Jeden svět
ohodnotit

Harry Potter a Fénixův řád

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Další název:
Harry Potter und der Orden des Phönix; Harry Potter and the Order of the Phoenix: The IMAX Experience; The Order of the Phoenix; Harry Potter a Fénixov rád (SK)
Rok:
2007
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
19.7.2007
„Rebelie začíná….. Připravte se na bitvu!“
Popis / Obsah / Info k filmu Harry Potter a Fénixův řád
Harryho Pottera a jeho bratrance Dudleyho napadnou během prázdnin mozkomorové. Harrymu se sice podaří v poslední chvíli oba zachránit pomocí ochranného kouzla "patrona", ale za jeho použití před mudly mu hrozí vyloučení ze školy. Po krátkém setkání s Hermionou, Ronem, Siriusem, profesorem Lupinem a dalšími přáteli v domě Fénixova řádu, tajné organizace bojující proti Voldemortovi, pokračuje Harry v cestě na ministerstvo kouzel, kde má disciplinární řízení rozhodnout o jeho osudu. Přes napjatou situaci Brumbál zvrátí rozhodnutí v jeho prospěch. Že potíže čekají i ve škole, pochopí Harry, když zjistí, že na příkaz ministerstva je novou učitelkou obrany proti černé magii protivná Dolores Umbridgeová. Hermiona nakonec přesvědčí Harryho, aby je učil sám, a svolá spolehlivé spolužáky k tajným schůzkám. Harry má stále podivnější sny, které ho pojí s Voldemortem. Zachrání sice díky tomu život panu Weasleyovi, Brumbál se však jeho vidin obává a pověří profesora Snapea, aby chlapce cvičil v nitroobraně a naučil ho, jak komukoli zabránit v přístupu do své mysli. Situace ve světě kouzelníků je stále vážnější. Z Azkabanu uprchne několik nebezpečných smrtijedů, věrných Voldemortovi, Dolores odhalí Harryho spolek, a když je Brumbál zachrání tvrzením, že jednali na jeho příkaz, je sám odvolán a novou ředitelkou se stane Dolores. Krátce nato má Harry další děsivou vizi a v čele Brumbálovy armády vyrazí do Londýna. Chce zabránit Voldemortovi, aby se zmocnil koule s významnou věštbou. V podzemí ministerstva se strhne děsivá bitva, která si vyžádá první oběti v řadách Harryho přátel.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Harry Potter a Fénixův řád
Harry (Daniel Radcliffe) sa vracia do Rokfortu, aby začal piaty ročník štúdia. Zistí, že väčšina čarodejníckej komunity si myslí, že jeho príbeh o stretnutí s Lordom Voldemortom (Ralph Fiennes) je len lož a pochybujú o jeho čestnosti. A čo je ešte horšie, Minister Mágie, Cornelius Fudge (Robert Hardy), vymenoval novú učiteľku Obrany proti čiernej mágii, pokryteckú profesorku Dolores Umbridgeovú (Imelda Staunton). Jej "Ministerstvom schválené" kurzy obrannej mágie však mladých čarodejníkov neučia nič o boji so skutočnými Temnými silami, ktoré ich ohrozujú. Takže na podnet svojich priateľov Hermiony (Emma Watson) a Rona (Rupert Grint) vezme Harry veci do vlastných rúk. Tajne sa stretne s malou skupinou študentov, ktorí si dajú meno Dumbledorova armáda. Harry ich začne učiť, ako sa majú brániť proti Čiernej mágii a pripravuje odvážnych mladých čarodejníkov na mimoriadne náročný a nebezpečný súboj.


Autor: Kuvik

Popis / Obsah / Info k filmu Harry Potter a Fénixův řád
REBELIE ZAČÍNÁ! Lord Voldemort se vrátil, ale ministerstvo kouzel dělá všechno pro utajení této skutečnosti před zbytkem kouzelnického světa. Jedním z kroků je dosazení Dolores Umbridgeové na post profesorky Obrany proti černé magii v Bradavicích. Když Dolores odmítne vyučovat praktická ochranná kouzla, Ron s Hermionou přesvědčí Harryho, aby začal tajně připravovat skupinu vybraných studentů na magickou válku. Děsuplný rozhodující boj mezi dobrem a zlem začíná v poutavém pátém pokračování série o Harrym Potterovi od J. K. Rowlingové. Připravte se na bitvu!


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Harry Potter a Fénixův řád
Producent David Heyman si pro pátý příběh „potterovské“ série vybral nepříliš známého britského televizního režiséra Davida Yatese hlavně kvůli komplikovanějším nuancím příběhu. Ten prý dokáže podat i politické otázky zábavným způsobem. - Ve snímku Harry Potter a Fénixův řád je politikaření v kouzelnickém světě na denním pořádku. Na ministerstvu a ve škole Harrymu nikdo nevěří, že se Pán zla vrátil. Zloduch ho navíc sužuje děsivými sny. Během dalšího školního roku se nová profesorka obrany proti černé magii ukáže jako ministerský špeh a hlavně děti nic nenaučí. Je tedy na Harrym a jeho přátelích, aby vzali věci do svých rukou. - Filmu se po technické a vizuální stránce zřejmě nedá nic vytknout, totéž platí o opět dosti chmurném výtvarném řešení. Problémem je scénář Michaela Goldenberga, který vystřídal scenáristu čtyř předchozích filmů Stevea Klovese. Nový úpravce zpracoval předlohu, čítající takřka osm set stran, takovým způsobem, že divák, jenž ji nezná, se v ději orientuje jen s obtížemi. Pátá kniha je dosud nejkomplikovanější, což odpovídá skutečnosti, že Harry a jeho přátelé vyrostli do puberty. Zdá se, jako by tvůrci mysleli více na psychologii hrdinů než na diváky: více se tu mluví a je tu méně akcí. – Pro zvláštní uvedení v kinech IMAX existuje verze s dvacetiminutovou pasáží v závěru filmu ve formátu 3D. – Předcházející díly: Harry Potter a Kámen mudrců (2001, FP 2/2002), Harry Potter a Tajemná komnata (2002, FP 1/2003), Harry Potter a vězeň z Azkabanu (FP 7/2004) a Harry Potter a Ohnivý pohár (2005, 1/2006).
-kat-, Filmový přehled 2007/8


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Harry Potter a Fénixův řád
Pátý film o brýlatém čaroději Harry Potterovi přináší mnohem temnější děj, než jak tomu bylo u dílů předchozích. Pán Zla se na konci minulého dílu vrátil silnější než kdy dříve přípraven nastolit svou krutovládu. Jenže ani pro tak mocného mága není nic tak jednoduché, jak by se mohlo zdát a v jeho cestě k definitivní moci stojí mnoho překážek. Jednou z nich je právě Harry, chlapec který toho-jehož-jméno-se-nesmí-vyslovit již jednou porazil a ze souboje si odnesl jen jizvu ve tvaru blesku. Jenže Pán Zla nemíní tentokrát nic ponechat náhodě a před přípravou spletitého plánu na ovládnutí světa musí získat jeden artefakt, předmět, který mu mnohé osvětlí. Do karet mu nahrává fakt, že mladému kouzelníkovi nikdo nevěří, a tak o jeho návratu nikdo nemá ani potuchy. Harry se tak stává spíše terčem posměchu, než hrdinou, ale i přesto je připraven postavit svému odvěkému soupeři v souboji na život a na smrt a zabránit mu aby svět opět uvrhl do temnoty. Spolu se svým přáteli se učí jak zdolat temné čáry a kouzla, díky kterým by mohli získat nad Smrtijedy, Voldemortovi posluhovači, převahu. A aby toho nebylo na Harryho málo přicházejí velké změny i do Bradavic, a ne všechny jsou pro něho dobré. Setkání s novou profesorkou Obrany proti černé magii se neodehraje tak jak by si představoval a i v ostatních předmětech jej čekají problémy. A nezapomeňme na testy NKÚ, které čekají na studenty pátého ročníku a značně ovlivní jejich budoucí život. Kdo tentokrát zvítězí, dobro nebo zlo? Co je to vlastně ten Fénixův řád a co se to snaží Voldemort získat? Odpověď na tyto a mnohé další otázky vám zodpoví další z řady filmů podle populární knižní série J. K. Rowlingové.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Harry Potter a Fénixův řád
sběratelská edice (3 DVD)
Vytváření magického světa Harryho Pottera
5. část: Evoluce
Hlubší. Odvážnější. Temnější. S tím, jak osm filmů o Harrym Potterovi sleduje Harryho cestu od nevinného školáka k nesobeckému hrdinovi, mění se i celá série. Evoluce – nabitá exkluzivním obsahem, dostupným jen zde – nám představuje každý vzrušující krok desetileté filmařské odysey.

• Dosud nezveřejněný příběh o vývoji série od dětské fantazie k epickému dobrodružství
• Objevte, jak se během vzniku osmi filmů měnila tvůrčí a produkční rozhodnutí
• Podívejte se, jak v průběhu 10 let herci, které máte rádi, vyrostli a jak se změnil čarodějnický svět
Bonusy:
Plus film a hodiny bonusových materiálů
• Dodatečné scény
• Procházka s Nymfadorou: Natalia Tena (Nymfadora Tonksová) vám připravila velmi osobní prohlídku natáčení
• Harry Potter: Kouzlo střihu: Režiér David Yates a střihač Mark Day předvádějí, co dokáže dobrý střih
• Harry Potter a Fénixův řád: Co se skrývá za kouzly
• Jak se staví kouzla: Dekorace pro Harryho Pottera
• Harry Potter a Fénixův řád: Rebélie začíná
• Harry Potter a Fénixův řád: Naplnění proroctví
• Galerie dokumentů: 28 krátkých segmentů vypráví o lidech, místech a kouzelných tvorech a filmařské magii, která se za nimi skrývá
• Filmové upoutávky
Film – (Bonusový materiál a upoutávky nemusí být otitulkované)
Zvuková verze/formát: maďarsky 5.1, anglicky 5.1, česky 5.1
Obrazový formát: 16:9
Titulky: anglicky, bulharsky, česky, chorvatsky, maďarsky, rumunsky, slovinsky, srbsky






Harry Potter a Princ dvojí krve - sběratelská edice (3 DVD)
(Harry Potter and The Half Blood Prince CE)
Datum uvedení: 6.7.2011
MOC 299,-Kč
Rodinný, Velká Británie, 2009
Hrají: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Alan Rickman a další
Režie: David Yates
Délka: 143 min.


Makety ke stažení:   2D   3D

3-disková sběratelská edice obsahuje více než hodinu bonusových materiálů, které jste dosud neviděli.

Info o filmu:
Vytváření magického světa Harryho Pottera
6. část: Kouzelné efekty

Ve světě Harryho Pottera portréty ožívají, lektvary se mění, čas se vrací, hráči famfrpálu létají, draci útočí a magie je všude. Nyní vás nový fascinující pohled do zákulisí, rozhovory a záběry z výroby triků nechají zažít triumfy technických čarodějů, kteří vykouzlili úžasnou alternativní realitu.

• Podívejte se, jak kouzelníci zvláštních efektů vytvářeli magii Harryho Pottera a přitom ji pevně zakotvili v realitě.
• Objevte cesty, jakými filmaři naplnili Bradavice magií do posledního místečka
• Sledujte, jak byly zkombinovány techniky vizuálních a zvláštníh efektů, aby vznikly okázalé bitvy čarodějů.
Bonusy:
Plus film a hodiny bonusových materiálů

• Harry Potter a Princ dvojí krve: Co se skrývá za kouzly
• Dodatečné scény
• Rok v životě J.K.Rowling: Osobní pohled na vznik a dokončení posledního dílu knihy Obsazení Harryho Pottera: Členové hereckého obsazení budou vašimi osobními průvodci všemi aspekty natáčení včetně střihu, masek, kaskadérských výkonů, dekorací, rekvizit kostýmů a dalších!
• Co máš na mysli?: bleskové kolo otázek a odpovědí s herci a štábem
• Minutový dril: herci hodnotí své postavy
• Galerie dokumentů: Více než tucet krátkých filmů, které odhalují další tajemství natáčení
• Galerie pěti exkluzivních reklamních spotů ABC Family na Harryho Pottera a Prince dvojí krve
• Filmové upoutávky
(Film - Bonusový materiál a upoutávky nemusí být otitulkované)
Magic Box DVD


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)

 Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství n
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Fantastická zvířata a kde je najít (2016)

 Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
Fantastická zvířata a kde je najít n
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(spin-off)

Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011)

 Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011)
Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
Žánr: dobrodružný / drama / rodinný / fantasy / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)

 Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)
Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
Žánr: fantasy / dobrodružný / drama / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)

 Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)
Harry Potter a Princ dvojí krve n
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Žánr: dobrodružný / fantasy / drama / romantický / mysteriózní / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)

 Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)
Harry Potter a Ohnivý pohár n
Harry Potter and the Goblet of Fire
Žánr: rodinný / dobrodružný / drama / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Mike Newell

(---)

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

 Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)
Harry Potter a vězeň z Azkabanu n
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Alfonso Cuarón

(---)

Harry Potter a Tajemná komnata (2002)

 Harry Potter a Tajemná komnata (2002)
Harry Potter a Tajemná komnata n
Harry Potter and The Chamber of Secrets
Žánr: rodinný / dobrodružný / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

Harry Potter a Kámen mudrců (2001)

 Harry Potter a Kámen mudrců (2001)
Harry Potter a Kámen mudrců n
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

40 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

10:10 - 11:05

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

70 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:30

10 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10