Duben
ohodnotit

Hannibal - Zrození

Hannibal Rising

Další název:
Hannibal: Zrodenie sa; Hannibal 4 ; Hannibal Lecter - Les origines du mal; Young Hannibal
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
22.2.2007
„Vstupte do temné mysli Hannibala Lectera.“

Komentáře k filmu Hannibal - Zrození

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Tak je to docela zajimavy   pokus jak nam ukazat   Hanibalovi zacatky.Ale reknu   na rovinu.........proc sakra   ne..........je to docela dobry   napad
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2007
Výborný film.Viděl jsem ho   už asi 3krát a pořád se na   to nechá dívat.Takových to   filmů je málo na které je   radost se dívat.Všem   doporučuji-napětí od   začátku až do konce.
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Určitě se při sledováni   tohoto filmu nudit nebude. Má   to spád hned od začátku a   vraždama tam nešetřili. A   ke konci tam uvidíte taky   Marka Vašuta coby kapitána   jedné lodi. Ještě se tam   pár míst od nás ukáže.   Jinak Hannibal vraždí jako   vždycky chytře a trošku si   v tom i libuje. Nebo by se   dalo říct hannibal =   kanibal.
ancaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2011
Knižní předloha mě nijak   zvlášť nechytila. Hodně   jsem zvažovala, zda se mám   na Zrození vůbec podívat,   protože mi neseděla   kombinace mladého cápka a ne   moc skvělé knížky.   Protože jsem však viděla   zbývající díly, tak jsem   to tedy s obavami zapla. Milé   překvapení je slabé slovo.   Film byl napínavý, vkusný,   střízlivý a zajímavě   dělaný. Co se týká   "mladého cápka",   musím říct, že mě   skutečně dostal. Velice   slušný výkon, kterým   jasně dokázal, že i takhle   mladý herec se může dobře   zhostit i takhle nelehké   role. Navíc, co si budeme   povídat, stálo určiě   odvahu jít do tohoto projektu   už jen proto, že každý   automaticky srovnává jeho a   Hopkinse. Není to   srovnatelné, ale jiné a tak   to má být.
DaveDeMode
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2008
Skvělý film. Byl jsem na   něho hodně zvědavý,   protože jsem fanouškem   série o Hannibalovi Lectrovi,   a to jak v knižním, tak ve   filmovém zpracování.Opět   skvělá kamera, zajímavá   muzika v pozadí, prostě jsem   velmi spokojený a film si   určitě zase někdy pustím.   Mohu jen doporučit..
Ivesan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Okouzlil mě!
Tento film se mi velice   líbil. Někdo by mohl   podotknout, že na něj   působí rozervale a   neuspořádaně, ale takové   začátky přeci jsou.
A zde také šlo o   začátek... o začátek   šílenství, které se nám   již ukázalo ve své plné   "kráse" v   předchozích zpracováních   Hannibala Lectra.
Vzhledem k tomu, že   Anthony Hopkins nasadil   Gaspardu Ullielovi opravdu   vysokou laťku, kterou snad   už nikdo nemůže ani   překonat, se ujal Gaspard   hlavní role statečně a   myslím, že i velice zdárně   dovedl až do úspěšného   konce. Samozřejmě rozdíly   patrné jsou.
Nicméně   když nebudeme porovnávat   výkon těchto dvou herců,   je nutné říci, že film   celý o sobě má své kouzlo   a způsob jeho zpracování a   děj jsou více než   podmanivé.
Vřele Vám   doporučuji ho shlédnout....   je to kus, který byste   neměli vynechat!
tentamten
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2010
Vlastně ani nejsem schopen   říci, proč ten film má u   mně takové místo. Pravda,   nedosahuje takových rozměrů   jako Mlčení jehňátek, ale   to ani jeho knižní předloha   nedosahuje těch rozměrů.   Knížka je zajímavá,   nepíši pěkná, krásná,   úžasná, "jen"   zajímavá, ale oproti filmu   málo střízlivá: představa   13ti letého chlapce   rozsekávajícího   samurajským mečem řezníka   mi připadá přitažená za   vlasy, proto musím   vyzdvihnout tvůrce tohoto   filmu, že se to celé   odehrává až v dospělosti   hlavního protagonisty. Škoda   ale, že právě vyzdvihnutí   tvůrci z filmu odstranili   pasáže klidu na zámku   malíře Lectera (strýce H.),   paní Murasahi s její   pomocnicí Čijo (pamatuji si   to jméno dobře?) společně   strávené s ještě   nevraždícím Hannibalem.   Dodalo by to filmu protiklad k   následnému vraždění, byl   by to zajímavý kontrast -   klid a mír oproti   systematické likvidaci a   neklidu. Co mi ale vysloveně   drásá nervy při sledování   je zvýraznění některých   zvuků, a mnohdy nesmyslných:   budoucí vraždění jdou   zabít Hannibalovu sestru   Míšu, záběr ukazuje   detailní pohled na sekyru   (či nějaký takový   nástroj), se kterou si jeden   z budoucích vrahů pohravá a   točí s ní. Vtom momentu   otočení sekyry slyšíme   zvuk (nutno brát mé   následné popsání s notnou   dávkou nadsázky)   připomínající sypání   železářství, které má   značit svist sekyry. Hrůza.   Nebo řezník se napije a zvuk   připomíná chlemtání   stáda prasat u koryta (opět   drobná nadsázka). Hrůza.   Nicméně film jako celek   není tak otřesný jako   některé zvukové efekty   jeho.
jirry
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2007
Nejsem kultovním vyznavačem   série o Hannibalu Lecterovi a   proto možná, mě tento   snímek tak moc nezklamal.   Myslím, že herecky zvládl   Gaspad Ulliel roli dobře.   Jistě laťka mu byla   nastavena tak vysoko, že se   dalo těžko předpokládat,   že Sira Anthopny Hopkinse   překoná... Nepřekonal, ale   nezklamal. Film nedosahuje   kvalit předchozích, ale   vznik monstra popisuje velmi   dobře, zaplnil důležitý   prvek nutný k pochopení   Hannibala...
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2010
Poslední střípek hádanky   Kdo je Hannibal Lecter?   Gaspard Ulliel se mi předvedl   jako velmi schopný herec,   kterému nečiní sebemenší   problém páchat v kůži   mladého Hannibala zvrhlosi.   Jako zástupkyně ženského   elementu plní Gong Li svou   funkci velmi zdatně, což se   ale o Dominicu Westovi říct   nedá. Jeho inspektor mi   prostě nesedl a celkový   dojem z filmu mi silně kazí.   Zrození se dost dobře nedá   srovnávat s předešlými   díly, ale o to mi ani nejde.   Každopádně bych ho zbrkle   nezatracovala, protože má co   nabídnout.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2013
zrodenie.
Skvely film o vzniku   hanibala.povedali nam vlastn   vsetko.preco je kanibal,temnu   masku,a aj to preco je   zvrateny zly a kruty.krvave   efekty napdpriemerne a vrazdy   brutalne.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2013
Krvavý psychothriller, jehož   ústřední myšlenkou je   touha po pomstě. Téma kluka,   krutě poznamenaného válkou   má hodně co do sebe a   určitě by si samo o sobě i   vystačilo. Spojení se   známou postavou z   legendárního "Mlčení   jehňátek" filmu spíše   škodí, než pomáhá,   protože Gaspard Ulliel   prostě není Anthony Hopkins.   Což ovšem neznamená, že by   se svojí role nezhostil   dobře - právě naopak.   Jenomže ten jeho kanibal   Hannibal budí spíš soucit   (a snad i kapičku   pochopení), než odpor. A   jméno Lecter tudíž nese   neprávem.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2010
Poslední díl do skládanky   kde a jak se vzal Hannibal   Lecter. Celkem povedené   zpracocání v hlavní roli s   mladičkým Gaspardem   Ullielem, který pro mě   nečekaně předvedl   vynikající výkon.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.10.2009
Výborný film zo skvelým   námetom. Hannibal Lecter sa   tu vracia do svojho detstva,   kde sa to všetko vlastne   začalo. Dej je dramatický a   napínavý. Gaspardovi Ulliel   postava Hanibala sadla, ako   vyšitá na mieru, čo on zo   svojím výborným výkonom aj   potvrdil.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2013
Film Hannibal jsem sice   neviděla, ale tento mi   přerostl k srdci. Příběh   plný nenávisti a cesty za   pomstou, která byla velice   krvavá a bolestivá. Děj,   kdy je Hannibal malý kluk a   jeho malá sestra je snědena,   je fakt smutný. Pak ty jeho   postupný vraždy za to, že   mu snědli sestru, byly   povedené. Konec, kde mu   řeknou pravdu, že i on jedl   svou sestru, je dost   šokující.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2008
A tak to všechno   začalo....Přiznám se,že   jsem byla velmi zvědavá,jak   si s tímto filmem tvůrci   poradí.Navázat na   předchozí díly   série,navíc s vynikajícím   Anthonym Hopkinsem v hlavní   roli,totiž není tak   jednoduché.A výsledek?Film   mě vyloženě nezklamal,ale   kvalit Mlčení jehňátek   přece jen   nedosahuje.Jehňátka stojí   na skvělé nervy drásající   psychologické hře,což v   tomto snímku chybí.Tento   film je spíš klasický   vyvraždovací thriller.I   když se mladý představitel   Hannibala snaží co   může,Anthony Hopkins je jen   jeden a tuto roli zahrál   opravdu výtečně.Film však   určitě není zráta času a   za zhlédnutí stojí.
leunka592
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Moc pěkný film kde je   ukázáno roč je Hannibal   Kanibal:)
a vůbec se   mu nedivím, když musel   sníst svou vlastní sestru...
Nannar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Jako již je tradicí, filmy   kde se objeví Hannibal   Lecter, maji vysokou kvalitu.   Zde sice nehraje Anthony   Hopkins, ale mladý Lecter   kterého ztvárnil Gaspard   Ulliel, je taky dobrý.   Opravdu je zde hezky   ukázané, jak se z Hannibala   stal lidožravý maniak.
Langley
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Hannibal Lecter to neměl   lehké už v   dětství.Nemilosrdná válka   mu odebrala oba rodiče   najednou a aby toho nebylo   málo, pár německých   vojáků povečeřelo jeho   mladší sestřičku.Sledovat   Hannibalovi počátky, jenž   má po boku půvabnou Gong Li   nebylo až tak nudné, jak   jsem očekával.Gaspard Ulliel   předvedl, že má v sobě   jakousi skrytou anomálii,   která se v něm rapidně   rozrostla během právě   nepříjemného traumatu.V   tomto snímku je Lecter   hrdina, dychtící po pomstě.
basi
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Film Hannibal zrození   pokračuje v nastoleném   úpadku této série o   civilizovaném kanibalovi dr.   Hannibalovi Lecterovi.Na   začátek nás příběh   zavádí na východní frontu   během 2.světové války, kde   je uvězněna skupina   vojáků v kruté zimě spolu   s přeživším Hannibalem a   jeho sestrou Míšou, kteří   přišli o rodinu.A protože   nemají co jíst vojáci   zabijí Hannibalovu sestru a   snědí ji.Hannibal se pak   dostane do Francie kde najde   úkryt u své tety,která ve   válce taky ztratila své   blízké.Začne studovat   medicínu a tady se začnou   formovat jeho kruté a zvrhlé   nápady.Hannibal přísahal   své mrtvé sestře, že   pomstí její smrt.Postupně   začne nacházet   vojáky,kteří ji snědli a   po jednom je usmrcuje.Jenže   to nedělá s takovou grácií   a nápadem jako Anthony   Hopkins. Takže se z filmu   stává jen krvavý thriller,   ve kterém chybí onen nádech   tajemna, který byl patrný v   Mlčení jehňátek.Můžeme   jen doufat že už se další   dílo o kanibalovi Hannibalovi   na plátno nedostane, nebo že   dostane podobnou oživující   injekci jako třeba série o   agnetovi 007.
TSZ
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Snad poslední hřebíček do rakve
Po shlédnutí mi bylo   smutno.Ne proto,že M.Vašut v   americkém filmu opět   zemřel:-),ale proto že   Mlčení jehňátek považuji   za úchvatný (a jistě   převratný) film,ze kterého   se bohužel ždímá a   ždímá,dokud to jde.Na jednu   stranu tento přístup   producentů chápu,ovšem na   stranu druhou je nutné na   snímek,který se hlásí k   takovéto legendě,pohlížet   přísněji než na neznámý   americký thiller.S vyjímkou   dobrého hereckého výkonu   hlavního hrdiny,mladého   Hannibala,je zde všechno   špatně-zejména   scénáristé si nedali práci   s alespoň průměrnou   psychologií postav a za   naprosto hloupou a zbytečnou   samurajskou vložku bych snad   i hlasoval pro doživotní   zákaz práce.
rbsvk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Nevýrazný a balancujúci   film na hrane bezduchej   vyvražďovačky a dospelého   thrilleru. Tento film je uplne   ubohy lebo ludia pojdu do kina   ale pojdi si kupit DVD len   kvoli tomu ze tam bude   napisane Hannibal ale vo   vnutri bude uplne nieco ine. A   v tej chvili pre nich meno   Hannibal Lector zanikne.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.12.2011
Zas Hannibal a zas vytavit z   něčeho co fungovalo jednou   max. dvakrát co   nejvíc!!Nezažívné a   zbytečné motání se kolem   Mlčení J.+Hannibala.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Zcela podle očekánání   slabota. Je sice pravda, že   se Ulliel hodně snaží   napodobit Anthony Hopkinse ale   moc se mu to nedaří a není   ani zdaleka tak démonický. A   těch pár krvavých scének   film nezachrání. Celý film   je spíše o pomstě než o   sledování toho proč se stal   z Hannibala psychopat.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Podpriemerny film,ktory sa   snazi vykresat posledne drobne   z kedysi slavnej filmovej   znacky,ktora kazdym dalsim   dielom isla urovnou   dole.Nevyrazni herci,trapny   scenar,slaba vyprava,bez   napadu-tot vse o jednom z   najvacsich sklamani roka pre   mna.
Tom_Hardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Snaživý pokus o rozvedení   série, nicméně   postrádající eleganci   předchozích děl, občas   nechtěně směšný (v   Hollywoodu je až nezdravě in   „samurajský styl“) a   většinu času dost   prvoplánový. Není z toho   cítit zrůdnost, Americké   psycho bylo ve vykreslení   šílence, jenž si   „užívá smrt“, mnohem   zábavnější, a na téma   „oko za oko“ tu bylo tolik   lepších filmů, že by mi   ani celý komentář   nestačil. Gaspard Ulliel   hraje dost slušně, ale ta   postava je neskutečně   prázdná. Napřed formovaná   vyděšenýma očima, pak   tichostí a nakonec křivým   úsměvem – přechod z   chlapce v bestii neznatelný,   vraždy řádově   nezajímavé. A k tomu ty   hlášky jak šité na Seagala   (<i>"Stalo se z   něj něco, pro co nemá   lidská řeč slovo. Kromě   slova   monstrum.</i>").   Akorát to konečné   „poznání pravdy“ mělo   sílu – jen si tak říkám,   jestli je dobře, že jsem se   v tu chvíli Hannibala nebál,   ale litoval ho…
vorenus
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Tento díl je absolutně   nejslabší ze všech čtyř   dílů.To co se povedlo   Nolenovi u Batmana tady   nefunguje.Gaspar se sice   snaží napodobit Hopkinse,ale   do jeho výšin ještě   zdaleka nedosáhl.Za to Gong   li je skvělá.
Koimisto
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.4.2007
Lacinost !!!
Laciné jak se tvůrci   pokusili z "magora"   LECTERA udělat obět, která   trpí díky následkům   války.
Pro mě byl   HANNIBAL LECTER vždy   "génius", který se   se svou úchylkou již narodil   a v mládí u něho jen   rozkvétala. Jenže   pitomoučký scénárista to   má jinak a proto je LECTER   jen obět a to se mi tedy   opravdu nelíbí.
Jinak   film (kdyby nebyl   pokračováním série o   HANNIBALU) je celkem   slušný.Možná v něm bylo   mnoho "války".
No prostě jsem celkově   zklamám a doufám, že   další pokračování nebude   (i když GASPARD ULLIEL se na   tuto roli šiknul, to se musí   nechat) ... !!!
puol
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Samuraský meč a nacisti sa   ku mytológii Hannibala   Lectera absolutne nehodia.   Keby to radšej s ním nemalo   nič spoločné, možno by sa   aj dalo uvažovať o vyššom   hodnotení. Aspoň očí   poteší Gong Li, určitú   charizmu nemožno uprieť ani   Gaspardovi Ullielovi.
romarikan
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.1.2009
pocas bojov hannibalovi   zomreli rodicia pred jeho   ocami.zostal sam s malou   sestrou,ktoru neskor zjedli   nacisticky vojaci.hannibala   zachranili rusky vojaci.o par   rokov odcestoval do francuzska   kde ho prichylila vdova po   jeho strykovi.ale on mal v   hlave len jedine..a to pomstu   vrahom svojej sestry.film ale   nema nic spolocne s filmami   mlcanie jahniat a cervenym   drakom.jedine jeho meno a   fakt,ze jedol ludske maso..
SPECNAS
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Nejslabší díl serie
Tak myslim že producenti si   ukousli velkého kolače, kdy   nováček Gaspar Ulliel má   dokázat, že patří mezi   smetánku a po Příliš   dlouhých zásnubách   dostává asi největší   šancí ukázat svůj talent a   prorazit. Bohužel on moc   lidí nepotěší. Je chladný   to ano, ale nemá charizma   hodné Hannibala Lectera,   kterého nám představil   Anthony Hopkins a osobně si   myslím, že bude ještě   trvat hodně let než se najde   někdo kdo by mohl hrát ne   Hannibala Lectera za mlada,   ale Anthony Hopkinse za   mlada.Par slušnych zaběru   film nabízi a některé   vraždy jsou take dobře   provedené,ale jinak docela   slabota.Dalsi problem je, ze   film je misty krapet   prekombinovanej (Hannibal jako   samuraj?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47321minih47321Terminátor: Příběh Sáry Connorové (2008) [TV seriál] 
Terminator: The Sarah Connor Chronicles n
minih61057minih61057Jako malé děti (1974) [TV inscenace] 
Jako malé děti n
minih55188minih55188Green Lantern (2011) 
The Green Lantern n
minih35953minih35953Sokratův podzim (1991) [TV inscenace] 
Sokratův podzim n
minih34304minih34304Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith n
minih41513minih41513Prachy dělaj člověka (2006) 
n
minih33335minih33335Návštěvníci: Cesta do Ameriky (2001) 
Just Visiting n
minih112379minih112379Piknik (2014/1) 
Piknik n
minih43825minih43825Válečníci (1999) [TV film] 
Warriors n
minih40526minih40526Ghost Rider (2007) 
Ghost Rider n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hannibal (2001)

 Hannibal (2001)
Hannibal n
 
Žánr: thriller / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

Mlčení jehňátek (1991)

 Mlčení jehňátek (1991)
Mlčení jehňátek n
The Silence Of The Lambs
Žánr: thriller / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Jonathan Demme

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190547
Osobností: 697845
Fotografií: 763969
Plakátů: 376572
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10