Duben
ohodnotit

Ghoul

Žánr:
Rok:
2015
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
26.2.2015
„Hlad má mnoho podob.“

Komentáře k filmu Ghoul

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
monita333
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2015
Ghoul je přesně takový,jak   jsem očekávala - místy mi   docela naháněl hrůzu.   Zřejmě jsem jedna z   mála,komu se Found footage   líbí,divákovi aspoň snadno   běhá mráz po zádech. Ale   samozřejmě vím,že ne   každému se podaří tu   děsivou atmosféru navodit.   Ale tady se to docela povedlo.   A píšu to proto,protože si   myslím,že si Ghoul aspoň   jeden kladný komentář   zaslouží.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.3.2015
Syrově a realisticky laděný   temný thriller s nádechem   hororu nám představuje jednu   nechvalně známou krvavou   legendu Sovětského svazu.   Velmi ambiciózní projekt   Petra Jákla na poli velmi   známého postupu   nepředstavuje sice nic   nového, ale přeci jen má v   sobě určitou jedinečnost.   Spousta věcí je zde   záměrně nevysvětlena pro   zachování tajemnosti a   podivnosti celého případu.   A to se povedlo. Strach je   kumulován v takové míře,   že ani divák neví na čem   je. Nezdržuje se tu s   pomalým rozjezdem a hned po   pár minutách se vše   roztáčí na plné obrátky.   Zajímavá je práce s   lekačkami. Svým způsobem se   dějství stává docela   složitým pro pochopení.   Vtom je ale ono kouzlo   absurdnosti, pro mnohé   bohužel k nepochopení.   Snímek je na hranici mezi   found footage a dokumentem   točené z něčího pohledu.   Na český film, byť   koprodukčním, nezvyklý   počin, ale rozhodně   konečně někdo rozboural   typický český žánrový   stereotyp. Asi měl tento film   vzniknout daleko dříve.   Neznamená to, že by byl   nějak špatný. Podobně   zaměřeným snímkům může   bez problémů směle   konkurovat.
Steawi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2015
Sympatický počin, na který   jsem se hodně těšil. Musím   přiznat, že horor si drží   náboj a napínavou atmosféru   a nebrodí se v nudných   vodách. Velký palec nahoru   za scény v lese, příjemně   mi z toho nebylo. Dále   vyzdvihuji téma, které na   horor naláká a ještě více   vyzdvihuji, že ho splní.   Tím jsem ale vyčerpal   všechna svá pro a bohužel   musím přejít k proti.   Skutečně nemám rád, když   herec dostane do ruky toulavou   kameru. Chápu, že to má   nahnat strach, bohužel ale z   filmu nemáte nic a akorát se   mi z toho točila hlava. Ani   na chvíli nebyla stabilní,   lítala ze strany na stranu,   tohle není správná cesta k   utvoření strachu. Za mě   tedy velké ne -> kamera.   Postava Inny byla krajně   nesympatická, chápu, že   potřebovali   zprostředkovatele,do kterého   by mohli ducha promítnout,   ale tohle byl úlet a úplně   bych se bez ní obešel. A   jako poslední jsem chtěl   pochválit lekačky, když ale   nad tím pořádně uvažuji -   méně je více. Některé   byly úplně zbytečné. Horor   mi celkově nedal to, co jsem   čekal, nicméně znovu   říkám, sympatický počin.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.11.2015
Taková Záhada v Blair Witch   počesku. Tedy je to dílo   nepůvodní. Zde tedy filmaři   nehoní čarodějnici, ale   pátrají po osudech lidojeda.   Jen je mi záhadou, jakého   že to měli hrdinové   uprostřed pustiny operátora,   že měli připojení na   internet.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2016
Nikdy jsem nechtěla uvěřit   tomu, že by Češi natočili   horror a ke všemu tak   skvělý! Pár   "šťastlivců",   kterým se do ruky dostala   možnost natočit horror, tu   už byl, ale filmy stály za   hovno. V roce 2015 natočil   Petr Jákl ml. (Kajínek)   svůj horror   "Ghoul". Film nás   zavede do temné a zimní   ukrajinské krajiny a jejích   "přátel". Hlavním   tématem v tomto horroru byl   kanibalismus. Lépe řečeno a   vysvětleno vrah Čikatilo, o   kterém se parta přátel   rozhodne natočit dokument.   "Ghoul" připomíná   z jisté části horror   "Záhada Blair   Witch". Mají společné   hlavně to, že se jedná o   Found fotage, takže o   klepající se a amaterské   záběry není nouze.   Každopádně je   "Ghoul" zajímavý   tím, že v divákovi vyvolá   alespoň lehký odvar hnusu a   strachu. Hnus byl až na   samotném konci, kdy se nám   ukáže pravá krveprolití a   strach by se dal krájet   zhruba od poloviny stopáže.   Díky amaterské kameře,   partě neherců se   "Ghoul" řádí mezi   "skutečné" horrory   a divák má pocit, že to,   co vidí, je opravdu reálné.   Ovšem, zda to bylo reálné   to rozhodne až na konci.   Jisté je však jedno.   Strašlivé a děsivé to   opravdu je a o tom se   přesvědči opravdu každý,   kdo vstoupí do Čikatilova   území a stane se tak navždy   jeho temnou součástí.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2016
Česká Blairwitch s   americko-ukrajinským   obsazením. Pokud podobný typ   filmových lekaček nemáte   rádi tak vás bavit nebude,   ale provedení je dobré a   nehraje si na nic víc než   je.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.11.2015
Ghoul
Ghoul bol po dlhej dobe horor   respektíve thriller,ktorý ma   naozaj prinútil si nasrať do   nohavíc(A to niekoľko   krát)...áno ak sa pýtate je   to vykrádačka Found footage   žánru filmov ako takého ale   je to neskutočne dobrá   vykrádačka.Ak si samozrejme   odmyslíte absolútne hlúpy   scenár typu:óóó poďme   natočiť ako nás všetkých   zabije kanibalistický   duch...a ak prehltnete   fakt,že niektoré scény   nemajú absolútne žiaden   zmysel...ako napríklad načo   chce ten duch aby zbierali   veci keď mu ide len o jediné   a to pochutnať si na ich   veľmi chutnom   mesíčku...veľmi rád by som   tento snímok porovnal so   Slovenským ZLOM ale nakoľko   som sa k nemu ešte nedostal   porovnám oba snímky v   komentári na Zlo.
brizaa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2015
Blérbyč byla je a bude jen   jedna, na tom se nic nemění,   ale pokud vezmu v potaz   veškeré možné kopie a   záplavu hnoje v tomhle   subžánru, kupodivu to zase   není taková hrůza a lze   dokonce mluvit o lehkém   nadprůměru, což by od   Jákla asi nikdo nečekal.
keepwalking
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.4.2015
Nuda
Proč natáčet takové   předvídatelné horory se   sice dobrým námětem (o   kterém ve filmu nebylo skoro   nic)
bonygamer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2015
))))
Na tento film jsem vyrazil   protoze me zajimaji pribehy   masovych vrahu..ale zklamani   bylo obrovske..o tomto pribehu   ve filmu neni nic..jinak   skvela lekacka..ve stylu blair   witch..))
green-tea
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.11.2015
ROZPAČITÉ POCITY
Vyloženě na šrot tahle   česko-ukrajinsko-americká   "Záhada Blair   Witch" určitě není,   ale jít na ni do kina, asi by   mi bylo líto peněz za   vstupné. Líbilo se mi   ztvárnění toho starého   domu a párkrát jsem se   opravdu polekala, ovšem   postupem času už mi všechno   to blikání a třesení   obrazu začínalo jít na   nervy. A v podzemí, kde   nebylo vidět už prakticky   vůbec, jsem měla co dělat,   abych tu pomyslnou dějovou   nit neztratila úplně...   Škoda promarněného námětu   a hlavně toho nedotaženého   konce, takhle to na víc, jak   55%, bohužel nevidím.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.10.2015
No čekal jsem víc na druhou   stranu duchařiny mě neberou,   takže co jsem vlastě   očekával že?:-)) Film   vypadá levně aš amatérsky,   což byl zřejmě záměr,   celá zápletka mě moc   nebavila, chvílemi i na   úspornou minutáž nuda. Pár   lekaček funguje, atmošku to   má, ale prostě asi nic k   čemu bych se vracel či si   koupil...
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Po slibném začátku na   způsob záhada Blair Witch a   zajímavém tématu se   dostavila rychle kocovina.   Vyvolávání ducha vědmou   "Pajdi damoj   Čikateli" sem se skoro   smál. Nicméně potenciál   eště nebyl úplně ztracený   a autentický záběry ze   soudu byly to správný   koření. Jak již bylo   řečeno lekačky byly silnou   stránkou snímku.-S!   Závěrečná bojovka jako na   letním táboře to celý   shodila. Čeho se máme jako   bát, roztřeseného   světla?-S! A i když mám   velkou fantazii, tak ...,   nevím možná to bylo   špatně sestřihaný, moc   rychlý záběry sem a tam.   Kdyby tam bylo třeba   zastavení, co to je? Je to   stín? A 2-3 vteřiny   děsivého čekání, tak by   to možná dostalo jiný   náboj. Je to o to větší   škoda, že je to z naší   kuchyně, ale nedá se   svítit, tak to vidím.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.7.2015
Tenhle styl filmu found   footage vůbec nemusím a   většinou to ani nedokoukám   ale tento jsem dokoukal   příběhově to nebylo vůbec   špatný (některé pasáže   jako vystřižené z jiných   hororů Vymítač ďábla,Hory   mají oči)ani atmosféfa   nebyla špatná,dobré lekavé   scény,vadily mi herecké   výkony a bohužel ruční   kamera,režijně průměr,byl   jsem na to zvědavý když to   Jákl v některých pořadech   vychvaloval,možná by to byla   lepší podívaná jako   klasický film s pořádnými   efekty a v lepší režii na   Českou produkci to ušlo.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.8.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby   Celosvetovo $687,644▐ tak   toto zas moc nevyšlo, dosť   rozhárané, nesúrodé, bez   pevnej atmosféry, napätia,   rovnako prázdne ako podobné   americké produkcie /40%/
palm18
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.7.2015
Tak tohle je fakt hrůza,hned   bylo jasné,že to bude jako   BLW,nebo paranormal,ale   myslela jsem,že se Jákl,jako   začátečník a tím i   možná nový objev zmůže na   něco jiného,než na   stupidity tohohle stylu.No ta   zápletka s masovým vrahem   byla fakt trapná a budoucí   narození jěště   trapnější..kde na tohle ty   lidi chodí?
jentak
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.3.2015
Hlad má hodně podob, lež taky
Film fakt nemá s Cikatilem   pranic společného. Pan   režisér jen využil slavné   jméno, na které producenti,   zvláště američtí slyší.   Totální propadák.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.7.2015
Jděte s tou imbecilní   kamerou už fakt někam.   Zvukově to taky stojí za   vyliž něco. K tomu klasické   blikání, jen aby divák   náhodou něco nezahlédl a   nedej bože se nepolekal.   Závěr je už tímto   přeplácán tak, až je to   otřesné. A vůbec, pokud   hodnotím, jak hodnotím, tak   ten závěr to zabil   definitivně. Už nikdy více   foundfotáž.201507087747/8609
jmokr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.4.2015
horor
Tak tohle někdo nezvládl.   Pořád jsem čekal nějakou   "zápletku", ale za   celou dobu jsem se do dílka   nezapletl, tudíž se to ani   nedalo rozplést... Na   základě komentářů a   recenzí jsem opravdu čekal   víc. Pro amíky to možná   bude cool, ale pro našince je   to s... Vyhozený peníze a   1,5 hodiny.
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.4.2017
Co to bylo inspirace   Cikatilem? Kde?! To jste radsi   meli vymyslet fiktivni pribeh   o amicich co se snazej prijit   tem vrazdam na kloub v te   dobe.. Postupne by je sezral   Cikatilo pac amici v SSSR   nikdy nebyli a ani tam nebyl   seriovy vrah:-) kdyby tohle   prislo pred Blair witch reknu   genialni ted je to jen   vykradacka vsech novodobych   hororu tocenych timhle   debilnim stylem hand camera...   Zlaty stary horory kam se   podela originalita? Takhle   zabit latku ze ktery se dalo   tak vytriskat.... Cikatila na   vas!!!!
Ilemas
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Sakra, proč se vždy nechám   zlákat duchařským hororem,   když je nemám rád a   nevyvolávají ve mě ani   špetku strachu? Absolutní   ptákovina s roztřesenou   kamerou, kde je vidět   téměř prd a děj je   naprosto stupidní, hlavně   finále. Jediné co je dobré   na tomto filmu je prostředí.   A takový humbuk byl okolo   toho.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih150862minih150862Uteč (2017) [2k digital] 
Get Out n
minih48482minih48482Vévodkyně (2008) 
The Duchess n
minih17404minih17404Přichází Satan! (1976) 
The Omen n
minih189692minih189692V žoldu smrti (2022) 
The Contractor n
minih19526minih19526Springfieldka (1952) 
Springfield Rifle n
minih23580minih23580Zamilovaný profesor (1996) 
The Nutty Professor n
minih22679minih22679Voják (1982) 
The Soldier n
minih70558minih70558Plivu na váš hrob (2010) 
I Spit on Your Grave n
minih81639minih81639Kráska mezi muži (2010) [TV film] 
Beauty & the Briefcase n
minih9962minih9962Karate Kid 2 (1986) 
The Karate Kid II n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - A na tu kytaru už nesáhneš (19...

09:45 - 10:10

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

23 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

43 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10