí šerifskou hvězdu a chce v tomhle městě zastavit rozpoutané peklo násilí a zločinu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hodina pušek
Starý rančer Ike Clanton se se svojí bandou pokouší ovládnout arizonské město Tombstone a jeho okolí. Všechny nepohodlné přitom rychle a neúprosně odstraňuje z cesty. Proti němu stojí uznávaný šerif Wyatt Earp, jenž se marně pokouší zastavit rozpoutaná bezpráví a násilí. Spolehnout se přitom nemůže na zbabělé zástupce ve vedení města, ani na úplatného soudce Hermana Spicera. Ve chvíli, kdy hrozí, že by mohl ztratit svůj vliv, se Clanton pokusí zasáhnout Wyatta na tom najcitlivějším místě.


Autor: ajaajena

Popis / Obsah / Info k filmu Hodina pušek
Další filmová verze přestřelky u OK Corrall.
John Sturges se pokusil zrekonstruovat proslulou přestřelku v Tombstone u ohrady O.K. a následky, které z této přestřelky vyplynuly. Wyatt Earp nedlouho poté nechal práci strážce zákona, Doc Holliday pomalu umírá na souchotě, Ike Clanton byl posléze zabit, protože si chtěl srovnat s Wyattem účty.
Zajímavostí na filmu může být i to, že se zde mihne v roli Octaviuse pozdější hvězda světového filu Jon Voight, v roli Doca Hollidaye se představil Jason Robards, který se později stal jednou z hvězd filmu Tenkrát na západě, Den poté, a jiných.
Další obsah se připravuje
Manicfilmdat a jeho archív


Autor: Edward52

Popis / Obsah / Info k filmu Hodina pušek
V historicky věrném přepisu krvavého boje u arizonského města Tombstone režiséra Johna Sturgese ztvárnil roli legendárního šerifa Wyatta Earpa zkušený James Garner. Ve snímku debutoval Jon Voight.

Zdroj: AMC Networks International


Popis / Obsah / Info k filmu Hodina pušek
Starý rančer Ike Clanton se pokouší se svojí bandou za každou cenu ovládnout arizonské město Tombstone a jeho okolí. Tento záměr před nikým příliš netají, všechny nepohodlné přitom rychle a neúprosně odstraňuje z cesty. Proti němu stojí uznávaný šerif Wyatt Earp, jenž se marně a téměř osamoceně pokouší zastavit rozpoutané bezpráví a násilí. Spolehnout se přitom příliš nemůže na zbabělé zástupce ve vedení města, ani na úplatného soudce Hermana Spicera. Ve chvíli, kdy hrozí, že by mohl ztratit svůj vliv, se Clanton pokusí zasáhnout Wyatta na tom nejcitlivějším místě. Proto chce zákeřně zabít jeho bratry. Šerif Wyatt Earp se odhodlá složitou situaci řešit po svém. Pomoc proti přesile zločinců mu přitom nabídne známý pistolník, věčný opilec a hazardní hráč Doc Holliday… Působivý western, jehož děj se odehrává v osmdesátých letech devatenáctého století, natočil úspěšný hollywoodský režisér John Sturges (podepsaný rovněž pod filmy Černý den v Black Rock, Sedm statečných, Velký útěk či sci-fi Zajati vesmírem).
Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

30 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

10 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10