Duben
ohodnotit

Harry Potter a Princ dvojí krve

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Další název:
The Half-Blood Prince; Harry Potter a Polovičný princ (SK); Harry Potter und der Halbblutprinz
Rok:
2009
Délka:
154 minut
Premiéra v ČR:
16.7.2009
„Temná tajemství se zjevují...“
Popis / Obsah / Info k filmu Harry Potter a Princ dvojí krve
Harry je už šiesty rok v Bradaviciach. Tam sa mu podarí získať tajomnú knihu, ktorá má na sebe zvláštnu pečať. Ako neskôr vysvitne táto stará kniha pochádza od princa dvojakej krvi. Harry však zároveň musí čeliť novej výzve zo starny čarodejníka Voldemorta. Jeho sila stále rastie a nad svetmi čarodejníkov aj muklov získava čoraz väčšiu moc. Rokfort už nie je ani zďaleka taký bezpečný ako predtým. Dumbledore (Michael Gambon) je odhodlaný Harryho (Daniel Radcliffe) pripraviť na neodvratný súboj, ktorý sa blíži závratnou rýchlosťou. Spoločne hľadajú kľúč k nabúraniu Voldemortovej ochrany, k čomu Dumbledore najíma svojho starého priateľa, vplyvného svetáka Horacea Slughorna (Jim Broadbent). Dumbledore sa naňho spolieha, pretože verí, že Slughorn má dôležité informácie, ktoré im pri náročnom súboji môžu byť užitočné.

Akoby toho nebolo málo, študenti sa musia vyrovnať aj s protivníkmi v podobe pubertiackych hormónov zúriacich medzi hradbami. Harryho stále viac a viac priťahuje Ginny (Bonnie Wright), ktorá nie je ľahostajná ani Deanovi Thomasovi (Alfred Enoch). Lavender Brownová (Jessie Cave) sa pre zmenu rozhodla, že Ron (Rupert Grint) je pre ňu ten pravý, no nerátala s čokoládkami Romildy Vanovej! A potom je tu aj Hermiona (Emma Watson) zožieraná žiarlivosťou, no za každú cenu pevne odhodlaná svoje city skrývať. Hoci ľúbostné romániky prekvitajú, neodvratne sa schyľuje k tragédii, po ktorej Rokfort už nikdy nebude ako predtým.


Autor: Kuvik

Popis / Obsah / Info k filmu Harry Potter a Princ dvojí krve
Harry Potter se vrací do školy čar a kouzel v Bradavicích, kde ho čeká dobrodružství, ve kterém jde o víc než jen o schopnost čarovat... Nový školní rok kazí boj mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra, které nepříjemně zasahují do života všech budoucích čarodějů. Bradavice přestávají být spolehlivým přístavem bezpečí a Harry má podezření, že hrozba je ukryta přímo ve zdech školy. Brumbál ho chce připravit na blížící se závěrečnou bitvu. Společně hledají způsob, jakým Voldemorta zasáhnout na nejcitlivějším místě. Obrátí se na svého kolegu a dlouholetého přítele, bonvivánského profesora Horácia Křiklana, který má podle jeho mínění pro Harryho zcela zásadní informace. I ve chvíli rozhodujícího střetnutí Harry, Ron a Hermiona prožívají své romantické příběhy. Harry cítí stále silnější náklonnost k Ginny, své city k ní ovšem dává najevo i Dean Thomas. Levandule Brownová se rozhodne, že tím pravým pro ni je Ron. A Hermiona, která ve skrytu duše žárlí, je odhodlána své pocity skrýt. Když Harry objeví starou a počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, spoléhá se stále víc i přes Hermionino varování na její kouzla. Blíží se však obrovská tragédie, po níž Bradavice už nikdy nebudou stejné, jako dřív.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Harry Potter a Princ dvojí krve
Předposlední díl čarodějnické potterovské série Harry Potter a Princ dvojí krve režíroval, stejně jako před dvěma lety Harryho Pottera a Fénixův řád, David Yates. Hrdinové nového snímku jsou o rok starší a jejich problémy s dospíváním, zamilovaností a s prvními láskami, naznačené už v předchozím dílu, nabývají na síle a zajímají je málem víc než boj proti pánu zla Voldemortovi. Harrymu se líbí Ronova sestra Ginny, jenže ta chodí s Deanem. Ron jako brankář famfrpálového mužstva má o fanynky postaráno a jedna z nich, Levandule, je úspěšná, což špatně snáší Hermiona, která má starosti s dotěrným nápadníkem Cormacem. Takový propletenec by mohl být námětem komedie (pár zábavných scének na toto téma se ve snímku objeví), jenže nad Harrym visí strašná kletba a ředitel bradavické školy čar a kouzel Albus Brumbál je pevně rozhodnut držet nad svým chráněncem ruku a připravit ho na neblahý úkol, který mu osud přichystal. Zlo zatím nabývá na síle a zasahuje i do světa mudlů... - Scenárista Steve Kloves víc než pětisetstránkovou knižní předlohu zjednodušil, odpolitizoval, některé postavy eliminoval a pátrání po princi dvojí krve odsunul do pozadí, takže původně dost komplikovaný děj je výrazně pozměněný a místy ztrácí logiku. Ale i tak má příběh temnou atmosféru, působivé čarodějnické a jiné triky a skalní potterovské fanoušky snad nezklame. - Předcházející díly: Harry Potter a Kámen mudrců (2001, FP 2/2002), Harry Potter a Tajemná komnata (2002, FP 1/2003), Harry Potter a vězeň z Azkabanu (FP 7/2004), Harry Potter a Ohnivý pohár (2005, 1/2006), Harry Potter a Fénixův řád (FP 8/2007).
-kat-, Filmový přehled 2009/8


Popis / Obsah / Info k filmu Harry Potter a Princ dvojí krve
Harry začíná již 6 rok v Bradavicích a do rukou se mu dostává stará kniha, která je velmi zvláštně označena - „Tato kniha je majetkem Prince dvojí krve“. Zároveň se dozvídá další střípky z Voldemortovy temné minulosti.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)

 Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství n
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Fantastická zvířata a kde je najít (2016)

 Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
Fantastická zvířata a kde je najít n
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(spin-off)

Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)

 Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)
Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
Žánr: fantasy / dobrodružný / drama / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Harry Potter a Fénixův řád (2007)

 Harry Potter a Fénixův řád (2007)
Harry Potter a Fénixův řád n
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / drama
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)

 Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)
Harry Potter a Ohnivý pohár n
Harry Potter and the Goblet of Fire
Žánr: rodinný / dobrodružný / drama / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Mike Newell

(pokračování)

Harry Potter a Tajemná komnata (2002)

 Harry Potter a Tajemná komnata (2002)
Harry Potter a Tajemná komnata n
Harry Potter and The Chamber of Secrets
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

Harry Potter a Kámen mudrců (2001)

 Harry Potter a Kámen mudrců (2001)
Harry Potter a Kámen mudrců n
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10