Hany (2014) [2k digital]

Hany
30.8 %
 
 
    Žánr: psychologický / hořká komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 8.5.2014        
    Délka: 90 min.
„Dnes v noci je vše dovoleno…“
Příběhy hrdinů filmu se odehrávají během jednoho večera uvnitř a okolo literárního baru uprostřed velkoměsta. Děj sleduje jednotlivé postavy v dané chvíli a v tomto místě, zde se jejich osudy zamotávají, střetávají, proplétají. Každý z aktérů příběhu vstoupí do našeho příběhu z jiných příčin: jeden se chce jen pobavit, další hledá vztah, jiná je zmatená a její kamarádka opilá. Ta cosi pořád řeší, jemu je to jedno, ale zase chce tohle a tamta zase něco jiného… Mezi všemi se pohybuje skupina studentů v čele s hercem Jiřím (Jiří Kocman), který si přivydělává prodejem drog, a neúspěšným literátem Egonem (Michal Sieczkowski). Příběhy všech postav pak získávají na důležitosti s vypuknutím násilné pouliční vzpoury, která zboří všechny společenské konvence a najednou je vše povoleno. Svět, jeho hodnoty a smysl se převrátí na ruby. Teď se teprve ukáže, kdo je opravdu jaký člověk. Probudí se uprostřed davu šelmy nebo mrchožrouti? Nebo snad i nečekaní hrdinové? Pohádka se mění v horor i komedii.

zdroj: TZ CinemArt

režie:
Michal Samir
 
 
hraje:
Jiří Kocman (Jiří), Hana Vagnerová (Hana), Tereza Vítů (Hanka), Michal Sieczkowski (literát Egon), Jitka Schneiderová (Zuzana), Robert Nižník (Martin), Lukáš Adam (Míla), Ondřej Mataj (Danny), Ondřej Malý (Miroslav), Pavla Tomicová (Jaruše), Petr Janiš (Šáde), Marek Adamczyk (Dušan), Petr Buchta (Adam), Annette Nesvadbová (Vanesa), Tereza Volánková (Marla), Sandra Černodrinská (Andrea), Štěpánka Fingerhutová (Andělka), Justin Svoboda (Roman), Adam Vacula (Radim), Pavel Skřípal (Šetlík), Petr Kocourek (Štěpán), Karel Zima (Kittner), Jan Foll (Semecký), Lucie Březovská (Vikina), Petr Vichnar (komentátor v TV), Boris Carloff (Marek), Sabri Miko (Salám), Kateřina Pechová (Adéla), Veronika Linhartová (Julie), Michal Bednář (Ivo), Petr Besta (Voyo), Bára Stulíková (Anetka), Lucie Valenová (Zorka), Jiří Sádek (Patrik), Jakub Ondra (Kamil), Sára Friedlaenderová (Šárka), Jiří Nácovský (Ladislav), Vojtěch Duřt (Karel), Jiří Švejda (Paclík), Ludmila Kolmannová (Chládková), Dao Thi Hong (Nguyen), Pavel Janda (Petr), Adriana Karbanová (Radana), Ivana Axamitová (Valerie), Romana Navarová (hlas ve zpravodajství)
 
 
námět:
Matěj Chlupáček, Michal Samir
 
 
scénář:
Michal Samir
 
 
kamera:
Martin Žiaran
 
 
hudba:
Boris Carloff (písně Exquisittei, Marquise Egon), Robert L. Russel (píseň Hany (Honey)), OMG & Shockwave (písně Magnetize, Fully Alive), Milan Vyskočáni (Zem ze dna světa čerpá síly)
 
 
kostýmy:
Zuzana Krejzková
 
 
zvuk:
Ivo Broum, Pavel Bělohlávek
 
 
vedoucí produkce:
Petr Zöld
 
 
zpěv:
Hana Zagorová (píseň Hany (Honey)), Szidi Tobias (Zem ze dna světa čerpá síly)
 
 
text písně:
Hana Zagorová (Hany), Michal Horáček (Zem ze dna světa čerpá síly)
 
 
zvláštní efekty:
Vít Petrášek
 
 
koproducent:
Martin Pomothy
 
 
koordinátor kaskadérů:
Martin Hub, Ladislav Lahoda, Robin Lahoda
 
 
vizuální efekty:
UPP
 
 
masky:
Marie Konečná
 
 
dramaturgie:
Jaroslav Stuchlík
 
 
asistent režie:
Michal Pátek (první), Tomáš Merhaut (druhý), Igor Soják (třetí)
 
 
spolupráce:
Matěj Chlupáček (technická supervize), James Kemp (Herecká supervize), Ondřej Nemejovský (Steadicam operátor)
 
 
výprava:
Jan Pjena Novotný
 
 
výkonný producent:
Matěj Chlupáček
 
 
producent:
Matěj Chlupáček
 
 
kaskadér:
Filmka, Miroslav Navrátil
 
 
asistent zvuku:
Jiří Pazdera
 
 
ostřič:
Karel Kaliban
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.