Duben
ohodnotit

Grace

Další název:
Grace: The Possession
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
87 minut

Komentáře k filmu Grace

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
261972
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.1.2016
"Grace" mi jako film   i jako postavu připomíná   "Carrie". Slušnou   ,  nenápadnou, tichou  a   věřící dívku, trpící   tajemnými schopnostmi a   narozenou za šílených   podminek. Ovšem u   "Grace" je to trochu   horší. Žije s babičkou a   přichází na kolej, kde jsou   spolužáci úplně jiný,    než ona. Narozdíl od   "Carrie" není   šikanována a umí ze sebe   udělat dámu a o chlapce take   nemá nouzi. Ve sportu ji to   jde. Ovšem to je asi jediná   výhoda oproti její   "dvojnici". Má   hrozné představy o smrti   svého spolubydlící a po   šíleném večírku skončí   v nemocnici. Je škoda, že   prostředí nezůstane na   koleji, mohlo to byt   zajímavější.  Grace tedy   zůstává u babičky,    jenže stále má děsivé   sny, děsivé představy a   začíná se s ní něco   dít.
Režisér Jeff   Chan se snažil o originalitu,   ale nevyšlo mu to. Začínal   příběh jako "Carrie   ".Pak to šlo od   "Vymítače ďábla"   přes "Chraň nás od   zlého" a našlo by se   tam toho ještě více. Nebylo   to špatné, ale děsivých   scén tam moc nebylo, což   filmu uškodilo.   "Grace" se postupem   času zjevuje její spolužák   z koleje a sama jako panna   objevuje své sexuální   chtíče za což ji babička   samozřejmě potrestá.
Babičku si zahrála   herečka Lin Shaye , která to   svým vtipným humorem zabila   v hororové vánoční komedii   "Smrt přichází v   bílém ". Má toho na   kontě samozřejmě více.   Většinou dostává nabídky   jako výpomoc při hledání   duchů (" V zajetí   démonů",   "Insidious").   Špatná herečka to není, ba   naopak si myslím,  že   "Grace" trochu   zvedla reputaci. Do hlavní   role střihl režisér Alexiu   Fast, která není moc   známá,  ale nezahrála to   špatně.       Co se   filmu asi nejvíce povedlo   byla kamera. Dalo by se   říct,  že divák se po   celou domu cítí jako Grace,   protože se tam její obličej   objevil jen na začátku a pak   v zrcadle,  což bylo   zajímavé.
Závěrečná scéna s   vymytáním odhalí   divákovi,  kdo byl   skutečně Gracin otec a jeho   vražda byla solidní.   Celkově "Grace"   není špatný horor. Pouze je   škoda,  že celý film jde   docela pomalu, žádné   lékačky,  žádné   zajimavé zápletky a diváka   to dá se říct nudí, což   je škoda, takže takový   průměr s odřenýma ušima.
laratomb
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.8.2019
Tak pro mě tedy zase naopak   tato inovace kamery vůbec   neseděla. Furt nahoru dolů a   za chvíli mi z toho bylo   blbě. Ale mě tento styl   dokumentární kamery vadí,   takže pro někoho to může   být super. Film ale mohl mít   větší spád a i více toho   "hororu". I když   poslední třetina filmu už   byla zajímavější, bohužel   to film z průměru nedostalo.   Bodík navíc dávám Alexii,   neboť je velmi zajímavá a   nadějná herečka.   Zaznamenala jsem ji v Jacku   Reacherovi a líbila se mi.   Tak jí držím palce v   budoucnu i na   charakternější role.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann