Duben
ohodnotit

Hlas smrti

White Noise

Další název:
White Noise - Schreie aus dem Jenseits
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
28.7.2005
„Život úspěšného architekta (Michael Keaton) tragicky změní smrt jeho ženy. Když od ní přijme podivný vzkaz „ze záhrobí“, otevře tak dveře do jiného světa. Mrtví se ho pokusí zmocnit…“

Komentáře k filmu Hlas smrti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2020
Elektronické hlasové jevy.   Už o tom někdo slyšel? Že   ne? Určitě není nikoho, kdo   viděl na televizní obrazovce   v zrnění zesnulou osobu z   vašeho okolí? Tak to nelze   jinak, než doporučit tento   snímek, nesoucí originální   název 'Bílý šum'.   Samozřejmě, něco takového   jsme mohli vidět už ve   snímku Poltergeist (1982),   takže nic nového pod   sluncem. Tvůrci se k tomuto   fenoménu jen vrátili, trochu   koncept poupravili a   vytvořili příběh nejinak   podivný. V dnešní době už   se po technické stránce   samozřejmě jedná o nesmysl,   neboť jak známo, zrnění v   obraze nastává pouze v   analogových přístrojích.   To samé se týká i šumění   ve zvukové nahrávce na   analogovém pásku. EVP   (Electronic Voice Phenomena)    se však v paranormální   oblasti používá už hodně   dlouho, takže kdo se o něco   takového zajímá, ví o tom   své. Jen tak pro zajímavost,   EVP rekordéry či diktafony   se dokonce dají v některých   e-shopech i reálně zakoupit.   Ale zpět k snímku. Ten je v   daném aspektu vnímání   sounáležitostí jsoucí v   rozporu se zdravým rozumem   vcelku opatrný a nesnaží se   tlačit na pilu jen aby za   každou cenu budil pocit   hrůzy. Naopak. Dějový   vývoj je pozvolný a   nezatěžuje zbytečnými   složitostmi. Což znamená,   že atmosféra postupně   nabývá na intenzitě a to   až do šokujícího finále.   Pro nejlepší zážitek je   potřeba použít zvukovou   normu DTS a větší   obrazovku, jinak to prostě   nebude úplně ono. Určité   nevýrazné scény, které v   jistém smyslu zlověstné   temno poněkud zabrzďují,   jsou však bohužel   přítomny. Ale co si budeme   povídat, na duchařské   snímky jsou nejlepší   experti Japonci a tak je   jasné, že kdyby něco   takového zpracovali oni,   mělo by to daleko větší   grády. Michael Keaton   určité charisma sice má,   ale i tak nabývá dojmem,   jako by v tomto snímku byl   snad omylem. Díru do   hororového filmového světa   v paralelní oblasti tento   filmový počin rozhodně   nemá šanci udělat, avšak   za shlédnutí rozhodně   stojí. Jen prostě nenadchne   tak, jak by měl.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2013
"Hlas smrti" je   jeden z malá kvalitních   thrillerů na které se dá   dívat. Svým příběhem   nedává divákovi pocit   bezpečí a naopak ho   přesvědčuje o tom, že to,   co vidí je skutečné. Na   začátek tu máme spokojenou   americkou rodinu, která   očekává dalšího potomka.   V hlavní roli se představí   Michael Keaton jako Jonathan   ("Jack Frost",   "Batman") a jeho   manželku Annu si zahrála   Chandra West (seriál   "Kriminálka Las   Vegas"). Do této   šťastné rodiny zasáhne   tragédie. Anna se ztratí a   netrvá to dlouho a je   nalezeno její tělo.   Jonathanovi se zhroutí   život. Zbyl mu jediný syn.   Po nějaké době za   Jonathanem přijde muž,   který mu řekne, že jeho   žena s ním komunikuje z   onoho světa prostřednictvím   televizní obrazovky a   rádia... "Hlas   smrti" je dalším   duchařským thrillerem, kde   nás duchové snaží vyděsit   natolik, že je vlastně   hloupé se jich bát.   Myšlenka filmu, podobně jako   v "Kruhu", či   "Frekvenci", nám   říká, že duchové nejsou   jen bubáci, ale stvoření,   která chtějí komunikovat, i   když jsou jen stíny   minulosti. "Hlas   smrti" tuto myšlenku   drží. Ovšem v závěru   nepřinese žádnou děsivou   atmosféru, i když se celou   dobu snaží vyděsit   zrněním obrazovky a   tajemnými zvuky z rádia.   Britský televizní režisér   Geoffrey Sax se režie ujal   opravdu zodpovědně. Ovšem   na diváka "Hlas   smrti" působí tak   nějak okoukaně, ale i   přesto to je film na úrovni.
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2012
Moje oblíbená duchařina.   Moc dobrý film o člověku,   který si nahrává vzkazy ze   záhrobí a dělá tak   spojnici mezi lidmi z obou   břehů. Zamotává se do toho   a vlastně ubíjí to jeho   život. Stejně, zajímavé   pro mě bylo, že vraha   vlastní ženy odněkud zná.   Já se tedy rozhodně nenudil.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2012
Povedené mrazení v zádech
Velice dobrý horor, nebo   spíše thriller, který vám   způsobí opravdu příjemné   mrazení, ale že by to bylo   zas tak světoborné, to zas   ne. Ale je to hodně   napínavá a mrazivá zábava.   A v hlavní roli je Michael   Keaton, který se role   nešťastného otce zhostil na   výbornou. Povedená a   kvalitní duchařina. 80%.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Hlas smrti
Docela dobrý thriller, který   zaujme hlavně díky   nesmírně poutavému námětu   a taky velmi povedeně   vykreslené atmosféry, která   je místy dost hrůzu   nahánějící. Film   pojednává o metodě   elektronického poznávání   hlasů EVP, jež mě jako   milovníka záhad a   nadpřirozených věcí   zaujala. Byl jsem ovšem   zklamán dějovou linií a   taky nepropracovaným   závěrem.
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2010
Jako horor se toto označovat   asi nemůže.Nicméně ten   konec mě tedy dostal do   kolen.Lepší zakončení u   "hororu" jsem už   dlouho neviděl.Nápad zcela   určitě originální a   jakože je mi hlavní hrdina   jakkoli nesympatický,docela   mi tady i seděl.Není to   úplně nejlepší,to zdaleka   ne,ale vcelku je to velmi   pěkná podívaná.
meduska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2010
duchařinka
Docela dobrá duchařinka.   Chvilkama mi běhala po těle   husí kůže. Jen ten konec   není moc povedený, myslím,   že posledních 10 min.   pokazil dojem z celého filmu.   Škoda
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.9.2010
Jen další z těch filmů,   které svůj dobrý potenciál   utopily v hodně nešťastném   a laciném zpracování.   Vůbec by nevadilo, že má   poněkud omdlévající tempo   zaseklé většinou u   zírání na šumící   obrazovku, ale horší je, že   film nemá ani žádné   napětí ani šťávu ani   dobrý závěr, vlastně ani   nic jiného zajímavého.   Celá zápletka se moc   nevyvíjí, taky v podstatě   nikam nemíří, a pak   najednou – lusk! – rychle   skončí.
Ne, že by to   byla vyloženě nuda, jenom ve   mně film nevyvolal vůbec   žádný pocit (možná jen   to, že je lehce nepříjemně   negativní), což se mi už   dlouho nestalo, jakoby jen tak   proplul a zítra zapomenu, že   jsem ho vlastně viděla.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.9.2010
Hlas smrti bych nenazval   přímo duchařským filmem.   Je založen na EVP fenoménu,   tedy hlasovém či obrazovém   projevu ze záhrobí pomocí   různých elektronických   zařízení. Jde spíše o   průměrný horor. Zprvu   tempo, ke konci nuda.   Nezachrání to ani Michael   Keaton a Ian McNeice.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2010
White Noise
Říkám zcela upřímně, že   Hlas smrti je velkým   překvapením a patří mezi   to nejlepší co se v   hororovém žánru objevilo za   hodně dlouhou dobu. Téma,   které si vyloženě říká o   natočení - posmrtný život.   Je možné se spojit s někým   blízkým, který je na druhé   straně? Tohle přesně chce   zjistit hlavní hrdina   příběhu, kterému zemře   manželka. Sledování   šumivé obrazovky může   vypadat jako pěkná nuda, ale   Michael Keaton divákům tohle   vyvrátí.
Příběh   plyne ze začátku dost pomalu   a chystá si pole pro to   správné strašení buduje   atmosféru hodnou žánru   celý film táhne Keaton s   takovou lehkostí, což je k   neuvěření. Trošku mě   mrzelo, že příběh se   připravuje na to velké   finále, které vlastně ani   nebylo tak velké jaké být   mělo, je to celkem škoda,   protože to byla tajemná,   atmosférická lahůdka. Jen   ta závěrečná scéna byla   už docela přes čáru.
jarda53
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.4.2010
Začátek zajímavý,aby   naladil diváka, ale po   chvilce film upadá a upadá,a   konec vybublá do ztracená.Na   film hned zapomenete a pak se   může stát, to co se mě   stalo,že jsem se na to díval   podruhý.Kdyby se mě to   nestalo, tak neuvěřím,že   se něco takového může   přihodit!
Neben
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Duchařina, která staví na   ve filmovém světě dost   neobvyklém tématu. Špatné   to není, pokud hledáte   průměrný horor na   páteční noc. Možná vás   chvílemi zamrazí, možná se   několikrát leknete (zejména   když vám v průběhu filmu   začne zvonit telefon s   neznámým číslem na   displeji jako mně). Při   sledování jsem si vzpomněl   na film Na křídlech vážky,   který se mu v lecčem   podobá.
Tink
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Já vám nevím proč, ale   duchařská? Ano, sem tam se   mihne záchvěv z podsvětí,   ale já si z filmu pamatuji   jen záběry na vystrašeného   Michaela Keatona především   samotného a hlavně pozdě v   noci. Přiznávám, že jsem   se i párkrát lekla,   nicméně dojem to neudělalo   a přitom já jsem odpůrce   hororů. Naprostý průměr.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Vyborny ducharsky thriller,   postaveny na pomerne   originalnim napadu. Prvni tri   ctvrtiny filmu vemi pomale   buduji temnou atmosferu, ale   bohuzel zaver to cele trochu   strhava k levnejsim snimkum.   Hodne me nadchlo technicke   zpracovani - zadne silene   cviky s kamerou a ultrarychli   strih, ale vse naprosto   precizni, s velkym durazem na   detail. Poslednim, a velkym,   plusem je Michael Keaton v   jedne ze svych vubec   nejlepsich roli. Rozhodne   jeden z nejlepsich snimku,   ktery v soucasne ducharske   vlne vzniknul.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Ač nemusím horory a taky   podle toho se odvíjí i moje   hodnocení, tak tenhle byl   dobrý. Velmi pěkný nápad.
Faye
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.10.2007
Jonathan se dozvídá, že se   ho ze záhrobí pokouší   kontaktovat jeho zavražděná   žena. Zrnící obrazovka s   hlasy z druhého břehu a ...   „věci, co se ještě   nestaly“, se pro něj   stávají posedlostí (silně   návyková záležitost),   jenže ... „Všechny ty   zvuky nemusí být pěkné,   všechny ty zvuky nemusí   patřit Anně.“ A hlavně,   nemusí být správně   pochopeny. Duchařské filmy   mám ráda, ale potřebuji v   nich alespoň náznak nějaké   trochu přijatelné logiky. A   tady jsem ji opravdu nenašla.
mirhasik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Ale jo. Celkem mrazivý   filmeček. Rozhodně bych   neřekl, že se potácí v   nudě, jak tady někdo napsal.   Naopak vás drží pěkně v   napětí.
ataner3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2006
Hodně zajímavý horor.Zaujme   hned od začátku a způsobuje   místy mrazení v zádech!!!
IceCold
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Nič meneja nič viac ako   obyčajný priemer.Hoci sa   prišlo s dobrým   nápadom,nedokázal sa   premeniť v niečo   extra.Veľmi slabo   atmosfericky vytvorené   pozadie vás možno miestami   uspí,ale to sa bohužiaľ   stáva v novodobých hororoch   pravidlom.To by ešte nič   nebolo,keby aj niektoré tie   "prekvapujúce"   momenty neboli také   predvídateľné že som si   šiel radšej naliať kávu   namiesto toho aby som sa   naplšil.Skrátka to nevišlo   a tak nám ostáva len dúfať   že pripravovaný Pulse bude   trochu z iného cesta...
Steve997
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2006
Zajímavý horor založený na   poměrně originálním   nápadu, kde zařízení   zachycuje obrazy a zvuky   mrtvých. Zhruba první dvě   třetiny filmu budují celkem   temnou a mrazivou atmosféru,   i když závěr filmu nebyl   nic moc. Ale ten kdo má rád   duchařské horory nebude   zklamaný.
Pardal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.11.2005
Dobrý námět ale zbytek   tohoto příběhu je strašná   nuda, po hodině a půl už   budete unavení z toho jak   Michael Keaton neustále   čumí do šumějíci   obrazovky a ten konec,   strašná nuda která ale   vůbec nic nevysvětlí.
legenda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2005
Záver, nič moc,no film dobrý....
Tento horor som si pozrel v   desivej atmosfére svojho   domu,sám, na PC, potme, so   stereo zvukom na   sluchadkách.Niežeby som sa   tým chválil,no pocity z   tohto filmu boli naozaj   veľkolepé. Niekolko krát ma   dokonca pichlo pri srdci a už   už som si myslel, že mám   infarkt, keď v nečakaných   situáciách sa na Vás   vyrúti niekto z obrazovky a   skvelá hudba sa naraz   výrazne zosilní. Ak by som   to mal skrátiť, bol to   skvelý horor, ak viete, ako   ho máte sledovať (nejak   podobne ako ja), potom si ho   užijete, aj keď záver   filmu, na ktorého rozuzlenie   som sa tešil ma dosť   sklamal, bolo to len narýchle   ukončenie skvelého filmu.  
Na tento film som bol   zvedavý ešte z jedného   dôvodu, a to, že   Eurotelevízia (programový   týždenník na Slovensku,   ktorý hodnotí aj filmové   novinky v kinách) ohodnotil   tento film 1 bodom z 5 (5   bodov = najlepší film), čo   som ešte u žiadneho iného   filmu, hodnoteného v tomto   týždenníku, nevidel. Možno   keby mal film viac lobistov v   producenských   spoločnostiach,dosiahol by   lepšie hodnotenie,bez   akéjkoľvek závislosti na   jeho kvalite, a to je podľa   mňa veľmi smutné. Myslím   si len, že film výrazne   podhodnotili.
Film   odporúčam a každý kto chce   si na tomto filme nájde svoju   myšlienku (napr. ako je   nebezpečné zahrávať sa s   nadprirodzenými bytosťami   atď...)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39646minih39646Walk The Line (2005) 
Walk The Line n
minih3305minih3305Ať žije nebožtík (1935) 
Ať žije nebožtík n
minih85729minih85729Lore (2012) 
Lore n
minih146931minih146931Špióni odvedle (2016) 
Keeping Up with the Joneses n
minih154023minih154023Rampage: Ničitelé (2018) 
Rampage n
minih153220minih153220Hora mezi námi (2017) 
The Mountain Between Us n
minih85321minih85321Caesar musí zemřít (2011) 
Cesare deve morire n
minih15529minih15529Páté kolo u vozu (1958) 
n
minih149943minih149943Pokrevní mstitel (2017) 
Arsenal n
minih49896minih49896Poslední noc (2009) [Video] 
Against the Dark n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hlas smrti 2: Světlo (2007)

 Hlas smrti 2: Světlo (2007)
Hlas smrti 2: Světlo n
White Noise: The Light
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: Patrick Lussier

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10