Godzilla II Král monster (2019)

Godzilla II Král monster (Godzilla: King of the Monsters)
55.7 %
 
 

Godzilla: King of the Monsters

Další název: Godzilla 2; Godzilla II: Kráľ monštier

    Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 30.5.2019        
    Délka: 132 min.
POZOR SPOILER

Nejprve jen krátce nahlédneme do minulosti. Je rok 2014 a v troskách v San Franciscu volá Mark Russell nějakého Andrewa. Je to jeho syn. Kousek od Marka stojí jeho manželka s dcerkou v náručí.
Jsme v současnosti. Zde se traduje, že společnost Monarch vlastní několik monster.
Již skoro dospělá Madisson Russelová dělá matce snídani a pak jdou na základnu Monarchy 16. Ta je v Yúnnanském deštném pralese v Číně. Zde je obří larva, na kterou má doktorka Emma Russelová použít svůj nový přístroj. Ten se dokáže naladit na podobné vlny jako zaměřený objekt. A nyní se potvrdí, že to funguje.
Jenže sem vpadne muž jménem Alan Jonah, jehož lidé nemilosrdně zavraždí vše, co je v dosahu a Emmu s dcerou berou jako rukojmí. A samozřejmě také přístroj.
Lidi z Monarchy vyhledají Marka, který žije v lesích, kde zkoumá vlky. Chtějí, aby jim pomohl a on, aby našel svou rodinu, souhlasí.
Ty dvě, matka s dcerou se ocitají až v Antarktidě, kde Jonah opět nechá povraždit spoustu lidí, a také nechá v ledu navrtat díry na trhavinu. Když je tato později odpálena, uvolní se další obluda, všeobecně zvaná Monster Zero.
V podstatě je to tříhlavý drak a ten začne být ihned agresívní. To se zde již objevuje Godzilla a začíná boj. Ona je párkrát skoro poražena, ale když sem vlítnou letci a zaútočí, povstane. Jenže drak odlétá. To vše viděla celá Markova rodina, i když každý odjinud.
I nyní jsou každý jinde, ale spojí se přes video kanál a Emma tvrdí, že zachraňuje svět. Monstra musí zničit nákazu jménem lidstvo a převzít opět svou vládu nad planetou. A po rozhovoru použije Emma svůj přístroj. Tím uvolní veškeré ukryté běsy.
Dochází k soubojům mezi nimi, a nakonec armáda použije novou zbraň. Je to oxygenový ničitel a má zničit veškeré formy života v okruhu tří kilometrů.
Zdá se, že to obludy nevědí, protože to s nimi zase tak moc nehne. Mimo Godzilly, ta to odskákala. Zero přišel o jednu z hlav v souboji s ní, ale naroste mu nová a je opět fit.
Z obří larvy se zatím vyvinulo něco jako motýl. Je to pak nazváno králem monster. To také vydává zvuky, kterým může rozumět jen Godzilla. Hledá se i pod vodou a najde.
Jenže mezitím malá ukradne mámě přístroj a připojí jej na stadionu do repráků. Když začne vysílat, obludy ihned přestávají útočit.
Ke Godzille je donesena bomba a ta exploduje. Tím se obluda probudí a nastartuje. Pozdraví lidi a jde do boje.
Rovněž Mark se rozhodne pro boj a také míní najít svou dceru. Totéž udělá jeho manželka, která tím Johnovi vypoví poslušnost.
Zvítězí naši hrdinové všichni? Nebo je to nad jejich síly?  Autor: Pitryx

režie:
Michael Dougherty
 
 
hraje:
Millie Bobby Brown (Madison Russellová), Vera Farmiga (Dr. Emma Russell), Charles Dance (Alan Jonah), Sally Hawkins (Vivienne Grahamová), Kyle Chandler (Mark Russell), Bradley Whitford (Dr. Stanton), Thomas Middleditch (Sam Coleman), O'Shea Jackson (Barnes), Čang C’-i (Dr. Ilene Chenová), Aisha Hinds (Diane Fosterová), Ken Watanabe (Dr. Iširo Serizawa), Lyle Brocato (Bowman), Jonathan Howard (Asher), Shauna Rappold (G Team #2), Lexi Rabe (malá Madison), Elizabeth Ludlow (Griffinová), Jesse O'Neill (Winston), Tony Morgan, Rose Bianco, Fiona Hardingham, Madeline Brumby, T.C. Matherne (seržant Hendricks), Hans Bush (plukovník Bush), Lucie Carroll (senátorka)
 
 
scénář:
Michael Dougherty, Max Borenstein, Zach Shields
 
 
kamera:
Lawrence Sher
 
 
kostýmy:
Louise Mingenbach, José I. Fernandez
 
 
střih:
Roger Barton
 
 
zvuk:
Emma Present
 
 
zvláštní efekty:
Eric Frazier (supervisor), David Amborn
 
 
animace:
Meena Ibrahim
 
 
koproducent:
Ali Mendes
 
 
vizuální efekty:
Guillaume Rocheron (supervisor), Daniel Chemtob
 
 
výprava:
Scott Chambliss, Jeremy Hanna
 
 
výkonný producent:
Zach Shields
 
 
kaskadér:
Ben Jenkin, JoAnn Bernat (double Sally Hawkins), Jazzy Ellis (double: Elizabeth Ludlow), Crystal Hooks (double: vera farmiga), Ayami Sakaeda (double: ziyi zhang), Julia Maggio (double: Natalie Pero)
 
 
překlad:
Zuzana Pelíšková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.