Duben
ohodnotit

Happy Feet

Rok:
2006
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
7.12.2006
„Everybody Dance Now!“

Komentáře k filmu Happy Feet

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2018
║Rozpočet   $100miliónov║Tržby USA   $198,000,317║Tržby   Celosvetovo $384,335,608║   Tržby za predaj DVD v USA   $206,787,445 //počet   predaných kusov 13,212,010║   __Tak toto je u nás doma   taká "rodinná   rozprávka" , čo v   jednom čase u nás   denno-denne bežala v kuse asi   pol roka a neomrzela nás.   Animačne to je zvládnuté   dokonalé, porovnateľne zo   samotným Pixarom, príbeho to   možno nie je až taká výhra   ale slušný priemer dosahuje,   k tomu poteší hudobná   stránka a samotná   muzikálnosť tohto projektu,   až na tie fakt neznesiteľné   škriekania tučniaka Mumbla   "Happy Feeta" tie   dosť rezonujú v ušiach.   __/videl v kine 3x: 90%/
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.10.2017
Tak tohle je tak gigantická   debilita, že bych to už v   životě nezapnul ani v   televizi. Chápu, že jde o   ekologický film, ale je to   příšerně ufňukaný,   nudný...nelíbily se mi ani   animace, ani hrdinové, ani   příběh. Zpívající a   tančící tučňáci? WTF?!
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2012
Pěkně zfilmovaná pohádka o   tučňácích.Nejvíc se mi   líbila ta partička čtyř   nových Mambových kámošů -   to byli borci :-).
Kdyby se tam tolik   nezpívalo, tak dám klidně   víc bodů.
Jenže o   tom bylo hlavně o tom zpěvu.
Dominikzneporadze
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Ak je toto pre deti. Dvaja   tučniaci sa hádajú jeden   spieva druhý   "stepuje". Celý   film oničom. Prepol som to po   3 minútach stepovania.
Henry123
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Zacpěte si uši hned, tučńáci zpívají teď!
Což o to. Písničky nebyly   tak špatné, alespoň do té   doby, než se je dabéři   rozhodli počeštit. Ve škole   se neučí lovit ryby, ani nic   skutečně životně   důležitého, ale učí se   zpívat. Právě tam si   zazpívají česky a to vás   donutí zacpávat si uši.   Vtipy zde nejsou, a jestli   jsou, tak nejsou vtipné, pět   malých otravných tučňáků   budou provázet po celou dobu.   A teď klady. Animace je v   dnešní době jako   opravdová, (netýká se   filmů jako krysař, nebo na   půdě) a když Mambu   pronásleduje leckterá   potvora, cítíte tu   opravdovost. Konec není až   tak špatný, ale scény mi   přišli jako konec světa, -   tučňáci se zbláznily,   lidem ve filmu to nevadí.   Hlavní hrdina není   nesympatický, by naopak, ale   muzikál opět ukáže svou   tvář. Příběh si můžete   vzít buď z té lepší   strany: dobře natočený film   s velkou dávkou opravdovosti,   nebo z té horší: film   nutící málé děti   uvěřit, že tučňáci   zpívají, popřípadě   stepují.
demon.cz
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.3.2009
2/10
Miluji animované filmy.Tento   však bohužel mezi ně   nepatří.
Spíše   trapný příběh tučňáka s   chromou nohou,co pořád   podupává jako   praštěnej.
Tvůrci se   snažili o roztomilost ale   vůbec se jim to   nepovedlo.Naopak mě osobně   to podupávání během   celého filmu   vytáčelo,takže 2/10 za   snahu.
Viděl jsem   jednou a již nikdy,toto   nadšení sdílejí i mé   děti.
JanaOss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2009
V poslední době bylo   vytvořeno hodně kreslených   filmů pro děti, které   zabaví i dospělé a tento   mezi ně rozhodně patří.   Üsměvná dobrodružství   tučňáččí rodiny a   hlavně malého   "nepovedeného"   kluka- tučňáka pobaví i   dospělé.
Verik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Konečně jsem se dočkala a   viděla filmík o   tučňácích, který se mi   podle ukázek moc líbil. I   když byli tučňáci a   krajina kolem vytvořeni   naprosto úžásné, tak se mi   na tom ději něco nezdálo.   Nebylo to až tak chytlavé a   podruhé bych to vidět   nemusela. Ale dodívala jsem   se do konce. Taky nápad   spojit v animáku kreslený   svět s normálními herci   (tedy lidmi) mi nepřišel   zrovna jako nejlepší nápad.   Ovšem bylo zde krásně   vidět, jaké jsme mi lidi   doslova a do písmene potvory,   které začínají hubit   všechno živé, dokonce i   jiné lidi. Ale i když byl   film opravdu pro mě   překrásně vytvořen,   dějově to už bylo slabší.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2008
Tento kreslený film poukazuje   na život tučňáků v   kolonii. Samice odplouvají na   lov a samci hlídají a   zahřívají vejce. Když se   samice vracejí, mláďata   jsou vylíhlá. Film Happy   Feet se zaměřuje na jedince   s tančícíma nohama, který   neumí zpívat, což je u   kolonie tučňáků   královských nevídané. Je   vyhoštěn a sám se vydává   na krutou pouť po ledovci.   Naneštěstí je chycen lidmi   a umístěn do ZOO. Opět   začíná v akváriu tancovat.   Zalíbí se jedné dívce a ta   zavolá tatínka. Happy feet   se stává slavným. Je   očipován a puštěn zpět do   přírody. Happy feet se   vrací do kolonie. Všem   řekne, že se lidem tančení   líbí a že ostatní musí   dělat to samý, co on, jinak   jim lidé budou brát potravu.   Netrvá dlouho a lidé opravdu   přilétají vrtulníkem.   Happy feet začne tancovat.   Přidá se k němu Glorie a   posléze i zbytek kolonie.   Lidé si je natočí a   vyfotí. Fotky a video obletí   svět. Poslanci a prezidenti   ze všech států se shodnou,   že je potřeba zakázat   rybolov na daném místě. A   tak je kolonie tučňáků   královských zachráněna.   Film se dějem snaží   poukázat na stav věcí za   polárním kruhem. Rybolovem   obíráme zvířata o jejich   potravu a tím způsobujeme   jejich vymírání. jedná se   opravdu o velmi silný   příběh, který je založen   na skutečném jednání   lidí. Režisérovi a   scénáristovi posílám 1* za   skvělý příběh!!
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Nádhera! Tento snímek mě   ohromil svým originálním   dějem a svou odlišností od   ostatních animáků.   Propracovaná grafika a sqelý   dabing (originální) v   podání třeba Elijaha   Wooda,Hugha Jackmana nebo   Nicol Kidman.Jako odpůrce   dabingu říkám,že s   češtinou opravdu nedá   srovnat.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Podle názorů svých   známých jsem byl zpočátku   k tomuto filmu skeptický a   nahlížel na něj v prvních   minutách dost kriticky,což   se i potvrdilo.Ano je pravda,   že zde jsou nudná místa,   která nejsou zrovna   nejkratší,ale pro mluví   skvělá grafika a celkem   zábavná hudba.Děj je   primitivní,ale u animáku mi   to vůbec nevadí.Film pro   celou rodinu.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2008
Normální animák, celkem   vtipnej s docela   "grandiozním"   závěrem. Co se musí nechat   tak příběh bavil po celou   dobu a byl nápaditej.
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2007
Nádherná podívaná, Oskara   si určitě zasloužil. Musela   jsem se na to podívat jak v   češtině, tak v   originálním znění, abych   slyšela, jak hvězdy jako   Hugh Jackman, Nicole Kidman   namluvili tučňáky, opravdu   se to povedlo.
Obivan
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Čekal jsem od tohoto animáku   mnohem víc. Animace je místy   opravdu nádherná. Jenže   příběh je tak rozbředlý,   že doslova balancuje na   tenkém ledě. Navíc to není   žádná velká zábava   (koukat hodinu a půl na   zpívající a stepující   tučňáky). Postrádal jsem   tam příběh, postrádal jsem   myšlenku, poutavé   písníčky atd. atd.
luongovae
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.9.2007
Eko film
Bez umění dokonalé animace   si trůrci na filmové pláni   moc dlouho neštípnou. Co se   týče animace Happy Feetu   nelze tomu nic vytknout,   protože výsledná práce   tvůrců je skutečně   úchvatna, čistá vizuální   pastva pro oči. Podobně jako   The Simpson movie se Happy   Feet šťourá poslední době   do stále oblíbeného tématu   "zeleného"   hollywoodu což je ekologie.   Mě se film jako muzikál   líbil, jednotlivé songy byly   rytmické,glancovní, plné   života ale že by mě   donutily máchat nohama jako   tučnák tak to jistě ne.   Objevily se tu i pár hezkých   scén a vtipné momentky také   nechyběly,ale nudné taktéž   ne. Český dabing nebyl   špatný, ale doporučuju si   film pustit v originálním   znění.
Stilicho
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Zasloužený Oskar. Jeden z   nejlepších animáků   posledních pěti let. Zábava   nejen pro děti, ale i pro   dospělé. Skrytý boj o   záchranu Země mne dojímá.   A těch 5 amigos, kamarádi   hlavního tučňáka, který   byl odmitnut vlastním rodem.   Tučňáci mluvící   španělsky, anglicky a rusky   podle toho z jaké části   Antarktidy pocházejí.   Krása!
Stedry
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2007
Celkem zdařilej   snímek,pěkně graficky   udělán,avšak ve snímku pro   děti bych čekal daleko více   humoru.Film je na konci velmi   ekologicky orientován.To mě   velmi zarazilo,ale i   překvapilo.Nápad je to   dobrý už od dětsví,říkat   dětem jak se maj chovat k   přírodě.Pokud se to bude   prezentovat takovouhle   formou,tak je to určitě na   dobré cestě.
Le_Chuck
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Za mlákou neprávom   vyhypované, doma neprávom   zdrbávané, tak si divák   vyber. Na prvú ligu (Nemo,   Shrek, Incredibles) sa   oscarová "Veselá   Ťapka" naozaj nechytá,   aj keď scéna v akváriu by   bola aj 10 hviezdičiek,   takže niekde medzi Ice Age2 a   Madagaskarom vidím jeho   miesto. Decká budú chcieť   tancovať, spievať, v lepšom   prípade si zapametajú pár   fráz o predsudkoch a   prieteľstve, a možno film   zachráni nejakého toho   tučniaka. Ak toto nevzniklo   na objednávku Greenpeacakov,   tak som Mumble. 65%
p1025
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Je to naozaj pekná rozprávka   po vizuálnej stránke. Opať   niečím zaujímavá. Miestami   mi však pripadal dej málo   pútavý. Chýbalo mi trošku   viac humoru. Myslím si, že   rozprávky sú pre deti a deti   by sa mali smiať. Oceňujem   ochranu prirodzeného územia   zvierat.
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Krásná podívaná plná   humoru, nádherných   písniček,krásná animace.   Námět je podobný jako o   osudu ošklivého kačátka,   jenže tady není ošklivý   tučňák, ale tančící   tučňáček, který neumí   zpívat, a to se u tučňáků   netoleruje. Tato pohádka   však okouzlí jak nejmenší   diváky , tak i dospělé.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Čekal jsem víc,ale zas tak   špatné to není.Já nevím,   asi jsem měl dobrou náladu   či co,ale ani mě nenapadlo   se u filmu nudit či   přemýšlet o smyslu a   nesmyslu nám   předkládaném.Viděl jsem   originální žánrový mix,v   kterém by se jeden skoro   ztratil s velice slušnou   animací(scéna v akváriu je   top),dále nezbytnou partu   frajerů-glosátorů,zde   zastoupenou partou malých   tučňáků včele s dusícím   se vševědem (okopírovaný   nápad,ale stále   dobrý),nechyběla troška   sladu a pořádná hrst nauky   o ochraně přírody alá   hollywood.Celkově jsem viděl   slušně ubýhající a na   pohled pěkný příběh,kde   mi extra nic nevadilo,ale   chybělo !!! Kruci kam se   ztratil humor,že bylo třeba   s ním tak šetřit ? -   vždyť je to pro děti,které   by se měli smát a ne jen si   prohlížet pěkná   zvířátka,krajinu a   poslouchat sem tam pěkné   noty.Jo doba ledová je Doba   Ledová a s ní se to srovnat   určitě nedá,vždyť i ten   většinou zatracovaný a mnou   opěvovaný Madagaskar, je o   proti této báchorce zábava   na rozhodně vyšší úrovni.
Sanchez
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.5.2007
-tučňák sem,tučňák tam-
Jasným pozitivem tohoto filmu   je výtečná vizuální   stránka, propracovaná   opravdu detailně a ve   spojení s   "živými" scénami   dává krásnou podívanou pro   oko. Naopak, za negativní   považuji muzikálové   pasáže, které sice zní   lahodně, ale přechody mezi   tou více akční stránkou   jsou značné. Příběh   začíná v zajimavém stylu,   ale později se jemně   vytrácí, místy nudí a   připadá nezaživný. Ale   jako jeden velký celek je   'Happy Feet' průměrný   animák s jistou dávkou   elegance, bohužel   nedotažený do finále.   Postrádá především více   vtipných momentů a   humorných situací.
Shugy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.5.2007
Stepovat či nestepovat???
Opravdu jsem byl na tento   animovaný film hodně   zvědavý... Čekal jsem, že   se Georgi Millerovi povede   fakt zdařilé a vtipné   dílko s hlubším   podtextem... Ovšem jaké bylo   mé zklamání když jsem film   shlédl, to se snad ani nedá   popsat. Pomalý začátek   filmu bych ještě překousl,   protože následoval docela   slušný rozjezd, ale od   poloviny tento film prostě   vyšumí do ztracena... Nejen,   že Happy Feet postrádá   sebemenší dávku humoru   příznačnou pro podobný typ   animovaného filmu, ale navíc   je děj absolutně utopen do   jakéhosi dramtického patosu,   který je divákovi podán   opravdu nešťastně...   Prostě nudné zklamání...
Tom_Hardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.5.2007
Neskutečný úlet, který se   první hodinu tváří jako   muzikál, pak přeřadí na   absurdní drama (u   "dusícího"   tučňáka jsem sípal smíchy   - vypadal, že každou chvilku   umře) a ke konci se zvrhne v   tvrdou agitku se sloganem   „tučňák do každé   rodiny“. Animace je   úchvatná, některé   písničky mají styl, ale   tempo je protivně   asynchronní a po celou dobu   ruší svou neustále se   střídající náladou.   Oscara to dostalo čistě   proto, že teď letí   ekologie, v jiném roce by to   porota zametla pod koberec.   Smutný důkaz toho, jak trend   převládá nad kvalitou…
Bruno1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2007
Komentář
Šílený mix   žánrů(muzikál,komedie,akč   ní)Na žačátku to vypadalo   spíše na muzikál to se mi   moc nelíbilo,ale potom co   začal Mambo cestovat a zjisti   záhadu toho,že jim někdo   kdare ryby.Byl chycen lidmi a   v kleci začal tančita   lidé-vetřelci mu dali   sledovací zařízení,aby   mohli zjisti,kde jsou další   tučňáci.Lidé tam přestaly   lovit a tučnáci měli zase   svoje ryby.Celý příběh byl   o utlačování jednoho   tučňáka,který pak   vyřešil záhadu mizejících   ryb.Je to celkem slušný   film,ale mohl být lepší.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49110minih49110Zombieland (2009) 
Zombieland n
minih25030minih25030Krevní pouto (1998) 
Hush n
minih6026minih6026Den nezávislosti (1996) 
Independence Day n
minih21599minih21599Úder Holanďana (1992) 
Hit the Dutchman n
minih16154minih16154Pohřbeni zaživa (1997) 
Buried Alive 2 n
minih12567minih12567Mission: Impossible (1996) 
Mission: Impossible n
minih16343minih16343Pomáda (1978) 
Grease n
minih28167minih28167Bratrstvo neohrožených (2001) [TV seriál] 
Band Of Brothers n
minih24582minih24582Vražedné pochybnosti (1978) 
n
minih40225minih40225V tom domě straší! (2006) 
Monster House n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Happy Feet 2 (2011)

 Happy Feet 2 (2011)
Happy Feet 2 n
Happpy Feet Two
Žánr: kombinovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: George Miller, David Peers, Gary Eck

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

158 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:40

2 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190534
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178260

Poslední komentáře

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Erikovy narozeniny (1998) [TV ep...

Erikovy narozeniny
Lehounce přihodím směrem   nahoru, ale díl se povedl,   skvělej byl Fez ačkoliv toho   moc neřekl, ale i Erikova   maminka, opět několik   silných hlášek a scének:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10