Jeden svět
ohodnotit

Gangy New Yorku

Gangs of New York

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
168 minut
Premiéra v ČR:
1.5.2003
„Duch Ameriky se zrodil v ulicích.“

Komentáře k filmu Gangy New Yorku

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2007
Výborná mozaika lidských   osudů, kterou se podařilo   Martinu Scorsesemu vytvořit   ukazuje něco z dějin New   Yorku. Ať již podle pravdy   nebo ne, tento režisér   vytáhne ze svých herců   vždy to nejlepší - a že   DiCaprio, Day-Lewis i Diaz   mají co předvést. Další   kapitolou samou o sobě je   hudba, která plně dotváří   děj filmu.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2011
Je to opět zajímavé a   profesionálně dobře   odvedené dílo,které však a   to je třeba jen můj pohled   na věc,trpí přemrštěnou   délkou.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2017
Velkorozpočtový snímek je   co se týče výpravy   velkolepý, dějově se   silnými aspekty obrazu a   scenériemi v jistém smyslu   přijatelný. Na filmové   zpracování těžké téma a   je vidět, že ne úplně se   příběh povedl přenést na   stříbrné plátno. Na   začátku je dějově   nabídnuta bojová scéna, aby   se vše nakonec obrátilo v   pomalejší vývoj k dalšímu   konfliktu. Stopáž snímku se   jeví jako zbytečně dlouhý.   O dramatizaci sice nouze   není, ale jak se říká,   čeho je moc, toho je   příliš. Pod kotlem to   neustále vře, ale k vrcholu   ne a ne dojít. Historické   souvislosti New Yorku s tímto   filmem znají snad jen   Američané, takže věrnost   událostí je lépe ponechat   na nich. Příběh o New Yorku   a Americe v letech 1846 -   1862, kdy vládne bezohledné   násilí, iracionální   chování, korupce a hlavně   neúcta k demokracii jako   takové. Manipulace voleb a   vzájemné napadání   hraničící až se   šílenstvím. Drsná   podívaná o další americké   nelichotivé historické éře   o svém vývoji a budování   Ameriky.
gabikazavacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Typická demokrácia v USA alebo Gangy v NEW YORKU?
V tomto filme bolo silné   kritizované vojna proti Juhu   a Severu ako vojna bohatých.   Lincoln tu bol ako len nejaký   vrtoch. Lenže tu išlo o   zrušenie otroctva čiernych,   ktorí žili na juhu v   neúnosných podmienkach.   Snád sa našiel jeden z   dvadsiatich majiteľov, ktorí   boli k ním dobrí. A ako   moderný štát nemohol niečo   také trpieť. A bohužiaľ   rovnako v krutých podmienkach   žili prisťahovalci z Europy.   A brutalita tej doby, v tom   filme nebola ničím   prehnaná. Tých   prisťahovalcoch nezajímali   zas vnútorné pomery USA, ale   aby mali na chlieb. A aj tá   masa, čo lúpila a vraždila   v druhej polovici filmu,   nebola o nič lepšia, než   rasisti z Juhu. Ved aj oni   zabíjali černochov.

A ešte by som   dodala, že pristahovalci   utekali z Europy pre biedu,   najmä Iri, ale ich postavenie   sa zrejem o nič nezlepšilo.   Práve v 19. storočí bola   preveľká bieda vo veľkých   europských miestach väčšia   než v stredoveku.
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2009
Jeden z top filmov roku , a   Scorsese si tu určite   zaslôžil Oscara za réžiu   .Takto dajako som si   predstavoval rozbroje medzi   gangami v 19. storočí v USA   .
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2009
Skvelý a dosť pozoruhodný   film s perfektným Leonardom   DiCapriom v hlavnej roli. Dej   opisuje život   prisťahovalcov, ktorý   prichádzali za prácou a   lepšími životnými   podmienkami do New Yorku.   Celý tento film je   skutočným obrazom, že aký   život sa tam viedol. Je tu   plno násilia a surovosti, ale   tak to aj niekedy v reálnom   živote chodí. Herecké   výkony sú tu na výbornej   úrovni.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2014
Zajímavý film, pustil jsem   si ho kdysi kvůli přízvisku   "gangsterka" není   to tak úplně, nehledejte v   tom kmotra a pod. řekl bych   taková gangsterka pro mladé.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.6.2012
Puška je účinnejšia ako nôž, zistili sme
No jo no. V prvom rade som   šokovaný tými pozitívnymi   hodnoteniami, ale čo už, ja   som filmový analfabet a   často nechápem, čo sa na   plátne deje. Slávny   režisér (nemusí byť   zárukou, že film dopadne   dobre), hviezdne obsadenie   (hviezde zas nemusí   znamenať, že aj výborné),   nominácie na Oskarov   (neznamená, že ide o film   roka) a silný mediálny   humbuk (nemusí byť záruka   kvality). Ako to asi tak   môže dopadnúť? Ja som bol   dosť teda sklamaný. V prvom   rade nuda. Veľa krát som   použil toto slovo, niekedy   možno prehnane, ale tu je   fakt na mieste. Neskutočné   utrpenie. Herci tiež nič moc   (postava Jenny priam na   hranici znesiteľnosti). Dej   takmer žiadny, výňatky zo   života jednoho gangstra a   jednoho pomstiteľa.   Charaktery žeby nejak   vypracovali, tiež sa mi nejak   nezdá. Žiadne silné scény,   alebo niečo čo by nadchlo,   litre krve a ospevovanie   svojho niekdajšieho soka (na   čo ho potom zahlušil) dojem   moc nespravia. Chvíľami   solídny chaos. Úvodná bitka   mi prišla ako scifi, veď   tým štýlom tam mohlo   prežiť len pár   otrlejších. Záver zas   chaos. Mňa by zaujímalo   nakoľko to bolo historicky   presné, lebo fakt neviem čo   tá lúza čakala, jasné že   napochoduje armáda, štát si   predsa rozvraciať nedáme.   Taktiež mi to všetko prišlo   moc anarchistické, kde bola   polícia či armáda? To však   fakt neviem a musím asi   kuknúť do nejakej knížky   až sa mi to objasní. A   hlavne, to nelogické   správanie postáv. Čo asi   tak čakal ten nádejný   šerif. No ja som tušil, že   by to mohla byť tá sekerka.   On asi čakal posedenie pri   čajíku. Alebo raz chodím s   nabrúsenou ochrankou, lebo   všade striehne ten nožík   či guľka, inokedy chodím   okolo uhlavného nepriateľa   len tak naľahko, veď sa nič   nedeje. Ale aby som len   nehanil, celkom solídny   výkon "Mäsiara",   pekná pesnička od U2 a   pekná atmosféra a   architektúra budovania New   Yorku. Plus pre mňa   sympatický Lestrad. Inak   však veľké sklamanie
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Výborný historicko   dobrodružný film v čele   L.DiCapriem a sexy   C.Diaz.Dobrá bitka mezi gangy   hned na začátku a pak   přijde plánování pomsty za   zabití svého otce a vůdce   gangu.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Naprostá senzace 10 nominací   na oskara mně málem odradilo   DiCaprrio to zvlád skvěle   užasné zpracovaní písen od   U2 také senzace prostě bomba
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2014
Přijde mi, že Martin   Scorsese hrozně rád točí   více než dvou hodinové   filmy, tenhle se ale opravdu   nepoved.
Zprvu musím   říct, že je film úkrutně   vlastenecký, což Američané   milují, proto také tuhle   spatlaninu 10x nominovali na   Oscara, bez ohledu na to, že   film obsahuje spousty klišé,   nelogických a nudných scén   a vlastně nudné   odvyprávění příběhu,   který je nezáživný, nic   neříkající a protažený,   je zde tolik scén, které   bych já osobně vystřih.   Leonardo se mi zde ani moc   nelíbil, kompletně ho totiž   zastínil Daniel Lewis, který   svou roli opravdu ukázkově   předvedl.
Snímek se   ani nedá dokoukat, nudné   pasáže vám k tomu   brání.
Ostatně   Scorsesemu v režijní   kariéře stačí natáčet   vlastenecké filmy a bude   patřit mezi nejlepší   režiséry světa, při tom   tenhle film je naprostá   nula.
Gangy New Yorku   by si měly podat ruku s   Argem, který narozdíl od   tohoto snímku Oscara dostal,   ale také vypráví o Americe,   že?
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2020
Rozporuplný film. Divák se k   němu musí vrátit. Když   jsem to viděl poprvé, tak   jsem byl dost zklamán. Po   delším čase jsem se vrátil   a hodnocení přehodnotil.   Kvalitně odvedená práce.   Herci hrají výborně a   Martin Scorsese nám prostě   servíruje život v druhé   polovině bez servítek a   příkras. Drsný boj o   obživu a holý život.   Myslím, že když to budu   vidět za několik let   potřetí, tak tomu možná   zase budu muset hvězdu   přidat.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.3.2016
Jeden
ze slabších filmů   božského Lea.Zbytečně   dlouhá stopáž,některé   scény zbytečně   dlouhé,něco by zase   zasluhovalo podrobnější   vysvětlení.Ačkoliv   filmařsky velmi   solidní,celkem mě zklamaly   bitevní scény (v souvislosti   na rozpočet).Prostě vidět a   zapomenout...
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.4.2010
No nic jsem od tohoto filmu   necekal a o to vic, jsem byl   prekvapen. Daniel Day Lewis je   neskutecna svine, v jednu   chvili mluvi o cti a potom   zabiji zezadu, protoze ma   strach, ze by ho Mnich zabil.   Trochu jsem mel rozpacity   pocity z konce. Cekal jsem   bitvu bitev a misto toho je   rozmeta a armada a DiCaprio   spise zabije z milostni   Reznika, protoze uz ma v brise   sraplnel a ten pocitacovne   udelanej slon - to si fak   mohli odpustit. Nicmene film   je to fakt skvelej.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Filmu prý předcházelo   dlouholeté historické   bádání a je to znát. Za   takhle nepřikrášlený a   ideologicky nejednoznačný   pohled na dějiny USA jsem   vděčný. Přesto mám   pochybnosti, jestli ta drsnost   a brutalita není přehnaná.   Scorsese udělal dobrý tah,   když své tradiční téma -   organizovaný zločin -   zasadil do netypických kulis   newyorských přistěhovalců   v polovině 19.století.   Nepamatuju si, že bych kdy   film z tohoto prostředí   viděl. Day-Lewis dokazuje,   že je hercem mnoha poloh a   jeho ocenění je   zasloužené.
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Rádoby epický kolos s   nádechem fresky a   přetaženou stopáží,   který vlastně stále dokola   omílá to samé. To, že je   Scorseseho styl   nezaměnitelný, že se ve   filmu odehrávají efektní   vizuální orgie a že po   herecké stránce je to   dokonalé (excelující   Daniel Day-Lewis),   neomlouvá, že samotný děj   nestojí za moc. Po rvačce   přijde dialog, po dialogu   další rvačka, pak zase   dialog, atd., atd., a to s   takovou samozřejmostí až   stereotypem, že mne to místy   štvalo. Tentokrát mne   příliš neoslovil ani   hudební doprovod, tedy kromě   závěrečné písně od U2.   Stále je to ale dílo značky   Scorsese, tudíž očekávejte   úchvatné detaily a momenty,   při kterých se tají dech.   Jako celek ale, no, nic moc.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2008
Tak po shlédnutí tohoto   snímku jsem docela rád že   žiju v této době.Film na   mě docela zapůsobil.Dobré   scény se skvělím obsazením   svědší že se k tomuto   dílu ještě ne jednou   vrátím.
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Film s originálním námětem   a skvělým hereckým   obsazením.Po zhlédnutí   tohoto snímku budete   rádi,že žijete v   dnešní,relativně klidné   době.Pokud si člověk   uvědomí čím je a jak   vypadá dnešní New York,je   opravdu těžko uvěřitelné   v jakých bolestech jeho   počátky probíhaly.Snímek   se překvapivě obejde bez   vlasteneckých,nabubřelých   řečí,které bývají pro   snímky americké produkce   typické,o to víc zaujme svou   syrovostí a silným   příběhem.
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Scorsese mě jako vždycky   překvapil. Tentokrát to bylo   ale poprvé nemile, a doufám   že naposledy. Byl pro mě   něco jako filmařskej bůh,   tohle je snad jenom nějakej   úlet. Začátek je velmi   slibný, úvodní bitevní   scéna je přenádherná, ale   potom už Gangy opravdu   nepřináší nic zajímavého   (kromě vynikajícího Daniela   Day-Lewise a krásné Cameron   Diazové). Na dlouhou stopáž   jsme u Scorseseho zvyklí a   zatím mi nikdy nevadila, ale   tohle se opravdu nedalo. Pro   mě jedno z největších   filmových zklamání   posledních let, i když   stále nadprůměrný film.
lebowski
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2005
Historická freska, která   není úplně od věci, ale   určitě by jí prospělo   několik střihů.   Přílišná délka někdy   škodí.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2004
Celkem slušné, dobově   trošičku nesouhlsí,ale   pokud nebudu detailista   myslím, že nesrovnalostí je   tam takové minimum, že   tenhle film je opravdu   vynikajícím. I můj   (ne)oblíbený DiCaprio v něm   opět zahrál slušnou roli
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Tedy, to bylo něco,
Film tak nabytý dějem nám   servíruje tuto tvrdou dobu,   Di Caprio jako vždy   překrásný. Jeho otec, tedy   filmový ten mně nezklamal   nikdy.
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2008
Day-Lewis je vynikajici. Jinak   film az na par svetlych   vyjimek moc nadprumerny neni.   Scorsese nikdy nebyl muj   oblibeny reziser, i kdyz jista   originalita mu nechybi.
bouncer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.9.2003
Gangy New Yorku
Rozsáhlá Scorseseho freska,   která je opravdu kvalitní   (herecké obasazení,   scénář i kamera). Dokáže   vás zanést do doby, kdy New   York teprve vznikal a donutí   vás nenasytně hltat   příběh...ovšem k   dokonalosti filmu přeci jen   něco chybí a je cítit, že   mistr Scorsese dokáže   natočit ještě leoší filmy   (a také už natočil...)
Kanystr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.9.2013
Určitě dobrá připomínka   toho na čem amerika vyrostla,   proč dnes vypadá tak jak   vypadá. Natočeno je to   skvěle, jen mi přijde, že   za žádnou výhru z deseti   nominací na oscara může   scénář. Pomatený, plný   hesel, které ale nějak   nefungujou. Nevim no
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Výpravné drama od skvělého   režiséra. Vynikající   mužští herci, kulisy,   kostýmy. Obraz historické   tváře New Yorku. Negativem   je délka filmu a Cameron   Diaz.
Majda88
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2008
Skvělá hudba, krásná   kamera, dobré exteriéry -   oprostě Scorssese!
Daniel Day-Lewis byl   dokonalý s absolutním   charismem, jako vždy.   DiCaprio mě také překvapil.   Jediné, co mě opravdu velmi   rozčiluje a co tento film   hyzdí, je Cameron Diaz. Ve   zrzavé parue vypadá jako   kreatura, těžko   uvěřiltelná a spíš jako   výsměch.
Až na tento   "vřídek" jinak na   čisté pleti je to skvělý   film.
Kristi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2004
...A to jsem utěšovala   babičku, že to nebude o nic   krvavější než   Gladiátor... :))))
Pete
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.2.2005
Scorsese je vynikající   režisér, největší   profesionál. V tomto filmu je   ale ta profesionalita až moc   ideální. Něco mi v tom   filmu chybí... vlastně   přebývá. Právě ta   dokonalost při popisu   surového prostředí z   počátků N.Y. mi prostě   nesedí. Vynikající kamera,   vynikající herecké výkony,   celek ale zanechá smíšené   pocity. Dlouho jsem neviděl   tak řemeslně dobře   udělaný film, který mě   neoslovil.
Bruno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Komentář
Kvalitní film s Leonardem di   Capriem o historii ameriky   před Lincolnem.Film mě   nadchl tím jak to v té době   chodilo a že zákony   neplatily tak jak by měly a   že vyvražďování a války   gangů byli v té době   normální.Film je o   pomstění L.di Capriem svého   otce který byl zabit při   válke gangu   starousedlíků(nepřátelé)   a mrtvých králíků(Leonardo   di Caprio).Tento film   doporučuji všem,které   fascinuje Americká historie.
Jay6
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2009
Patrně nejnásilnější film jaký jsem viděl.
Skvělý film, ale je to   patrně nejnásilnější film   jaký jsem kdy viděl, když   nepočítám stupidní   béčkové horory. Můžu si   ho pustit kdy chci, ale zatím   jsem to nikdy neudělal.   Podobný případ jako   výborný film Leon. Viděl   jsem ho jenom jednou.
Čestmír
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Snímek je pravda možná   trochu dlouhý, ale já   osobně se při něm nenudil.   Scorsese patří k nejlepším   režisérům současnosti a   dokazuje to v podstatě v   každém svém snímku. Navíc   vrátil Leonarda DiCapria   zpátky na zem a mezi hereckou   elitu, což je pro světový   film dobře. Samotný snímek   je takovým story dvou zcela   odlišných mužů, jejichž   životy se protnou kvůli   jedné z nejdůležitějších   smrtí v historii New Yorku   (alespoň podle filmu). Škoda   jen, že nevím, jestli něco   z toho je opravdu postaveno na   skutečných základech.
cold
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2004
Butcher chodí okolo nedívej se na něho.
Tak tento film je úžasný   koncert Daniela Day-Lewise,   Myslím , že režisér   nemusel obsazovat ani ostatní   herce (a to byla zvučná   jména). Daniel všechny   zastínil.
Za toto   nedostat oskara, pak tedy za   co? styďte se. A nebo si   poklepejte nožem na oko (to   už není taková sranda   ha).
Musím pochválit   i režiséra. Málokdo si umí   vybrat herce, který je pro   roli jako dělaný. Ale abych   nemluvil jen o Danielovi.   Butcher byl také skvělý a o  
řezníkovi ani   nemluvim.
Daniel.Day.Lewis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2009
málokterému padouchovi jsem   fandil tak jako řezníkovi v   podání Daniele Day-Lewise.   Film s úžasnou atmosférou u   kterýho jsem se ani minutu   nenudil.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32389minih32389Babička je ráda (1978) [TV inscenace] 
Babička je ráda n
minih14178minih14178Nevěstin otec (1950) 
Father of the Bride n
minih44733minih44733Vetřelci vs Predátor 2 (2007) 
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem n
minih60327minih60327Ex Drummer (2007) 
Ex Drummer n
minih167647minih16764747 metrů: Mimo klec (2019) 
47 Meters Down: Uncaged n
minih16287minih16287Policajt v Beverly Hills II (1987) 
Beverly Hills Cop II n
minih162360minih162360Princip slasti (2019) [TV seriál] 
Princip slasti n
minih137530minih137530Labyrint (2015) [TV seriál] 
Labyrint n
minih74285minih74285Polda a polda (2010) [TV seriál] 
The Good Guys n
minih45135minih45135Co je platno kárat, co je platno kázat (1977) [TV film] 
Co je platno kárat, co je platno kázat n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

9 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10