Duben
ohodnotit

Hlídač č. 47

Další název:
Guard No. 47
Rok:
2008
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
28.11.2008
„Karel Roden v milostném příběhu o lásce, vášni, smrti a trestu.“

Komentáře k filmu Hlídač č. 47

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.9.2010
Už někdy v třetině filmu   začalo být jasné, že   skončí nějakým způsobem   tragicky, něčí smrtí. Od   kněze jsem čekal něco   jiného, než čím se ukázal   být.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2010
Film se mi líbil, když   srovnávám s ostatními   českými filmy, které se   točí dnes, tak je to   nadprůměr. Já ho osobně   kladu na stejnou úroveň jako   snímek režiséra J.   Rovenského s Jaroslavem   Průchou, Ladislavem Boháčem   a Marií Glázrovou.
clara.bow
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2009
Osobně sice Rodena hodně   uznávám, ale rozhodně nemá   na výkon Jaroslava Průchy v   roli Douši, a ztratil tu   správnou atmosféru, kterou   prvotina má.Pro mne je to jen   č.2,
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2012
Ponurá atmosféra příběhu,   nostalgie oprýskaného   vechtru na sněhem zaváté   lokálce, krvavé vsuvky   vzpomínek na zákopy 1.   světové války,   charismatický Karel Roden a   slizský úsměv Vladimíra   Dlouhého... Možná žádné   filmařské veledílo, ale   přiznávám - mně se to   líbilo. A to tak, že   velmi...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2011
Karel Roden má tu smůlu, že   se narodil v srdci Evropy a ne   někde v LA, protože s tím   co dokáže stvořit na   plátně by si dávno tykal s   Dustinem Hoffmanem a na kafe   chodil s Al Pacinem. I když   možná s nimi na to kafe   chodí, ale v Hollywoodu by   byl celebrita, která prostě   umí.
Hlídač č. 47 s   ním stojí a padá, i když   Jiráček a Dlouhý se také   ve svých rolích vymykají z   českého standardu. Příběh   je hodně silný, nesladce   zpracovaný, stylizované   záběry zapadaných kolejích   můžou někomu vadit, ale tak   moc jich zase nebylo, hudba   výborná. Trošku jsem měla   pocit, že se více hledělo   na formu než na obsah, což   je možná trošku škoda,   nicméně za nové   zpracování Hlídače se   režisér Renč stydět   nemusí.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Opět jsem měl přehnaná   očekávání a přesto, že   film má dobrý námět a je   natočen profesionálně   zaujal mě jen průměrně.   Herecké obsazení, hlavně   Karel Roden bylo také dobrou   trefou.
M.A.G.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Moc jsem byl na tento kritikou   velmi vychvalovaný film   zvědavý. Bohužel nesplnil,   to co jsem od něj čekal a   nezaujal mě, tak jak jsem si   představoval. I přes   skvělý výkon Karla Rodena,   tak nic pro mně. Už se k   tomu vracet nebudu. Jednou   stačilo.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2018
Kvalitní film
Film se zajímavou   atmosférou. Mlha a zima   dotváří ponurou minulost i   současný život hlídače   č.47, prožil jatka v první   světové válce, má z toho   trauma a noční můry, nyní   má práci a krásnou ženu...   Film se tvůrcům i hercům po   všech stránkách povedl.   Doporučuji ke zhlédnutí.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Naprosto výborné drama!
Takřka od premiéry na   sklonku listopadu 2008 jsem   byla nedočkavá tento nový   Renčův režisérský počin   vidět. Návštěva kina   stále nevycházela, podařila   se až dnes. Nadšení z filmu   je obrovské. Musím s   uspokojením konstatovat, že   zejména v poslední době jde   český film výrazně nahoru.   Stále sice má spoustu   slabých míst, ale narozdíl   od produktů před pár lety,   kdy nějaký koukatelný   člověk hledal lupou, dnes je   to přece jen výrazně   lepší.

K   filmu samotnému. Tleskám. V   prvé řadě za mého   oblíbeného herce Karla   Rodena, výborného   představitele   nejrůznějších   charakterních rolí, což   umocňuje jeho drsná vizáž   a charakteristický hlas.   Postava člověka, jenž žije   s výčitkami za smrt své   bývalé lásky, manželčiny   sestry, jenž trpí   halucinacemi vyvolanými   otřesnými prožitky na   frontě v 1. světové válce,   je ztvárněna v Rodenově   pojetí neuvěřitelným   způsobem. Je vidět   maximální soustředěnost,   jíž do své role herec   vložil. Lucia Siposová v   roli jeho ženy je dalším   zajímavým prvkem filmu. Má   krásný hlas, oceňuji, že   nebyl předabován, jak je   tomu "dobrým"   zvykem u některých   slovenských herců, což je   mi silně proti srsti, neboť   mi to přijde jako újma na   osobnosti předabovaného   herce. Hlas Lucie je jemný,   česky mluví s lehkým   nádechem slovenského   přízvuku, což dělá roli   zajímavou samu o sobě.   Představitel jejího milence   - hrobníka - Václav   Jiráček je od pohledu   skutečný padouch. Nemyslím   tím samozřejmě, že   padouchem je herec sám o   sobě, ale to jeho role je tak   dobře vytvořena, že mu   člověk to pokrytectví,   faleš a touhu po fyzické   rozkoši naprosto věří.
Prostředí poválečné   vesnice, kde lidé - byť už   v r. 1920 je ve městech   výrazný technický pokrok -   žijí stále hodně   "postaru" - je   vykresleno s realistickou   přesností. Pro mne, jako pro   člověka milujícího drama a   projekty, v nichž není o   psychologicky vypjaté momenty   nouze, tento film zcela   naplnil představy, jaké jsem   očekávala. Je zde psychická   rozervanost, manželská   nevěra, živočišná touha   po smilné tělesné rozkoši,   lidská ubohost vysmívat se   postiženému člověku, boj   člověka s vlastním   svědomím a snad i touha   žít jinak, nežli doposud.   Porovnám-li s původní   předlohou z 30. let, je   Renčova verze rozhodně   daleko lepší, což ale zase   je třeba posuzovat s ohledem   na dobu, kdy oba filmy   vznikly. Na 30. léta byl   původní zfilmovaný Koptův   román také poměrně   odvážným počinem. Novou   verzi tedy mohu milovníkům   podobného žánru jen   doporučit.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2015
Kvalitní film po všech   stránkách - od předlohy   přes dokonalou výpravu,   výkony herců, zvláště   Karla Rodena, až po emoce   ždímané z diváků. Nejvíc   mě zaujala vytvořená   atmosféra neustále   zatažené oblohy a   očekávaného tragického   vyústění.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2013
Vynikající drama v režii   F.Renče.Brilantní herecký   výkon K.Rodena jako hlídače   na jednom železničním   přejezdu který na čas   ohluchne kvůli zranění z   války.Výborné dramatické   scény.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2013
Neuvěřitelný výkon Karla   Rodena a naprosto skvělé   dramatické scény. To je ale   bohužel vše - děj celkový   byl velice táhlý a chvílemi   nudný, bitevní scény   zbytečně dlouhé a naopak   závěr velmi rychlý. Tyto   prvky mi požitek natolik   znepříjemnili, že jedno   zhlédnutí bylo rozhodně   zajímavé, ale naprosto   stačilo a netřeba se vracet.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Já si prostě nemůžu   pomoct, ale tenhle film mě   totálně dostal. Karel Roden   je prostě borec, kterej   dokáže zahrát snad   všechno, no a Filip Renč je   ve své kolísavé kariéře   zrovna tady zcela při   smyslech a natočil film s   naprosto jednoduchou, ale o to   víc hlubokou tématikou   lásky, zrady a trestu.   Vážně parádní film, já   nemam co víc říct.
lucymat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Nevím proč, ale v úvodních   titulcích mě trochu   zaskočilo, že pod hlavičkou   "režie" byl Filip   Renč. Hlídač se však   celkem povedl. Karel Roden s   Lucií Siposovou hrají   skutečně výtečně. Oba se   snaží jít až na dřeň   lidské psychiky a působí   velmi přesvědčivě.   Nechybí tu tajemství v   podobě mrtvé sestry, ani   syrovost prostředí a lezavé   zimy. Přesto mi tu jedna   postava nesedí. Tou je   hrobník. Možná je to   obsazením, možná ne tak   detailně propracovanou   postavou, každopádně mohl   být podán ještě   "šíleněji".
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2011
Bezesporu jedno z nejlepších   děl Renče, naprosto   dokonalý výkon Rodena.   Nemám co vytknout. Snímek je   vhodný jen pro náročného   diváka. Skvost české   kinematografie.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2012
Jo,dost dobrý
Tento žánr není úplně   můj oblíbený,ale když je   dobře natočený,tak se na   něj podívám rád.Tento film   patří určitě k těm   lepším.Výborný   Roden,Dlouhý a   další,ponurá celková   scéna,zajímavý   námět.Dobrej film
Charlie35
Hodnocení:
Přidáno: 29.9.2010
Velmi dobrý film se skvělou   dobovou atmosférou,   kvalitními hereckými výkony   a podmanivou Škorpíkovo   hudbou. Věčné podobenství   o vášní, lásce,   odpuštění, pomstě,   zločinu a trestu, tentokrát   v kvaltním kabátu Filipa   Renče.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Na ceske pomery velmi   vyjimecny pocin, ktery zaujme   hlavne preciznim herectvim   Karla Rodena a skvelou   kamerou.
stanko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2012
Opravdu krásný film. Po   dlouhé době zase pořádný   český film. Roden byl super,   a krásná hudba. Fakt všem   doporučuju.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2018
Viděl jsem jednou. Bylo to   dobré, ale podruhé už bych   na to koukat nemusel. Roden   zraje s věkem.
Clockwork
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.11.2008
Rekl bych ze ceskej divak neni   zcela pripravenej na takovehle   zpracovani dramatu v podani   tuzemskych hercu a   prostredi,cele to pusobi tak   trochu chladne a   necitelne.Ovsem Roden me   nezklamal a potvrdil ze patri   mezi Czech Elite.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2011
Je pravda, že je to velmi   psychologický film a hoodně   dobře natočený Filipem   Renčem, vřele doporučuji,   Karel Roden stvárnil postavu   Josefa Douši, který je po   první světové válce,   hrůzou války narušen a při   výbuchu jedné miny, dokonce   ohluchne. Když se poté   jednoho dne rozčílí,   ohluchne nakrátko znova a   když se mu sluch zase   vrátí, neřekne o tom nikomu   a předstírá huchotu až na   konec, skvělý film, jinak se   mi to docela líbilo..
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.11.2008
No nic moc jsem od toho   necekal, zacatek byl   rozvlekly, radobyumelecky   zpracovany, moc detailu,   prehravani, chabe herecke   vykony... jenze tu proste byl   Roden a ten zahral nejlip, jak   jsem ho kdy videl. Nakonec   jsem byl mile prekvapen.
sakro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2010
Renčova lepší chvilka
Obecně nemám rád filmy   Filipa Renče. Nevím, proč   bych měl být v depresi já,   když je v ní evidentně on.   Naštěstí i on má ve své   tvorbě výjimky. Třeba filmy   Román pro ženy nebo   Rebelové, které jakoby ani   nebyly stvořeny pod jeho   vedením. Hlídač č.47 z té   deprese nevybočuje, ale tady   mi to nejen nevadí, k tomu   příběhu to naopak patří.   Prostě se to povedlo se   vším všudy. Četl jsem   spoustu recenzí   srovnávajících tento   snímek s tím původním z   roku 1937. Prý je ten starý   lepší, já to však nemohu   posoudit, neviděl jsem jej.   Myslím si ale, že   srovnávání něčeho co   vzniklo před bezmála   sedmdesáti lety s dílem   dnešním je obzvláště ve   filmové tvorbě   neobjektivní. Všechno   prodělalo svůj vývoj -   technika i způsob herectví a   především požadavky   diváka. Já tedy   nesrovnávám, pouze hodnotím   soudobou verzi. Perfektně   ponurá a bezútěšná   atmosféra, naprosto   nadstandardní herecké   výkony téměř všech   účinkujících, bezchybná a   profesionální kamera,   citlivý střih a zajímavá   hudba. Prostě protentokrát   má Filip Renč mou pochvalu.   V současnosti jsou kina   zahlcena obrovskou spoustou   nových filmů, ale těch,   které jsou podtrženy   kvalitou, moc není. Hlídač   č.47 k nim naštěstí po   všech stránkách patří. Je   samozřejmé, že se nemohl   líbit všem Není to totiž   film k pobavení nebo   odreagování, je to film s   myšlenkou a k zamyšlení, a   to není pro každého.   Doporučuji všem, i když   předem vím, že mě někdo   prokleje.
andriy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Celý film opravdu stojí na   výborném výkonu Karla   Rodena. Jsou tam chvíle,   které se vlečou, ale v   žádném případě nenudí.   Naopak jsou tam silně   emotivní chvíle, kdy se jen   divíte Doušovi jak se   dokáže udržet "v   klidu", a jde si dále po   svém. Hudba, ta opravdu   stojí za to, je opravdu   krásná, a naprosto plní   svůj účel přesně ve   chvíly, kdy to má být a   podporuje už tak, silné   emoce. Prostředí   nebezpečně krásné a   zároveň depresivní. Za   vypíchnutí stojí Doušovi   flashbacky z války, někdy   skočící do děje s takovou   surovostí až se leknete.   Čemu jsem opravdu nevěřil,   byl tak trochu prapodivný   výkon hrobaře Ferdy, v   žádném případě nechci   říct, že to zahrál   špatně, ale jeho výkon a   vyjadřování mi naprosto   nesedlo a vadilo mi po celý   film bez jakékoliv jeho   světlé chvilky. Role, která   se mi líbila, samozřejmě   hned po Rodenovi, byl   kostelník Bártík, místo   Bohova pobočníka bych ho   spíše nazval pobočníkem   ďábla, kvůli jeho výrazu,   pozorování prostředí a   našeptávání ostatním,   opravdovej hajzlík! Nakonec   nádherný hlas Lucie   Siposové, z toho jsem byl   unešenej. Ale bohužel   nemůžu říci, že je   nadprůměrný, ikdyž   říkám nejlepší český   film za poslední dobu.
aurora45
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2010
Viděla jsem obě filmové   verze Koptova románu a vždy   jsem byla spokojena. Ale nelze   srovnávat! Pojetí, technika,   herci - za 70 let se přece   nedá nic kopírovat. Ač   uznávám jen některé   Renčovy filmy, tento patří   rozhodně k (nejenom jeho)   nadprůměru. Počínaje   Rodenem, pokračuje Dlouhý,   sekundují Jiráček,   Siposová - prostě to   nejlepší a potom i to   lepší ze současné herecké   neseriálové generace. Depka   nedepka, velmi slušnej   biják.
raindog
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.2.2009
???
Roden je PAN herec, toť   bezpochyby, ale postavit celý   film jen na jeho výkonu,   vlacích a zimě?
O   herectví Jiráčka a   Spiposové raději pomlčet a   jen Vladimír Dlouhý se   ještě snaží zachránit   film před katastrofou. Navíc   dosti špatná hudba, místy   až nepříjemná pro mé   ucho.
Filip Renč mě   ještě žádným svým filmem   nepřesvědčil.
Lucelka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2010
Film Hlídač č.47 se mi   velice líbil. Byl napínavý   od začátku až do konce Bylo   v něm mnoho emocí. Skvěle   zachycena tehdejší doba.   Ocenuji také naprosto   skvělý výkon Karla   Rodena,který do roli   hlídače dal naprosto   všechno. Karel Roden je Pan   herec a v tomhe filmu to   ještě více utvrzuje
luca-luciano
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Pan Roden je člověk,   kterého si strašně vážím   a za tenhle film ho mám   ještě radši. Příběhově   je to celkem slušně   provedené a ostatní věci   nejsou k zahození. Myslím   že se režisér překonal v   jeho dovednostech a to klobouk   dolů. Na český film je to   velmi obstojně provedený   film s drsným tématem.   Jistě že má své chyby, ale   ty můžeme v tomto příadě   přehlédnut.
2104
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2010
Na tenhle film jsem byla moc   zvědavá a nezklamal.   Úžasná atmosféra, rychlý   spád děje a hlavně   vynikající herecké výkony.   Vůbec si nemyslím, že film   zachraňoval pouze Karel   Roden. Mě zaujala   představitelka Aničky.
kara.lol
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.9.2010
Naprosto úžasný film, a to   především díky skvělému   výkonu Karla Rodena.   Strhující příběh,   výborná hudba, prostě   určitě stojí za   podívání.
Petr1984
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2009
V podstatě se ztotožňuju s   komentářem Petry, i když   hodnocení dávám nižší.   Roden je bezesporu výbornej,   na jeho výkonu fakt stojí   celý film. To o ostatních   už říct až tak nejde, snad   s výjimkou Vládi Dlouhého v   roli kostelníka. Siposová   jako nevěrná manželka   zvládá lépe roli vášnivé   svůdnice nežli roli matky a   ženy drážního hlídače.   "Uťápnutá" poloha   jí jde trošku hůř. Nápad   se vzpomínkami na válku sice   není špatný, ale těch   scén v hlavě Douši je až   moc a zbytečně to odvádí   od děje. Ještě detail.   Doušová otěhotněla v   zasněžené zimě, porodila   rovněž. Trochu mě to   zarazilo, ale řekněme, že   zimy bývaly tehdy delší a   plno sněhu. No dobře, tak   třeba otěhotněla v březnu,   kdy sníh ještě byl.   Porodila v listopadu, kdy   sníh už byl. Jinak mi to   nevychází.
remky3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2010
Krásný film s dějem. Zase   po dlouhé době krásně   natočený český film.   Výkon Karla Rodena je   úžasný. Prostě jsem ho v   tom filmu nevímal jako herce.   Úplně se ztotožnil s   postavou.
Dr.Karas
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.2.2009
...vyrovnávám balanc, na 1   to rozhodně není, ale   snímek z r. 37 má rozhodně   větší hloubku a pana   Průchu nedokáže nikdo   překonat...
Manuela
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Další film, co jsem viděla   spíš dobrovolně povinně   kvůli maturitě. Ale jo,   nebylo to špatný. Kdyby se   tam hlídačovi nevracely ty   vzpomínky z války a film byl   o něco kratší, bylo by to   lepší. Tohle mi přišlo   takový rozvleklý. Nejlepší   byl určitě Karel Roden. Svou   roli hrál fakt   přesvědčivě. Ten co hrál   milence jeho ženy byl takovej   divnej. Moc se na to nehodil.   Naopak hustej byl hrobník -   Vladimír Dlouhý. Líbila se   mi ta zasněžená krajina.   Ponurá hudba tomu taky sedla.
lucish
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.10.2009
Na tento film jsem se moc   těšila,ale   upřímně...zklamal   mě.Výkon Rodena dobrý,ale   příběh slabý a děj o   ničem.Erotická scéna v   márnici (i mimo ní) byla   nechutná.Takže krásné   záběry,světlo,prostě   vše,co umožňuje dnešní   technické zázemí,ale víc   nic.Hlas Šipošové   hrozný...Oceňuji snad jen   scénu před komisí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46781minih46781Pohanská madona (1980) 
A Pogány madonna n
minih144842minih144842Jak se točí film (2010) 
The Making of Plus One n
minih74612minih74612Silák Langdon (1926) 
The Strong Man n
minih48219minih48219JCVD (2008) 
JCVD n
minih48222minih48222Příběhy Richarda O. (2007) 
L´Histoire de Richard O. n
minih34742minih34742Král zabijáků (1998) 
Sat sau ji wong n
minih51491minih51491Matchless (1967) 
Matchless n
minih182831minih182831Lorelei (2020) 
Lorelei n
minih155702minih155702Mark Felt: Muž, který zradil (2017) 
Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House n
minih102733minih102733Dračí doupě 3 - Kniha děsivé temnoty (2012) [Video] 
Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Marie Antoinetta

00:10 - 01:05

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

00:30 - 01:20

2 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:50 - 00:50

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:45 - 00:50

47 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10