Duben
ohodnotit

Gran Torino

Rok:
2008
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
19.2.2009
„I mezi cizími můžete objevit své lepší já...“

Komentáře k filmu Gran Torino

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 86
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Tak to zas bylo něco.   Naprosto normální příběh,   s hlavním hrdinou cholerikem   a neurvalcem a rasistou,   který má však srdce na   pravém místě - takto to   zní banálně, ale ten   příběh je natočený   strašně dobře. Plyne tak   nějak civilně, bez velkých   ohromujících akcí, ale tím   je bližší a   uvěřitelnější. Stejně   tak je zajímavý pohled do   kultury amerických   přistěhovalců a v podstatě   uzavřené komunity. Herci   jsou skvělí - o Clintu   Eastwoodovi nikdo nepochybuje,   ale i ostatní jsou výborní,   stejně jako scénář...jeden   z mála filmů, kdy mě to   opravdu chytlo, že jsem   chtěla brečet (nebýt mezi   lidma :o) )..a přitom ještě   nesmím zapomenout, že je ten   film prodchnutý jemným   humorem. Takové ty   každodenní úsměvné   věci...prostě lidský   příběh.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2011
Clint Eastwood opět píchá   do vosího hnízda, což si ve   svém věku a se svým   statusem hvězdy může   dovolit. Politicky nekorektní   Gran Torino, kde se pro   nadávku nejde daleko není   příjemný film a každý   dobrý skutek je v něm po   zásluze potrestán. Nebo   možná ne a každý v něm   dojde spasení. I polský   přistěhovalec, který   nadává na asijské   přistěhovalce. Holt v té   Americe to nemají ti   "původní"   obyvatelé jednoduché.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2015
Borec Kowalski
Výbornej hereckej koncert a i   pevná kvalitní režie. Clint   zas ukazuje, že na to má,   viděl jsem podruhé a porád   to má sílu!! Snímek kterej   i po letech bude fungovat.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2014
Clint Eastwood zplodil   snímek, který svým   mistrovstvími vyráží dech   na celé čáře. Sociální   téma zabývající se   poflakováním, rasizmem a   komunitami je zpracováno   takovou formou, že se jeden   podivuje nad tím, že   nedostal ani nominaci na   Oskara. Nerudný dědek   pošramocený válkou v Korei   dává silně najevo svoji   nelibost ke všemu, co se   týká násilí a nepravostí,   komunitám, dokonce i ke své   rodině. Má ale i jistou   duši a soudnost, takže se   dokáže postavit ke všemu   čelem, co je potřeba nějak   umravnit a zcivilizovat. Ale   když je realita silnější   než on, nastává problém.   Neskutečně silnému   příběhu dává dlouhá   stopáž se pořádně   rozvinout a upozornit na   všechny aspekty s něho   plynoucí. Styl vyprávění   asi neosloví každého, ale   rozhodně není na škodu se   na tento Eastwoodův počin   podívat.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Pěkná práce.
Od   začátku jsem měl pocit, že   tu roli napsali Clintovi na   tělo - všechno je možné.Na   filmu je dobré, že se   zaobírá otázkou asijských   menšin, která je horká   nejenom po celém světě, ale   i u nás.
Film se mi   moc líbil, ale co ten   konec?To mělo znamenat jako   co?To jsem moc nepobral   teda.
Jinak co se   týče Clintova hereckého   výkonu není třeba dalšího   komentáře.
Film   stojí za to vidět, ale jak   říkám ten konec je   přinejmenším   ..........podivný.

Ještě chci dodat, že na   Clintovi je dobré, že se   vyzná i v hudbě, což už   předvedl v nejednom ze svých   filmů.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Velice solidní, řemeslně   bezchybný film s   překvapivým závěrem. Film   podle mě sráží hlavní   šikmooký hrdina, který   vypadá spíš na   třináctiletého puberťáka   než na mladého muže   "schopného řídit Gran   Torino", dále berlička   typu kněze, kterému je   třeba se svěřit, a nakonec   poněkud naivní krkolomná   konstrukce se závěrečným   zatýkáním. Naopak na filmu   oceňuji, že i tak zatvrzelá   povaha jako Walt Kowalski   pozná, že násilí plodí   další násilí a je možné   je zastavit jen jiným   způsobem, a také, že   hlavní hrdina je skutečný   hrdina, který neskončí v   "opravdu skvělém   penzionu pro důchodce".
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2009
Clintonovi Eastwoodovi sa   darilo ako hercovi, tak isto   sa mu darí ako režisérovi.   Tento film sa mu celkom   vydaril, zahral si tu postavu   tvrdohlavého starčeka,   ktorý sa nedokázal   vysporiadať zo svojím   životným štýlom. Dej tejto   psychologickej drámy je dosť   dojímavý a zaujímavý,   poukazuje tu na životné   hodnoty na človeka, ktorý   sam seba až tak nepozná.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.11.2011
GRAN TORINO

Clint Eastwood v jednom ze   svých nejlepších filmů.   Čím je starší, tím ho   mám raději. I jako herce,   ale zejména jako režiséra.   Film se dotýká palčivých   otázek kolem rasismu, což je   téma, které je stále   aktuální a nejen v Americe.   Eastwood se představuje jako   starý nevrlý a   nesnášenlivý muž, který   má problémy vyjít po   dobrém nejen s okolím, s   přáteli, ale i s vlastními   rodinou. Úžasné jsou jeho   rozvory s mladým knězem,   který se snaží splnit slib,   který dal jeho umírající   manželce. A jako na potvoru   tento muž má za sousedy   asiaty, které bytostně   nesnáší. Navíc sousedův   syn se pokusí ukrást jeho   milované auto. Asijská   rodina donutí chlapce, aby si   svůj přečin odpracoval. Aby   se vyhnul překotné péči   členů rodiny, je Walt nucen   přijmout chlapce k sobě.   Jeho prostřednictvím   poznává blíže své   sousedy, jejich zvyky i   vlastnosti. Poté co vidí,   že i oni nemají lehký   život, mění postupně svůj   postoj k nim. Film je   mistrovskou sondou do duše   válečného veterána,   kterého změnila válka k   nepoznání. Jsou věci o   kterých se nemluví, ale   které zůstávají hluboko v   duši a hlodají a hlodají. A   Walt neví co s tím a jak se   s tím vyrovnat. Jak odčinit   svou vinu. Jde o nesmírně   silný emoční film pro   vnímavé a citlivé diváky.   Ti pochopí a plně docení   poslání filmu. Film si   jednoznačně zaslouží plné   hodnocení.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2011
Perfektni film Clinta   Eastwooda. Rasisticky morous   Clint zije sam, na vsechny   hudruje .... uz si to moc   nepamatuju ale dobre
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2009
V režii a hlavní roli Clint   Eastwood mě opět mile   překvapil . Film je plný   emocí a tím mě i dostal.   Zapomeňte na akční scény a   efekty tohle je o hercích.   Zajímavý je rozhodně konec,   který by asi málo kdo   čekal. Jinak auto Gran Torino   je super.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2012
To sú tie knedlíčky s kurčaťom? Tak to hej
V poslednej dobe narážam na   samé dobré filmy. Som   filmový analfabet, tak sa   hneď priznávam, že s   Clintom Eastwoodom film vidím   po prvýkrát, ak nerátam   niečo v detstve, z čoho si   ale nepamätám nič. Veterán   z Kórejskej vojny nemá rád   prisťahovalcov, ktorý sa   nasťahovali do jeho   susedstva. Ostrý chlapík.   Čo osud nechce, akosi sa s   nimi zblíži. Celkom sa tu   rieši problematická   problematika multikulti,   prisťahovalectva, rasizmu,   takých tých oldschool   Američanov s vyhrotenými   názormi, a pouličných   gangov. Názor si urobí   každý sám. Jedno čo ma   však skutočne zarazilo, sú   tie pouličné bandy. Namiesto   toho, aby zobrali lopatu,   metlu, alebo nejakú knižku,   alebo aspoň sedeli doma u   telky, tak ničia životy   ostatným a sú to slušne   vypatlané hlavy. Nechápem   prečo s nimi nezatočia   policajti, načo pracujúca   trieda platí dane. Dosť   tragický bol aj ten biely   mladík, ktorý tak strašne   chcel byť cool raper či čo.   Celkom silný príbeh so   silnými momentmi. Veľmi   pekná úloha mladého kňaza   a fakt silno charizmatický   Eastwood. Ten hviezdil. I keď   uznávam, že niektoré veci   troška moc, ako napríklad   až moc brutálnych hlášiek   (i keď niektoré peklo,   solídny cynizmus), či   ťažká prevýchova   nesmelého malého suseda na   ostrého chlapa. To sú ale   iba detaily. Výborný snímok   a také zakončenie... ale to   by som asi hodne spoileroval.   Každopádne ďalšie veľké   prekvapenie. A samozrejme   lahodný pohľad na fakt   krásne auto
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Skvělý film s Eastwoodem na   to kolik mu je let.Akční   film to vůbec není je to   spíš hořká komedie se   smutným koncem.Ale skvěle   jsem se bavil,některé   hlášky nejdou zapomenout.Mam   tohoto herce rád už od   westernů a pořád je to   dobrý herec a režisér i ve   stáří,stále drsňák.
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.7.2009
hodně dobrý film od   neméně dobrého herce a   režiséra parádní   zpracování děj je   přímočarý nemá to chybu
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2011
Clint Eastwood
četl jsem na tento film   recenzi, kde to jenom   chválili a dali tomu 10/10,   ale já si dovolím   nesouhlasit.
Snímek je   jenom o samém dialogu, což   mi ani tak nevadí, ale ty   dialogy jsou přehnaný a   vlastně celý film je až moc   dlouhý.
Ten konec mě   zklamal asi nejvíc, Eastwood   mohl vymyslet nějaký lepší   konec.
Eastwood je   filmová legenda jak herecká   tak režisérská, ale nápad   tohohle filmu, který zasahuje   do gangů se mohl líp   natočit, byl jsem docela   zklamaný.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Clint Eastwood stárne, to   určitě nezapře jak   vzhledem, tak i svými novými   filmy. Z Clinta se stal   profesionální vypravěč na   první pohled obyčejných ale   ve svém jádru silných   příběhů. "Gran   Torinem" určitě   neudělá díru do světa ani   se nestane z něj   nezapomenutelný snímek,   přesto se ale jedná o jeden   z jeho nejlepších   režijních počinů.   Příběh je opravdu   obyčejný a jedná se o   ohrané téma člověka,   který nesnáší všechny   kolem sebe ale přesto si   nakonec dokáže vytvořit k   někomu vztah. Ten člověk je   zde ztělesněný samotným   Eastwoodem a jedná se o   typického nesnášenlivého   dědka, který se po smrti   své ženy ještě více   uzavře do sebe a nesnáší   jak svou vlastní rodinu, tak   i všechny ostatní a   zvláště pak své   vietnamské sousedy. Jediná   jeho láska je automobil Gran   Torino, který se mu pokusí   ukrást mladík z oné   vietnamské rodiny. A právě   on je ten, ke komu si hlavní   hrdina najde alespoň   minimální vztah, který   samozřejmě do konce filmu   vzroste na obou stranách.   Film je plný klišé to se   nezapře a často bude divák   už dopředu vědět jak bude   příběh následovat ale   není to nic co by jakkoliv   závažně snižovalo kvality   celého filmu. Hlavní zápory   bych viděl v postavě kněze,   která byla podle mě   zbytečná a s koncem si   Eastwood také mohl poradit   lépe. Malá výtka smeřuje i   k samotnému Clintovi jako   herci, jelikož jeho   drsňácký výraz, který   fungoval před 40 lety zde   působil docela směšně a   chvílemi to vypadalo jakoby   se bál aby mu nevypadla   protéza, když tak cenil   zuby. Jsou to však   minimální vady na kráse   jinak velice zdařilého   filmu, který ale nesedne   všem.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2015
Clint je prostě Clint. Herec   nebo režisér, je to jedno.   Vynikající takřka   pokaždé. Svýma schopnostma   v Hollywoodu vyčnívá, jako   Federer v tenise, Messi ve   fotbale nebo Jágr v hokeji.   Prostě vyjímečnej člověk.   Toho zapšklýho morouse   zahrál excelentně a ty   hlášky v českém podání   Ladislava Županiče nemají   chybu. Ten konec byl teda   hodně překvapující, ale ve   finále i logický. Potlesk   ---->100%
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2012
Hned od začátku jsem   věděla, že slzička   ukápne... starý Clint mě   dojímá a zároveň baví   každým filmem víc, i kdyby   příběh vrstvil jednu   ohranou věc na druhou,   Eastwoodovo vidění lidskosti   je nanapodobitelné, proto   hlavní roli může svěřit   jen sám sobě - a já si tak   můžu užívat jeho sarkasmu,   dívat se na řeč jeho těla   i číst v zbrázděné   tváři to, co ve scénáři   nikdy nebylo.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Skvělý film založen na   brilantním hereckém výkonu   Clinta a perfektním   scénáři. Skvělá byla   reálnost děje v protikladu s   napětím a očekáváním   zvratu každou chvíli filmu.   Nejvíc nečekané nakonec   bylo, že k žádným   zásadním zvratům vlastně   nedocházelo a závěr zůstal   v kolejích filmu a překvapil   především svou   jednoduchostí. Každopádně   skvělé a doporučuji
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.6.2015
Hořký, ale i sladký
Duchaplný film o démonech   jednotlivců a problémech   společnosti. Vše   zakomponované do zdánlivě   klidného děje, během   něhož si výborný Clint,   ale i divák uvědomují   stále víc a víc, až   nadejde zakončení stejně   tak brilantní jako film sám.   Dopředu jsem si o filmu nic   nezjišťoval, v kině jsem na   něm nebyl... prostě jsem jej   jednoho dne pozdě večer   "potkal" v televizi.   A jsem rád, že jsem u něj   vydržel. Takže... smekám   svůj klobouk pane Eastwoode!
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2009
Příběh válečného   veterána, zarputilého   patriota, kterému právě   zemřela manželka a jedinou   jeho vášní zůstalo pivo a   auto Gran Torino. Do jeho   sousedního domu se nastěhuje   korejská rodina, která má   ve svém příbuzenstvu členy   jednoho gangu. Ti si začnou   dobírat nejmladšího z   rodiny a jeho sestru. Dojde k   mnoha násilnostem, až se   Walt rozhodne mladému Taovi   pomoci, připravit ho do   života a ochránit jeho   rodinu před válkou s gangy.  
Mistrovský režijní   i herecký počin Clinta   Eastwooda, jeden z jeho   nejpůsobivějších a   nejlepších výkonů vůbec.   Opravdu VÝBORNÝ FILM.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Slabsia rezia,herecky OK.
Aj napriek vybornemu hereckemu   vykonu Eastwooda je film na   moj vkus prvoplanovy.Utoci na   city az prilis vedomo a scenar   je priehladny ako   sklo.Najvacsim sklamanim bol   pre mna zaver filmu,ktory je   predvidatelny a hodi sa skor k   ruskym filmom z druhej   svetovej,kde obetovanie   hlavneho hrdinu bolo zlatym   standardom.Film s vyhradami   doporucujem,ale pocit   sklamania nepopieram.Je to   jeden zo slabsich reziserskych   pocinov Eastwooda.
dobes.pavel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2010
Gran Torino
Geniální drama, které   nepostrádá akci, napětí a   humor. Na filmu zaujme   především velmi osobitá   postava Walta Kowalskiho v   podání výborného Clinta   Eastwooda. Ocenil jsem hlavně   jeho sarkastický humor,   kterého se nám tady v   podobě trefných hlášek   dostává opravdu mnoho, a   velmi svérázné chování.   Děj je poutavý a díky   neustálému prolínání   vtipných vypointovaných   dialogů s mírně   akčnějšími scénami   rozhodně nenudí. Gangy,   které dělají neustálý   rozruch v městečku, dávají   filmu takovou správně   špinavou atmosféru, tudíž   zde není ani o potyčky   nouze. Finální zúčtování   na diváka určitě   zapůsobí.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Tohle Clintovi padne jako   oblek šitý na míru. Jeho   Walt Kowalski nestojí o rady   a o soucit už vůbec ne. Je   příjemné sledovat, že i   když se Walt seznámí a   relativně sblíží s těmi   "žlutými myšmi od   vedle", stále je to   Walt. Nestane se z něj   najednou stařík plný   emocí, naopak si zachová   svou tvář, svou osobnost.   Jak se blížil závěr, vše   nasvědčovalo tomu, že si   Walt vyleští všechny   schované bouchačky a   partičce Hmongů pěkně   natrhne zadnici. Jenže... no,   nebudu prozrazovat, ale   vyběhl s nimi pěkně. Jeho   čin mě donutil dlouho   nevěřícně zírat na   obrazovku a dokonce mě   přivedl k úvahám, zda by v   našich zeměpisných   šířkách někdo měl   takový koule natočit něco   podobného, ale s jinou   menšinou...
jonny.net
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2012
Opravdu musím uznat, že   Clint Eastwood umí hrát   pěkně nerudného staříka.   Ale hlavně jsem si říkal   čím to, že má film tak   vysoké hodnocení a nebyl   jsem si jistý čím by mě   mohl zaujnout... to vše však   byly jen zbytečné   předsudky, které jsem jsem   si přinesl z filmů   podobného typu a já si ho   vychutnal se vším všudy až   do hořkého/dobrého konce...
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2018
Asi nejlepší Clintův film.   Jsou tam silné a dojemné   chvíle a nechybí ani humor,   zvláště v podobě dobrých   hlášek.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.2.2020
Osobně
moc Clinta nemusím,ale tento   snímek se mu celkem povedl a   roli si opravdu napsal na   tělo. Škoda nelogických a   nereálných okamžiků   (hlavně mě   "pobavil" psychický   obrat hlavního hrdiny, který   měl desítky let nějaký   postoj,ale změnil ho během   několika dnů).
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Velice zajímavý film o   neurotickém   "dědkovi",který   ale pod drsnou slupkou zoufale   postrádá upřímně   hřejivé city (které se mu   stejně zoufale nedostávájí   od rodiny).
Díky   chytrým dialogům Gran Torino   opravdu zaujme.Ve filmu jsou   možná nějaká   klišé,ale...dá se toto   natočit výrazně lépe ,aby   tyto klišé tam vůbec   nebyly,nebo se nějak   obešly?Já říkám,že   hodně   těžko.Ano,sbližování   Kowalskiho s asijským   mládencem mohlo problíhat   lépe,také scéna u jeho   nové doktorky mohla být   rozumnější,nebo   vystřižena,ale to jsou jen   malé chyby.
Překvapil   mě konec.Nemyslím smrt   stejně umírajícího   staříka,ale způsob,jak   efektně zvítězit nad   gangem.
Film Gran   Torino mohu v budoucnu   sledovat ještě několikrát   díky neurotickým poznámkám   Eastwooda.
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2016
Walt Kowalski je taky   důchodce, kterýho bych   nechtěl budit ze spaní   hlučným sexem nebo metalovou   hudbou, rozhodně bych mu   nemočil na trávník - kdyby   se tak stalo, tak bych se   vymluvil, že jsem ho   zalejval. Bezva film fakt   bezva. Z Clinta E. jde   respekt.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Nevím jak to Clint dělá,   ale jeho filmy nepostrádají   nic co dělá z kvalitního   filmu, kvalitní   film...Všechny záběry jsou   natočeny na hranici kýče a   dokonalosti, a to je presně   co v dnešních filmech   chybí...Všechno   nasvědčovalo tomu že   vyprávění životního   příběhu a spousty rad do   života budou celkem fádní,   není tomu tak...Clint si   hraje s textem, nad kterým   když se zamyslím, vidím   životní skušenost kterou   nasbíral za svůj věk...Jeho   nevraživost ke všemu   živému kolem něj je podána   vtipnou formou a tak sice   Clint prská na všechny   strany, ale divák se spíše   dobře pobaví a zároveň   film nenudí...Změna je   život, Walt se ale postupně   mění a film si v sobě nese   podtext, který nám říká   pomož druhým a dojdeš tak k   vykoupení...Právě tímto   "oldschoolovým"   filmem si Clint vytvořil   jakýsi pomník své herecké   kariéry a zároveň nás   nechává nahlédnout za   drsnou slupku svých   drsňáckých rolí - ukazuje   lidskou postavu skrývající   se za kamenným   výrazem...Scénář navíc   nabízí i decentní   zamyšlení na téma stáří   a rodinné vztahy a některé   dialogy jsou vskutku   lahůdkové. Bravurní   drama!!!
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.6.2010
Co k tomuhle říct?Příběh   plyne po většinu stopáže   pěkně pomalu a nenásilně,   my se seznamujeme se   zapšklým stárnoucím   mužem, který právě   pohřbil svou ženu, nerozumí   si se svými blízkými,   reprezentovanými dvěma syny   a jejich rodinami, ale nejvíc   ho štve jeho vlastní čtvrť   – kdysi výhradně   „bílá“ je nyní   „zamořená rákosnickym   šmejdem“, to mu leží v   žaludku ze všeho nejvíc,   ale kromě role   nepříjemnýho souseda s tím   ale nic nedělá. Všechno se   změní když se mu pokusí   mladík Theo ukrást jeho   miláčka – Gran Torino…To   je jenom takový nastínění   počátečního děje a   vlastně budování další   části příběhu, kterou   reprezentuje výborná   filmařina až do   závěrečných   titulků…Tenhle film mě   oslovil už před premiérou,   když sem na něj zahlíd   trailer, čekal sem víc akce,   ale k mý velký spokojenosti   jsem se místo toho dočkal   úžasnýho dramatu který ve   mně zůstane ještě   dlouho…Chvílema mě z toho   nepříjemně mrazilo v   zádech.
Když si   vzpomenu na začátky jeho   kariéry v klasických Leoneho   westernech, toho drsnýho   chlapíka s pončem a   superrychlym koltem, rozhodně   by mě nenapadlo že se z něj   nakonec stane takovej Pan   režisér.Už dlouho si myslim   že je úžasnej herec ale on   mě čim dál víc   přesvědčuje že je stejně   dobrej i v režírování,   jeho filmy jsou sice napohled   hodně drsný, hlavně teda ty   jeho role v nich, ale po   jejich shlédnutí ve mně   zůstává ohromný množství   pocitů, což se povede   málokomu.Clint to umí   dokonale…Uznávám, musim si   doplnit vzdělání – tohle   byl teprve třetí jím   režírovanej film kterej sem   viděl a už se moc těšim na   další, co se mi dostane do   rukou..
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2015
Clint Eastwood natočil (a   zahrál) takový film, jaký   mu jde nejlépe. Příběh   plný lidskosti. Tentokrát   starý chlapík plný   předsudků, který není   natolik zabedněný jak se   zpočátku zdá.
Příběh plyne zvolna a   dává tušit, že konec   nebude tak poklidný jako   začátek.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2010
Clint Eastwood už je v   takovém vývojovém stadiu,   že neumí vytvořit špatný   film i kdyby sebevíc chtěl.   Gran Torino je film s velkým   uměleckým a morálním   přesahem, který jistě   zaujmě každého vnímavého   a citlivého diváka.
R.RICKIE
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Tak s tímhle filmem jsi mně   Clinte teda dostal !Ani slovo   nazmar,všechno sedí.A co ten   konec?Jako kdyby se už   loučil.Dávám 20 z 10
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2020
Už jenom to že roli Walta   Kowalskiho ztvárnil Clint   Eastwood jsem chtěl vidět.   Příběh o starém   válečném veteránovi který   je jak Drsný Harry jen asi o   sto let starší.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Abych se přiznal, zprvu jsem   tomuto snímku nedával   téměř žádnou naději   uspokojit mou filmovou   potřebu. Ale situace je   opačná, než jsem čekal.   Zestárlý C. Eastwood mě   překvapil na plné čáře a   doslova mě posadil na zadek s   otevřenou hubou a vykulenýma   očima. Ten film působí   neuvěřitelně reálně,   pravdivě a každá diskuze je   k uvěření. Jádro   příběhu tvoří silný děj   s nutnou dávkou napětí a   perfektními výkony herců.   Klaním se a děkuji za   strhující drama .. a   dechberoucí finále - to   nemůže nechat klidné nikoho   ..
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2010
Filmy Clinta Eastwooda mám   moc ráda a ani tenhle mě   nezklamal. Prostě další   bomba. Špičkový film s   vynikajícím hercem a   režisérem a úžasným   koncem.
m.king
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2009
Jasná 10 v hodnocení - všem   doporučuji. Eastwood zraje   jako víno a přeji mu dlouhý   život.Na jedničku zahraný   starý rasistický morous,   který má rád jen svého   psa. A přitom zůstává jako   jeden z posledních   starousedlíků ve čtvrti   zaplavené přistěhovalci.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2010
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Opravdu dobrý film plný   originálních hlášek   (obzvlášt jeho promluvy s   holičem). Hraje tam drsňáka   a opravdu dobře. Nejvíc se   mi líbilo, když se mu něco   nezamlouvalo, tak u toho   vrčel. Film měl od začátku   spát a byl akční.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2010
Jakémukoli tématu dokáže   Clint Eastwood vtisknout   svébytné, nezaměnitelné   prožitky, až s dráždivou   citovostí a neutuchající   zaníceností vykřesat z   každého projektu to   nejlepší co lze... a přitom   nezabřednout do tuctové   klišovitosti stárnoucího   barda hollywoodské   pozlátkovosti. Je jedním z   mála, kteří si   nepotřebují oprašovávat   své nahodilé vzpomínky na   slunné Floridě.
thefj
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Chtěl bych jen dodat, že ač   nemusím Eastwooda, film mě   překvapil. Škoda té trochu   průhledné prvoplánovosti,   -1 a ta dosti tendenční   kamera, také -1, čímž mi   vychází výtečných 8/10
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2013
příběh o poznání a pomstě
Clint Eastwood je prostě   všeuměl a do morku kostí   každým coulem američan. A   je na to patřičně hrdý jak   v civilním životě, tak v   tomto filmu. V podstatě tady   hrál sebe sama. Filmu nemám   co vytknout a pouze tedy   smekám klobouk. Jen jediná   výhrada a ta nepatří   tvůrcům. Na film se určitě   podívejte v původní,   případně otitulkované   verzi. Mám hlas Ladislava   Županiče rád, ale tohle mu   zatraceně nesedlo. V tomto   případě z toho jeho   zvláštní hlasová póza   vytvořila jiný příběh,   což snímku jednoznačně   škodí.
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2009
I když nemám Clinta   Eastwooda příliš v lásce   jeho filmy jsou opravdu   dobré, a tento je dalším   důkazem, že opravdu umí.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2010
Moc pěknej film, ale...   nemůžu si pomoct, pan   Kowalski mi byl od začátku   filmu děsně nesympatickej   tim svym rasistickym   přístupem a v průběhu   filmu se to změnilo jen   málo. Na druhý straně to   ale asi vážně byl dobrej   chlap, když ty Číňany   zachránil. Hlášky typu   "Tú Tú" a hlavně   pak "Jouda" sou   naprosto luxusní :D   Působivý drama s   překvapivym koncem by měl   vidět každej.
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2009
Je to nádherný emotivní   film v podání skvělého   Clinta Eastwooda je to prostě   nádherné drama s opravdu s   nečekaným a smutným koncem.   Kdybych se neudržel tak bych   si asi pobrečel.Hudba   vynikající, rozhodně   podtrhuje celkový dojem   filmu. Film jednoznačně 100   %
BOS3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Clint stale dokazuje, ze i na   stare kolena moze zahrat   hodnoverne   "drsnaka". Film   ukazuje multirasovy pribeh o   zblizovani tak protichodnych   postav ako je stary muz a   mladik. Chce nam asi ukazat,   ze na rase nezalezi a je treba   posudzovat clovek od cloveka.   Pohodova je sestra mladika,   ktora bere Clinta ako kamosa a   vobec nedba na jeho starecke   frflanie. Paradny film na   vecer.
Warden
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Na Eastwooda překvapivě   dobrý film i herecký   výkon.Když mezi zuby   procedí,že "takový v   Korei věšeli a používali   místo boxovacího   pytle",budete mu to beze   zbytku věřit.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.9.2009
Naprosto perfektní film u   kterého mě zklamal konec,   který mohl dopadnout jinak.   Eastwood umí zahrát   drsňáky v jakémkoliv věku,   nemá konkurenci ani v tomto   věku. Tentokrát to není   policajt ani kovboj, ale   obyčejný člověk, který   už ztratil vše mimo své   hrdosti. Loučíš se s   drsňáky? Snad ne.
kamil.ice
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2009
Tento film je jeden z   nejlepších,co jsem v   poslední době viděl.   Tragický příběh, ale   určitě se zasmějete. Clint   to zahrál fakt perfektně
callaghan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2010
Hodně příjemné   překvapení. Tomuhle filmu   jsem moc nadějí nedával a o   to víc mě dostal. Řekl   bych, že Eastwood odchází z   filmového plátna se ctí a   stylově. Téma rasismu je tu   hezky zpracováno a často   obhroublé ale zároveň   trefné dialogy parádně   odlehčují vážnému   příběhu. A konec nepůsobí   vůbec pateticky, jak by se   možná mohlo zdát - naopak,   posouvá celý film ještě o   kousek dál.
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Gran Torino
Opravdu krásný   příběh,skvěle   natočeno,zahráno...film o   LIDSKOSTI....Človíček se   směje a přizvukuje,když v   úvodu filmu slyší stále   jen jadrné nadávky starého   veterána na   přistěhovalce,ale pak se   stane zásadní věc-pokus o   ukradení auta a vše se   totálně změní.Clint se v   celém filmu opět ani jednou   neusměje,naopak,skápne mu i   slzička.Bravurní výkon   kliďasa až do posledního   záběru,pak ukápne slzička   i vám!!DOPORUČUJI!!
Otek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2009
Clint Eastwood jako pravý   američan. Vlajka na domě,   kupuje jen zboží produkce   USA. Nikdo, ikdyž je sám,   sám nežije. Musí žít s   okolím. Zajímavý příběh   zpočátku pozvolný každou   minutou graduje. Nebere si   servítky. Skvělá režie i   herecký výkon Eastwooda.   Cítil jsem s ním až do   konce. Není mnoho filmů, kdy   ještě zažívám děj a   vydechuji při titulcích.   Tady ano.
adam75
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Je to o střetu několika   generací, o střetu starých   a nových pohledů na svět, o   střetu několika etnik...   Hrdina nachází pochopení   tam, kde by to sám   nečekal...
luca-luciano
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Už po druhé za den cidím   silně emocionální film   Clinta Eastwooda. Nevím co   bych tady měl psát. Ten   snímek mluví sám za sebe,   Krásný příběh o zrozeném   přátelstí a pomoci. Konec   jsem čekal, ale ne to, že   tak dobrovolně. Film musíte   shlédnout.
arciking
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Jakmile se začal shánět po   obleku, tak mně bylo jasný,   že se nechá odkrádlovat.   Promiňte, ale ten konec byl   prostě   "typickej"....   Tohles' teda Clinte krapet   posral. Je tam ještě pár   dalších věcí co mně   vadily, ale nechce se mně   teď zrovna moc psát, takže   to shrnu tím, že jinak to   bylo docela dobrý:-)
Bartson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2015
Vystartovat na mě takhle   tenhle dědula, tak mám dost   :)). Clint Eastwood jak ho   známe a máme rádi.   Perfektně natočeno, mohu jen   doporučit. Mimoto auto,   které zde Clint vlastní,   samozřejmě jde o Gran   Torino...luxusní kousek, na   který je také radost   pohledět.
Salám
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2011
:)
Pěkný film. Velmi mile mě   překvapil - střílečky na   styl divokého westernu   nečekejte - Clint se opravdu   vytáhl.
Jelikož jsem   čekal, to na co jsem byl   doposud zvyklý, film mě mile   překvapil. Z tohoto důvodu   doporučuji všem ke   shlédnutí.
jirina.legatova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2012
... sám si peru sám si vařim ...
tak nějak Clint Eastwood   režíruje, hraje podílí se   na produkci, i hudbě. Píseň   "Gran Torino" na   hudbě se podílel Clint   Eastwood i se svým Kyle   Eastwoodem. Svého mladšího   syna Scott Eastwooda obsadil   do role mladíka Treye. Ve   filmu hraje i jeho auto FORD   GRAN TORINO. Film stojí za to   vidět. Clint prý tvrdil že   je to již posledním filmem   kde hraje - ale to naštěstí   porušil, film se mi líbil   zanechal dojem
Nevo38
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2010
tento film me dostal jako   zadnej jinej.Hrdy American co   se neboji rict pravdu!a ktery   polozi zivot za to co tak   nenaviděl:-)clint jako vzdy
etos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Gran Torino , Dir.:C.Eastwood, (2008)
Tento film je dielom   skúseného producenta,   režiséra a herca. Už   podľa titulu je filmovým   produktom znelým a zvučným.   Irituje a pudí aj časť   českej mienkotvornej kritiky.  
Eastwooda labutia   pieseň? Podľa zámeru je   možno Eastwoodou hereckou   záveťou - zlatým klincom   kariéry.
Postava Walt   Kovalsky interpretovaný   Clintom Eastwoodom po pohrebe   manželky prehodnocuje svoj   navonok nedotiahute   znormalizovaný, nenaplnený   vlastný život príkladného   občana. Bol "vojakom za   Ameriku", ale teraz sa   stráca v modernosti.
Upravuje šatník svojich   detí, vlastné i susedské   zvyky. Susedom ich   imigrantskú cudzokrajnosť.  
Sebe mení vlastnú,   nie veľmi príkladnú,   košatú minulosť.
Je   ikonou otravného   podrýpavavého,a ufrfľaného   dedka, ktorému sa ešte   vôbec nechce na onen   svet.
Náhodným   impulzom stáva najprv   nechcenou, a neskôr vedomou   postavou spoločenskej drámy.  
Clintovo herecky   nabité zatrpknutie ,jeho   rutinná karika rasistického   patriotizmusu, oprášuje   pôvodnú "starú   Ameriku".
Je   diskusiou o význame   slušnosti, pokory a úcty -   základov komunikácie.
Clintovský   "dedo" má zdravé   inštinkty. Spolupráca   namiesto pomsty.
Nenaplnené otcovstvo ?   Či hriešne odťažilé   kórejské   "dobrodružstvo"?  
Prirodzené memento   bez pochlebovania irónii?
Gran Torino je štýlovým   produktom, kde   "scenáristický drive   " nahráva postave, nie   bábke: muž je tu mužom...   nie zbabelcom, infantilom,   úchylochom, atrapou či   karikou toho princípu.
Finále filmu je   prekvapujúce, možno až   šokujúce.
Tragický   koniec svojím usporiadaním   je pre celkový dojem na   divákov funkčne logický.
"Staré , ale   dobré" nemá miesto, ale   vie s cťou vtipom a štýlovo   pointovať život, s   citlivosťou k jeho sporným   prejavom.
Walta boduje   svojou prirodzenosťou a   samozrejmosťou, momentom   zvratu pred definitívou   života.
O neobvyklej   sile filmu svedčí aj   absencia či minimálnosť   vyslovene negatívnej   diváckej spätnej väzby.
Gran Torinu je o hrdinovi   vymykajúcemu sa   spoločnskému hodnotovému   klišé, vlnám či trendom.  
Je iný ako okrasne   pohodová eudaimónia   konfekčnej prieiemernosti, a   to burcuje aj   "ospanlivých"   kritikov.

--------------------------   ------------------------
...Na okraj:
To,   čo ma vôbec neprekvapilo je   "stanovisko"   najväčších českých   denníkárskych periodík   voči zaslúženému pánovi   hercovi Clintovi Eastwoodovi.  
(+ Titul článkov   znel: "Zahraj to znovu   Clinte" (LN,18.4.09) a   "Staří dobří   američtí veteráni" (MF   Dnes).)
Vplyvná   menšina kritickej obce tu   robí z Clinta Eastwooda   "outového cowboja",   či obeť produktu zle   vybraného scenáristického   debutanta (zrejme   manipulatívna mistifikácia   už podľa náhľadu do   životopisu).
Teda   "proklamatívne   kazová" česká filmová   kritika Gran Torino stavia ako   obeť zle interpretovaného   diela.
Podľa   kritičiek "ústredných   mienkotvorných"   printových periodík: bez   emócií a logiky.
Už   iba samotné imperatívne   zvolanie kritičky (Zahraj!)   je požičaným produktom   toľko odsudzovaných metód   periférneho bulváru.
Azda je príčinou   "neprimeraných   reakcií" redaktoriek   údajné "Clintovské   mačovstvo"(fakticky   opísané v príspevku),   ktoré nie je povzneseným   estétskym pur artizmom ?
Koľko žlče "na   jeden nádych" musí   zniesť čitateľ solídneho,   a spoločensky mienkotvorného   produktu.
Dobre či   zle? Politika kultúry je aj   kultúrou politiky.
A   pod lampou môže byť aj tma.
golman69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2009
Začal by som Clintom,   vynikajuco zahraná postava   starca, ktorému zomrela   manželka a ktorý ostáva   osamotený v americkom meste   plnom prisťahovalcov, na   ktorých ma ešte k tomu   spomienky z Korejskej   vojny.Trápi ho choroba,   trápi ho vnutorný nepokoj a   trápia ho vzťahy so svojími   blízkymi. So všetkým sa   chce vyrovnať, a tak   pristúpi k spovedi, ku ktorej   ho viackrát nabádal mladý   farár.Ale najhlavnejšou   temou bolo spriatelenie sa so   svojími žltými susedmi a   hlavne s mladým Taom a jeho   sestrou Sue, ktorým ubližuje   mladý gang. Súboj medzi   gangom a Starým Clintom   vyustí do neriešiteľnej   polohy, a tak starcovi   neostáva nič iné ako sa   obetovať pre nových   priateľov.
Vlado50
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2023
Clint Eastwood je jako dobré   víno - čím starší, tím   lepší. A to jako herec i   jako režisér. Je vidět, že   práci s filmem prošel   postupně a z herce se stal   špičkový režisér s   obdivuhodným výběrem   témat, které dokáží vzít   za srdce. Proto má v mé   filmotéce čestné místo!
HE.SHE.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Clint opět předvedl těm   dnešním poprask   vyvolávajícím   režisérkům,scénaristům a   hercům jak se dělá   film.Prostý,napínavý a   místy i typický Clintův   humor řadí Gran Torino mezi   určitě nejlepší filmy   roku.
aribary
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Tak takovýhle film může   natočit jen Clint a zahrát   hlavní roli pouze   Eastwood.Ten starej všivel,   pajdavej a skoro plešatej   dědek je jak víno,čím   starší,tím lepší.Sice   bylo chvílemi té lásky k   rejžákům trochu moc,ale   stejně jste mu věřili   každé slovo.Co věta,to   zcela neopakovatelná   hláška,která seděla jak   víko na hajzl.A konec??Bylo   to to jediné,co se dalo   udělat tak aby spravedlnost   dosáhla tam kam nemohla.
Díky ty prašivej   hamburgrožroute.
wlki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2010
...
jednoznacne nejlepsi Clintuv   film s celkem prekvapivym   zaverem. Rozhodne doporucuji   shlednout, myslim, ze nikoho   nemuze urazit, spis naopak
Pjotra108
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.8.2010
Od začátku filmu je jasné,   o čem bude. Zlý a zahořklý   Clint Eastwood mezi záplavou   cizinců, který nesnáší, v   sobě nakonec objeví to   hodný já a přidá se na   stranu hodných a pracovitých   emigrantů, kteří se snaží   mít lepší život v Severní   Americe než v Asii. Prostě   nic nového, je jasný, že   tam stejně někdo zařve,   protože tohle se ve slumech   děje. Přesto to má své   kouzlo, Clint vážně válí   a jeho drsný já mi   připadalo dost zábavný.   Při konci jsem měla na   krajíčku a Eastwoodova   závěť měla šťávu.   Dobrý film o docela   obyčejném životním   tématu, který mě ničím   nepřekvapil. Jo, that´s   life.
kreyson26
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Prostě parádní film
Film,který by měl člověk   vidět než umře,od začátku   do konce výborné   dialogy,které nepostrádají   emoce všeho druhu,dialogy   řezané zajímavou akcí   viz.tři chlapíci napadnou   jeho později velkého   kamaráda se sestrou   atd.,prostě od všeho něco a   k tomu výborný Clint,který   čím je starší tak jeho   filmy jsou snad lepší a   lepší.
Blasel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2012
Ten Clint zraje jako víno -   poslední dobou jsou jeho   filmy lepší a lepší...   těším se na další novou   "Eastwoodovku"!
gabula
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2011
Opravdu skvely film....Clint   je skvely reziser a jeste   lepsi herec, jak uz tady nekdo   psal...cim je starsi tim je   lepsi...doporucuji kazdemu
MikeCool
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Gran Torino
Clint Eastwood zde předvedl   své úžasné schopnosti v   oblasti filmu ve smyslu   hereckém a zároveň i   režijním. Naprosto famózní   podívaná s jedním   nejlepším příběhem,   který jsem kdy spatřil.   Jinak vážnému Waltovi   nechyběl ani smysl pro humor,   kdy si vtipně rejpnul do   svých asijských sousedů.   Nejvíce mě pobavily hlášky   jako např. "Co jí   chcete bubáci?",   "Rákosníci" nebo   "To jsou ty dobré   knedlíčky? Tak pojďte   dále", apod. .Nevím co   ještě napsat ke Gran Torinu   napsat více, takže to shrnu   slovy "úžasný film po   všech stránkách".
Miluska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Bravo!! toto bolo absolutne   neuveritelne, Clint konecne   zacal aj rezirovat a ide mu to   bajecne. Film cely bol uzasny   a ten stary brucoun tak isto   islo mu to skvele nesklamalo   ma to skor nadchlo
bombyste
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2009
Pribeh starika ktery ma svuj   pohled na svet a nenecha si ho   vzit, po smrti sve manzelky   chce byt jen sam a nema rad   ani svoje dalsi 2 syny. Clint   E. ma ve filmu uzasnej   slovnik, v jednu chvily sem se   i nasmal kdyz jedne holce rika   mysto Jua rika Jouda a klukovy   mysto Tao rika Tů Tů, to   poznate az se podivate
Radek71
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Eastwood opět nezklamal
Eastwood je opět tím, kým   vždy byl. Bojuje proti zlu a   taky není žádný   beránek.Příběh   stárnoucího umírajícího   muže,který se pokusí   změnit jeden mladý život k   lepšímu.Přestože díky   své účasti ve válce   nenávidí asiaty,postupně se   sblíží se svými sousedy   asijské národnosti a   pomáhá jim v boji proti   místnímu gangu.Je to   naprosto okouzlující   příběh svou   přímočarostí,věrohodnost?   ?,mistrnou režijí…prostě   vším.Kdyby už Eastwood   nenatočil nic jiného…za   tohle zaslouží   poděkování.
MichalVoska
Hodnocení:
Přidáno: 5.7.2010
Clint Eastwood dokazuje své režijní umění
Není co dodat, skvělý film,   výborně odehraný, skvěle   zrežírovaný, Clint nám   ukazuje, že je nejen   skvělým hercem, ale rovněž   i fantastickým režisérem.   Viděl jsem i jeho poslední   dílo Invictus-neporažený,   kde hraje hl.roli Nelsona   Mandely Morga Freeman a i   tady, není co dodat, více   než skvělé
turkott
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2016
Super film
Jeden z nejlepších filmů   Clinta Eastwooda,který jsem   kdy viděl .Film vypráví   příběh neústupného   válečného veterána Walta   Kowalského, který si s   přibývajícím věkem   uvědomuje, že na nový svět   už nestačí. Musí se   konfrontovat jak se sousedy   rozličného etnického   původu, tak se svými hluboce   zakořeněnými předsudky.   Všechny staré sousedy   postupně nahradili imigranti,   kterými Walt ze srdce   pohrdá. Podzim svého života   tak spíš přežívá než   dožívá. Až do oné noci,   kdy se mu někdo pokusí   ukrást jeho chloubu –   nablýskaný sporťák Gran   Torino. Elegantní tvary auta   zapůsobí na Waltova   neprůbojného souseda Thaa,   který si krádeží snaží   získat respekt v partě   mladých výtržníků. Thaova   rodina trvá na tom, aby si   chlapec u Walta svůj   nerozvážný čin odpracoval.   Walt nakonec podlehne a vyzve   mladíka k tomu, aby své   aktivity nasměroval ve   prospěch okolí. Díky Thaovi   a jeho dobrosrdečné rodině   Walt prozře a snad poprvé v   životě se na své sousedy   dívá bez předsudků.   Veterán postupně odkryje i   tu část duše, kterou   skrývá již od   války...(oficiální text   distributora)
Amidamaru
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2010
První dojem byl takový že   tento film vypnu a podruhé ho   už nezapnu. Ale naštěstí   se tak nestalo. Lepší film   natočený v podstatě na   dvorku dvou domů jsem ještě   neviděl. Waltův přístup k   světu je jedinečný a i   přes veškerý jeho   překonaný odpor ovlivněný   přístupem přistěhovalců.   Tvrdý chlap s ještě   tvrdším slovníkem si   prostě   "rejžožrouty"   zamiluje. Jen konec jsem skoro   obrečel. a Gran Torino 72 je   opravdu nádherný vůz.
realwoman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2010
Ako vino!
Cim starsi, tym lepsi. Tak by   som definovala opus   osemdesiatnika C.Eastwooda,   ktory zase ohromil, dokonca si   dovolim tvrdit, ze Gran Torino   je vrcholom jeho kariery!   Neskutocne zahral stareho   veterana, vyborna   kamera,uzasny pribeh, ktory   "dostal" aj moju   teenage dceru a nevedela sa z   toho dost dlho spamatat.Skoda,   ze stupnica je len do 10,   zaradujem ho k takym vrcholom   ako Forrest G., Shawsank, ci   Zelena mila.   TLESKAAAAAAAAAAAAM!!!
jane5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2011
Clint Eastwood je pan herec a   v tomto filmu byl   excelentní.
V jeho   podání rasová   nesnášenlivost byla   uvěřitelná až   hmatatelná.Dokázal mě   vtáhnout do děje od   začátku až do konce. Na   tento film se dá podívat i   víckrát a pokaždé si z   něj vezmete něco dalšího   do života.
Foxie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2009
Vyborny film
Clint Eastwood podava   vynikajici vykon. Dej filmu da   vcelku predpokladat nicmene i   tak je velmi vyborny i proto   ze tema gangu a pristehovalcu   bude stale aktualni. Jediny   zaver me trochu prekvapil ale   musim rict ze mile.
Frenky11
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Gran Torino
Na začátku jsem si myslel,   že to bude nuda, ale jen to   co jsem si přečetl o filmu   mě ho donutilo kouknout. Clin   Estwood tomuhle filmu dodal   pravé grády jeho hláškami   na kterých jsem se z části   docela dost zasmál. Konec mě   ale překvapil, čekal jsem   víc, proto nehodnotím tenhle   film na 100%.
Gareth-Costigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2010
jednoduše vynikající
Výborný příběh, výborný   Clint, jak režisér tak   samozřejmě herec, po snad   každé z jeho hlášek jsem   chytil amok smíchu,   vynikající konec...všem   doporučuji
Persey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2011
V jednoduchosti je síla.A   když tomu přidáte špetku   politické nekorektnosti a   Eastwoodova umu máte film   jedna báseň.I když lehce   předvídatelný...Každopádn   ě po dlouhé době emoční   film..
Hadej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.8.2009
Snímek který v sobě ponesu   hodně dlouho. Každý záběr   má smysl, každý dialog má   smysl. Psát se o tom nedá,   to se musí vidět a hlavně   ''prožít''. Pro mě to   hluboce přesahuje 100%   hodnocení a poprvé jsem se   přistihl že čtu   závěrečné titulky a   vychutnávám si hudbu. Tenhle   film mě prostě na 117 minut   úplně zastavil.
SimsonOakland
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Eastwood opět boduje.
Mistrovsky odvyprávěný   jednoduchý příběh. Mám   Pana Eastwooda rád jako   režiséra i herce a tady se   spojilo všechno dobré v   jedno a to špatné se někde   ztratilo. Je tu spoustu   hlášek, které se mi líbili   i spousta momentů, které mě   chytli za srdce. Upřímně se   přiznávám, že jsem na   konci brečel. Opravdu   vynikající film.
Filmovamista.cz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2009
výborně
Nezapomenutelná záležitost.   Mám takovou "vadu",   není mnoho filmů, na které   se kouknu víckrát s chutí.   Toto je výjimka potvrzující   pravidlo. Rozhodně   doporučuji!
Wright
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Gran Torino
Letošní rok je na filmové   hity opravdu slabý. V   dnešní době je   pravděpodobně v módě mít   film plný triků a   nesmyslných blbůstek, jen   aby páni producenti zaujali   co největší publikum. Ale   pokud nepatříte mezi toto   zhýčkané obecenstvo, tak   Vás určitě potěší Clint   Eastwood, protože to, co   dokázal se svým Gran   Torinem, to se prostě v   dnešní době už nevidí!   Příběh válečného   veterána z Korejské války   Walta Kowalskiho a jeho Gran   Torina mne jednoduše   přikoval natolik, že Clintu   Eastwoodovi toho Oscara   přeji, ať už za samotný   film nebo za svou roli   drsného souseda a nebo třeba   za píseň Gran Torino, která   s končícími titulky ve Vás   zanechá nějaký odkaz po   tomto filmu. Líbilo se mi,   jak je film natočen se vší   precizností a dáváním   najevo, že imigranti a   všemožná pouliční pakáž   prostě potřebuje trestat, a   že jejich špatné chování   by nemělo být bez trestu. A   ruku na srdce Walt Kowalski je   pro mě v současnosti jedna z   nejlepčích filmových rolí   za tento rok! Clint Eastwood   se vrací, aby ukázal, že je   to právě on, co má stále   skvělé filmy!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih117929minih117929Lidé zítřka (2013) [TV seriál] 
The Tomorrow People n
minih29023minih29023Návrat domů (1978) 
Coming Home n
minih158570minih158570Motýlek (2017) 
Papillon n
minih152679minih152679Labyrint: Vražedná léčba (2018) 
Maze Runner: The Death Cure n
minih155390minih155390Případ mrtvého nebožtíka (2020) 
Případ mrtvého nebožtíka n
minih31868minih31868Sluneční děti (1986) 
Solarbabies n
minih8692minih8692Hráči se smrtí (1990) 
Flatliners n
minih22670minih22670Vodní svět (1995) 
Waterworld n
minih13163minih13163Muž se zlatou zbraní (1974) 
The Man With The Golden Gun n
minih85989minih85989Zombie Apocalypse (2011) [TV film] 
Zombie Apocalypse n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10