Heleno (2011)

Heleno
70 %
 
 
    Žánr: životopisný / drama
    Země: Brazílie
    Délka: 113 min.
„Život jednoho z největších brazilských fotbalistů, Helena de Freitase.“
Bouřlivý život jednoho z legendárních brazilských sportovců byl zfilmován pro stříbrné plátno a vzniklo tak jedinečné drama natočené na motivy života Helena de Freitase. Jako mladý muž vynikal Heleno (Rodrigo Santoro) pozoruhodným fotbalovým talentem a jeho intenzivní a silně fyzický styl hraní z něj brzy udělal hvězdu, navzdory jeho arogantnímu přístupu a nedostatkům coby týmového hráče. Na počátku čtyřicátých let byl Heleno připravený vést svůj tým na Světový pohár, kde si vysloužil reputaci notorického děvkaře, přestože byl ženatý a měl děti.

Brazílii sice 2. světová válka téměř nezasáhla, ovšem v Evropě zuřila takovou silou, že byl Světový pohár v roce 1942 a 1946 odsunut. A tak si Heleno nemohl splnit svůj velký sen. Navíc ho jeho neochota spolupracovat s trenéry i spoluhráči (a samozřejmě rostoucí závislost na drogách) dostala do Argentiny, kam ho jeho tým prodal. Helenův neuvážený milostný život ho začíná dohánět – jeho dlouholetý vztah se sexy tanečnící Diamantinou zasadí finální bolestivou ránu do srdce jeho manželství. A Heleno se nakazí pohlavní nemocí, přičemž odmítá podstoupit řádnou léčbu.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky

režie:
José Henrique Fonseca
 
 
hraje:
Rodrigo Santoro (Heleno), Marcelo Adnet, Priscila Assum (Edite), Othon Bastos (Carlito Rocha), Herson Capri, Angie Cepeda (Diamantina), Erom Cordeiro (Alberto), Candido Damm (Jornalista), Ora Figueiredo (Bezerra), Henrique Juliano (fotbalista), Aline Moraes (Silvia), Jean Pierre Noher (Dr. Souza Lima), Duda Ribeiro (Cesar)
 
 
scénář:
Felipe Bragança, Fernando Castets, José Henrique Fonseca, L.G. Bayão (spolupráce na scénáři), Roberto Ceuninck (spolupráce na scénáři)
 
 
výkonný producent:
Beto Bruno
 
 
producent:
Rodrigo Teixeira, Rodrigo Santoro, Eduardo Pop
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.