Jeden svět
ohodnotit

Hitler: vzestup zla [TV film]

Hitler: The Rise of Evil

Další název:
Hitler - Aufstieg des Bösen
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
177 minut

Komentáře k filmu Hitler: vzestup zla

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.11.2021
Z tohoto televizního projektu   mám poněkud rozporuplné   pocity. Ryze televizní   zpracování chvílemi až na   hranici hraného dokumentu,   ale na to je přítomno   příliš mnoho kvalitních   herců, čemuž odpovídají i   herecké výkony. Robert   Carlyle v roli Adolfa Hitlera   byla zajímavá a nikoli   špatná volba. S některými   sekvencemi a pojetím   dějinných událostí bych   docela polemizoval, ale   nakonec ve mně přece jen   trošku převažují   pozitivní pocity.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.4.2015
Myslím si, že největší   chybou tohoto filmu je   samotná televizní produkce,   která filmu nedala tu   správnou smršť. Film je   spíš dokument a to také   není dobře. Délkaj e tři   hodiny, ale i tak je zde děj   moc urychlovaný a většina   scén, kde byste čekali, že   se ještě něco stane, tak   jsou sestřiženy a   přichází nová scéna.   Nejlepší na celém filmu ja   hlavní představitel Hitlera   Robert Carlyle, který podal   opravdu brilantní výkon, ale   stejně u mě vítězí Bruno   Ganz z filmu Pád Třetí   říše. Scénář si i   vymýšlý různé historické   sekvence. Zpracování je   také dost chabé, je zkrátka   vidět, že je to televizní   film. Příšerná hudba,   dějová výprava, scénář,   režie. Film časem unudí.
matushome
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Absolútne perfektný film...   Presne takto som si adolfa   predstavoval....cholerika,   ktorý nie je s ničím   spokojný a neschopný   podriaďovať sa.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.11.2011
Skutočne historický?
No trocha som prekvapený   tými pozitívnymi   hodnoteniami. Prvá časť   nič moc, druhá ešte   horšia. Tie tri hodiny boli   fakt viac ako dosť. Takže   začnem pozitívami (nie je   ich moc). Dobre zahraný Von   Hindenburg a Ernst Rohm (i   keď sa moc nepodobal). Celkom   niektoré dobré scény, boje   v uliciach (potýčky s   komunistami pri soche) a   nakoniec niekedy dobrá   atmosféra, napríklad v   pivárniach. No a nasledujú   negatíva, alebo veci, ktorým   nechápem. Obsadenie, taký   Rhom sa absolútne nepodobá,   podobne Hess, Goebels, ani ten   Goring moc nie, aspoň tie   najznámejšie postavy mohli   priblížiť tomu, ako   vyzerali v skutočnosti.   Ďalej hrozná a myslím, že   zbytočná postava novinára,   ktorý nemal v tej celej   mašinérii nejaký význam.   Taktiež mnoho historických   nepresností a mnoho scén,   kde si páni tvorcovia notne   primýšľali, priam   vymýšľali. Aspoň nech tomu   nedávajú prívlastok   historický. By ma zaujímalo,   odkiaľ nabrali, že Hitler   ako malý pálil otcovi úle.   Vyznamenanie dostal skutočne   za plnenie rozkazov (bol   spojka v predných líniach),   nie za citové vydieranie   nadriadeného. V zákopoch   možno nebol   najobľúbenejší, ale   určite sa všetci z neho   nesmiali (zo spomienok jeho   spolubojovníkov). Psa   nemlátil, mal k psom   pozitívny vzťah (tiež zo   spomienok spolubojovníkov zo   zákopoch). No a ešte   charakter hlavnej postavy. Tu   je vykreslená ako šašo,   klaun, karikatúra, ktorá   prská, slintá a je skôr k   smiechu, všetkých naokolo   ignoruje a je k ním   opovržlivý. Plus správa sa   chvíľami ako deviant (fakt   šialená scéna v obilí).   Myslíte, že by takto   vykreslený človek   sfanatizoval milióny Nemcov a   dostal na svoju stranu   skúsených politikov   (napríklad Von Papen),   taktiež bankárov (napríklad   Schacht), vojenských   hodnostárov, majiteľov   obrovských fabrík   (napríklad Krupp), a nakoniec   vyprodukoval apokalyptickú   svetovú vojnu? Zlý film. Aj   s tou Geli dodnes nie je   jasné, ako to v skutočnosti   bolo, ale tvorcovia majú   zrejme jasno
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2010
Na TV produkci výtečné
Nesmírně zajímavý   dvoudílný TV film, který   táhnou velmi přesvědčivé   herecké výkony (Carlyle,   Margulies, Stormare). Škoda,   že tu nebylo dáno více   prostoru vysvětlení např.   Hitlerově nenávisti vůči   židům (Začátek se tomu   věnuje jen okrajově.) či   vzniku SS, ale jinak fakty je   film naplněn až po okraj.   Povinnost vidět.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2010
Z tohoho filmu o Hitlerovi   jsem byl přímo   nadšený.Tvůrci to výborně   zfilmovali,to se musí   uznat.Je zde velmi dobré   herecké obsazení,potěšili   mě tady i naši herci.
Hodně se mi tu také   líbil Peter Stormare v roli   Rohma.Ale nejvíc mě tu   překvapil a nemyslím si,že   jenom mě, Robert   Carlyle.Docela tomuto herci   fandím a je i můj   oblíbený,ale nevěřil   jsem,že ten zatracený chlap   dokáže takto brilantně   zahrát Hitlera.Byl jsem   nadšen.Určitě tento film   doporučuju všem,ale myslím   si,že největší zalíbení   v něm najdou fanoušci (jako   třeba já)filmů podobného   typu (2.světová,Hitler   atd.).
AshT
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2009
Takový televizni film aspon   mi tak připadal hvězdy sice   tam byli.Ale ten herec co hrel   Hitlera se mi nelíbyl jinak   film celkem ušel.
cicis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Dobre spracovaný film podľa   histórie do detailov.škoda   iba že hlavnú úlohu aspoň   na konci nedostal Bruno   Ganz.Toho považujem zatiaľ   za najlepšieho   "Hitlera"
Kuvik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2009
celkom podarený film o   postupnej ceste A. Hitlera k   moci. Dobrý herecký výkon   R. Carlyla v role A. Hitlera,   ale aj viacerých ostatných   hercov, no myslím si, že   Bruno Ganz sa viac hodí na   rolu A. Hitlera.
cackles88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2008
gaia253
suhlasim film by mal byt   natoceny po nemecky ale cesky   dabing bol tiez dobre urobeny   ....celkom v pohode filmik len   keby to malo aj dalsiu cast   lebo tie dve casti za pomaly   ale isto dostavali do   finale....je vobec 3 cast ci   nie??mam rad tiez nemecko a   vsetky filmy ktore sa udiali   pocas 2sv.vojny a vsetky filmy   suvisiace s 2sv.vojnou.....
gaia253
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2008
Filmy a knížky o Hitlerovi   mě moc zajímají...a tohle   je skutečně úplně skvělé   filmové zpracování,které   dokonale ukazuje hitlerovo   duševní   rozpoložení..jediné,co bych   vytkla,je jazyk.Chápu,že de   o film z USA,ale když už je   o druhé světové a jde tam   hlavně o hitlera a   Německo,natočila bych to   německy a ne anglicky..
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Velice povedený TV film ve   kterém sledujete jak se   Hitler dostává k moci. Film   slouží velice dobře jako   doplňení znalostí o Adolfu   Hitlerovi jelikož se film   nezabývá tím jak masakroval   židy za 2. sv. války ale   dozvíte se jaká byla jeho   cesta k moci. Navíc ve filmu   exceluje Robert Carlyle,   který Hitlera zvládl na   výbornou.
jozko69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Bol to blb alebo génius?
Dlho som sa zamýšľal nad   týmto filmom a spýtal som sa   sám seba: Bol Hitler   "blb", ktorý bol   ovplyvnený niekým iným a   bol použitý ako figúrka   alebo to bol   "génius", ktorý   manipuloval s inými   figúrkami a ak náhodou tá   figúrka tiahla na šachovnici   inde ako chcel, obetoval ju a   nakoniec partiu prehral?
Madam_Horatio
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2006
Musím říct, že jsem si   nejprve koupila knížku   Vzestup a pád třetí   říše. Je tam nástup a   překážky všech   zmocněnců, hlavně pana   Hitlera. Musím uznat, že se   seriál odehrává přesně   podle toho a že se režisér   musel inspirovat tou knihou.   To se mi asi ale zdá. MOžná   to tak neni, ale každopádně   to vystihl. Oceňuji to   desítkou.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2006
Toto se opradu povedlo a   chválím tvůrce za nápad   vytvořit něco   podobného,protože ne   všichni ví a ti co neví by   měli vědět.Hitler je velmi   dobře vykreslen již od   svého mládí a je   podivuhodné jakým vývojem   prošel a kolik zklamaných   lidí první světovou válkou   a jejími dopady na Německo   ho muselo podpořit a bylo   jím nadšeno a poblázněno   tak,že vznikla   zrůda.Bravo,teď už jen   dotočit,najít 3díl ve   stejném duchu a bude uceleno   celé období života   Adolfa,uzavřeno 4.dílem, za   který považuji Pád třetí   říše.
Bape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2005
Zvlaste prvni polovina filmu   je velmi strhujici! Uzasny   vykon hlavniho predstavitele   zejmena pri projevech. Hitlera   zna kazdy, ale o tom jak se   dostal k moci a o jeho mladi   uz nevi kazdy. Tento film se   to snazi priblizit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48569minih48569Push (2009) 
Push n
minih32681minih32681Muž, který vycházel z hrobu (2001) [TV film] 
Muž, který vycházel z hrobu n
minih112277minih112277Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 
The Man From U.N.C.L.E. n
minih42615minih42615Španělská paradentóza (1986) [TV inscenace] 
Španělská paradentóza n
minih42657minih42657Střílej oběma rukama (1976) [TV inscenace] 
Střílej oběma rukama n
minih55188minih55188Green Lantern (2011) 
The Green Lantern n
minih2662minih2662Air Force One (1997) 
Air Force One n
minih129388minih129388Jan Žižka (2022) 
Jan Žižka n
minih148857minih148857Slečna Marplová: Karibské tajemství (2013) [TV film] 
A Caribbean Mystery n
minih49213minih49213Operace Dunaj (2009) 
Operacja Dunaj n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190380
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375848
Obsahů a biografií: 178009

Poslední komentáře

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10