Duben
ohodnotit

Frajeři ve Vegas

Last Vegas

Další název:
Frajeri vo Vegas (SK); Untitled Dan Fogelman
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
19.12.2013
„Tohle město není pro mladý.“
Popis / Obsah / Info k filmu Frajeři ve Vegas



Celoživotní přátelé se na stará kolena rozhodnou zapomenout na svá stará kolena, a ve jménu slavných společných mejdanů to ještě jednou roztočit. Jeden z nich, zapřisáhlý starý mládenec chystá překvapivou svatbu a to je ideální příležitost. Cíl? Jak jinak. Las Vegas. V Brooklynu znali tuhle čtyřku kamarádů všichni, život je ale nakonec zavál každého jinam. Jeden je sám v Brooklynu, druhý se svou ženou na Floridě, třetí žije v Jersey se synem. Z ospalosti je vytrhne až telefonát toho čtvrtého, bohatého právníka z Malibu, který jim oznámí, že konečně požádal svoji o polovinu mladší přítelkyni o ruku. Je rozhodnuto, potkají se v Las Vegas a bude to rozlučka se svobodou, jak se sluší a patří. Jakmile ale dorazí na místo, zjišťují, že tohle už není Vegas, jak ho znali. Město se ani na vteřinu nezastavilo a pravidla hry se za celá ta léta změnila. Casino Sands, kde dříve hrávali, je zavřené a ve Stripu teď vystupuje nějaká Cirque du Soleil. Příliš velké, příliš hlučné. Ale pořád je to město hříchu a to je taky hlavní důvod, proč sem přijeli. Krásná žena, postupka, drink po ruce. Čtyřka starých přátel ví, proč přijela, a začne město znovu dobývat.

Zdroj: JOJ


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Frajeři ve Vegas



Čtyři přátele z mládí, nyní už starší pány, zavál vítr každého do jiného kouta Ameriky. Paddy v tichosti své samoty drží smutek za zesnulou manželku a odmítá jakýkoliv kontakt s okolím. Archie má za sebou první mozkovou příhodu, která způsobila, že se stal tak trochu rukojmím svého starostlivého syna, který by ho nejraději viděl neustále odpočívat na lůžku. Sam se i se ženou odstěhoval na Floridu, kde tráví čas na čajových dýcháncích nebo při cvičení v bazénu s místními důchodci. Jediný Billy si odmítá připustit svůj věk, nebo se ho spíš snaží ošálit. Bohatý, šarmantní a tak trochu přezíravý právník je stále aktivní, a dokonce se chystá oženit s dvakrát mladší partnerkou. Zapřisáhlý starý mládenec se konečně rozhoupal a jeho nejlepší kamarádi z dětství se mu rozhodnou uspořádat rozlučkový mejdan se svobodou. A kde jinde než v Las Vegas. Ve městě hříchu a blikajících neonů, které nikdy nespí.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Frajeři ve Vegas



Dříve, než si přečtete herecké obsazení komedie Frajeři ve Vegas, raději se posaďte. Útok na bránice diváků totiž vedou herecké legendy Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman a Kevin Kline. Frajeři, kteří dohromady získali šest Oscarů a devět oscarových nominací. V komedii Frajeři ve Vegas si takhle společně na filmovém plátně zahráli vůbec poprvé.

Celoživotní přátelé se na stará kolena rozhodnou zapomenout na svá stará kolena, a ve jménu slavných společných mejdanů to ještě jednou roztočit. Jeden z nich, zapřisáhlý starý mládenec chystá překvapivou svatbu a to je ideální příležitost. Cíl? Jak jinak. Las Vegas.

Sestava filmu připomíná All Stars exhibici. „Tu roli bych přijal, i kdyby mi poslali telefonní seznam,“ žertuje Morgan Freeman.


zdroj: Bontonfilm


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Frajeři ve Vegas



V komedii Jona Turteltauba Frajeři ve Vegas se poprvé na plátně sešli Michael Douglas (nar. 1944), Robert De Niro (nar. 1943), Morgan Freeman (nar. 1937) a Kevin Kline (nar. 1947). Čtveřici dávných kamarádů, kteří na stará kolena vyrazí do Las Vegas na svatbu jednoho z nich, doplňuje v roli empatické femme fatale Mary Steenburgenová (nar. 1953). Obsazení snímku je hvězdné, ale příběh přátel, z nichž každý představuje jiný typ „důchodce” (nestárnoucí elegán Billy, truchlící a zapšklý vdovec Paddy, milující dědeček v péči starostlivého syna Archie a po sexu bažící ženáč Billy), je jen obehranou variací na staré téma: během „ozdravného” pobytu se dávné nedorozumění napraví, objeví se nová láska, obnoví se stará láska, přátelství se ještě víc utuží, ale žádná velká legrace přitom není. Zajímavé je prostředí kasin, heren, hotelů a nočních klubů dnešního Las Vegas. – Kámošská komedie patří mj. se snímky Co kdybychom žili společně? (FP 2/2013), Jako za starejch časů (2011, FP 6/2013), Plán útěku (FP 12/2013) nebo Zpátky do ringu (2013, Grudge Match) k rostoucímu trendu filmů pro starší publikum.
-kat-, Filmový přehled 2013/Z


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Neobyčejné životy (2009) [TV c...

10:35 - 11:30

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

ČT2 - Bílí lvi - zrozeni v divočině

09:45 - 10:40

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

68 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178211

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10