Duben
ohodnotit

Grandhotel Budapešť

The Grand Budapest Hotel

Další název:
Grand Budapest Hotel
Rok:
2014
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
13.3.2014

Komentáře k filmu Grandhotel Budapešť

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2016
Okouzlující postavy a   krásné vizuální scény   ukazují Andersonovu   režisérskou genialitu, o   kterou se mimochodem u nás   pokusil i Václav Havel se   svým snímkem   ´Odcházení´. ´Grandhotel   Budapešť´ je rozhodně na   první pohled více umělecké   dílo, než obyčejný film.   Přináší jistou   jedinečnost, která dobře   zapadá. Humor, příkladné   herectví, obrazová vážnost   (každý záběr je pečlivě   poskládaný) a udržující   si tempo. I ty dialogy mají   svůj rytmus a libozvučnost.   Příběh je zábavný a   vtipný. Tento film je dokonce   i naplněn   nepředvídatelnými   překvapeními a o to větší   je výsledný filmový   zážitek.
saridan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2014
Super příběh, humor,   podobný styl jako: Obsluhoval   jsem anglického krále.   Doporučuji tento film na   zpříjemnění večera..
alexsgalaxy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2015
Geniálny.
V poslednej dobe sa mi vôbec   nestalo, že by som si pozrela   nejaký dobrý film a   dokázala si ho pozrieť   znova. Asi nebol dobrý. Ale   pri tomto sa mi to nestalo.   Stále dookola by som si ho   púšťala. Veľmi ma   fascinuje. Úžasný herci,   režisér, hudba, obdobie a   celkovo na mňa pôsobí   veľmi pozitívne. Nedokážem   sa vinadívať.
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2014
Tak teď už chápu proč si   Ralph Fiennes v jednom   rozhovoru tak liboval, jak   dobrá parta herců se při   natáčení filmu sešla a jak   skvěle se mezi natáčením   bavili. Ono je to vidět.   Dokonalou zábavu přenesly   tyto herecké hvězdy i na   filmové plátno. Já jsem se   taky bavila. A když se k tomu   všemu ještě přidá velmi   zdařilé vizuální   ztvárnění snímku, není co   dodat. Dávám 95%.
mumich.com
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2014
Grandhotel Budapešť nám   českým divákům jistě   připomene B. Hrabala. A   ačkoli sám nejsem zrovna   fanouškem Hrabalovy tvorby,   přesto jsem na tento snímek   vyrazil - možná proto, že   na něj láká i řada   hereckých hvězd v čele s   Ralphem Fiennesem.
Snímek ztvárnět hravě   a na rozdíl od Hrabalových   děl jsem se nejednou zasmál.   Upoutá Vás mimo jiné také   zdařilá hudba.
Herecké obsazení   značně zvedá kvalitu   příběhu, který sám o   sobě má dobře vystavěnou   zápletku a rozvíjí řadu   vtipných momentů. Nečejte   však, že by se Vás   Grandhotel Budapešť snažil   nějakým způsobem vzdělat   či ve Vás vzbudit nějaké   hluboké otázky. Je to   zkrátka snímek, který má   pobavit a to se mu daří   skvěle.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2014
Film se zařadí mezi nejlépe   vizuálně ztvárněné filmy   letošního roku. Upoutávky   trochu matou a vyvolají   pocit, že se půjde na   podobný film jako je   Obsluhoval jsem anglického   krále.
Připravte se   však na humorný film plný   rychlých dialogů a rychlých   změn scén. Vyskytuje se zde   velké množství postav a   občas dojde k nějaké té   vraždě. Snímek je z části   fantastický. Má tedy   fantastickou grafiku i   nádhernou hudbu. Měli byste   si zde i vychutnat   závěrečné titulky.   Pozorný divák odhalí, že   se snímk z velké části   natáčel i v Čechách.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2015
Krásně barevná poetická   freska s výborným Ralphem   Fiennesem v hlavní roli.   Pokud budete mít čas a klid   na večer s filmem tohto   ražení, tak zklamáni   nebudete.
Něco mezi   Forrestem Gumpem, Obsluhoval   jsem anglického krále a   Baronem Prášilem.
Přirovnání jsou   vlastně zbytečná, protože   to není film pro široké   publikum a každý herce,   scénář a výpravu neocení,   ale povedlo se.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2014
Další kousek z dílny mého   oblíbence Wese Andersona a   plejády mých a jeho   oblíbených herců. Jeho   smysl pro detail a metaforu je   neskutečný. Jen bohužel   nejsem tak geniální, a tak   se v jeho metaforách občas   ztrácím a mám pocit, že   obsah je upozaděn oproti   formě. Přesto mě Wes vždy   potěší a na každý další   snímek se budu těšit!   Tentokráté mě potěšil na   8/1o.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2016
Vysoce stylizovaná komedie,   jejíž vtipnost nevychází   ani tak z děje, jako právě   z výtvarně vtipných   naaranžovaných scén.   Poetikou to trochu   připomíná filmy Karla   Zemana a je fajn si čas od   času takový film pustit.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2014
Po vrchoch, po horách
Tiež sa divím, prečo práve   Budapešť. Ono je to fakt   taký divný filmík, taký   troška rozháraný, tak aj   môj koment asi nebude moc   formálne ucelený. Je to   groteska. To ma napadá ako   prvé, celkom originálne a   bláznivo urobená groteska.   Niektoré veci boli peckové,   niektoré slabšie, ku konci   to už hnali ad absurdum, ale   musím povedať, že práve ku   konci to začínala byť   bláznivá jazda i zábava,   šialené naháňačky.   Povedzme, že to bol v pohode   snímok, kde som sa aj zamial,   čo však musím totálne   vyzdvihnúť je Ralph Fiennes   ako Gustave. Prenádherne   uhrančivá postava s   famóznými a vybranými   spôsobmi, ktorá udávala   tempo celému filmu.   Zvláštny film s hviezdnym   obsadením, zvláštnymi   scenériami, zvláštnou   atmosférou a zvláštnymi   kulisami. Podaril sa myslím a   má niečo originálne v sebe.   A tiež si odnášam jednu   istotu, že Willema Dafoeho si   nemožno spliesť s nikým,   spoznáte ho hneď a má jednu   z najoriginálnych visáži v   hereckom svete
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.8.2014
Skvělé herecké obsazení je   asi největším lákadlem   tohoto filmu. Celko vý dojem   fajn, ale vtipných scén bylo   pomálu a děj chvílemi   trošku nudný, scénář   fajn. Jednou stačilo :-)
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2019
Bizarne, zvlastne, tragikomicke...
Bizarny pribeh, ktory je mozno   az prilis komplikovany a plny   inotajov.Este som nevidel   film, v ktorom by hralo tolko   skvelych hercov.Podali   brilantne vykony, ale Ralph   Fiennes bol jednoducho   famozny.Ostatne jeho   filmografia skryva niekolko   spickovych kuskov.Scenar   miestami postradal spad a   rezisersky sa dalo z temy a   hercov dostat este   viac.Skoda-mohlo to byt   9/10.
Film doporucujem.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2017
Grandhotel Budapešť
Tyhle poeticky vyprávěné   filmy jsou sice dosti   neotřelé, avšak nemusí   vždy dobře sednout, což je   z části i tento případ.   Děj je poměrně jednoduchý,   což by ale nijak nevadilo.   Problém vidím v tom, že mě   příběh nedokázal moc   vtáhnout do děje. Filmu se   ovšem nedá upřít několik   úsměvných situací a   originalita.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2015
V rámci letošních   oscarových nominací jsem se   konečně dokopal ke   shlédnutí Grandhotelu   Budapešť.Myslel jsem,že to   bude něco podobného jako   Čtyři pokoje,ale Grandhotel   Budapešť je tak neskutečně   poeticky hravý a   "jiný" film,až   je...musím říct...svým   způsobem   okouzlující.Někomu to bude   možná trvat déle,než na tu   hravost přistoupí (jako   mně),někdo na ní   nepřistoupí vůbec.Ale tomu   se také nelze   divit.Zvláštní film.Repete   si asi nedám,ale jsem   rád,že tady je.
P.S.Z   oscarových nominací jsem   momentálně nejvíc zvědavý   na Birdmana a Whiplash pořád   u mě kraluje s velkým   náskokem.
vpa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2015
Další kopie
Shlédnul jsem a nebylo to   špatné. Hlavní myšlenka   ale byla, že to bylo asi tak   desetina toho, co dokázal   Obsluhoval jsem anglického   krále.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2014
Další přehodnocovaný film,   který svým trapným humorem   rozhodně nenadchne. Každých   deset minut je film blbější   a blbější. Příběh plný   zbytečných postav, jako   například Billa Murrayho,   nebo Owena Wilsona.
Nevím, jak je to v   knižní předloze, ale zde   jsem se začátku filmu měl   problém rozpoznat zemi, ve   které se děj odehrává.   Řekl jsem si, že když se   film jmenuje Grandhotel   BUDAPEŠŤ, bude se to   zřejmě odehrávat v   Maďarsku, ale ono ne. Po   chvíli jsem tedy s těží   pochopil, že celý děj se   odehrává ve fiktivním   státě Zubrowka, fajn, ale   proč ten název   Budapešť?

Ve   filmu mi taky místy vadil   kamerový způsob a   protažené scény, ke kterým   bude přidán nějaký ten   ubohý vtípek.
Herecké výkony se snad   nia takto nedají nazvat.   Herci prostě hráli podle   obsahu tohoto snímku, to jest   trapně, jinak se v   takovýchto snímcích hrát   ani nedá.
Samotný   příběh je špatně   sfilmován, se šílenou   muzikou a blbými zvraty.
Jako klad bych v tomto   snímku dával český dabing,   zvlášť Václava Vydry,   jehož hlas mě zde bavil   nejvíc. Myslím, si, že film   měl na víc, dal se dokoukat,   ale rozhodně bych to   nenazýval výborným filmem,   či peckou, nádherou a   podobnými řečičky. Snímek   je trapný hlavně kvůli   režisérovi Wesu Andersonovi,   který mě svým způsobem   natáčení vůbec nenadchl.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.6.2014
Velikášské dobrodružství   ze zlatých bezčasů -   barevné, úsměvné a   andersonovsky stylové...   prostě tak trochu   Schwartzman, Wilson a Brody,   co nedostanou šanci rozjet se   ad absurdum, neboť jsou   citlivě upozaděni Ralphem   Fiennesem, Tonym Revolorim a   elitním mezinárodním   komparzem. Vyloženě   odpočinková záležitost,   která vyvolá občasné   povzdechnutí nad šancí   nabídnout víc, na druhou   stranu - další zhlédnutí   může lehce zafixovat nejednu   památnou repliku, kterou ve   smršti ostatních nemusíme   napoprvé docenit...
Pepan_64
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.9.2019
Podle mě názorný příklad,   jak se dá z chabého   scénáře vytvořit velmi   dobrý film díky   zvláštnímu pojetí   režiséra. Řada hereckých   hvězd se zde objevuje jen v   pidiroličkách, až se   člověk ptá sám sebe...   "Proč do toho   šli?" Takže pokud   'přežijete' začátek, mohli   byste se výborně bavit.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.6.2014
Možná nemám moc rád tento   druh humoru,ale mě ten film   zas tak vtipný   nepřišel,spíš jsem se   chvílemi nudil.Herecky   obsazený to bylo skvěle   hrálo tam dost známých   hereckých osobností,ale film   byl směřovaný do retro   grotesky a že bych se nějak   za břicho popadal to asi ne.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.8.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby USA   $58,568,967║Tržby   Celosvetovo $164,725,117▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   //počet predaných kusov ║   zas som sa moc nenašiel u   Wesa Andersona, dopozeral som   to do konca ale neberie to a   neberie, jeho štýl ide mimo   mňa /40%/
efa
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.7.2014
Podivně (čti odporně)   stylizovaná sto minut dlouhá   groteska, při jejíž   sledování mi bylo opravdu   úzko.Pro mě odpad a   nezachránilo to ani obsazení   velice dobrých   herců.Nejvíce mě udivuje   jak tento film může mít tak   vysoké hodnocení-to mě   hlava nebere.....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih137779minih137779Strašidla (2016) 
Strašidla n
minih100780minih100780Rubínově červená (2013) 
Rubinrot n
minih50574minih50574Riding shotgun (1954) 
n
minih11415minih11415Lhář, lhář (1997) 
Liar, Liar n
minih4098minih4098Bílý policajt s černým srdcem (1990) 
Heart Condition n
minih2814minih2814Aligátor (1980) 
Alligator n
minih82719minih82719Chlap na roztrhání (2012) 
Playing for Keeps n
minih140947minih140947Doroga na Berlin (2015) 
Doroga na Berlin n
minih148711minih148711Nejlepší zabiják (2016) 
Contract to Kill n
minih33392minih33392Prci, prci, prcičky 3: Svatba (2003) 
American Wedding n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Rýna

17:55 - 18:25

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Rakousko - Česko

17:55 - 20:45

20 minut již uběhlo
150 minut zbývá do konce

NOVA - Slečna Drsňák (2000)

17:10 - 19:30

65 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Prima - Kristián (1939)

16:35 - 18:52

100 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190500
Osobností: 697758
Fotografií: 763836
Plakátů: 376408
Obsahů a biografií: 178219

Poslední komentáře

Bratrstvo nesmrtelných (2021)

Bratrstvo nesmrtelných
Nebylo to úplně k   zahození  a to díky   hereckým výkonům a pár   akčním pasážím ale   nadruhou stranu tam toho bylo   dost fantazy až nesmyslného   ,celkově jsem se bavil takže   průměr.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Karmouzská válka (2018)

Karmouzská válka
Nechápu to hodnocení podle   mého se nato nechalo   koukat,hlavně proto že se   tam od začátku pořád něco   děje a není čas se   nudit,začalo více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Nic než pravda (2008)

Nic než pravda
Povedené,chytlo mě to   hlavně pro herecký výkon   K.Beckinsale a samozřejmě   jak to bylo natočené nebylo   čas se nudit,napětí   stoupalo více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 7 / 10

I na kovbojky občas padne smutek...

I na kovbojky občas padne smutek
Režisér Gus Van Sant   bezesporu umí, film je plný   známých a dobrých herců,   ale navzdory těmto   skutečnostem mi tenhle biják   přišel jako více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Svatba jako řemen (1967)

Svatba jako řemen
S hrůzou jsem zjistil, že   jsem tuto čs. filmovou   klasiku ještě neviděl a   hned to napravil:-) Možná i   proto mě to celkem bavilo.   více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10