Duben
ohodnotit

Gangster Ka

Rok:
2015
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
10.9.2015
„Varování ministerstva vnitra: Peníze jsou silně návyková látka. Gangsteři umírají předčasně.“

Komentáře k filmu Gangster Ka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2016
No tak vida. Jak to tak   vypadá, tvůrci se poučili z   chyb u předchozího snímku   na stejné téma pod názvem   ´Příběh kmotra´ a   natočili ryze českou   gangsterku, za který by se   nemusel stydět ani Hollywood.   Po dějové stránce se   příběh zbytečně   nezabývá nějakým   ledabylým rodinným životem   a aférkami, ale poukazuje   ryze na kauzy nám z médií   dobře známé. Těžko říci   jak věrný scénárista a   režisér v jedné osobě   realitě byl, ale nutno uznat,   že po dějové stránce je   snímek na české poměry   opravdu na výši. Hynek   Čermák ztvárnil Káčka   precizně a dá se říci, že   takový Al Capone by zbledl   závistí. Ono vůbec je   tentokrát povedený casting.   Dle výpravy lze soudit, že   je tu i daleko větší   rozpočet a je to jedině   dobře. Zdá se, že v tomto   žánru se konečně blýská   na lepší časy, tak neusnout   na vavřínech.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2020
Vyborne zpracovana   "detektivka" , kde   nevim kolik si tvurci vzali z   realu, ale podani, pribeh,   scenar, obsazeni, doprovodna   hudba - vse na jednicku. Tesim   se na druhy dil...
teta.Essie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2015
Konečně
Podle mého názoru,už bylo   sakra na čase,aby tuto kauzu   a věčné nesouslednosti   někdo ztvárnil.Dneska   víme,že se postava   R.Krejříře spojuje se   spoustou otazníků,kterým   sami občas nemůžeme dojít   ani na spojitosti ani na   smysl...Kniha Padrino   Krejčíř je dílo,které   čtenáře do této   problematiky minimálně   ponoří a čtenář se hned   cítí více v obraze.Oproti   tomu film ukazuje   divákovi,či línému   čtenáři,jak se postupně s   osobou R.Krejčíře spojovalo   čím dál více   průšvihů,ba kdo vlastně   Krejčíř sám je či byl.
Jsem velmi vděčen   filmařům,že se naší   veřejnosti rozhodli timto   filmem konečně udělat   pořádek v souvislostech a   také nám objasnit(alespon do   jiste míry) jak to bylo či   býti mohlo   nejpravděpodobněji.
Krásně propracované   scény lemují tento film v   samotné kostře,každá   scéna má svůj důvod toho   proč tam je...
Za   mě-skvělá práce!

Leč jedinou   výtku mám...Na internetu a   ostatních médiích se často   setkáváme s tezí,že měli   filmaři raději udělat jeden   veliký film a ne dva.Což o   to,finančně bylo rozdělení   děje mezi 2 filmy,rozhodně   strategičtější a snad i   přínosnější,nehledě na   to,že mám i malinko   strach,že kdyby se udělal   jeden film tak by ve výsledku   trval 2,5 h a tvůrci by   neměli tolik prostoru.
Oproti tomu udělat 1 film   o délce 3,5h či jen třeba   3h...já bych u něj vydržel   a rozhodně bych se nebál si   jej pustit od úvodních   titulků až po závěrečné.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2016
Na naše poměry velmi   solidně natočeno, skvělá   kamera! Film se nemusí   stydět ani za obsah, slušná   krimi na základě   skutečného gaunera.   Většina věcí je   samozřejmě upravena pro   film, ale většině klidně   věřím. Ten BORDEL který   film ukazuje tu stále je a   kdo v tom umí chodit, tomu se   daří:-) Jinak herci dobří,   žádné dlouhé záběry a   řeči o ničem. Zkrátka   solidní krimi / thriller a   těším se na další   pokračování...
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2017
PROCESOR!
V tomhle státě je takovej   bordel, že nikdo netuší, co   kdo komu krade. To myslím   vystihuje vše. A není to   bohužel jen věc minulá, ale   i současná a budoucí,   přemýšlejte trochu....
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2016
Konečně, konečně ...
... konečně jsem po   dlouhých letech viděl film z   české kinematografie,   kterému můžu dát s lehkým   srdcem 8 bodů. Toto už se   nestalo roky, abych já dal   tolik bodů českému   filmu!
Všem je nám   samozřejmě jasné, podle   koho to bylo natočené,   ovšem nejsme tady, abysme   řešili jeho, ale film.
Mě za první zajímá   zpracování filmu a jak už   jsem řekl - toto jsem   neviděl celé roky - tady si   musel dát někdo hodně   záležet.
Asi tak po   patnácti letech poprvé   skládám českým tvůrcům   poklonu!
Mimochodem   Predrag Bjelac mě nezklamal.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2016
Gangster Ka
Taký vizuálne atraktívny   thriller, ktorý sa nebojí   ukázať korupciu, vraždy,   uplácanie a navyše to   všetko ukazuje tak povediac   bez servítky a na plný   obraz. Osobne si myslím, že   keby film neobsahoval   niekoľko príliš   excentrických scén, ktoré v   konečnom dôsledkom pôsobia   trápne tak by šlo o   perfektnú českú gangsterku.   Prekvapení som zostal aj z   výborne spracovaných   akčných scén (Samozrejme   nič prehnané ale také   príjemné vraždičky a   rôzne vykrádačky, ktoré   potešia oko) , ktoré sú   okorenené slušnou porciou   čierneho humoru a všetko to   dotvára takmer americký   filmový filter. Ak to takto   pôjde ďalej tak sa asi o dva   roky České filmový   produkcia nadobudne úroveň   americký Á-čkových filmov.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2018
Myslím si že tento film   vystihuje jak to tu chodí.
Dotyčný za pomocí drog   si myslí že strom roste do   nebe ale záhy vystřízlivý.
Venom_TomHardy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2019
Gangster Ka v podstatě jen   potvrzuje nečekaný, ale o to   vítanější a   příjemnější vzestup   českého filmu. Vždyť za   poslední dva roky se jedná   už o dobře pátý domácí   počin, který splňuje ta   nejpřísnější kritéria.   Nejen proto by vám neměl   uniknout! A pokud se snad   obáváte toho, že je   „Káčko“ takový jaký   je, tak si vzpomeňte třeba   na Tonyho Montanu. To určitě   taky není osoba, se kterou   byste se chtěli kamarádit, a   přesto se ze Scarface stal   kultovní biják. I Gangster   Ka má nakonec předpoklady k   tomu, aby zaujal na   zahraničních trzích. Přeci   jen člověk, díky kterému   vlastně mohl vzniknout, je i   v jiných státech celkem   známá firma, která toho na   kontě nemá zrovna málo.   Proto si pamatujme, že v   závěru listopadu přijde do   kin druhá část, jež ponese   podtitul Afričan.
Svarcneger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2018
Slušný...
Musim uznat slusnej snimek,   ktery ma spad a protoze tam   mel mini roli i muj kamarad,   tak nebudu hanit. Pribeh je   samozrejme fikce (Krejcir ma   IQ kone), ovsem na kazdem   sprotu pravdy trochu a   propojeni mafie a politiky   plati nejen u nas. Holt musime   pockat az ta pakaz vychcipe a   snad se dockame slusnych lidi.   Ale to uz bude pribeh zrejme   zcela odlisneho i stoleti :).   Ale k filmu. Mnohem vice, nez   Kacko se mi libil vykon   "vypravece". Slusny   krimi, zadny velky umeni, holt   cesti gangsteri nejsou takovej   material jako Cosa nostra v   pripade snimku   "Kmotr".
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.1.2016
O něco slabší než   "Příběh   kmotra"jak výběrem   herců mimo Káčka a Dardana   tihle dva nemohli být líp   vybraný,padouši jak   stvořený,připadlo mi to   míň akční,Kmotr byl o dost   drsnější a víc   uvěřitelnější   příběh.Ale za ty podvody   klobouk dolu dobře   vymyšlený,bejvák Káčka   dobře vybavený únikový   cesty,sklad s prachama,skok do   prázdného bazénu dobrý   vtip.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2016
Hynek Čermán jako mafián co   se nesmí jmenovat Krejčíř   je fakt dobrý a   uvěřitelný. Můžeme se jen   dohadovat co je pravda a co   fikce, ale to není tak   důležité. Jen škoda, že   jiné charaktery tolik   prostoru nedostaly.
olgab
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.1.2016
U tohoto filmu bych ocenila,   kdyby byl raději natočen   jako dokumentární nebo   polodokumentární,   případně jako seriál,   řádně propracovaný. Jako   filmové dílo se mi zdál   odfláknutý. Láká jen na   svou atraktivitu.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2017
Hynek Čermák výborný,   zvláště ty pokoutní   grimasy! Zbytek filmu se mi   však nezdál extra zdařilý   - příběh byl asi dost   limitován lpěním na   skutečnosti. Na rozdíl od   příběhu Příběhu kmotra,   který je propracovaný od   začátku do konce, se tady   jedná jen o přehlídku   pravděpodobných   rekonstrukcí.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.4.2016
Podle všeho se celkem drží   faktů, ale nelíbí se mi   hlavní představitel. Ani jak   je ta role napsaná, ale   jestli je Krejčíř fakt   takovej křupan a prcek? Tak   proč ne? Etzler jako   "Mrázek" dobrej a   jeho zastřelení zpracované   mnohem líp než v Příběhu   kmotra i když tady nejde o   něj.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.6.2016
Z
mého hlediska nepříliš   zajímavý film,který mě   nijak nenadchnul a to jak   námětem, scénářem, tak   ani hereckými výkony.Na   zabití nudného večera   možná,ale žádný zázrak   se nekonal...
Ostrovan
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.5.2016
Nějak tomu vysokému   hodnocení nerozumím. Story,   která postrádá alespoň   bazální psychologické   prokreslenost postav snad   nemůže nabídnout víc, než   povrchní podívanou a tak se   tomu stalo i u Gangster-Ka.   Nemluvě o nepříliš   uvěřitelné jednoduchosti a   buranství   "Káčka". Tohle že   je gangster světového   kalibru? Ale dokážu si   představit, že pistole,   drsnost, korupce atd., může   v tuzemsku nějakou tu hvězdu   přidat.
johanice
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.10.2016
Musím souhlasit s názory,   že ač má být film o jednom   z největších gangsterů,   tak gangster Ka působí   skutečně jako buran.   Dějové nesouvislosti,   jakože gangster oznamuje   svému otci, že má 40 let,   ačkoli v té době byl jeho   otec už 6 let nezvěstný a   Káčko žil už už 3 roky na   Seychellách, by se ještě   daly tolerovat, fajn, nemusí   to být shodné se   skutečností, i když   všichni známe pana Ka a jeho   příběh, ale co to   prapodivné rozhodnutí soudu,   kdy soud patrně v   občanskoprávním řízení   stát versus pan Ka rozhoduje   o propuštění z vazby a   zároveň o tom, že stát je   povinen zaplatit Káčku   náhradu za vazbu? To je   hodně mimo mísu. Ještě by   mě zajímalo, jestli se stát   v té benevolentní   měsíční odvolací lhůtě   odvolal.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53178minih53178Panenka (1980/1) [TV inscenace] 
Panenka n
minih21111minih21111Život je krásný (1946) 
It's a Wonderful Life n
minih7865minih7865Gepard (1963) 
Il Gattopardo n
minih36990minih36990Major Dundee (1965) 
Major Dundee n
minih14434minih14434Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta (1985) 
A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge n
minih165500minih165500Šílená matka (2019) [TV film] 
Mad Mom n
minih10422minih10422Komando (1985) 
Commando n
minih140597minih1405971597: bitva u Myeongryang (2014) 
Myeong-ryang n
minih23153minih23153Vzali roha (1996) 
Fled n
minih74127minih74127Kdo s koho (1999) 
Am zin n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Gangster Ka: Afričan (2015)

 Gangster Ka: Afričan (2015)
Gangster Ka: Afričan n
 
Žánr: krimi / drama / thriller
Země: Česká republika
Režie: Jan Pachl

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

10 minut již uběhlo
140 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

01:50 - 02:30

35 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:50 - 03:05

35 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10