Duben
ohodnotit

Halloween 5

Halloween 5: The Revenge of Michael Myers

Další název:
Halloween 5: Michael Myers' Revenge
Žánr:
Rok:
1989
Délka:
96 minut

Komentáře k filmu Halloween 5

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.3.2019
Tak jsem na ten guláš zíral   a zíral. Stokrát ohřívaná   polívčička nemůže být   dobrá, byť byla zpočátku   sebelepší. Půlku filmu jsem   si připadal jak v mateřské   škole, samé uječené   děcka, a moje nervy trpěly.   Netuším zač dát alespoň   tu kýženou dvacku.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2011
Halloween V
Pátý díl série Halloween   nepatří mezi ty nejlepší,   ale ani mezi ty nejlepší.   Díky předchozímu dílu bylo   co překonávat a tak se to   nepovedlo, ovšem kdyby si   tuhle úctihodnou pozici   držela většina těch   horších dílů nemuselo to   dopadnout vůbec dobře. Opět   Jamie a Dr. Loomis, kterého i   po letech masakru mají lidé   za blázna, to mě trochu   rozčiluje.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.9.2018
Pátý Halloween plně   navazuje na předchozí   čtvrtý, odehrávající se,   jak jinak, přesně po roce a   tak se vracejí všechny   zásadní postavy. A nic   naplat, po minulém   úspěšném Michaelova   návratu opět dochází k   sestupu. Jediné, co stojí za   zvážení, je poslední   půlhodina, kde si Michael   dokonce na chviličku sundá   masku a dojde k vcelku   příznačné emocionální   scéně pohledu s očí do   očí mezi ním a Jamie. Jinak   je to spíše   psychologického rázu, což   se sice přirozeně dotýká   malé Jamie, po té, co   prožila, ale v rámci snímku   je to spíše na škodu.   Použitá psychedelická   živá kamera při snímání   vyděšené Jamie se na   takovýto film prostě   nehodí. Její psychická   vazba s Michaelem je taktéž   krapet nepochopitelná,   tudíž v rámci děje   naprosto zbytečná. A tak se   stalo, že se nějak vytratila   honosná atmosféra, napětí   a strach. Děj jako takový se   v podstatě nikam neposouvá.   Všichni si stále jedou to   své a to je asi tak všechno.   A tak je zase všude plno   křiku a sem tam nějaký ten   Michaelův vražedný útok,   snaha Dr. Sama Loomise ho   dopadnout, a nic víc.   Režisér Dominique   Othenin-Girard zkrátka tímto   jen vařil z vody.
pataamat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2009
O rok meskôr ako   predchádzajúci diel , zasa   Jamie , Loomise Myers.Jamie a   Michael majú tekepatické   pôto , ale nič sa nemení   na tom , že Michael chce   svoju neter zabiť .Na konci   som kukal ako somár príde   muž v čiernom a vystrieľa   policajnú stanicu , kde je   zadržaný Michael .Skoro ho   dobehol vo vraždách Myers 10   mŕtvých a pes , muž v   čiernom 8 policajtov .
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2013
Michaela Myerse mám ráda. I   když sérii   "Halloween"   odstartoval v roce 1978   režisér John Carpenter,   pátého dílu se ujal   režisér spíše televizních   filmů Dominique   Othenin-Girard   ("Přichází Satan! -   Procitnutí"). Nasadil   solidní atmosféru hned na   začátku, kdy je jasné, že   halloweenské peklo začne, co   nevidět. I když série   ztratila svého režiséra,   neztratila svého herce jakým   je Donald Pleasence (série   "Halloween",   "Dracula"), který   samozřejmě nesměl chybět,   protože je hlavním klíčem   k celému halloweenskému   peklu. Co musím   "Halloweenu 5"   vytknout, je fakt, že hlavní   hrdinka má jakési   nadpřirozené schopnosti a je   s Michaelem spojena, i když   je němá. To se mi jevilo   jako úplná blbost, jelikož   film už nebyl jen klasický   slasher, ale jeden velký   nesmysl. Navíc, když se   schylovalo (konečně) k   vraždě, tak hlavní hrdinka   začala brečet a tím   naznačila, že Michael chce   zaútočit. Samozřejmě se   tak nestalo a se vražda   neuskutečnila. Závěr filmu   mi aspoň trochu zlepšil   náladu, když Michael sundal   svojí masku, ale jinak je   "Halloween 5" docela   zklamáním a myslím si   úplně zbytečným.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2012
Jeden z nejlepších dílů série
Nechápu tak malá hodnocení.   Je to sice pátý díl a na   první dvbě klasiky tento   díl nemá, ovšem Návrat   Michaela Myerse překonává   ve velkém. Tento díl je   podle mě jedním z   nejlepších dílů celé   série. Je tu více vražd a   příběh je o dost lépe   zpracovaný, hlavně těch   několik prvních minut mi   přišlo zajímavých. Nebál   jsem se sice ani trochu, ale   párkrát jsem byl i   překvapen - vražda nůžkami   nebo lopatou - a bavil jsem se   skvěle. Opět to drží   Donald Pleasance, který je   pořád výborný. No a   finále bylo výborné a   příslib šestky je tak velmi   zajímavý. Danielle Harris se   od minulého dílu také v   mnohém zlepšila. Tomotu   dílu nemám co vytknout a   čtyři hvězdy dávám jen k   úctě k prvnímu dílu. 94%.
rankinfitch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.5.2010
Přímé pokračování   předchozího dílu, v mnohm   ještě blbější, ale   pořád tak nějak   koukatelné. Jamie je s   Myersem telepaticky propojena,   ten pokračuje ve své cestě,   aby jí našel a umlčel   navždy. V cestě ovšem   pořád stojí doktor Loomis.   Člověk tak nějak s podivem   kouká, kde se Myers naučil   řídit, když byl v 6 letech   zavřen do ústavu, kde nikdy   nepromluvil, no a tak....
Robinson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.6.2011
Mám rád Halloweenskou sérii   a ani tento díl mě nijak   výrazně nezklamal. O něco   málo horší než čtverka.   Je tam sice spousta   nelogičností a podivností   (telepatie, dědek si nechal   Myerse rok v stodole (?) nebo   zavěr), ale taky pořád   stylový Pleascence a   samozřejmě Michael, který   se oproti čtverce ukazuje na   obrazu mnohem více. Slasher   si hold cením podle toho, jak   dobrý je hlavní killer a   tento je prostě jeden z   nejlepších vůbec. Takže i   za něho nadhodnocuju.
red.mann
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.2.2019
Kde jsou doby první dílu,   kdy napětí a hudba trhaly   divákům nervy. To vše je   pryč a zbývá nám jen   nesmrtelný Michael Myers a   jeho pronásledovatel doktor   Loomis.
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Jamie opět v nebezpečí
Pokračování čtyřky je o   něco slabší a uspěchané v   tempu, Loomise je tu až moc   šílený a Jamie   traumatizovaná což mě moc   nepotěšilo. Od antagónismu   její postavy na konci   čtyřky se upustilo, navíc   se tu poprvé zjevuje muž v   černém. A postava nevlastní   sestry je tu vcelku brzy   zabita což je škoda. Konec   je poněkud otevřený. Ale   tohle určitě patří k   lepším dílům v celé   sérii než třeba trojka a   Zmrtvýchstání z 2002. Jen   to už kvalitou nepřekonalo   jedničky a čtyřku.
marci22
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Po masakrálním čtvrtém   díle jde o lehký   skluz.Zatím ale solidní   pokračování série   Halloween pevně navazující   na předchozí díl(Návrat   Michaela Myerse).Několik   vražd újde,třeba ty ve   stodole(vidle a kosa)...
Albertosaurus
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Pětka navazuje na předchozí   díl přesně ve chvíli, kdy   už jsem se jen modlil v   závěrečné titulky a smrt   všech postav. Doufal jsem,   že dojde třeba k nějakému   božímu zásahu a   scenáristé nastěhují do   Haddonfieldu nějaké   zajímavější postavy než   tomu bylo minule. Bohužel,   Michael si rok pospí v chatě   pohádkového dědečka a pak   razí zase zpět. Jeho maska   ztratila tvar a soudnost.   Jamie ztratila hlas a dr.   Loomis už zase pronáší   rádoby působivá moudra. I   Michael má rychlejší tempo   než tenhle film a atmosféra   je pryč, prostě zmizela a   nikdo se ani nesnaží ji   najít nebo vykouzlit.   Danielle Harris hraje jako o   život, ale je to k ničemu,   protože je zkrátka ještě   moc malá na to, aby tenhle   snímek utáhla. Vychází   nám suchá podzimní   vyvražďovačka, která není   tak blbá až je zábavná, je   zkrátka jenom blbá.
Helled
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Horor/Thiller
Strašný díl ale i na tomle   neskutečně strašnem dílu   je něco dobré docela   noramlní mi připadal děj a   atmosféra má aspoň 1% i   brutalita i když podle   brutality filmy halvní je   děj a styl hororu
Wiikii
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.12.2018
Pátý díl má strašně   deb*lní režii, která   povyšuje celý Halloweenský   mystický koncept zas o   úroveň výše a Michael   Myers se zas o něco více   blíží k Freddy Kruegerovi.   Ale to není nic překvapivé,   však už ve slabé čtverce   nám autoři nastínili kudy   se Halloween bude odebírat.   .. Avšak způsob jak nám   vše podávají je při   nejmenším strašný od   hudby, přes kameru a   scénář až k režii. ..Je   to děs, a né ten hororový   "dobrý" děs, ale   ten špatný děs. ....   HODNOCENÍ: 24%
Dexterman
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.1.2014
No tak s tou serii by měly   brzdit ještě to šlo ale   hrozně vážně toto už   není ono no nevadí co bylo   to bude.
tonysoukup
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2021
Halloween 5, no nevím nevím.   Bylo to dobrý ale zápory se   tam najdou (napr: Michalovo   Maska).
karelhamsa
Hodnocení:
Přidáno: 29.7.2009
DOTAZ
Nevíte někdo kde bych mohl   sehnat Halloween 1- 6   ????????????? Pls odpovězte   moc rád bych to viděl.
RobertMyers
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.8.2012
Podle mě je to jeden z   nejlepších Halloweenů   vůbec.Velmi mě nadchl   začátek,jak Michael vyleze z   té díry a dostane se k tomu   dědulovi.Velmi napínavé je   i to na té farmě ve   stodole.Prostě tomuhle filmu   dávám 9/10 bodů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih26721minih26721Tchyně (1963) 
Tchyně n
minih39419minih39419Hon za svobodou (2004) 
Chasing Liberty n
minih18291minih18291Řeka čaruje (1945) 
Řeka čaruje n
minih21776minih21776Usměvavá zem (1952) 
Usměvavá zem n
minih16286minih16286Policajt v Beverly Hills (1984) 
Beverly Hills Cop n
minih2579minih2579Aféry mé ženy (1972) 
Aféry mé ženy n
minih44058minih44058Na útěku (2006) 
Pobeg n
minih44358minih44358Planeta Teror (2007) 
Planet Terror n
minih71705minih71705Pohanský rituál (2011) 
Wake Wood n
minih67118minih67118Někdo to rád studené (1960) 
Certains l'aiment... froide n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Halloween (2018)

 Halloween (2018)
Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David Gordon Green

(remake)

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Halloween 2 (2009)

 Halloween 2 (2009)
Halloween 2 n
H2: Halloween II
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Zombie

(remake)

Halloween (2007)

 Halloween (2007)
Halloween n
 
Žánr: horor / mysteriózní / thriller / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Zombie

(remake)

Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)

 Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)
Friday the 31st : Michael vs Jason n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Michael Vs. Jason (2004)

 Michael Vs. Jason (2004)
Michael Vs. Jason n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Spease

(spin-off)

Halloween: Zmrtvýchvstání (2002)

 Halloween: Zmrtvýchvstání (2002)
Halloween: Zmrtvýchvstání n
Halloween: Resurrection
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Rick Rosenthal, Jessica Landaw

(pokračování)

Halloween: H20 (1998)

 Halloween: H20 (1998)
Halloween: H20 n
Halloween H20: Twenty Years Later
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(pokračování)

Halloween: Prokletí Michaela Myerse (1995)

 Halloween: Prokletí Michaela Myerse (1995)
Halloween: Prokletí Michaela Myerse n
Halloween: The Curse Of Michael Myers
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Joe Chappelle

(pokračování)

Halloween IV: Návrat Michaela Myerse (1988)

 Halloween IV: Návrat Michaela Myerse (1988)
Halloween IV: Návrat Michaela Myerse n
Halloween 4: The Return of Michael Myers
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Dwight H. Little

(pokračování)

Halloween 3 (1982)

 Halloween 3 (1982)
Halloween 3 n
Halloween III: Season of the Witch
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Tommy Lee Wallace

(pokračování)

Halloween 2 (1981)

 Halloween 2 (1981)
Halloween 2 n
Halloween II
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Rick Rosenthal

(pokračování)

Předvečer svátku Všech svatých (1978)

 Předvečer svátku Všech svatých (1978)
Předvečer svátku Všech svatých n
Halloween
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Carpenter

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10