Hlava Medúzy (1999) [TV divadelní představení]

Hlava Medúzy
68 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Délka: 110 min.
„Aby našel inspiraci, nutí spisovatel svou ženu k nevěře…“
Medúza je postava z řecké mytologie. Místo vlasů měla hady, v ústech zuby, podobné kančím klům, a kdo jí pohlédl do tváře, zkameněl. Tento obraz si pro svou komedii vybral francouzský spisovatel, herec a skladatel Boris Vian, který je u nás znám zejména díky románu Pěna dní. Proč právě takový titul zvolil autor pro název komedie? Rozuzlení přijde nakonec. Jiří Lábus za roli spisovatele Bonneaua získal Cenu Thálie.

Parodická komedie obsahuje pořádnou dávku nadsázky a humoru v proplétání milostných trojúhelníků, čtyřúhelníků a jiných víceúhelníků. Osou komedie je vztah tří mužů k jedné ženě – Lucii. Její manžel je spisovatel, kterému dochází inspirace a pouze v kritických okamžicích ji znovu nalézá. Lucii platonicky miluje Claude, v jehož bytě se také komedie odehrává. Zde Claude poskytuje azyl svému příteli Francisovi, aby se s Lucií mohl scházet…

Zdroj: ČT

režie:
Milan Lasica (divadelní režie), Aleš Kisil (televizní režie)
 
 
hraje:
Petr Vacek (Claude Villebraquin), Martin Janouš (Francis Lopez), Jiří Lábus (Antoine Bonneau), Jaroslava Kretschmerová (Lucie Bonneau), Miroslav Kořínek (Charles)
 
 
námět:
Boris Vian
 
 
překlad:
Jaroslav Etlík
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.