Duben
ohodnotit

Go

Další název:
Go!
Žánr:
Rok:
1999
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
16.9.1999
Popis / Obsah / Info k filmu Go
Během pouhých čtyřiadvaceti hodin se tři různé skupinky přátel srazí následkem nenadálých okolností na undergroundové party v bujarém Los Angeles. Je Štědrý den a dvě pokladní v supermarketu - Ronna a Claire - se zoufale snaží narychlo sehnat peníze na nájem. Plán je jednoduchý – vše, co potřebují, je získat 20 pilulek extáze od Simona a jeho kámoše, dealera Todda, a prodat je s malým ziskem Adamovi se Zackem, dvěma seriálovým hvězdičkám, které to v noci chtějí v klubu rozjet ve velkém stylu. Nic však bohužel není tak jednoduché. Ronna se brzy ocitne uprostřed policejního zátahu, z Claire se stane rukojmí, Simon je zastřelen, což pěkně rozčílí Todda a Zack s Adamem skončí v horké vodě na jednom pořádně bizarním vánočním večírku.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 19.09.2014 CX


Popis / Obsah / Info k filmu Go
Černá komedie Go se příliš netají svým vzorem, jímž jsou Tatantinovy Pulp Fiction - Historky z podsvětí. Její hrdinové jsou však mladší a také dobrodružství, jež prožívají během čtyřiadvaceti vánočních hodin, nejsou tak krvavá. Ve spletitém ději se prolínají příběhy několika hrdinů: dvou pokladních ze supermarketu, jejich kolegy Simona a párů mladých televizních herců. Ďábelsky vymyšlený scénář je realizován ve svižném tempu. Bohatý je i soundtrack filmu, určeného generaci, o níž pojednává.
Program ART


Popis / Obsah / Info k filmu Go
Kriminální komedie režiséra a kameramana Donga Limana Go (ve smyslu Jeď! nebo Rozjeď to!) se příliš netají svým vzorem, kultovním filmem Quentina Tarantina Pulp Fiction - historky z podsvětí. Její hrdinové jsou však mladší a také dobrodružství, jež prožívají během čtyřiadvaceti vánočních hodin, nejsou tak krvavá. - Ve spletitém ději se prolínají příhody několika hrdinů: pokladních ze supermarketu Ronny a Claire, jejich kolegy Simona a dvou mladých televizních herců Adama a Zacka. Ti všichni se kvůli nevázanému způsobu života zapletou porůznu do drogových kšeftů, policejního vyšetřování, krádeže auta, ublížení na zdraví a dokonce i střelby. Všechno začne zcela nevinně, když si Ronna potřebuje rychle vydělat na nájem a vezme službu za Simona, jenž si chce s kamarády užít v Las Vegas. Herci Adam a Zack (kteří z donuceni spolupracují s policií) hledají v supermarketu svého dealera Simona a Ronna jim chce drogu obstarat místo něj. - Příběh se odehrává většinou v noci a odvíjí se ve třech kapitolách, uvozených jmény hrdinů. Zahajuje jej stručný prolog, k němuž se děj v závěru vrací, aby pak pokračoval až do zdárného konce. - Debutující scenárista John August napsal synopsi pro krátký film, během dvou let ji však s podporou nezávislého producenta Paula Rosenberga rozšířil (původní verze tvoří první kapitolu filmu). Ďábelsky vymyšleny scénář s dobře odposlechnutými „živými“ dialogy těží zejména z dobrých znalostí prostředí i „problémů" současných mladých lidí a také z černého humoru. Režisér jej realizuje ve svižném tempu a s bohatým soundtrackem. - Snímek je výrazně určen generaci, o niž pojednává.

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Trojice černohumorných a jen zdánlivě nesouvisejících příběhů, které potkaly prodavače v supermarketu (a příležitostného obchodníka s drogami) Simona, jeho kolegyni Ronnu, která za něj vzala službu, a dva její zákazníky, televizní herce a policejní provokatéry Adama a Zacka. Ti všichni prožijí jednu velmi rušnou noc.

Autor/Zdroj: /Cinema


Popis / Obsah / Info k filmu Go
Příležitostný obchodník s drogami Simon si chce vyjet s kamarády do Las Vegas a uplatí kolegyni Ronnu, aby za něj vzala službu v supermarketu. Dívka nutně potřebuje peníze na nájem, a proto, když se u její pokladny objeví televizní herci Adam a Zack, nezaváhá. Plán je jednoduchý - sežene pro ně drogy místo Simona a vydělá pár špinavých, zato bezpracných babek. Teorie je jasná a přehledná, praxe temná a nevyzpytatelná. Zvláště když s dodavatelem „zboží“ nejsou žádné žerty a zákazníci spolupracují s policií. Podobně vzrušující a nebezpečné chvilky zažívá Simon se svými kamarády v Las Vegas. Prohraje hromadu peněz, při sexu s párem odrostlých svatebních družiček zapálí hotel, pak ukradne sportovní auto a nakonec postřelí majitele vykřičeného podniku. Vzrušující návštěva Las Vegas se mění v boj o holý život. Pohnuté okamžiky prožívají i herci Adam a Zack, kteří byli kvůli vlastním drogovým hříškům donuceni spolupracovat s policií jako provokatéři. To ale zdaleka není to nejhorší, co je dnes v noci čeká, protože také policejní důstojníci se angažují v podomním přímém prodeji na principu hry „letadlo“. Všechny tři příběhy se pochopitelně s neodvratitelnou osudovostí a tarantinovskou rafinovaností spojí ve velkolepém, napínavém a zároveň komickém finále.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

62 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10