Jeden svět
ohodnotit

Godzilla

Rok:
1998
Délka:
139 minut
Premiéra v ČR:
24.9.1998
„Měří to sto metrů, váží šedesát tisíc tun a právě to dostalo chuť na Velké jablko. Kultovní japonské monstrum devastuje New York.“

Komentáře k filmu Godzilla

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.8.2010
Docela dobré triky, i mně   sympatický Matthew Broderick   (jsem muž!), Jean Reno v   podle mě pro něj netypické   roli   "pojišťováka",   ale občas nějaké   klopýtnutí. I když pominu,   že z leguána či čeho,   lezoucího po čtyřech,   vznikne monstrum lezoucí po   dvou (budiž, radiace s ním   provedla divy), že by při   své velikosti neměl sílu   totálně rozmačkat osobní   auto, to už zaráží...
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Tenhle film mám ráda!   Vždycky u konce brečím, i   když to vidím třeba po   desátý, když tu godzillu   rozstřílej! Ty její mladý   jsou krásný, takový   roztomilý, ale potkat se s   nima bych nechtěla :-)   určitě to stojí za to se na   to podívat! Pro slabší   povahy doporučuji roli   kapesníků.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2021
Děti mi na tomhle vyrostly:)   O děj jim vlastně ani   nešlo, hlavně když se   objevila Godzilla a ničila.   On ten děj stejně není   podstatný. Dneska už si   víceméně pamatuji jen   Broderickovy černobylské   žížaly a žvýkajícího   Jeana Rena. A upištěná   Maria Pitillo skončila bůh   ví kde.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2011
Godzilla
Poprvé co jsem film viděla   jsem byla unešená předtím   jsem něco takového   neviděla, nebyla to samá   obří stvůra jako dnes. Byl   to pro mě prostě filmařský   zážitek, který by vyrazil   dech. Po záverečné scéně,   kdy jsem uviděla další   vajíčka jsem se tak těšila   na pokračování. A ono   nepřišlo, a dnes můžu   říct, že jsem za to ráda.   Dvojka by nepřinesla nic   nového a pořád to samé   dokola, takže už navždy   budu mítten pocit z prvního   shlédnutí a proto ho řadím   mezi mé ne nejoblíbenější   ale když jí davají tak se   ráda podívám.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2015
Velkolepý snímek o   velkolepé potvoře, která je   po tomto ztvárnění ještě   velkolepější. Popkornové   vizuální ztvárnění   vypadá na 90. léta velice   dobře, takže kromě akce se   tu najde nejen patřičný   humor, který nervy   drásající scény   odlehčuje, ale i osobní   příběhy a charaktery   určitých postav. I přes   svou dlouhou stopáž se   pořád něco děje. Diváka   tak skoro tvůrci nenechají   ani vydechnout. Škoda jen   mnoha do očí bijících   nedokonalostí, z nichž   nejvíce vyčnívá   nepodchycená velikost   samotné Godzilly. Ta se   každou scénou viditelně   mění, což je   neodpustitelná chyba.   Každopádně se jedná o   snímek velice hlučný,   akční a hlavně zábavný. A   tak to má být.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2013
Ve své době se mi ten film   hodně líbil, dnes už ho   sice tak moc nežeru, přesto   se na něj rád podívám.
Jean Reno měl skvělou   roli, takovou tajemnou - sedla   přímo na něj.Naopak   M.Broderick, tak ten mi tu   zase moc nesedl.
Každopádně efekty a   triky můžu jenom chválit.
Prasoid
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.6.2008
Na starou Gojiru to rozhodně nemá
protože je z toho cítit   snaha si zamachrovat a   ukázat, že my to taky   umíme, vy Pepíci z Asie.   Jenže ti Pepíci se vyhnuli   přílišné velkoleposti a   až unavujícímu akčnímu   scénáři, který po   několikanásobném konci   přináší ještě větší   hřebík do své rakve, když   ukazuje, že ten konec   vlastně zase ještě není   konec.
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Veľmi rád si pozriem film   pri ktorom si pozriem   výborné efekty, ktoré sú   upravované cez počítač.   Jadrové pokusy v južnom   pacifiku spôsobili, že   jašterica sa zmutovala v   obrovského jaštera. Ten sa   rozhodol nájsť si svoje   nové útočisko na americkom   kontinente v New Yorku.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2011
me se film libil moc. spousta   napeti a uteku pred mega   monstrem + pred malymi asi 3   metrovymi v madison square   garden.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Godzilla jako velká   ozářená ještěrka byla v   roce 98 v kinech něco   nového (rozhodně lepší   než japonské loutkové   verze) se skvělými efekty   na plátně devastující N.Y.   byla pěkná podívaná a v   režii velikána   katastrofických filmu   Emmeriche to byl velký   zážitek dnes na dvd a v tv   je to spíše už k pobavení   , ale rád se na film   podívám kdykoliv znova .
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.7.2014
Docela dobrá dobrodružná   sci-fi podívaná.Obří   obluda která se objeví v New   Yorku začne demolovat město   a vojáci kteří se ji   snaží zastavit domolují   město ještě víc.Občas se   objeví ve filmu docela   vtipná scéna nebo   hláška,docela dobrý efekty.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Je to velmi dobře natočeno   téma je také slušné efekty  
jsou velmi   dobře propracované.Obsazení   je též dobře zvoleno
mně osobně se to líbí
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Režisér Roland Emerich nám   po dnu nezávislosti   přináší další   katastrofický snímek.   Tentokrát New York neničí   emzáci ale přerostlá   ještěrka. Film je opět   plný triků, dobrých herců   a poměrně zdařilých   vtipných situací.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2013
Mít Japonci k dispozicí   před 60 lety to, co měli   současní filmaři, asi   bychom hovořili o japonské   Godzille jinak. Zaujaly mne   triky a hlavně úloha J.Rena,   který byl asi nejlepší z   pronásledovatelů Godzilly.
Barney94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2018
Asi nejlepší zpracování   Godzilly, které jsem zatím   viděl. Chápu, že původní   Godzilla z 50. let byla   novinka a efekty byly   úměrné té době, ale   přece jen tohle bylo lepší.
satyr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2010
Vynikající film z dílny   Rolanda Emmericha.Film je   napínavý,jsou v něm velmi   dobré animované scény a   herci odvádějí dobrou   práci.Film by neměl chybět   v žádné filmotéce.
Pardal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.8.2006
Spíše nepovedená imitace na   Jurský park, chvílu bylo   zábavné jak monstrum   procházelo ulicemi N.Y.C ale   nebylo tam nic jinýho takže   po půl hodině nuda...
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Film disponuje skvělými   počítačovými efekty. Skoro   nepoznáte, že se nejedná o   živého tvora. Trochu začnou   pokulhávat ke konci ve   městě. Vrtulníky a tak.   Mimojiné výborná muzika.
Rocky4
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Mně Godzilla prostě nikdy   nebavila. Co je zase tak   úžasného na monstru   devastující New York?   Žádnou velkou myšlenku jsem   v tom prostě nenašel, je   pravda že napětí ze   začátku filmu je trochu   cítit, ale potom co Godzilla   nastoupí na scénu je po   napětí. A ta délka, ouuu.   Přiznám se že jsem to ani   nedokoukal do konce, protože   jsem se už nudil. A to jsem   vydržel až do dlouhé druhé   poloviny filmu. Kéž by to   mělo jenom 90 minut a ne 140.   Tohle už vidět nemusím.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Roland Emmerich vždy   natáčel skvělé filmy a   Godzilla je na první pohled   blbost s obrovským   ješterem,no film se má   ohodnotit a udělat si svúj   názor až po   shlédnutí.Obsazení je velmi   zvučné,zvlášt Jean Reno   byl úchvatný a efekty sou   proste supr.Hezké akční   scény a i ten konec byl   suprový,kdy tam byli   mláďata.
Ingrid
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Tohle přece žádná Godzilla   neni, todleto stvoření dle   mého uteklo z Jurskýho   parku...... Jooo, starý   dobrý japonský originál, to   byla panečku Godzillka jak   vyšitá:)
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.4.2006
Film se určitě nezapíše do   dějin kinematografie, ale   nabízí ve svém žánru   slušnou podívanou. Já   osobně jsem zatížený na   filmy postavené na   počítačových tricích a   tady jsem si užil.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2005
Kdyby tento film měl tak   perfektně zvládnutý   scénář jako vizuální   efekty a velice dobrou kameru,   tak je to za 10 hvězdiček!   Ale musím uznat že při   sledování tohoto filmu jsem   si u té audiovizuální   smrště těch děr v ději   ani tolik nevšiml! No a co   že Godzilla vypadá jako by   utekla z Jurského parku , po   trikové stránce je   vytvořená na jedničku a   vůbec mi nevadí že   nevypadá jako ta ze starší   verze , která mi přišla s   prominutím směšná.
aegis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2006
Solidně zpracovaná   katastrofa, solidní triky (i   když občas přehnané a   občas jsou triky vidět) -   ale jako oddechovka na   odreagování výborný film,   já se u něj rozhodně   nenudil.
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2003
I ty jedna ještěrko
Viděli jste někdy jak se   ničí Chrysler Palace? Ne?   Tak se podívejte buď na   Gottzilu nebo Armagedon. Ale   Na tu první variantu se   podívejte i kvůli tomu, že   v Madison Square Garden kde   hrají třeba hokejoví   Rangers je plno krásných   kraslic:)
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2010
Ano ano. Kdo by přece neznal   toto slavné japonské   monstrum. A Rolland Emmerich   Godzillu proslavil ještě   víc! Remake všech filmů o   této příšeře z 50. let.   Původní filmy jsem sice   neviděl, takže je nemůžu   příběhově porovnávat s   tímto filmem, nicméně si   myslím, že tento film se   hodně povedl jak po stránce   technické a vizuální, tak i   příběhové. Herecké   obsazení sedlo naprosto   perfektně. Každá postava   měla svou jasnou úlohu, což   se u většiny filmů   nestává, a tudíž byl tento   snímek velice přehledný. I   to přispělo k tomu, že jsem   se značně bavil a i po těch   letech, kterých má tento   film hodně za sebou, mohu   říct, že bych se na něj   klidně podíval ještě   jednou...
Ondra44
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Americká megalománie se   projevila v celé své   "kráse". Godzilla   se stala, ale jen další v   řadě hloupostí a snah   vzkřísit stará díla, ale   spíš jen spoléhá na   propracované triky, které by   měly zachránit to co autoři   místy docela zmasakrovali.
wawer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2007
musím přiznat že když jsem   byl malej tak mě tento film a   tvoru, který se zasluhou   radioaktnivniho zaření   mnohonásobně zvětší   uchvátil, triky byly bomba   prostě film který se   většině vyjuchanych   školáku líbí. a proč se   jim líbí? - protože u   sledování nezapojují mozek.   když jsem vyděl godzilu s   odstupem tak jsem prozřel a   divil se jak se mi to mohlo   dřiv tak líbit, když je to   taková ptakovina (což je   koneckonců každy film o   jakemkoli velikostně   znásobeném stvoření, snad   jen s vyjímkou king konga   (1933,2005)). Co se ale musí   uznat je že ty triky jsou   opravdu vydařený (zvlášť   záverečná scena s mostem) a   je tam par míst k pousmání   (děda loví a ejhle) a   nakonec i příjemně   flegmatický jean reno.
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Né nějak vychvalované   dílo,ale přesto já se u   něj nenudil,často se tam   něco dělo, a to je přesně   to co hledám.
friday
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.2.2008
Mám ráda katastofické   filmy. Mám ráda sci-fi. Mám   ráda i kombinaci obojího.   Ale gotzila je jeden z   nejhorších filmů, které   jsem kdy viděla. A   nezachrání to ani herecké   obsazení.
Federer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2014
Původně japonský kult si   vzali pod taktovku Američani   a výsledek je skvělý film,   plný akce, který   nepostrádá spád. Sem tam i   nějaký ten humor, vtipná   hláška...Herci podali   všichni slušný výkon,   nejvíc se mi líbil Jean   Reno, který exceluje snad v   každém filmu, ve kterém   hraje.
McFady
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2009
...
No jo, tahle modernější   Godzilla byla dobrá...   Akorát se mi zdá že se   Godzilla nějak zmenšuje...   Viďte?
markes13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.6.2009
Good
Dobrý film ale   katastrofických filmů až   až dokola to samé
Jinak je to   kvalitní.Chtělo by to   předělávku v dnešní době   vizuální efektů.GOOD
insomniac
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.9.2007
Mohol to byť celkom slušný   film, nebyť naozaj   STUPIDNÉHO scenára, ktorý   mi pripadal, ako keby bol   napísaný pre desaťročné   deti (a to ich nechcem   uraziť:). Kvalitné efekty,   príšerka je tiež fakt   dobrá. Ak si človek chce   oddýchnuť a nepremýšľať   nad toľkými logickými   chybami v tom (ešte raz si to   neodpustím) hlúpom scenári,   tak sa pri tom dá celkom   dobre oddýchnuť...
filmšmekr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2012
Tento film je jeden z mých   nejoblíbenějších sci-fi   filmů, Jean Reno mi v téhle   roli sedl, ostatní herci jsou   pro mě nesympatičtí. Ale i   přesto dávám 10 hvězd.
petrph
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Velice úspěšný remake   japonských katastrofických   filmů o ohromných   příšerách. Netvor Godzilla   pustoší New York, a všechny   zbraně jsou proti ní   neúčinné. Jen někdo se s   ní může pustit do boje -   mladý biolog Tatapoulos se   svou přítelkyní, a pak   ještě skupina tajemných   francouzských agentů,   kterým už nikdo nevěří,   že zastupují jen zájmy   pojištovny. Zdá se že   vědí o původu Godzilly víc   než jiní.

Kvalitní katastrofický   film, plný akčního děje,   ve kterém nechybí nic co by   jste od něj očekávali.
Cleary18
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Old film
Na rok 1998 kdy to tu vyšlo   docela pěkně zpracován, ale   teď už to je horší. Tento   film je spíš taková od   dechovka nic k čemu by se   člověk vracel. Herci tam   jsou skvělí docela dobré   obsazení ale děj filmu kdy   zmutovaný ještěr kráčí   po New Yorku a v hokejové   hale Rangers si udělá   hnízdo a nikdo si ničeho nic   nevšimne mluví za své :))   Určitě se na tento film   koukněte, ale neslibujte si   od něj zázraky.
kalla
Hodnocení:
Přidáno: 17.8.2009
Musím souhlasit s   Rockym4...mě tenhle film   také nikdy nijak nebavil.   Matthew Broderick vypadá ve   všem(ale tady obzvlášť),   jako vyděšené kuře s   vytřeštěnýma očima, jeho   partnerka Marina Pitillo nemá   krom hezkých vlasů také   ničím zaujmout a Jean reno   to už nezachrání.   Vachrlatý scénář, který   podráží nohy režisérově   snaze o ucelený děj mě   nechal klidnou a o nějakém   napětí nemohl být vůbec   řeč. Ale ať nejsem jen   zlá, efekty, hudba, ale i   samotná Godzilla jsou   povedené a kromě výše   jmenovaných umělců se   ostatním podařilo docela   obstojně čemeslo zvládnout.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih146214minih146214Velká čínská zeď (2016) 
The Great Wall n
minih60287minih60287Otýlie a 1580 kaněk (1965) 
Otýlie a 1580 kaněk n
minih55690minih55690Predátoři (2010) 
Predators n
minih55008minih55008To se ti povedlo, Julie! (1982) [TV inscenace] 
To se ti povedlo, Julie! n
minih31877minih31877Krycí jméno: Smaragd (1985) 
Code name: Emerald n
minih37058minih37058Lakomec (1980) 
L avare n
minih20763minih20763Ten svetr si nesvlíkej (1980) 
Ten svetr si nesvlíkej n
minih74616minih74616G.I. Joe 2: Odveta (2013) 
G.I.Joe: Retaliation n
minih47361minih47361Krvavá laguna (2007) 
Black Water n
minih153774minih153774Viktorie a Abdul (2017) 
Victoria and Abdul n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Godzilla II Král monster (2019)

 Godzilla II Král monster (2019)
Godzilla II Král monster n
Godzilla: King of the Monsters
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Dougherty

(pokračování)

Godzilla (2014) [2k digital]

 Godzilla (2014) [2k digital]
Godzilla n
 
Žánr: akční / sci-fi / horor
Země: Spojené státy americké / Japonsko
Režie: Gareth Edwards

(pokračování)

Godzilla (1954)

 Godzilla (1954)
Godzilla n
Godžira
Žánr: horor / sci-fi
Země: Japonsko
Režie: Iširo Honda

(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10