Duben
ohodnotit

Hanebný pancharti

Inglourious Basterds

Další název:
Nehanební bastardi (SK); Inglorious Bastards; Inglourious Basterds
Rok:
2009
Délka:
148 minut
Premiéra v ČR:
27.8.2009
„Hanebně zparchantělá jízda plná krve, potu, slz a touhy po pomstě.“

Komentáře k filmu Hanebný pancharti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 90
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2013
Válečný film ve stylu,   jaký tu ještě   nebyl.Tarantinův rukopis je   tu znát každou vteřinou a   nenechá mysl diváka   napokoji. Netlačí na pilu a   nechává každou scénu,   každý dialog plynule se   rozvinout. O to více šokuje,   co se nečekaně stane.   Spaghetti westernový motiv   tomu přidává grády a   Plukovník Hanz Landa v   úžasném podání do této   chvíle neznámého   Christophera Waltze mi celou   dobu tak pil krev, že trvat   tento film ještě pár minut,   odvezli by mne pro   chudokrevnost. Fantazie je to   dobrá a skutečně škoda,   že takhle nějak ta válka   neskončila. Ano, je to jiný   nezvykle pojatý válečný   film, který nepřilne   každému. Ke mne přilnula   každá jeho vteřina a   dávám plný počet bodů.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Na moje veľké prekvapenie to   je celkom vydarený kúsok.   Film ma dokázal držať v   napätí, ale sú tam žiaľ   aj pasáže, kde som sa   trošku nudila. Nemôžem   nespomenúť Christopha   Waltza, ktorý tu jednoznačne   zahviezdil. Naproti tomu Brat   Pitt ma tu neuveriteľne   iritoval. Inak nemám žiadne   výhrady.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Po roční odmlce povedené a   zdařilé dílko velmi  
slušně obsazeno   a zahráno z podivem se i   rychle z kina dostal na DVD   velmi zdařilé filmové   dílko
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Quentin Tarantino se po   nenormálních dementnostech   typu Grindhouse konečně   vrátil k úplně normálnímu   filmu. Hanebný pancharti jsou   totiž úplně normální   film. Výborná myšlenka,   luxusní herecké výkony   (především brilantní   CHRISTOPH WALTZ coby SS   plukovník Landa), dokonalá   hudba, no a vidět   rozstřílet Hitlera je taky   chytlavá představa... :-))   Každopádně Brad Pitt sice   !hlavní roli" hraje, ale   na jeho místě by mohl být   kdokoliv, příběh stojí od   samého začátku především   na postavách Emanuelle   Mimieux a Hanse Landy.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.7.2010
Bravissimo!! Úchvatné,   strhující, dokonalé.. s   jakou, až hanebnou   promyšleností(též   bravurností), lze také   zapůsobit. Obdivuhodné..i   když, je něco s čím nás   může nápady sršící   Tarantino, ještě   překvapit.. Jistě! ;)
blackjack31
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2014
.
Perfektní film díky   Tarantinovi, mám tohoto   režiséra velice rád a vždy   mne dovede překvapit,   skvělé obsazení, podle   mého názoru, všem sedly   jejich role a vše krásně   plynulo. Celý film si získal   moji pozornost, sice nemusím   filmy o fašistech a této   válečné době, ale   věřím, že se věci mohli   dít tak, jak je zaznamenala   kamera. Hodnocení - 100%
reby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2010
Jeden z nejlepších filmů od   Tarantina(samo po Pulp   Fiction), a samo supr výkon   pana Waltze, ten byl úžasně   chladnokrevně vypočítavej,   pak super vsuvka v podání   Hugo Stiglitz, Pitt taky   dobrej(hlavně jeho   italština, to sem se dobře   zasmál), 2 světová podle   Tarantina, celkově supr film   který mě zaujal
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Letím z kina, zapínám   oblíbenou DATABÁZI. Tedy, to   byl film! Slyšela jsem, že   film je zdlouhavý,   upovídaný. Já hltala   každé slovo a přála si,   aby film hnedtak neskončil.   Brad Pitt, to je prostě něco   tak úžasného! Celá parta,   SAMÍ KRÁSNÍ CHLAPI.   Povídky z podsvětí nelze s   tímto filmem srovnávat. Že   se překrucuje historie? O to   přeci vůbec nejde, spíše   se mi na to dobře koukalo,   jak měl Hitler hlavu na   kaši. A ten   "hnusák" Landa?   Úžasná volba - slizoun,   hezoun, ďábel, sadista,   vrahoun, inteligent   hovořící několika   světovými jazyky. Co ten   měl výrazových   prostředků. Líbí se mi i   to, že je zde ztvárněno,   že všichni Němci Hitlerovi   nefandili. Film ve mně   zanechal hlubový dojem.   Vřele ho doporučuji.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2009
Tak na tento film se strašně   těším... jelikož v tomto   filmu hraje Til Schweiger i   Gedeon Burkhard!! :-)   nááádhera... včera jsem na   něm byla v kině a musím   říct, že to byla skvělá   podívaná!!! náádjernej   film!! sice trochu krvavej,   njn Tarantino.....
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.8.2009
Naprosto skvělá   záležitost. Psychologie   situací je naprosto děsivá   a upřímě řečeno - já   jsem o nacismu nikdy neviděl   lepší film (nacista Landa je   čiré zlo). Až na ten   metaforickej konec je všechno   naprosto přesný. Na trapný   recenze v denním tisku   nedejte a jděte na to.
BOS3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2009
Pridávam sa k nadšeným z   tohto filmu. Vynikajúci Pitt   a k tomu esesák   "Landa". Už od   prvej scény dlhej okolo 18   minút kedy napínajúci   dialóg, zdanlivo nevinný ju   ešte naťahuje zdanlivo na   dvojnásobok ma dostal. Skoro   každý príbeh ( scéna) sa   dokáže vyhnúť filmovým   klišé a vyvinie sa totálne   v Tarantinovský koniec. V   žiadnom prípade nevadí   prekrútená história. Berte   cely film ako príbeh a nie   ako historický dokument.   Bravo!
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2009
Vynikající film, který   naprosto odpovídá stylu   Tarantina. Brad Pitt podal   výborný výkon, snad poprvé   ze sebe nedělal slaďouška a   hrál pořádnou postavu.   Hudba také vynikající,   prostě nemám co dodat, snad   jen určitě se na film   podívejte. Je to žážitek,   o který se nenechte   připravit.
Amthauer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Jsem rád, že mé obavy   nakonec vyzněly do prázdna,   um Quentina Tarantina   nedosáhl svého vrcholu v   Kill Bill 2 a nevyčerpal se   tím. Mám z Inglourious   Basterds zatím rozporuplné   dojmy, každopádně   nepamatuji, kdy naposledy jsem   takto jedním dechem zhlédl   takřka tříhodinový film a   ještě mi přišel krátký.   Mnoho jednotlivých scén má   svou vlastní, uzavřenou   atmosféru a zvláštní   kouzlo - namátkou třeba   úvodní příjezd kolony aut,   pak scény z promítací   místnosti, z německé   hospody atd. Každý si tohle   interpretuje po svém a musel   bych spoileřit, abych řekl   více. Zkrátka a dobře,   podívejte se na to,   očekávajte atmosférický,   inteligentní a vcelku   intertextový počin plný   dobrých herců a krásných   hereček, co však určitě   neočekávajte (a v tom může   např. trailer klamat), je   akční film - přestřelky   jsou vesměs tak rychlé, že   si sotva napoprvé všimnete,   co se v nich stalo (vyjma tedy   té poslední).
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
hanební pancharti
teda neskutečně natočený   příběh se skvělými   herci.Chytrými rozhovory jste   fascinováni...(až na   člověka kolikrát vyjede   husí kůže) -asi tomuto   tématu- jako středoevropani-   více rozumíme a chápeme ho   jinak,než zbytek světa a   proto je mi trošku líto,že   asi na OSCARA   nedosáhne(HURÁÁ,dosáhl!!)   Tarantino je skvělý   režisér,hudba podtrhuje   dramatičnost,film nemá chybu   ..DOPORUČUJI
luca-luciano
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Genius...Genius....Genius tak   takhle bych nějak ohodnotil   pana Tarantina tomuhle   člověku se musím klanět,   protože jeho film doslova   nemají chybu. I když   patřím mezi člověka co   dobře zná 2. světovou   válku... tak mi tenhle film   připadl skvělý... jeho   celkové provedení   nádhera... ani nenacházím   slova... prostě 10 bodů
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2011
Master piece!
No tak tohle byl master piece!   Prvni hodina super, druhá   hodina absolutní napětí.   Geniální film od začátku   do konce, honosné rozuzlení.   Výborné scény -
10 z   10! Christoph Waltz je jako   herec napsaný až na 3tím   místě, ale pro mě zazářil   a předběhl všechny Pitty o   X metrů...Výborně zahraný,   výborně natočený
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2009
Tak tohle se Tarantinovi   zatraceně povedlo. Napětí   od začátku až do konce,   jeho typický černý humor,   pořádná akce a nějaká ta   krev, což prostě k jeho   filmům neodmyslitelně   patří. Velká pochvala za   geniálního hlavního   záporáka, toho budete   skutečně nenávidět jak se   patří už od začátku a   jeho trpký konec si opravdu   vychutnáte, to mi věřte, no   a další velká pochvala   Bradu Pittovi, kterého vůbec   nemám ráda, ale konečně si   taky jednou zahrál   pořádného chlapa a zahodil   vizáž šamponka a ukázal,   že má na to hrát takové   role. Rozhodně jeden z   nejlepších filmů, co jsem   letos viděla - ne-li vůbec   nejlepší. Ale nic pro ty, co   by chtěli řešit historická   fakta a vůbec co berou   všechno příliš vážně.   Tento film je pro milovníky   černého humoru a lidi   schopné brát věci s   nadhledem. Jste-li takoví,   neváhejte a dívejte se.
Radek71
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2010
Nezklamal
Samozřejmě Trantino.V tomto   člověku dřímá velký   potenciál.Když jsem se   dozvěděl,že točí film z   2. světové,říkal jsem   si,že to je úlet.A je.V tom   nejlepším slova   smyslu.Perfektní slovní   kličkování a doslova   mistrný výkon Hristopha   Waltze.Ale tím je režisér   známý.Vymáčkne z herců to   nejlepší a uvede je na mola   slávy,případně je tam   vrací.I onen nápad s   fiktivním koncem války je   originální.Nemám si do   čeho rýpnout,nemá chybu.Tak   to dopadá,když má někdo   filmy rád a netočí pro   prachy a slávu.
smash23
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2011
10 z 10. Originální zvuk je   lepší. Český dabing je   dobrý, ale přece jen. Film   jsem viděla v kině a byl to   fantastický zážitek. Dlouho   jsem z kina neodešla tak   nadšená. Výborné obsazení   a herecké výkony. Nejsem   fanynka Brada Pitta, ale po   tomto snímku RESPECT!
mironov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2010
Tarantino sa nezaprel
tak zase niečo z dielne   tarntina,,super film,,nič po   pravde,,samé výmyslené   veci,,super som sa   bavil,,celkom dobrý spád to   má,,je to strelené ako   tarantino sám,,ale je to   bomba film
cabalaci
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2012
super
je dobré si odpočinout od   všech těch   "vážných"filmech   o 2.světové.Barribal je   prostě úžasný .Shoshanna   strčila se svími rudými   šaty pomsty Uminu teplákovku   do kapsy :-) a Aldo je   neskutečně cool.A k tomu   super záporák Landa ve stylu   Rumburaka:-D skvěle milí   vrah Frederick .Jen mě mrzý   že Eli Roth a Omar Doom   nedostali větší prostor.
craze
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Nejlepší náhoda
Pokud bych viděla upoutávky   nebo billboardy na Basterds   asi bych na to nešla,   přestože Tarantina miluju.   Nesnáším totiž válečný   filmy. A když minula první   scéna tak jsem si říkala no   nazdar, to jsem se uťala. A   pak už to jelo. Na konci jsem   brečela smíchy, Náckové mi   přišli neuvěřitelně   vtipní, partička odboje v   kině zcela nepřekonatelná.   Pitt téměř překonal svůj   výstup v Po přečtení   spalte a to už je co říct.   :-)
alfa276
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2009
10/10
Nemám rád přespřílišnou   glorifikaci a umělé   vytváření kultů.   Tarantino, obecně   považovaný za kultovního   poloboha a vychvalovaný i   těmi, kteří mu za mák   nerozumí, ovšem opět   nepřekvapil a natočil   skvělý film. Málokdy se mi   stane, že fim předčí mé   očekávání (a v případě   výše uvedeného pána v   mých očích těžko někdy   překoná Pulp Fiction), ale   Bastardi jsou tímto   případem. Dokonale   vygradované dialogy,   úžasná výprava   (nacistický   "merchandisde"   použitý při výzdobě kina   je dechberoucí) a přestože   kromě Pitta a Krueger nejsou   obsazeni příliš   profláknutí a všeobecně   známí herci, jsou všichni   dokonalí! Král všech lumpů   Hans Landa je se svým   všudypřítomným   povýšeným úsměvem   jednoduše geniální! A   Pittův přízvuk? Jahoda na   šlehačkovém dortu! Že jsou   ve filmu brutální scény?   Jistě, jsou a stejně tak   nechybí typický černý   humor. Nezažil jsem, aby se v   kamenném kině po   představení tleskalo, ale po   promítání Hanebných   Panchartů se tak stalo.
jenspifarevenge
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2013
Podle mého názoru Tarantino   o5 dokazuje že je mistrem   filmařského řemesla.   Dokonale obsazený film,   jehož genialitu utvrzují   dokonalé dialogy. Originalita   záběrů se nezapře ani tady   i když třeba u Gaunerů se   vyřádil více co se   záběrů týče. U mě i   přes některé nedostatky a   chybky 12+. Bomba scéna je na   začátku jak Landa tahá   dýmku, Waltz je prostě pan   herec.
Sysecheus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Čekala jsem na tento film a   konečně je tady.Moho jen   dodat,že Tarantino je   skvělý,tak jako jeho filmy.
wivo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2009
vcera
jsem byl na predpremiere a   tento film velmi, ale velmi   doporucuju..Je to cista   Tarantinovina rozdelena do   kapitol podobne jako v PF,   nudit se rozhodne   nebudete..
Obsazeni i   vykony skvele, rad se na film   pujdu znovu nekam podivat...
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2009
Po Autu zabiják jsem Q.   Tarantina házela jako flintu   do žita, než přišli   Parchanti. Takhle nabitou   záležitost jsem už dlouho   neviděla a naprosto odporuje   všem zažitým filmovým   klišé ve válečných   filmech. B. Pitt je perfektní   včetně přízvuku, ale o   třídu ho převyšuje Ch.   Waltz, který mi připomněl   svým ztvárněním hajzla, J.   Isaaca z Patriota, což jsem   považovala do té doby za   největšího filmového   pacholka. Co se týče hudby,   to je kapitola sama pro sebe,   jako vždy u Tarantina velmi   výrazná složka, která   doplňuje příběh spolu se   zajímavou kamerou.V každém   případě je to velmi   zajímavý film a dokonce i   zobrazené násilí není tak   tlačeno dopředu, oko jsem   přimhouřila jenom ve scéně   bassebalová pálka+hlava.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2010
Inglourious Basterds
Další z úžasných snímků   Quentina Tarantina. Kdo jiný   by mohl natočit něco s   tímhle tématem. Nikdo by to   nenatočil lépe než on. Brad   Pitt jako Aldo Raine byl   naprosto skvělej. A i   přesto, že celý film byl   tak dlouhý rozhodně to   neškodě kvalitě filmu. Pro   mě neznámá Melanie Laurent   byla úžasná jako Shosanna.   A samozřejmě za zmínku   rozhodně stojí nechutný,   odporný hnusnák Hans Landa,   kterého hrál Christoph   Waltz, který byl taky   brilantní. Pro mě   nezaapomenutelná scéna sním   je ta úvodní. Na tu snad   nezapomenu. Super film
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Hanebný pancharti
Wau, to bylo teda něco. Po   úžasném začátku tedy   přišla na chvíli odmlka,   ale ta se brzy zase vymizela a   všechno začlo běžet tak,   jak má. Zcela chápu, že se   najde spousty odpůrců,   kteří film zavrhnou, ale já   mezi ně rozhodně nepatřím.   Co mi vyzdvihuje snímek   ještě více nahoru je   úžasný konec. Něco tak   "hustýho" jsem už   dlouho v ničem jiném   neviděl:-)
A Šošana   je moc krásné jméno,   kamarádka po shlédnutí   pojmenovala takto svého   nového křečka...
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Zajímavý snímek o možném   ukončení 2.svět.války. Co   jiného ale taky můžeme   čekat od Tarantina že jo.
Každopádně to byl   dobrý nápad něco takového   natočit. Dost se mně líbilo   to vyřezávání těch   hákových křížů   fašistům na čelo-to mělo   grády.
Je zde také   dost kvalitní herecké   obsazení. Nejvíc se mně   líbil Hans Landa-Lovec   židů, jehož výborně   ztvárnil Christoph Walltz-to   byla paráda.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2011
Na snímek je třeba hledět z   hodně velké výšky. Až   když koukáte opravdu s   vysokým nadhledem je to   parádní Tarantinovo dílo s   prvky satiry, parodie,   částečným pohrdáním a   zároveň s perfektním   stvárněním všech postav,   kde v celém filmu není   žádná postava zbytečná.   Děj je příjemný a   scénář tomuto   vážnějšímu tématu   dodává vtip a vyvolává   povětšinou úsměv   míchající se s napětím.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2018
║Rozpočet   $70miliónov║Tržby USA   $120,831,050║Tržby   Celosvetovo $320,389,438▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $33,054,103 //počet   predaných kusov 1,774,279║   Tržby za predaj DVD v USA   $68,786,305 //počet   predaných kusov 3,590,054 ║   Do detailu vyšperkovaná   dialógová "do krvava   prepečená" pochúťka a   la Tarantino! Film som zhltol   ako malinu, bez toho aby som   si uvedomil ako rýchlo môže   150minút ubehnúť. Herecký   ambasábel naprosto zatieňuje   skoro neznámy Christoph   Waltz, ten je fakt   excelentný, až mi bolo   ľúto že mu bastardi na   záver ubližujú. Všetko tu   pekne šľape ako hodinky a   jedna prešpikovaná scéna   strieda druhú, remeselne   prvotriedna práca čo otriasa   históriou doteraz okukanej   2svetovej vojny... Jediný   rušivý bol vo filme Eli   Roth(veď ho už nechaj   Tarantino niekde plahočiť a   nerob mu pestúnku, zbytočne   sa s ním zahadzuje). /videl v   kine: 95%/ (videl na festivale   Cinematik 2009)
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2018
Pěkně překopané dějiny,   jen co je pravda. Výborné   zpracování, dobré hlášky,   vtipně tragické situace a   krev. Tarantino jak noha.
Xpojntman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2015
I Ada Hitler by musel uznat,   že slavnostní premiéra   Stolz der Nation by mu libila   víc než sebevražda   obklíčen smradlavivý   hordami rudých   ruso-bolševiků z východu. O   kterých se, tady díky Bohu o   nich nic nedozvíme.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2012
Po prvním shlédnutí jsem   poslal Tarantinovi do 150 S   Rodeo Drive Beverly Hills   jenom osmdesát procent, aby   nám kluk zbytečně nezpychl   a taky proto, že už to na   mě bylo přeci jenom trochu   moc přepopcornovatělé...   To má Quentin z toho, že   místo na závěr kariéry ji   těmi největšími peckami   začal (kromě Pulp Fiction   samozřejmě hlavně myslím   ty barevné gangstery z   Rezervoir Dogs). To jsem ale   ještě netušil, že se při   dalších konzumacích   Panchartů zamiluju do jedné   zcela odporné, ale   vyjímečně okouzlující   lidské hyeny -   psychopatického polyglota   plukovníka Hanse Landy.   Takže jsem musel znovu na   poštu a poslat za oceán tu   devátou hvězdu. Co dodat?   Ještě snad, že Malou   křišťálovou slzu ode mne   in memoriam obdržel seržant   Werner Rachtman. Za chrabrost   ...
P.S. vlastním   spec.edici 2 DVD, což   znamená i příjemné bonusy   jako CELÝ krátký film   Pýcha národa (sám Dr.Paul   Joseph Goebbels by to   nenatočil lépe ;-) a pro   můj mlsný jazyk i recept na   Štrůdl po starorakousku od   mamá Landové. A nezapomenout   na šlehačku!
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2009
No pro milovniky historie a   zvlaste historie II. svetove   valky to film rozhodne neni.   Ale presto cloveka zaujme.   Zaverecna scena je narosto   uchvacujici a mini scenka ala   Grindhouse s Hugo Stiglitzem   je jako tresnicka na dortu.   Rozhodne doporucuju.
Krupe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Konečně jednou zase   Tarantino natočil dobrý   tarantinovský film. Brad Pitt   nikdy nezklame, ovšem   nepřekonatelná je role CH.   Waltze alias plk. Hanse Landy.   Přesně takhle vypadá   úlisný, vyčůraný ba i   chytrý esesák.
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Tohle je přesně Tarantino!   Jeho styl nikdy nezklame. Film   má vtip, perfektní scény   prokládané vážnou hudbou,   typická kamera. Jediné, co   mi trochu vadí, je délka,   některé jeho snímky jsou   zbytečně dlouhé a pár   nepotřebných scén se   objeví, ale jinak myslím,   že Tarantino patří mezi   světové režisérské   jedničky. Souhra jazykové   různorodosti je v tady na   výbornou, o hercích ani   nemluvě..prostě jedničky.   Americký filmový průmysl je   vysoce postaven a jen tak   někdo ho nepřekoná :-)
Clockwork
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Parada,Tarantino se po   neskutecne nudnym Autu   zabijakoj celkem   predvedl.Budiz mu odpusteno a   zapomeno.Ikdyz Parchanti   rozhodne nedosahuji takovejch   kvalit jako Kill Bill, tak   rozhodne skalpovani nacku si u   me naslo svoje mistecko   ostatne jako celej filmek.
thefj
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Paráda
Paráda, bomba, výborný, moc   jsem se pobavil. Snad skoro ve   všem. Já si to snad dám   ještě jednou, pancharte   Tarantino
Kachy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2010
Typický Tarantinovský   krvák. Spousta krve, střelby   a hromada mrtvol. Ale taky   dobrá zábava, děj filmu   šlape jak má a černý humor   by se tam taky našel.   Určitě ty dvě a půlhodiny   stojí zato. Quentin Tarantino   by mohl vytvořit nezávislé   pokračování "Pýchu   národa" vypadalo to taky   na pěkný krvák ....
AshT
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2009
Film se quentinu tarantinovy   velmi povedl.Ale ke konci už   se mi to zdálo jako blbost   aby německemu vojakovi na   pamatku vyrili hákový   kříž.Jinak výborný   herecký výkon Brada pitta a   velmi se mi líbíl štěk   gedeona burkharda.Na filmu mě   mrzelo že nebyl podle   skutečné události.
teta.Essie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Řekněme si všichni   upřímně,že takovýto konec   2.světové bychom si   představovali všichni-místo   roku 1945,kdyby skončila   válka o pár let dříve a   takto-věřím,že nebudu sám   když řeknu,že bych to tak   chtěl!
Pan Tarantino   má skutečně zajímavé   myšlenky.
Film je   potřeba brát s rezervou   ovšem.Na jednu stranu si   člověk řekne,že myšlenky   a ideje filmu jsou opravdu   dobré a až kolikrát   příliš prosté a o to víc   krásné.Oponujíce těm   skvěle a hlavou vymyšleným   scénám se zde vyskytují i   pasáže,kde je to skutečně   až přespříliš zbytečně   laické.Scény s Hitlerem mi   přijdou velmi patetické   a,zda to tak mohu říci,až   myšlenkově srovnatelné s   malým dítětem.Přílišná   zkreslenost však zde   zobrazuje válku jako souboj   těch ,,hloupých a   tvrdohlavých(Němci) a   chytrých a   taktických(Pancharti),,(velmi   nadhledově řečeno). Film   vyobrazuje a zvýrazňuje zde   tyto dva protipóly, i přes   to že jsou na obou stranách   účastníci ,kteří   převyšují chytrost a   vzdělanost svých   nejvyšších a tudíž jsou   na vrcholu myšlenkových   posunů a jedině oni jsou   hodni reprezentovat svoji   stranu v boji proti té   druhé(Waltz/Pitt).
Toto všechno jsou   dokonale promyšlené   ideje,které Tarantino do   filmů vložil.A před   těmito,ač   zkreslujícími,scénami a   pasážemi,které mají ovšem   za následek nádherně   viditelnou odlišnost od   druhých,před smekám   klobouk.Nikoliv za to jaké   jsou,nýbrž za to jak   dokonale a porokově myslící   mozek je dokázal vtáhnout do   jediného scénáře.

Co je však za   vystihnout je naprosto   dokonalý herecký výkon   Christopha Waltze za roli   Hanse Landy,jež by měl být   vzorem a příkladem   hereckého výkonu spoustě   herců,kteří se(byť s mým   podivem)rovněž pyšní   nejvyššími filmovými   oceněními (někteří).
sokeres777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.8.2019
Další Úžasná Tarantinovka
Další typická Tarantinovka,   která svými zvraty opět   nezklamala. Musím hodně   vychválit úžasnou hudbu,   která mě filmem provázela.   Herecké výkony byly   dokonalé a jednotlivé   konverzace dávaly smysl,   zvlášť scény s   Christopherem Waltzem, který   je zkrátka rozený záporák.   Brad Pitt samozřejmě také   nezklamal. Zkrátka další   "zkurvená Tarantinovská   řežba", která za to   prostě stojí. Rozhodně   doporučuji!
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Nejsem žádný fanoušek   Tarantina, film Pulp Fiction   se mi celkem líbil a   Nespoutaný Django vůbec.   Tarantino je proslulý svými   dialogy- já ale asi mám   trochu jiný styl humoru a ne   vždy nějaký ten žertík   pochopím. Nechápu ale, jak   někdo může vyjít z kina po   shlédnutí Djanga a chechtat   se jak magor... To je ale   jedno, zpět k Panchartům.   Film hodnotím pozitivně,   čekal jsem sice, že se budu   smát víc, ale nakonec to   stačilo. Příběh není zas   až tak důležitý, spíš   tam jde o ty situace a již   zmíněné dialogy. Vyzdvihl   bych geniální výkony Pitta   a Waltze. Pittovo   "držka" když si   hrál na Itala nebo nadávky   na nácky... To je něco   neskutečně vtipnýho...   Navíc je Pitt autorem (pro   mě) nejpovedenějšího   mluveného vtipu v celém   filmu: "Na boji ve   sklepě je spousta   nepříjemností">&quo   t;Co   třeba?">"Třeba   že se bojuje ve   sklepě"... Waltzovo   výkon je možná trochu   horší, pořád ale   parádní. Přesně takhle si   představuju jak se náckové   chovali. A z hlediska   filmového děje se konečně   něco začalo dít až od   onoho vtipu v hospodě ve   sklepě. Začne to mít spád   a vtipné situace   přicházejí sami včetně   úžasného závěru... Odteď   už budu navždy říkat   "náckové" a ne   nacisti, SS, Wehrmacht apod.   100% (začínám přicházet   Tarantinovi na chuť)
sarcofago
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.9.2009
O filmu...
Upřímně nemám slov k tomu,   co jak herci tak režiser   předvedl v tomto snímku. 9   jsem dal za pocit   neovladnutelného extrému v   kině. Případlo mi, že ten   masakr byl až   prespříliš... Pravda zase   je, že jsem se tomu zasmál,   a také přičítam nelidský   konec Ady...(fuhrer). Ale   všeho všudy klobouk   dolů....(Nohu ti dáme do   sádry, narveme do tebe   Morfium a ten koberec prostě   přejdes...)... :)))
ergotoxin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2011
K filmu jsem byl zpočátku   skeptický - Tarantinova   nejnovější tvorba mě jinak   spíše zklamala - rychle   jsem ale změnil názor.   Nejlepší je rozhodně   konec, líbí se mi, že   Tarantino divákům dal   skutečně to, co chtějí!
Regal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2010
Tak tohle bylo vážně   neskutečné! Bizardní   příběh o válce se spoustu   možně skutečných   okamžiků. Naprosto   překvapující zpracování   se skvělým podpisem   Tarantina! Škoda jen, že to   tak nedopadlo doopravdy!!!   Strhující a napínavá   podívaná. How!
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2012
V podstatě je to na první   phled slabý až ubohý film,   ale v tom to právě je,   protože je takový názor   pouze výsledkem prvotního   dojmu. Je to pravděpodobně   jeden z filmů, kterým   začíná éra, kdy se již   jen o událostech, které se v   propadle času stále   vzdalují, vynořují první   smyšlenky a mytologické   báje, takřka na hranici   sci-fi. Christoph Waltz v   rolu plukovníka Landy, to je   skvělá karikatura od   prvního okamžiku, kdy se v   ději objevil až do jeho   závěru. Mslím si, že   Tarantino má jasno v tom, co   je a co není fašismus.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Některé kapitoly byly   lepší, jiné "jen"   dobré...fakten je, že   Tarantino se nezapře -   hudbou, něktrými   záběry...a i kdžy je to   film opravdu dobrý, tak po   té, co mi všichn iříkali,   jak super úžasné to je, tak   jsem trochu v rozpacích...
je to dobré...ale nic   extra převratného.   Zpracování je naprosto bez   chyby, příběh je také   hodně dobrý...ale nějaký   extra dojem, o který bych se   chtěla podělit? ne..
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2023
Škoda že to neviděl Adolf   ,kdo ví jestli by se tlemil   jako když se díval na ten   film v kině,jinak jsem se   bavil ,opět se to Tarantinovi   povedlo ,chvílemi drsné ale   většinou zábava   ,skalpování drsné.
Misantrop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2014
"Bylo nebylo... v nacisty   okupované Francii..."   Ale spíš nebylo, než bylo,   abych parafrázoval Jana   Wericha. Skutečně nic než   pohádka. Skvěle natočená,   s vynikajícími dialogy,   výbornou hudbou, humorná   atd. - vše je téměř   dokonalé, jako vždy u   Tarantina... - ale přece jen   pohádka. A nesmí si ji nikdo   plést s učebnicí dějepisu,   jak se tak často děje u   jiných takzvaných   historických filmů. Buďme   však tentokrát   snášenlivější, zapomeňme   po čas filmu na skutečné   dějiny, a můžeme se   krásně bavit a smát -   vždyť přece nacisty nemá   rád nikdo, kdežto Židy a   Američany musí každý   milovat. Tarantino si tím   šplhl u židovských   producentů, jejichž peníze   jistě nebylo obtížné   získat na takovou humánní   věc. Příště by to snad   jen chtělo nedělat to tak   okatě - i když je pravdou,   že stopa skutečných   příčinných událostí   druhé světové války se   stírá všude, nejen v USA.   Takže znovu: Bylo, nebylo...   - ale spíš by nemělo být.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Nový kult ?
Tak předně nikdy bych   nečekal že budu chválit   film mého oblíbeného   Tarantina, ve kterém je akce   až hluboce podružnou a   nedůležitou součástí   filmu.Pancharti jsou atomovou   bombou geniálních   konverzací.Nejdřív k   filmu,ten má hutnou a vtipnou   ale zároveň i velice dusnou   atmosféru.V nekonečně   dlouhých a chytrých hovorech   mezi hl.protagonisty.Napětí   diváka co musí naprosto   nevyhnutelně každou   vteřinou přijít je   geniální.2 a 1/2 hod hry   kočky s myší,tj.Tarantina s   diváky,návdavkem skvělý a   do filmu špičkově   zapadající mix   němčíny,angličtiny a   francouštiny dělají z   tohoto filmu druhou nejlepší   věc kterou Q.T.   natočil.Herecké výkony jsou   pak kapitola sama pro   sebe.NIKDO mě za posledních   5 let nedostal herecky tak   jako Christoph Waltz,jeho role   je naprosto famozní a hlavně   zahraná.Při jakémkoli   dialogu který vedl mě   mrazilo v zádech co za jeho   užasně falešném a milém   usměvu se bude skrývat za   zvrácenost.Waltz je na   nominaci na Oscara.Bradd Pitt   i když tentokrát zastíněn   také podal skvělý výkon a   vůbec dialogově a herecky to   byla masáž.Těch 5 % akce ve   filmu byla jen třešnička na   dortu.Tleskám
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Skvělý Tarantinův   snímek,tentokrát více než   na krev a akci sází na   iteligentní dialogy a chytrý   humor.Právě v napětím   nabitých dialozích se   skrývá kouzlo celého   filmu.Pro milovníky akčních   filmů může být tedy tento   snímek zklamáním.Já jsem   však byla velmi mile   překvapena.
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2015
Tarantino si zase dělá, co   chce. A ať už hercům podle   scénáře rozkáže cokoli,   ti stejně stojí v řadě a   chtějí s ním točit. Proč?   Proč se něchají zmasakrovat   k nepoznání. Proč ze sebe   nechají udělat odporného   slizouna? Protože ať už je   tenhle pán jakýkoli, je   zároveň svůj. A miluje   film. Což se odráží na   jeho práci. A práci všech   okolo něj.
Francie v   období 2. světové války.   Nacistický lovec Židů Landa   s tváří (tenkrát)   neokoukaného (a v roli   skvělého) Christopha Waltze   hledá jistou rodinu. Po   mrazivém rozhovoru ji nechá   vyvraždit - uprchne jen   dívka Shosanna.
Důstojník (který se s   tím nemaže) Aldo Raine k   sobě nabírá pár chlápků,   kteří mají pod jeho   velením ve Francii jediný   úkol - pozabíjet co nejvíce   nacistů.
Hitler zuří   kvůli skupině, která   zostuzuje německé   vojáky.
Mladý   německý důstojník se   snaží oslovit mladou   majitelku kina. Ta ho   odmítá. Pak se dozví, že   mladý nacista je válečným   hrdinou. Ten se nechce nechat   odbýt a navrhuje premiérovou   projekci nového filmu, který   je natočen dle jeho činů, v   malém kině oné mladé   Francouzky, která takřka bez   dechu absolvuje posezení s   mužem, který je zodpovědný   za smrt její rodiny.
Tajná agentka - herečka   Bridget se schází s   atentátníky. Toto setkání   ale končí krvavě.
Shosanna spolu s   promítačem ze svého kina   připravuje svou malou osobní   pomstu.
Postavy, které   chtějí dosáhnout konce   války pod taktovkou   "šílence z   videopůjčovny" se   dostávájí k vrcholu   představení. Jak jinak než   krvavého.
Odpoutejte   se od všeho, co víte z hodin   dějepisu, Tarantino si   historii přepisuje podle sebe   protože ví to zásadní.   Film je prostě film. Můžete   v něm létat, plavat na   otevřeném moři, oběvovat   taje vesmíru, vydávat se na   tajuplné plavby. Protože   film je fantazie. A ta   Tarantinovi nikdy nechyběla.   Což mu věří i herci,   kteří se svých rolí (a to   si troufám říct, že bez   výjimky) zhostili se vší   parádou.
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2010
Parádní kousek Q.Tarantina.   Velmi se mi líbil hlavně do   konce dotažený a úspěšný   atentát na Ádu. Jo kdyby se   to tak vydařilo ve   skutečnosti. Ale v historii   žádné kdyby neexistuje,   takže nezbývá než si to   nechat zprostředkovat pomocí   filmového plátna.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2018
Mať v dvaapolhodinovej   tarantinovke iba dve   delikátne prepracované a   príbehom opradené postavy   (Christoph Waltz, Mélanie   Laurent), pričom ani jedna z   nich nie je z kruhov   “Bastardov”, to nejde   odpustiť. Samotní   “Bastardi” film iba chabo   lemujú - ich potenciál   začal v traileri a skončil v   strižni. Všetky ostatné   zložky *Cinema Paradiso*.
HonzaS11
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Film zaujme milovníky   černého humoru a diváky   schopné brát věci s   nadhledem. Od skutečných   událostí 2.svět. války se   odvíjí neuvěřitelný   příběh mezí lovcem Židů,   úlisného ale inteligentního   gestapáka Landy   ztvárněného perfektně   CH.Waltzem, mladičkou   Shosannou (M. Laurent), které   nechal vyvraždit celou rodinu   a specielní jednotkou vyvolat   u okupantů Francie strach a   paniku. Velitele této   jednotky Aldo Rainea v tomto   filmu ztvárnil touhou po   pomstě vynikající B.Pitt.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Jen jsem "čuměl"   na tu skvělou kameru. Škoda   že se film po nějaké době   zpomalí v tempu a některé   scény jsou zbytečně   dlouhé. Přesto jde o hodně   nadprůměrné dílo, ovšem   pokud však již znáte   pointu...12110214323/14636
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2011
dobry film,klasika   Tarantina,tim myslim   vyhrabnuty,trochu uchylny.   spoustu znamych dobrych hercu:   Brad pitt,Diane Kruger alias   Helena z Troji,Til Schweiger ,   jeden z hlavnich v kobre 11   nebo z komisare rexe Gedeon   Burkhard, jinak ze se   nezaklada na historii to je   rukopis Quentina podle jeho   slov se toci filmy proto aby   si s nimi mohl pohrat a   nechape proc nenatocili vice   verzi operace Valkyra i s tou   moznosti kde se zabiti Fuhrera   povede. Quentina muzete   milovat ,uznavat jeho praci   nebo nenavidet. je fakt ze   kdyby ho nebylo filmovy svet   by byl nudny. podle me je   tohle jeho nejlepsi snimek
New
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.8.2020
Jako sci-fi dobrý, jako   realita překrucující   historii, špatný ... způsob   úmrtí Hitlera a Geringa je   všeobecně známý ... Takže   vymyslet hrdinnou   záškodnickou organizaci,   který se skoro všechno   dařilo ... to by bylo i v   učebních osnovách ...
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Najslabsia Tarantinovka
Pre mna osobne velke   sklamanie.Mix vrazdenia a   humoru zasadeny do prostredia   druhej svetovej vojny od   Tarantina?Super!Toto moze   napadnut fakt len   Tarantina.Ale je tu velke   ALE!Nema to hlavu ani   patu!Komedia?Ja som tam okrem   par drsnych vtipov ziadnu   nevidel.A vymlatenie mozgu z   hlavy baseballkou patri skor   do horroru.Herecke vykony?Brad   Pitt ma vyslovene   sklamal.Skutocneho herca som   videl jedineho.Je to Christoph   Waltz,ktory podal skvely vykon   a viditelne si svoju rolu   uzival.Vzhladom k reklamnej   masazi je to jeden z   "must see"   titulov,ale necakajte   zazraky,lebo budete sklamani   presne ako ja.Len kvoli   Waltzovi davam 7/10 inak by   som siel s hodnotenim proti   prudu a este o stupen nizsie.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2013
Hanebný parchanti
jsou typický   Tarantino.Akční,drsný,zají   mavý,struhující a   návykový.Nevěřil jsem, že   to bude i u filmu z druhé   světové války,ale kdo umí,   ten prostě umí:-)
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2010
Ach,ten had Landa
Na úvod:nejsem zásadní   odpůrce ani fanoušek   Tarantina (když vidím   ojedinělé komentáře   níže).Od Hanebných   panchartů jsem nic   závratného nečekal,protože   se Tarantino stále více   podepisuje i pod braky   (viz.Hostel).Tento snímek   hodnotím na poctivých 70   procent.Líbí se mi,že   udělal zcela   nový,originální příběh z   druhé světové války,který   tu ještě nebyl.Nekouká na   okolí a vesele   experimentuje.Otázka je,zda   film většinu diváků   zaujme,či nikoli.
Samotná kapitola je   Christoph Waltz v roli   Landy.Had,který se kolem   oběti obtáčí,až ji   uštkne.Scéna,jak z Brada   Pitta a jeho bojovníků   udělal žáčky ve školce je   originální a   nezapomenutelná.Očekávaný   a zasloužený Oskar pro   tohoto herce.
P.S.Vůbec jsem   nepochopil,proč tam byly   napsané ty kapitoly,když by   to bylo přehledné i bez   nich.
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.10.2011
Typická tarantinovská hudba,   typické tarantinovské   rozdělení filmu na   kapitoly...
Skvělý   obsazení a konečně film,   kde Onkel Adolfa zabijou...
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2010
Už to vypadalo, že bude po   Bradu Pittovi a ono nic.   Všechny ty sexy chlapy nechal   Tarantino zase povraždit, ale   ti dva největší pancharti   zůstali. No jo, líbilo se mi   to.
shadowdark
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Solidní a nadprůměrný   film, ale něco mi tam   chybělo a některé scény   jsem prostě nějak nedával   pozor, protože mě k tomu   film nedonutil. Pro mě   osobně asi nejhorší   Tarantinův film, prostě si   mě tolik nezískal.
btip007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2012
Klasický Tarantino, takže   jsem od filmu dostal přesně   to, co jsem také očekával.   Film je založený na   komplikovaných dialozích,   doprovází ho dokonalá hudba   a po celou dobu (až na   závěr, který se dal   vytušit), je divák držen v   napětí, jak se příběh   bude dále vyvíjet. První   kapitola je z celého filmu   nejlepší, ale samotný   výkon plukovníka Landy alias   Christophera Waltze, s každou   další kapitolou ještě   více graduje. Byl to výkon a   herecká postava, který by si   zasloužil ocenění Oskarem.   Jediné co mi celkem dost   vadilo, bylo zasazení   příběhu do 2. světové   války, způsobem, který by   se ve skutečnosti nikdy stát   nemohl. Škoda, Tarantino rád   provokuje, ale tímto si mě   příliš nezískal a z tohoto   důvodu pro mě číslem jedna   od Tarantina i nadále   zůstává film Pulp Fiction.
golman69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Nesklamali ma herci, ani   sceny, film mal zvlaštnu   prichuť nejakej mafianskej   zápletky. Druhu sv. vojnu mi   pripomínal iba   "fíhrer"Adolf :-)a   plk. Landa /fuj ozaj hnusný   essák/
Kubee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Podařené, ale na můj vkus   až mooooc ukecané. Ne že by   akce chyběla, jen se film z   trailerů tvářil jinak, než   nakonec vypadal. Ale i tak   doporučuji
izzy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2009
::::::::::::::::::::::70%:::::::::::::::::::::::::
Vojnová dráma plná napätia   a romantiky, ktorá sa bude   páčiť aj takým, ktorý   veľmi neobľubujú takéto   žánre. Prídu si na svoje aj   tí, ktorý majú radi akčné   filmy. Strašne sa mi páčili   niektoré scény, ktoré som   pochopil až po 3-oj, 4-or   násobnom rozmýšľaní nad   celou záležitosťou. Jeden z   najzložitejších filmov   poslednej doby. Milo som sa   prekvapil aj v hereckom   obsadení - videl som tam   Brada Pitta, Tila Schweigra   alebo Matta Damona. Pozrite   si, ak budete mať možnosť,   o nič neprídete. Príjemú   zábavu!
emdvojka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2018
Tento film je zvláštny.   Trvá rovnako dlho,ako   legendárny Pulp Fiction, ale   na rozdiel od tejto rannej   tvorby Quentina je toto dielo   úzko späté z nudou.   Niektoré pasáže sú   zábavne a priam bavia aj po   stý krát, zatiaľ čo iné,   mi pripadajú zbytočne dlhé   a ničím neohúria. Tarantino   je v tomto iný. Kde ostatní   talentovaní režiséri zrejú   ako víno a ich tvorba je   čím ďalej lepšia jeho   tvorba pomaly, ale isto   stráca ten šmrnc a   originalitu, ktorú mala   kedysi. Pre mňa je to však   stále to prečo považujem   Quentina Tarantina za   najlepšieho režiséra , a   hlavne scenáristu, nakoľko   všetky jeho filmy sa pýšia   úžasnými dialógmi, ktoré   aj keď šuštia   papierom,vedia zabaviť a   hlavne majú hlavu a pätu.   Ale povedzme si na rovinu.   Pán režisér narazil na   pána Waltza, ktorí všetky   jeho myšlienky číta presné   podľa predstáv a tak   zachraňuje to čo by pri   iných hercoch znelo už   ohrane.A aj vďaka nemu je   Quentin opäť na koni a   Nehanební bastardi sú jeden   z najlepších filmov roka.   Isto ma viac chýb ako jeho   predošle snímky, avšak   podstatu a pointu stále   spĺňa na sto percent a preto   je tento film niečo, čo   musíte vidieť...
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Toto je snad znevažování   historie. Nový film Quentina   Tarantina nabízí napětí,   humor, krvavé scény,   vraždění nácků a akci. Co   mu chybí je příběh. Co mu   dávám za závadu je to, co   je uvedeno v první větě.   Ač film nemá příběh, je   rozdělen do pěti kapitol. Je   to takový Tarantinův způsob   vyprávění. Film má také   skvělá místa, o kterých si   myslím, že zápletky a   situace mohly být využity   zcela v jiném filmu, zcela v   jiném příběhu.   Nejkrásnější na celém   filmu je scéna z hospody, kde   se naši hrdinové sejdou se   špiónkou v lokále plným   Němců. Ta psychologická hra   a následná logická   přestřelka je jediným   kvalitním šperkem v celém   filmu. Neskvělejší herecký   výkon odvedl Christoph Waltz   v roli nacistického   důstojníka a lovce Židů   Hanse Landa. To je prostě   elitní padouch.
ZuzikD
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2009
S tímto filmem mám problém   jak ho ohodnotit, vlastně   celkově to byla dobrá   práce, ale já jsem z kina   neodcházela až tak nadšená   jak jsem   předpokládala....jestli to   bylo délkou filmu, dlouhé,   dlouhé....a přitom mému   sousedovi to prý strašně   uteklo, já jsem se poslední   půl hodinu už vrtěla v   sedadle a říkala si to už   musí být někdy konec. Nebo   jestli to bylo obsazením,   Brad Pitt prostě není můj   šálek čaje...a nikdy   nebude, pak Christoph Waltz   hrál svého esesáčka tak   vynikajícně až mi začal   připadat fakt mega odporný a   tak v půlce filmu bych mu   jednu velkou ubalila. Shrnutí   je následovné stále je pro   mě Tarantinův nejlepší   film Pulp Fiction a Pancharti   si snad vylepší své bodové   hodnocení dalšími   shlédnutími.
Pjotra108
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Jsem trochu rozpolcená. Když   si vzpomenu na sebe, když ten   film skončil, tak jsem si asi   po čtvrt hodině řekla   "Hustý". Ale ve   skutečnosti jsem během filmu   byla hrozně otrávená a snad   i znuděná tím nekonečným   napínáním a čekáním.   Čtvrt hodiny čekáte než se   povraždí tadyti, čtvrt   hodiny než se povraždí   tuhleti, čtvrt hodiny než   vyjde ten týpek z jeskyně.   Tarantino prostě všechno   dovádí do extrému a   přestože dialogy jsou   brilantní, tak jsem si   říkala "Jé, tak už se   teda postřílejte!".   Nevím, proč je tolik   opěvovaný výkon Brada   Pitta, když si ve filmu moc   nezahraje, akorát řekne pár   amerických hlášek ve stylu   "géés náát" a   jinak ve filmu naprosto   září Christopher Waltz.   Proto těch 5 hvězdiček.   Závěrečný masakr mě asi   ani nepřekvapil, to je   prostě Tarantino, mistr   krvelačených béčkových   masakrů, takže nic novýho.   Šestou hvězdičku za nové   téma, kterého se Tarantino   chopil a alternativní konec   2. světové války.
robael
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Pre mňa sklamanie, nie   veľké, iba stredné. Ale   rozhodne som očakával viac.   Ešte si počkám či nevyjde   director's cut, pretože v 153   minútovej stopáži mi čosi   chýba. Možno zvyšných 37   minút mi dá odpoveď a ja   pridám ešte jednu stár,   inak nie. Kapitola prvá a   štvrtá sú najlepšie, piatu   zachraňuje ako tak Pitt   parodujúci Dona Corleone.   Najlepší herci: Christoph   Waltz /bez pripomienok, proste   skvelý/, Til Schweiger   /veľká škoda nerozvinutia   tejto postavy/, Pitt si to   užíval ako vždy a   samozrejme Denis Menochet za   úvodnú scénu... Najhorší   herci: Eli Roth /tohto pana   nemusím, nevie režírovať a   o jeho herectve pomlčím/.   Krvavé scény /skalpovanie   alá "Saló o le 120   giornate di Sodoma"/ na   mňa pôsobili skôr trápne   ako šokujúco. Potenciál   obrovský, ale nevyužitý.   69%
jarda53
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.8.2020
PO 30 minutách, jen posouvat   děj dopředu, jenom nevím,   co jsem od režiséra mohl   očekávat jiného. Z herců   snad vynikl jenom Ch. Waltz.
cicis
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.4.2011
Absolutný odvar, Tarantino   nech robí to čo vie. Asi   málo o tej histórii vie.   Film je plný vecných a   historických nedostatkov,   dokonca ani nevedia ktoré   vojenské vyznamenania sa kde   nosia atď. V tom sa má ešte   veľa učiť od európskych   režisérov.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2015
Quentin Tarantino je   nejpřeceňovanější   režisér na světě. Tento   film patří k jeho lepším,   ale stejně je tento snímek   pouze průměr. Herecké   obsazení se povedlo, Mélanie   Laurent není sice pravá   herečka, ale svým obličejem   si mě získala.
Největší slabost   Tarantina je to, že jeho   filmy obsahují hrozně   protažené a nudné záběry   s nudnými dialogy. Hanebný   pancharti je opět drsná   komedie, brutalitou se zde   nešetří, což mi nevadí,   rozhodně za to nestrhávám   body, ale již zminěné   dialogy a délka určitých   scén mě prostě nenechala   chladným a film jsem pak   musel i přetáčet, prožoe   ty plky se už nedaly   poslouchat.
Tarantina   obdivuju jenom z jednoho   pohledu - své filmy si   dokáže vymyslet a napsat,   ale zde se dost sekl u   příběhu, který vlastně   není jak z názvu plyne o   Hanebných panchartech, ale o   premiéře Goebbelsova filmu o   německém odstřelovači.
Snímek je prostě jenom   průměr. Není to žádný   nadprůměrný hit či tak.
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.11.2009
1.Ne, ne a ne...Já tohle   Tarantinovy nesežeru, jeho   styl se liší od   „normálních“ režisérů   snad ve všem...Na jednu   stranu to je dobře, jde si   svou cestou a je mu jedno co   si o tom lidé myslí, pro   něj je ten film   originální...To co jsem   žral v Kill Billu nebo v Pulp   Fictinu, mě tady   znechucovalo...Zase film   rozdělen na kapitoly, už   zase litry krve a nechutné   záběry...Výhodou je fakt,   že samotní Parchanti jsou na   vedlejší koleji a hlavní   příběh se odehrává někde   úplně jinde....Dialogy jsou   tradiční tarantinovskou   třešničkou na dortu a není   tomu jinak ani tady, ale co se   týče přirovnání k Pulp   Fictionl, musím říct, že   zas tak skvělé rozhodně   nejsou....Jediné co mě snad   potěšílo, bylo grandiózní   finále...Tarantino je prostě   šílenec, a né vždy se   trefí do černého!!!
TILL.87
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Quentine proboha, co si nám   to udělal. čekal sem podle   titulku hanebný pancharti,   že to budou zase jatka jako v   kill bill a při tom pancharti   tam byly k vidění   minimálně, jediná akční   scéna byla ze sklepa a v   kině, jinak se to furt jenom   motalo kolem francouských   židů. Moh z toho vytřískat   daleko víc. Dávam 5 bodů   jenom proto, že je to můj   oblíbenej režisér.
anetaaneta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.1.2011
Film mě   nenadchnul...Tarantinazbožňu   ju, ale tohle? To byl jen   pokus o snímek s touhle   vážnou tématikou...Kromě   toho, že se mi to zdálo dost   nereálný, tak mi to spíš   přišlo jak parodie...v   uvozovkách tedy...
Zbrnda
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.1.2010
Tak jsem konečně viděl   Hanebný Pancharty.Děj se   ubírá tím správným   směrem (zajímavě je podané   to, jak se odehrává děj   určitých postav   odděleně)ale pouze do té   doby kdy dojde k hromadnému   pobití všech v kinosále   včetě všech pohlavárů   Německa,kvantového snaipera   nevyjímaje.Až v titulcích   jsem zjistil kdo se skrývá   za režijí,Quentin Tarantino   a vše mi naráz došlo a   musím přiznat že takto   podaný film v jeho režii je   zdařilý kousek,nic jiného   se od něj ani nedá   očekávat.
dolik.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.8.2010
opravdu Bizardní
Tak nevím jestli jsem divnej   ale mohu jen málo souhlasit s   tím že film je super. Po   zhlédnutí filmu jsem byl   dost rozčarovanej ..to jako   co chtěl scénárista   potažmo režisér sdělit   divákovi - dodnes nechápu.   Čili: hloubka žádná, akce   lehce nad průměr, kamera   velmi pěkná, příběh o   ničem.
RM
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.12.2009
Ježkovy voči, Ten Tarantino   je ale šílenec. Zvláštní   je, že má docela dost   příznivců. Tak vlastně   nevím, co se dnes považuje   za umění.
cisarr
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.10.2012
Hans Landa (Christoph Waltz)   skvělej ale celá skupina   kolem Pitta se mohla vypustit   a žádná škoda by to   nebyla.
ras84
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.4.2013
Nehanební bastardi (2009)
nikdy by som si nebol   pomyslel, že práve   tarantinovi dám trojku, ale   čo, aj majster tesár sa   utne. mne bastardi nesadli.   tarantino síce zas ukázal,   že remeselne to vie, keď on   točí dialóg, ten má viac   akcie, ako iné akčné filmy   v celej minutáži, ale ten   príbeh, ten príbeh.
pár svetlých momentov sa   nájde (začiatok filmu), to   však nestačí, keďže   väčšina filmu sa nesie v   duchu bezzduchého násilia,   prepálenej nadsádzky, tony   "cool"   popkultúrnych odkazov. proste   tarantino sa utrhol z reťaze   a vzďaluje sa svojim   majstrovským kusom. a   najväčšie mínus? samotní   bastardi, ktorí ak by vo   filme neboli, nevznikla by   žiadna škoda.
bohužiaľ, ja odmietam   spievať ódy na film len   kvôli režisérskemu menu.   lebo ak by sa pod scenár a   réžiu nepodpísal tarantino,   ale niekto iný, tento kus by   nemal ani polovičné   hodnotenie.
Jara57
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.2.2013
Bože můj
To je slátanina a to to tak   zajímavě začíná, nikdy ba   mě nenapadlo jak se dá tak   dsocela zajímavě rozjeté   téma zprznit.
Ilemas
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Nevím, proč jsou všichni z   téhle slátaniny nadšení a   dávají tak vysoké   hodnocení, ale mně to spíš   nudilo. Kino po skončení   filmu nadšeně   tleskalo.Strašně dlouhé   dialogy, málo akce, málo   krve, jen pár skalpů a konec   mizerný. Asi jsem čekal   něco ve stylu Schindlerův   seznam, ale mnohem   drsnější.Kruté zabíjení   a vykuchávaní nácků, jak   slibuje Brad Pitt se nekonná,   vše se odkecá. A nejvíc mě   dojaly dvě nány co seděly   za mnou: " to je fakt   podle skutečné   události?"
volam.sa.pistik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.11.2012
Zloba ako zmysel života
Zvrátený film zvrátenej   mysle. Násilie plodí   násilie, zlo plodí zlo,   nenávisť plodí nenávisť.   Film postavený na vyžívaní   sa v zabíjaní, krutosti a   nenávisti. Prší z neho iba   negatívnosť a chuť po krvi,   bez náznaku akejkoľvek   ľudskosti a dobra. Navyše   jedna z najodpornejších   vlastností je zrada a tá na   konci filmu získava úplne   nový význam

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih19374minih19374Soudce Dredd (1995) 
Judge Dredd n
minih36825minih36825Motorkáři (2003) 
Biker Boyz n
minih38414minih38414Krysař Willard (2003) 
Willard n
minih37054minih37054Ach, ty ženy (2003) 
Hope Springs n
minih4532minih4532Proroctví: Boží armáda (1995) 
The Prophecy n
minih152833minih152833The Ghazi Attack (2017) 
The Ghazi Attack n
minih43891minih43891Šokující Asie (1976) [DVD] 
Shocking Asia; Shocking Asia II: The Last Taboos; Shocking Asia III: After Dark n
minih12905minih12905Atentát (1997) 
Most Wanted n
minih58688minih58688V obležení nepřítele (2005) [TV film] 
Alien Siege n
minih25966minih25966Stopy na Sitne (1968) 
n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Buchty po ránu (2023) [TV pořa...

14:00 - 14:30

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:20 - 15:15

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

61 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani