Hledá se Jednooký Jimmy (1994)

Hledá se Jednooký Jimmy (The Search for One-Eye Jimmy)
73.3 %
 
 

The Search for One-Eye Jimmy

Další název: Hledání Jednookého JImma/Pátrání po Jednookém Jimmym

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 85 min.
Mladý režisér Les se jednoho vrátí do Brooklynu, aby zde natočil dokument o zdejším životě. Má k tomuto místu citový vztah, vyrůstal zde od dětských let, a tak skoro všechny místní zná. Při jednom natáčeném rozhovoru s Joe Hlavounem se dozví, že již přes dva dny se pohřešuje Jednooký Jiimmy. Typický mladý baraba, takový ten "týpek" maníka ze sousedství.

Natáčení dokumentu se najednou změní v hledání po Jimmym, na rozhovory s rodinou zmizelého, se známými a sousedy. Dokonce se ozve i "únosce", který požaduje výkupné a na důkaz, že to myslí vážně, pošle rodině skleněné oko, které údajně patří Jimmymu. Jenomže se "proflákne", že únoscem je jeden z Jimmyho "kámošů", který se chtěl obohatit. Zoufalá matka se rozhodne pro ojedinělý čin - rozhodne se uspořádat pro svého ztraceného syna mejdan, doufajíc se se Jimmy na něm objeví. Důvod by měl, matka sezvala všechny Jimmyho kámoše a známé.

Film sám o sobě je vynikající parodií na detektivní filmy, tzv černé filmy (film noir), a na nezávislé, sociálně laděné dokumentární filmy.

A takový film by mohl ten kluk ze sousedství, co šel k filmu, natočit třeba i o Vás. Tedy, pokud byste bydleli v Brooklynu.  Autor: Edward52

režie:
Sam Henry Kass
 
 
hraje:
Michael Badalucco (Joe Head), Ray Mancini (Lefty), Holt McCallany (Les), Nicholas Turturro (Junior), Steve Buscemi (Ed Hoyt), Samuel L. Jackson (plukovník Ron), Anne Meara (Holly Hoyt), Tony Sirico (Velryba alias Had), Jennifer Beals (Ellen), John Turturro (Disco Bean), Adam LeFevre (detektiv), Wayne Maugans (Tommy Hoyt), Sam Rockwell (Jednooký Jimmy), Lodge Kerrigan (kameraman), Aida Turturro (madame Esther), Joseph Siravo (otec Julio), Lucius Coletta (Anthony), Pat McNamara (Harold Hoyt)
 
 
scénář:
Sam Henry Kass
 
 
kamera:
Chuck Levey, Lodge Kerrigan (dokumentární kamera)
 
 
hudba:
Bill Bloom, George Small
 
 
výprava-architekt:
Ray Recht
 
 
kostýmy:
Joan Fedyszyn
 
 
střih:
Mark Juergens
 
 
zvuk:
Jay Kessel, Rob Taz
 
 
produkce:
Robert Nickson
 
 
výkonný producent:
Alexandre Heylen
 
 
producent:
Lisa Bruce
 
 
casting:
Marcia Shulman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.