Has Anybody Seen My Gal (1952)

Has Anybody Seen My Gal
80 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 88 min.
Bohatý Samuel Fulton stárne a nemá vlastní rodinu. Rozhodne se zanechat rodinný majetek rodině své lásky z mládí, která jeho žádost o ruku odmítla, protože byl tehdy chudý. Nejprve si však chce rodinu prověřit. Pronajme si místnost v jejich domě k bydlení, nechá se otcem rodiny zaměstnat a anonymně jim věnuje 100 000 dolarů.

Harriet Blaisdellová odstěhuje rodinu do nového sídla a plánuje, že dceru Millicent provdá...lépe, než za současného přítele Dana... Peníze stoupnou rodině do hlavy a brzy se musí stěhovat zpět do starého domova, vklouznout do starých kolejí. Otec je zpět v obchodě, Millicent se zasnubuje s Danem a všichni se zdají být mnohem spokojenější. Doufajíc, že se poučili, je Fulton opouští.  Autor: efCZa

režie:
Douglas Sirk
 
 
hraje:
Piper Laurie (Millicent Blaisdellová), Rock Hudson (Dan Stebbins), Charles Coburn (Samuel Fulton / John Smith), Gigi Perreau (Roberta Blaisdellová), Lynn Bari (Harriet Blaisdellová), William Reynolds (Howard Blaisdell), Larry Gates ( Charles Blaisdell), Skip Homeier (Carl Pennock), Paul Harvey (soudce Wilkins), Paul McVey (pan Pennock), Gloria Holden (paní Pennocková), Frank Ferguson (Edward Norton), Forrest Lewis (Martin Quinn), James Anderson (šofér), Robert Banas (tanečník charlestonu), Paul Bryar (dveřník), James Dean (mladík u fontány), William Fawcett (domovník), Fritz Feld (Alvarez), June Kenney (dívka), Ray Flynn (komorník), Douglas Carter (Tom)
 
 
námět:
Eleanor H. Porter
 
 
scénář:
Joseph Hoffman, Russell F. Schoengarth
 
 
kamera:
Clifford Stine
 
 
hudba:
Herman Stein
 
 
výprava-architekt:
Hilyard M. Brown, Bernard Herzbrun
 
 
kostýmy:
Rosemary Odell
 
 
zvuk:
Glenn E. Anderson, Leslie I. Carey
 
 
výprava:
John P. Austin, Russell A. Gausman
 
 
producent:
Ted Richmond
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.