Duben
ohodnotit

Fontána

The Fountain

Další název:
The Last Man
Rok:
2006
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
8.3.2007
„Co kdybyste mohli žít věčně?“

Komentáře k filmu Fontána

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 55
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2020
Ten film má hodně velké   štěstí, že jsem   jako záhadolog části Pop   ol Vuh četl, a proto mne to   na začátku zaujalo. Jinak   bych to asi do konce neviděl.   Bohužel je to podáno tak   pitomou formou, že už během   prvních deseti minut jsem   měl v hlavě maglajz. Líbilo   se mi však postupné   propojení příběhů, ale ta   romantika to kazila. Furt tam   někdo bečí a to   nesnáším. Zvláště u   chlapa je mi to přímo   odporné. Protože jsem při   jedné podobné scéně   přejížděl, měl bych filmu   nedat vůbec nic. Ale to by   ode mne nebylo vůči němu   spravedlivé, protože musím   přiznat skvělé výkony   hercům. A tak tedy dvacet.   Další dvacítka je   jedinečná Mansellova hudba   a těch posledních   dvacet ja za těch   pár efektíků, jejichž   převážná část je až v   závěru. Nu, vida, tak holt   musím těch šedesát filmu   přiznat, a   to nonens volens. Ovšem s   tím, že podruhé to   skutečně vidět   nechci.  
 
 
efCZa
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.2.2011
Za mě pro tentokrát   ne...bohužel ne...jediné, co   mi z tohoto filmu zůstalo byl   pocit deziluze a   strašnéééé nudy. Téma je   sice zajímavé, herci jsou   hvězdní, ale   bohužel...přínos nula.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2011
Byla chyba pustit si v pátek   večer zrovna Fontánu.
Ne, že by film byl   špatný, právě naopak -   velmi dobrá herecké výkony,   skvělá stylizace a i když   se příběh odehrával ve   třech časových rovinách,   nedocházelo ke zmatkům. Ale   zůstal mi po zhlédnutí   smutek na duši:-(
Aronofsky je bezesporu   zajímavý režisér, neseká   filmy jeden za druhým jak   Bruckheimer cvičky, ale na   další jeho film - Requiem za   sen - nemám během jednoho   víkendu odvahu.
Justik66
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Jak se zdá tak pro většinu   lidí výorný film. Já jsem   ho však nepochopil. Za   zmínku stojí pouze   vizuální efekty.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2012
FONTÁNA

Film   Fontána není typickým   příběhem. Je to komorní   filmová báseň o lásce,   smrti a věčnosti. Zabývá   se tématem, které lze jen   ztěžka přiblížit,   protože každý z nás má   poněkud odlišné vnímání   smyslu našeho života.   Fontána je jedním z   možných pohledů, je to   výpověď o smíření se s   vlastní smrtelností, která   se prolíná se silným   příběhem lásky. Atmosféra   tohoto díla se nedá   vysvětlit, to se prostě   musí vidět. Fontána je   neskutečně krásný a   smutný příběh o tom, že   můžete někoho nekonečně   milovat a přesto mu svým   jednáním nevědomky   ubližovat. Příběh o tom,   že náš konec je   nevyhnutelný a ani   sebevětší snaha nedokáže   některé věci změnit a   zvrátit neúprosný osud.   Snad je lepší užívat si   dneška, těšit se z   každého dne po boku   milované osoby, radovat se z   maličkostí a neupínat   veškeré svoje sny do   budoucnosti, která je velmi   nejistá. Filmem se   prolínají tři roviny, tři   příběhy, tak odlišné svou   kulturou, životní filosofií   a přitom jsou tak   neskutečně stejné v každé   době, v různých místech, i   v různých kulturách.

Zaujal mně Hugh   Jackman, svým lidským a   přitom procítěným   hereckým uměním, se zcela   uvěřitelnými emocemi, tak   přirozenými v každé   situaci. Hugh Jackman   přesvědčuje nečekaně   silně ve své trojroli o   svých hereckých možnostech.   Pokaždé je jiný a pokaždé   jede na plný plyn. I Rachel   Weisz nezůstává pozadu a   rozdílnost její role   španělské aristokratické   panovnice a současné   obyčejné ženy je snad   ještě markantnější.

Obrazové   ztvárnění je úžasně   jedinečné. Vizuální   stránka byla údajně   vyrobená bez pomocí   počítačů. Záměrně   kýčovité obrazy mayské   pyramidy v západu slunce,   sál španělské královny   zaplněný tisíci visících   luceren nebo bublina se   stromem plující vesmírem k   umírající hvězdě ve   zlaté mlhovině podtrhuje   jeho filosofickou alegorii.   Film mi v některých   momentech připomněl   Kubrickovu Vesmírnou odyseu.   Proto, že film je hodně   sugestivní a meditativní,   má specifickou komorní   náladu, vyžaduje si diváka   naladěného na stejnou notu.   Ne každý divák patřičně   ocení intimní, hluboce   niterný a místy těžce   stravitelný film bez   významnějších obtíží.   Přesto stojí za to jej   vidět.
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2007
Tento film je určen pro lidi   s určitou hloubkou citu, ten   který neumí projevit jak   lásku, nebo touhu , asi   těžko film pochopí.   Tentokrát není H.Jackman   akční hrdina a podal opravdu   lidský smysluplný výkon.   Skrývá oduševnělou víru   člověka v něco, nad čím   rozum zůstává stát.   Přemýšlíte nad filmem kam   až je možno zajít, a   vlastně stejně nevíte   odpověď. Po druhém   shlédnutí začínáte   nacházet stále nové   úryvky, které poprvé   člověk buď nevnímal , nebo   přehlédl a zjišťujete, že   je stále se nad něčím   zamýšlet.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Zvláštně na mne tento   snímek zapůsobil.Hugh   Jackman se vymanil ze   škatulky Wolverinea a   dokázal podat vskutku   působivý herecký   výkon.Stejně na tom byla i   Rachel Weisz.Co mi ale nejvíc   vyrazilo dech byl úchvatný   hudební doprovod s pěknými   triky.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Na začátek bych řekl, že   jsem věděl, že film bude   složitější podívaná a   budu se na něj muset koukat s   čistou hlavou. Na film jsem   se ale i tak těšil. O to   větší bylo moje zklamání.   Je možné, že sem film   úplně nepochopil ale hlavně   mi přišel zdlouhavý a   navíc mi přišlo, že jsou   ve filmu zybtečné scény.   Film má tři dějové linie   (minulost, přítomnost,   budoucnost) a hlavně linie v   budoucnosti mi přišla trochu   zbytečná. Je sice pravda,   že tato linie hýří barvami   ale to je asi tak všechno. Po   zybtek jen sledujete   meditujícího hlavního   hrdinu. Naštěstí se   většina filmu odehrává v   přítomnosti, která už je o   dost kvalitnější. Film   hlavně zachraňují   perfektní dvojice   Jackman-Weisz kteří se k   sobě neuvěřitelně hodí a   jejich vztah jim snadno   uvěříte. Navíc film   doprovází povedená kamera a   úchvatná hudba (soundtrack   doporučuji). Od filmu jsem   čekal perfektní podívanou   ale nakonec mi to přišlo   jako vcelku   "normální"   romantické drama, které   však hýří nápady a   originalitou. Ale jak už sem   napsal na začátku, možná   jsem to úplně nepochopil.
Lynette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2012
Netradiční filmový zážitek
Tenhle film byl pro mě velmi   obohacující, neboť jsem   velmi duchovně vnitřně   založená a o život, smrt i   o to, co následuje po smrti   /včetně reinkarnace/ se   hodně zajímám. Pan   režisér je moc šikovný a   já jsem mu za toto dílo moc   vděčná, téma to nebylo   vůbec jednoduché, ale jemu   se to povedlo převést na   filmové plátno dokonale. Moc   se mi líbila celkově   atmosféra filmu, včetně   těch nádherných   vizuálních efektů /dlouho   jsem něco tak krásného   neviděla/, herecké výkony   byly naprosto autentické, jak   Hugha Jackmana, který   náročné herecké polohy   své trojrole ztvárnil velmi   přesvědčivě, tak musím   pochválit Rachel Weisz,   která taktéž vedle Hugha   zářila jako ta Xibalba a   nádherně ho svým herectvím   doplňovala. Tihle dva   představitelé se na hlavní   role velmi hodili. Hugh coby   zoufalý, hluboce milující   a o záchranu života jeho   milované bytosti usilující   muž, který si bohužel přes   svou velkou lásku a   záchranářské snahy   neuvědomoval, že bojuje s   větrnými mlýny a že   "zahazuje" poslední   drahocenný /krátký/ čas v   pozemském životě, který by   mohl plně trávit s jeho   milovanou, vážně nemocnou   ženou, ze které prchá den   ode dne život.. A Rachel ve   své roli, jako křehká to   statečná žena, která se   pomalu ale jistě smiřuje se   svým osudem blížícího se   konce, neboť hluboce věří,   že smrtí život nekončí,   ale je to začátek /přerod/   v něco nového, snad i   úžasnějšího, nicméně   věčného... Duše je   zkrátka věčná a já   doufám, že i tento film bude   věčný. Nemohu taktéž   nezmínit úžasnou   doprovodnou hudbu pana Clinta   Mansella, jeho citlivá   /zejména klavírní/ hudba   film velmi pozvedla, dá se   říci až melancholické   tóny skladby v samém   závěru filmu "Together   we will live forever" mi   budou znít v uších ještě   hodně dlouho. Silný   zážitek. Hodnotím   nejvyšším možným   hodnocením 10/10.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2021
Requiem to síce nie je, ale stále je to fajn...
Príliš filozofický, a   pritom tak jednoduchý príbeh   o láske od Aronofskeho,   ktorého Requiem for a Dream   patrí medzi moje top filmy,   zatiaľčo Mother! bol   prepadák.Špičkové herecké   obsadenie je sľubné, ale   Jackman pôsobil premotivovane   a Weisz je tak nádherná, že   som sa na jej výkon   nedokázal sústrediť.Tretia   časová os z môjho pohľadu   zbytočná a len na   efekt.Stále však dokáže   chytiť za srdce a o to   Aronofskemu šlo.Viac menej sa   mu to i podarilo.
Film   doporučujem.
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2009
Zprvu jsem měl trochu obavy,   zda to pro mne nebude až   příliš "umělecky   náročné", ale nakonec   se z toho vyklubal jen   neobyčejně působivě   natočený obyčejný   příběh o lásce. Tedy pokud   se vůbec může tak silný   cit označit za obyčejný.   Nicméně po audiovizuální   stráncé je to velmi   působivé a snad nikdy to   Rachel Weisz tak neslušelo,   jako právě tady.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2012
Film sice po 96 minutách   skončí, úvahy nad ním   však rozhodně ne. Znovu a   znovu si mozek přehrává   scény a snaží se pochopit,   co tím chtěl básník,   respektive Darren, říci.   Mistrně kombinuje žánry,   vede své herce k   dechberoucím výkonům (jeden   pohled Rachel daleko   přesáhne všechna slova a z   Hugha to zoufalství a   odhodlanost prýští doslova   jako pramen... nebo jako   strom?) a při tom všem si s   námi Darren víceméně   hraje. Clint Mansell se opět   vyznamenal svým tajuplným   soundtrackem dokreslujícím   výjimečnost projektu.
K Fontáně je nesmírně   těžké napsat jakýkoliv   komentář - to se zkrátka   musí vidět. Každý se pak   sám musí probrat tou   náloží pocitů, které v   něm Fontána vzbudí.
Xpojntman
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.8.2015
Delirium tremens jak maji   postavy requemu za sen.   Aforantsky hodně přestřelil   a vůbec se netrefil kam měl.   Je to hodně špatný a tím   myslím hodně špatný.
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2010
Velmistrovské dílo
Velmi, velmi silný příběh   do kterého se zcela   ponoříte. Lyričnost je zde   cítit v každé paralele.   Nezáleží na tom jak moc   jsou dějové roviny   rozlišné, protože ve své   podstatě utvářejí jeden   ucelený příběh. Každý to   může pocítít, vnímat onu   zvláštní atmosféru.   Stačí k tomu jen málo:   otevřená mysl a cit pro   hlubší myšlenku, která je   ve filmu "skryta".   Čas uplyne rychleji než by   se zdálo a po zhlédnutí si   možná uvědomíte, kde   skutečně roste strom   života.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.5.2012
Skvela hudba aj vizualne   spracovanie zatial davam 8/10   ale urcite musim este pozret s   komentarom rezisera

/29.5.12/ cz dabing -   Studio Virtual 2007
Tom_Hardy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Formálně bych měl pár   drobných výhrad (opravdu   bylo nutné některé scény   opakovat tolikrát?), ale jako   celek magické a uhrančivé.   I když se divák nedostane   přes přesah a třeba si   nedokáže vyložit   jednotlivé myšlenky, přesto   ho musí minimálně dostat   silný herecký výkon Hugha   Jackmana. Aronofsky je cvok,   za 40 miliónů dolarů   natočí duchovní zamyšlení   se nad smyslem života,   láskou a věčností.   Příběh je druhořadý, jde   především o formu a   poselství. Závidím mu tu   odvahu i talent, nezávidím   mu postavení - bude sice   jednou ve filmových   kronikách, ale dost možná   nebude mít za pár let na   nájem...
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Nadprumerna lovestory o zivote   a smrti, podporena uzasnymi   obrazy (zvlast vesmirna cast)   a tesknou, ale nadhernou   hudbou.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2008
Hodně těžké dějové   drama, jednoduchý příběh o   smyslu života je ve filmu   hodně zapletený až někdy   moc komplikovaně.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2017
Film sázející na atmosféru   a má i pár silných   momentů. Jenže také spousty   hluchých míst. Jen nechápu   to označení sci-fi. Je to v   podstatě jen trochu zmatená   alegorie vyrovnávání se   smrtí. Asi to možná může   někoho oslovit, u mě se to   však filmu moc nepovedlo.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2011
O Darrenu Aranofskym lze   směle hovořit jako o   géniovi, stejně tak jako o   někom, kdo jede na drogách   (nejspíš na LSD), nebo   disponuje nějakou psychickou   poruchou. Já volím první   variantu. Podle mě je to   génius, který jen ne vždy   dosáhne pochopení (i u   většiny géniů své doby   byla jejich práce plně   doceněna až s postupem   času). Dejte stejný námět   k dispozici všem režisérům   na celém světe a já dám   ruku do ohně za to, že ho   nikdo nezpracuje lépe!
Fontána je dokonale   zpracovaný příběh o   smíření se se smrtí a   nesmíření se se ztrátou.   Herecké výkony jsou skvělé   a zejména Rachel Weisz je   fenomenální!
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Velmi zvláštní snímek a   fakt je ten, že jsem si ho   musel pustit dvakrát. Měl   jsem tak trochu problém   sledovat co je teď, co bylo a   co bude. Jinak super film.
Ingrid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2007
Toto hodnocení bylo velké   dilema, asi největší, se   kterým jsem se zatím   potýkala a stále nevím,   jestli není moc nízké   (obraz+hudba) nebo moc vysoké   (trojdějová linie). Ta   poslední z budoucnosti   (zejména při dovršení) se   prakticky nedá ani popsat, je   to opravdu něco jako   znovuzrození, překrásná   podívaná, něco tak   lahodící oku jsem ve filmu   zatím neviděla. Škoda, že   se nejedná o   krátkometrážní filmek jen   s touto rovinou, s určitým   poselstvím, vlastně bez   děje, byla bych spokojená   (nicméně 96 minut je ještě   rozumných). Ovšem i tak u   mě proběhlo pár zývaček,   neb umírající vídáme   denně v seriálech a filmech,   tudíž Rachel už neměla   šanci mě nějak moc chytnout   (až na hodně emotivní   scénu ve vaně). A konečně   Španělsko, kde mne nejvíc   zaujal Mark Margolis. Jinak   taktéž nic víc, nic míň,   než jakoby kus vyseknutého   historického filmu, kde si   královna povolá   zachránce:-) Mix tohoto   všeho vyvěrá pomocí   "jednoduchých   spojitostí" - lásky a   nesmrtelnosti, do filmového   zážitku, který by měl   zhlédnout každý, kdo není   naprostý realista a   materialista, a kterého   nebude jeden z dalších   pohledů na věčný život   obtěžovat, nýbrž   inspirovat.
luongovae
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2007
Fountain
Film pro reflexivní čast   populace. Je opravdu těžké   hodnotit tenhle snímek, ale   čím více nad tím vším   přemýšlite,tím více se   vám začne tento film   zamlouvat. Velmi se mi   líbíly psychedelické scény   s taletovaným Hugem   Jackmanem, obzvláště   nejpikantnější je scéna   jak Tommy odcházi zničnený   z nemocnice od své Izz a   prochází se ulicí,divák   může prožívat to co on   zrovna prožívá ve svém   nitru prostřednictvím   střihem zvuku. Co na to   říct, zajímavá podívana   podobný film ještě nikdo   nenatočil kromě Aronofskeho   samozřejmě.
BlackElvis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Vizuálně jeden z   nejlepších filmů vůbec.   Nádherný film o lásce,   životě a smrti. Škoda jen   toho nezajímavého konce.
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Tímto jsem viděl poslední   film, který mi od Arnofského   chyběl. Je tam znát jeho   rukopis, počínaje dobrou   rukou na herce, velmi   inteligentním střihem,   gradujícím finálem, kde   obvykle je méně slov a   naopak vypráví hudba plus   ještě častější střihy,   během nichž to člověku   náhle dojde, o čem že to   viděl svědectví.

Je to film o bolestivé   cestě k poznání   nesmrtelnosti až v přijetí   smrti, navíc krásně   provedený i zahraný a   podbarvený úžasnou hudbou.   Nemám, co víc dodat.
Neben
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Je to jiné, je to krásné,   je to strhující. Fontána   má nádherný příběh   (vlastně tři), technicky je   perfektně zpracovaná a s   emocemi nebudete vědět kam   dřív. Silně doporučuji,   pokud chcete vidět něco   neotřelého a opravdu   působivého.
biscutstar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2010
tento film je náročný na   pochopení střetává se tam   budoucnost,součastnost a   minulost ale když se do filmu   člověk ponoří uvidí   neuvěřitelný zážitek
Buckmister
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.11.2011
určitě NE
tak můžu jen potvrdit , že   zdílím názor z efCZou
dlouhá nuda z místy co   nemají co říct ...myšlenka   OK , ale provedení mimo a   proto dávám jen 4 body
callaghan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2009
Darren Aronofsky je pro mě   určitě nejpříjemnějším   objevem mezi novějšího   režiséry. Jeho filmy jsou   promyšlené, neobvykle   zpracované a vždycky se   zabývají zajímavými   tématy. Fontána je moc   pěkný film s dobrým   hereckým obsazením a   dokonalým hudebním   doprovodem. Na hudbě si   ostatně Aronofsky očividně   dost potrpí a zatím mě v   tomto ohledu ani jednou   nezklamal. I prolínáni   různých dějových linií je   ve Fontáně velmi zdařilé.   Opravdu stojí za zhlédnutí.
iqtiqe
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Neskutečně nudný nesmysl o   ničem, měl jsem problém   vydržet vzhůru. Argumenty   pro zkouknutí filmu byly:   Rachel Weisz, Hugh Jackman,   sci-fi. Bohužel neměly   šanci vylepšit příšerný   scénář, který každého,   kdo se u filmu chce hlavně   bavit, musí nudit.
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Smysl smrti
Málokdy nějaký film   hodnotím plným počtem   bodů, ale Aronofského   Fontána si no zaslouží.   Film je určitě dobré   shlédnout několikrát a asi   nebude pro ortodoxní ateisty   ani katolíky. Pokud však   věříte, že všechno má   svůj smysl, tak je tento film   pro vás.
Topi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Jeden z mých TOP 5   nejoblíbenějších filmů.   Přenádherná hudba a   úžasný námět o životě,   lásce, smrti a vyrovnání se   s ní.
Majda88
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2008
Tenhle film jsem už viděla   snad pětkrát. Nádherná   hudba, úžasná kamera a   excelující Jackman. Co víc   dodat? Musím přiznat, že   nad Fontánou jsem   přemýšlela opravdu dlouho a   často. Opravda krásná je   scéna, kdy u Izzie znovu   propukla rakovina a Tom je   neustále v laboratoři.   "I am here.. for   her..." Snaží se ji   zachránit a přitom ztrácí   poslední chvilky jejího   života... Jak lidské.
Jo, a chválím fotky,   jsou nádherné:-)))
suil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Sledování tohoto filmu jsem   vzdala asi po hodině,   neustálé přeskakování od   někud někam mi nebylo moc po   chuti. A celkový můj dojem   je, že film je pěkně   "haluzní".
weitinger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2021
Ano !!!
Tohle je přesně ten druh   filmu, kvůli kterému bratři   Lumiérové podstoupili tu   cestu. Žádná slaboduchá   marvelovská zábava, ale   skutečné umění. Zde   funguje vše. Hudba,   neskutečná, barevná,   moderní, Clint ze sebe vydal   hodně, dá se poslechnout i   samostatně. Herecké výkony   hlavních představitelů,   plné emocí, divím se, že   Jackman nedostal tu trapnou   sošku. No... nehrál buzíka,   asi... Výtvarná stránka a   atmosféra filmu strhující,   prý nepoužívali   počítače, no to mne podrž.   Scénář zmatený, člověk   se chvílemi ztrácel,   tuším, že to byl skrytý   záměr, trocha toho tajemna   se vždycky hodí. Těším se   na zítra, po letech se zase   kouknu.
pakacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Úžasný, mystický,   velkolepý,... film. Naprostá   nádhera. Na první   zhlédnutí naprostá bomba,   která posadí člověka na   zadek. Druhým zhlédnutím se   nic nemění. Po dlouhé době   film, o kterém i po odchodu z   kina musíte dlouze   přemýšlet. Herci odvedli   dobrou práci, jedinou   výhradu bych měla k   přílišnému opakování   některých scén, které   místy dokonce tak trochu   obtěžuje. Rozhodně to   chtělo velkou odvahu,   natočit fim takového obsahu   byla sázka do loterie.   Pravděpodobně Fontána   nesedne každému, ale stojí   za to alespoň zapřemýšlět   nad jejím zhlédnutím.
JOKER96
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2011
"Together We Will Live   Forever." K Fontáně se   snad ani smysluplný   komentář nedá napsat.   Fontána není jen film,   Fontána je něco   nadpozemského, něco   neskutečného, něco   překrásného. Fontána je   myšlení o nesmrtelnosti,   lásce, životě a smrti.   Fontána je daleká cesta   muže k záchraně své   milované s dokonalým   hudebním podkresem od Clinta   Mansella. Na Fontánu se   můžu dívat pořád dokola a   pokaždé ji pochopit zcela   jinak. Nadpozemské herecké   výkony hlavní dvojice, bysi   měli zasloužit minimálně   nominaci na Zlatou sošku .   Díky tomuto filmu se   dotýkám věčnosti . Děkuji   Darrene. Zlatý lev-Výběr   /.....Viděno 4x.... 96%
Issabellkaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Nádherný film o lásce.   Nikdy jsem ve filmu neviděla   takový slen nádherných   obrazů. Opravdu byl to   nádherný film plný emocí.   Moc doporučuju.
aduliatko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
aduliatko
uzasny film s mystickymi   prvkami a skvelimi hereckymi   vykonmi vas nenecha   lahostajnymi. muz, ktory v   roznych pribehoch hlada vecny   zivot a snazi s zachranit   svoju milu, je velmi silny, i   ked caste prestrihavanie z   pribehu do pribehu moze trosku   rusit celkovy dojem z filmu.
Fox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Musím říc, že už dlouho   se mi nestalo, že bych si   musel vidět film podruhé,   abych si vyložil spletitou   koláž obrazů. Ale u tohoto   filmu jsem se do toho pustil.   Ještě chvíli po prvním   shlédnutí jsem ho měl plnou   hlavu. Film se asi nestane   klasikou, ale dojem ve vás   nechá klíčit dlouho.
Seducinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Úžasný film. I když musím   říct poměrně dost   složitý na to aby se dal   pochopit. Když jsem na něj   koukala poprvé tak jsem to   úplně nepochopila. Ale teď   musím říct že je to   skvělý.
Tolemarchos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2010
Lyrika obrazu
Pro lidi co se u filmu   nudili:činili jste tak neboť   jste nevěděli co činíte.   Tenhle film je pro mě   dokonalý hlavně svou   intimní atmosférou(ke které   přispívají vynikající   herecké výkony) a úžasnou   poezií obrazu. Idea je sice   provařená,ale je podaná   neprovařeným způsobem.
SPECNAS
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Přechválený a nadhodnocený   film, který je mnohem   prostší (nejen narativními   postupy, ale i svým   myšlením), než jak se   tváří.Obrovským kladem   filmu je neskutečně   nádherná hudba - ani jedna z   překrásných melodií   nevyzní naprázdno, všechny   dokonale ladí s obrazem a   mnohdy vyzdvihují   "obyčejné" scény   o několik tříd nahoru.
IceCold
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2007
Fontána
Tak toto dielo ma v určitom   momente zrazilo na kolená so   slzami v očiach... To sa   hádam nepodarilo ešte   nijakému inému filmu. Epos o   zmysle bytia a o tom aká   krehká je ľudská duša.   Film ma uchvátil hlavne   vďaka neuveriteľnému   Hughovi Jackmanovi, ktorý by   si zaslúžil minimálne   nomináciu na Oscara!!!   Neopísateľná dráma, ktorá   vyrazí dych ešte mnohým   iným, nielen mne.
chulittt
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.6.2009
Příznám se z prvu sem film   moc nechápal a říkal sem si   a jéé,další nuda ale pak   film gradoval a opravdu bylo   na co koukat ,at už víběr   herců vinikajcí a zahrané a   konec no co dodat výborný   snímek.
Kawis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Nevím, možná jsem to   nepochopil, ale ani po druhém   shlédnutí jsem v tom nic moc   special nenašel. Teď se na   to chystám potřetí :|.   Každopádně působivý   film...
mimi7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Fontána
Ako sa Hugh Jackman naučil   hrať a voňať fialky   odspodu, alebo 90-minútová   odpoveď na otázku, prečo   nás fascinujú filmy. Pre   mňa osobne jeden z   najsilnejších diváckych   zážitkov vôbec. Komentár   píšem hodinu po odchode z   kina a ešte stále mám   zovreté hrdlo a premáham   búrku pocitov, ktoré mi od   prvého záberu filmu až do   záverečných titulkov   vháňali slzy do očí a   spôsobovali vnútornú   triašku. Už dávno som si   nebol taký istý hodnotením   100%, pretože toto je po   všetkých stránkach   dokonalé filmové dielo.   Príbeh sa originálnou formou   vyjadruje k absolútne   zásadným životným   otázkam. Nie je ani   prostoduchý, ani príliš   komplikovaný a má   pochopiteľnú, no nie   prvoplánovú symboliku. A   predovšetkým nepotrebuje   dovysvetľovávať a   chronologicky usporiadavať,   treba ho len a len precítiť.   Mne sa to podarilo aj vďaka   úžasnej audiovizuálnej   stránke, vynikajúcej hudbe   a, čo ma prekvapilo najviac,   výborným hereckým výkonom.   Že dobre hrajú Rachel Weisz   a Ellen Burstyn, to už je tak   trochu štandard, ale   oduševnený výkon Hugha   Jackmana ma ohúril. Po jeho   nemastnom-neslanom výkone v   Dokonalom triku som si už   myslel, že dokáže zahrať   len vystrkovanie   adamantiových pazúrov, ale   to, čo predviedol vo   Fontáne, by si zaslúžilo   minimálne nomináciu na   Oscara. Tlieskam a neviem sa   dočkať opakovaných   zhliadnutí.
west_coast
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2008
Film, který nádherně   podtrhl, že nezáleží na   době, ve které člověk   miluje, jak lehké a těžké   je milovat celým srdcem, jak   se city odírají o rozum a   člověk ztrácí naději,   kterou zase zpětně nalézá   a o tom,že opravdová láska   je věčná!!!Dílo D.   Aronofskyho a herecký výkon   H. Jackmana mě totálně   nadchly.
lanling
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2009
nádherně obrazově   ztvárněný příběh o   nelpění, pustění se,   důvěře..zasahující a   odehrávající se, ve třech   rovinách života hlavního   protagonisty (fyzická-   partnerský vztah,   imaginární- španělsko :   emoce, myšlenky, náhledy   jeho umírající ženy a   duchocní roviny- vesmír)s   prvky východní mystiky a   kabaly..
Gareth-Costigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2010
Konečně dokázal někdo   ztvárnit nesmrtelnost a   podstatu lásky, bez   zbytečných slovních   dialogů...díky, pane   Aronofsky
anapro
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2007
Přestože oceňuji, že se v   dnešní době někdo pokusil   o odlišný druh filmu bez   očekávání rekordních   tržeb, byla jsem velmi   zklamaná... Mystické obrazy   pro mne byly nedokončené,   hlavní zápletka umírající   ženy je pro mne podbízivá   pro diváka, u kterého   očekává tvůrce lítost a   pokusy na zvířatech   nesnáším... Ale hlavní   hrdinka mne uchvátila...
Vendisek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2008
tento film má svou dokonalou   atmosférou, hudbou i   příběhem blízko k   dokonalostu. dávám mu 90 % a   myslim že je to fakt   zasloužené. ještě musím   pochválit herecké výkony   rachel weisz a hugha jackmana.
Jandix
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.5.2007
5
Vizuálně perfektní   podívaná, ale není to asi   opravdu pro každého. Jen pro   fajnšmekry. H.J. v hlavní   roli překvapil a nezklamal.I   přesto asi nejsem ten pravý   znalec protože mě se to zase   tak moc nelíbilo. Myslím,   že existují filmy s   hlubším poselstvím, a   přitom stravitelnější.
kriss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Opravdu nádherný film, po   vizuální stránce   úchvatný, časté   opakování některých scém   může na některé působit   rušivě, ale jinak další   lahůdka od Aronofskyho. Hugh   Jackman podává skvělý   herecký výkon a Rachel Weisz   mu zdatně sekunduje. Škoda,   že se u nás distribuoval v   tak malém množství kopií -   na DVD na nebude ono.
Onsteri
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Trochu v rozpacích ale   později působivé.Jen bych   ubrala zmatek..ale je to film   který vám zůstane dlouho v   hlavě.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24477minih24477Drevená dedina (1955) 
n
minih62811minih62811Hadi ve vlaku (2006) [Video] 
Snakes on a Train n
minih13897minih13897Nejsme žádní andělé (1989) 
We're No Angels n
minih42905minih42905Apocalypto (2006) 
Apocalypto n
minih41037minih41037Zlaté kapradí (1984) [TV inscenace] 
Zlaté kapradí n
minih72252minih72252Bez dechu (2011) 
Abduction n
minih38420minih38420Batman začíná (2005) 
Batman Begins n
minih46353minih46353Armáda démonů: Matka slz (2007) 
Terza madre, La n
minih16839minih16839Praha nultá hodina (1962) 
n
minih9295minih9295Jak se zbavit Helenky (1967) 
Jak se zbavit Helenky n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

2 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani