Jeden svět
ohodnotit

Ztracené město [TV film]

Lost City Raiders

Další název:
Stratené mesto (SK)
Rok:
2008
Délka:
98 minut

Komentáře k filmu Ztracené město

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
Kachy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Nic světoborného na filmu   není a megahit to určitě   taky není, ale jedno na tomto   filmu bylo, co stojí za   zmínku a to, že mě vcelku   pobavil a to někdy   stačí.....
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Poměrně slušný film s   častou akcí, ale i   občasnými hluchými místy.   Sem tam se objeví i nějaký   filmový trik na velmi dobré   úrovni (až na ten   poslední). Takže ani   nevadí, že sledujeme tak   trochu Indyho a trochu Laru   Croft dohromady. Na film se   rozhodně dívat dá i když   ve sbírce bych jej asi   nechtěl. Celkově průměrný   film. Nova 090718 9524/9728
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.8.2011
Tenhle film je prostě taková   pitominka, no... logiku ani   nic podobnýho v něm   nehledejte, pohodlně se   natáhněte, vyndejte si k   tomu něco dobrýho z   ledničky a vypněte mozek...   Pak se možná i pobavíte.  
;-)
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.3.2016

Německá produkce občas   zaujme nějakým tím   dobrodružným filmem. A to,   že vsázeli na B.Zimmermann   se taky někdy vyplatilo.
Tady byl na začátku   jistě velmi dobrý nápad s   tím téměř celým   zatopeným světem - to se mi   skutečně zdálo jako velmi   dobrý nápad. Dokonce i   vizuální efekty a triky   nebyly vůbec špatně   udělané.
Jenže ten   dobrý nápad ztroskotal na   tom hledáním svatého   grálu. Proč to zas tak   nápadně připomínalo film -   Lovci pokladů??? ( ovšem bez   toho zatopeného světa )
Přesto všechno musím   vyzvednout M.Mendela v roli   kardinála. No a v neposlední   řadě ta B.Zimmermann už se   taky hodně naučila.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.10.2013
Bratři Kubiakové spolu se   svým otcem se snaží vrátit   pevninu světu. Otec pracuje   pro Vatikán. Bratři ve své   činnosti pokračují i po   otcově smrti. Musí svést   těžký souboj s darebáckým   Rusem Filimonovem, kterému   pomáhá i vatikánský kněz   - kdy zase budou Rusové ti   kladní?
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Ztracené město
Průměrný dobrodružný film   o honbě za něčím, co   může změnit svět.   Tentokrát to je žezlo,   které kontroluje hladinu   moří na Zemi. Líbilo se mi,   že ve filmu je poukazáno na   současný globální problém   a tím je zvyšování hladiny   světového oceánů vlivem   globálního oteplování.   Film ukazuje, jak by to mohlo   vypadat v budoucnosti a   představa je to celkem   děsivá. Vedle těch, kteří   chtějí svět zachránit, je   samozřejmě, jak už to   známe z jiných filmů, i   konkurenční skupinka, která   ho chce ovládnout. Na konci   je vysvětleno na jakém   principu žezlo funguje.   Vysvětlení mi příjde   hodně nereálné a   nepřesvěčivé.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Nápad by to byl dobrý, ale   utopený v nudném scénaři s   nevýraznými herci a   typickými klišé (10 minut   po začátku filmu jsem   věděla kdo se s kým dá   dohromady, kdo umře....),   rádoby efekty, které   popíraly přírodní zákony   a vysvětlující konec - to   jakože kdysi tady nějaká   mimozemská civilizace   postavila různá místa, kde   se dalo pomocí žezla hýbat   zemskými deskami a tak   ovládat vodu? Zlatá   hvězdná brána.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Nakrútenie tohto filmu nebol   zlý nápad, ale chýbala mu   myšlienka a dôvtip. Je to   film tak maximálne na jedno   pozretie, nechýba mu   dobrodružná tematika ale   niektoré fakty sú tu   totálne prehnané. Každému   už je vopred jasne ako sa má   skončiť koniec tohto filmu,   sú tu podpriemerné výkony   hercov v hlavných rolách,   Tento film sa zaraďuje do   B-skupiny.
panadero
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.3.2009
Příliš snadné vítězství...
Film Lost City Raiders   nevyčnívá nad ostatní   filmy stejného žánru.   Herecké výkony odvedené   nezkušenými herci strhují   kvalitu, které by se dalo   dosáhnout. Takříkajíc do   očí bijící je   "příliš snadné   vítězství" hlavních   hrdinů a nedostatek napětí.   Akční scény mohly nabrat   větší spád, protože podle   mě tento žánr k tomu dává   mnoho příležitostí viz   Indiana Jones nebo Flynn   Carsen. Vtipné hlášky se   utápí v rozvleklém ději,   "záporáci" nejsou   tak záporní, jen prostě   stojí na druhé straně. Z   filmu podle mě pod vedením   zkušenějšího režiséra a   v lepším hereckém obsazení   mohl být trhák... Takto film   Ztracené město jen bude   další film, který upadne v   zapomnění filmové   mašinerie. Abych jen   nekritizoval, líbily se mi   počítačově dotvořené   zatopené části měst a   některé efekty. Dávám 60%
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.3.2012
Film se na první pohled   tváří nákladně; časem je   ale znát, že tak horké to   nebude. Triky a kulisy jsou   sice celkem uvěřitelné, ale   příběh o dávném spiknutí   to zavádí jinam.
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.4.2015
Hodně podivný a naprosto   nezáživný film. Je tu   smíchána spousta motivů a   bohužel to jako celek   naprosto nefunguje. Televizní   atmosféra ještě daleko   více prohlubuje hluchá   místa a nevýraznost celého   děje. O nějakém napětí   či dobrodružství nemůže   být vůbec řeč. Vatikán a   zájem o artefakty bylo sice   vyhledávané téma, ale   spojit to z globálním   oteplováním nebylo zrovna   nejšťastnější. Po jednom   zhlédnutí tento snímek   jistojistě upadne v   zapomnění.
johnny-rk
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Nijak me tento film   nezaujal... nebranil jsem se   zadnym jinym cinostem pri jeho   sledovani. Proste jedno   shlednuti kdyz to vyjde, tak   to jisti. Jinak se o nic   zavrtaneho neprijde.
poiu1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.6.2010
Hloupost
Jen taková hloupost..   Nechápu jak mohli hrdinové   přežít závěrečný   výbuch :P mělo je to smést   z povrchu zemského.. Ale   musel se tam udelat trapnej   happy end nad skleničkou   vína.. Tenhle film je tak   maximálně dobrej, když   chcete vypnout a třeba si u   toho i pospat :D Nic   zajímavýho se tam neděje...   Pár zdlouhavých   nezajímavých honiček a   přetahování nad poklady.. a   pár nanejvýš   nepravděpodobných   událostí.. nuda..
Ladasek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.3.2009
Špunt ve vaně...
No přátelé, co byste   čekali od TV filmu, že ano?   Téma dobré, kdyby to dostal   do ruky Spielberg s dobrými   herci, mohlo by z toho být   super pokoukání ve stylu   Křišťálové lebky..ale to   už tu někdo psal. Takže   napětí nula, scény až na   pár vyjímek nic moc, no a   nápad, jak řešit budoucí   celosvětovou potopu v   důsledku oteplování,   veskrze debilní. Autoři   vymysleli, že po zeměkouli   jsou poschovávané jakési   velíny, které je třeba   najít a pomocí žezla (o   jeho nalezení v celém filmu   hlavně jde)způsobit   spuštění čehosi, co   způsobí výbuch plynu,   který tam někde je a světe   podrž se - výbuchem se   propadne dno moře či oceánu   a přebytečná voda vyteče   kamsi do nitra planety   Země..no a hlavní hrdinové   ten výbuch přežijí, stojí   nad tím kráterem na zbytku   skály a ve zbytku toho   podivného velínu a čumí,   jak voda mizí..záběrem   připomínající Niagarské   vodopády film vrcholí.   Takže divák je rád, že   přežil taky a má jasno, že   problém tání ledovců   půjde v budoucnu řešit. Jen   nevím, kde bude opravdu   ukryto to žezlo.
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.8.2011
Film jsem dokoukal asi na   potřetí. Je to neskutečná   slátanina, připojuji se ke   všem kritikům. Spousta   nelogičností, mizerné   triky, nedomyšlenosti na   každém kroku. Co to má být   ten starobylý artefakt,   jakýsi husitský palcát,   pochodeň nebo žezlo? K   smíchu. Závěrečná scéna   je vrcholem již tak ubohého   díla.
rankinfitch
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Poutavej obal, a tim bych v   pozitivech skončil. Tenhle   film je totiž snad ještě   větší krávovina než   druhej Flynn Carsen. A to je   co říct, protože po   výborném prvním díle byl   druhý Flynn naprostá   trapárna. A Ztracené město   je trapárna ještě o kus   větší, takže radši   "no comment".
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Příspěvek s ekologickou   tématikou a varováním před   budoucností dopadl více než   hrůzně. Na tento film jsem   neměl sílu dívat se déle   něž třicet minut, i tak je   to docela úspěch.
Co   mi na filmu vadilo? Snaha   kopírovat americký styl   tvorby kokotin. Vznikají tak   ještě větší. Trojice   hrdinů se po moři pohybuje   stějně, jako když doma   přejdete cestu. V jednu   chvilku jsou v Los Angeles a   za pár minut v Novém Římě   v Itálii. Jako by to bylo   hned ve vedlejší hospodě.  
Moji chuť sledovat   film dál zcela zhatila   veškerá porušení   fyzikálních zákonů.   Hrdinové se například   ponoříli do zcela   zatopeného starého kostelu.   Vplují dovnitř a najednou se   tam najde taková   "vzduchová kapsa"   ve které běžně mohou   procházet chodby, vcházet do   jednotlivých místností atp.   Velký nesmysl číslo 1. Pak   tam seberou nějaký šíp a   dojde k serii výbuchů,   jejichž jedním z efektů   bylo to, že jsem to přepnul.  
Vím jedno, že nově   natáčeným rádoby   katastrofickým tv filmům se   mám spíše vyhýbat.
Can
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.1.2011
Hrůza a děj(teda děs)
Snad nejhorší půlka filmu   co jsem kdy viděl! I když   mě film moc neba, tak ho   většinou dokoukám, ale   tohle se fakt nedá..
weitinger
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Po skončení tohoto   nováckého megafilmu jsem se   musel smát sám sebe, na co   se vydržím koukat.   Neuvěřitelná pitomost, na   které jsem nenašel NIC   pozitivního.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih161956minih161956Plán útěku 3 (2019) 
Escape Plan 3: Devil's Station n
minih9676minih9676Jiný vzduch (1939) 
n
minih41461minih41461Adamova jablka (2005) 
Adams æbler n
minih154311minih154311Paul a škola života (2017) 
L'école buissonnière n
minih41826minih41826Moebius (1996) 
Moebius n
minih15639minih15639Pepina Rejholcová (1932) 
Pepina Rejholcová n
minih34032minih34032Krvavá legenda Bang Rajan (2000) 
Bangrajan n
minih111188minih111188Námořnická cháska (1927) 
Why Girls Love Sailors n
minih43240minih43240Předtucha (2004/1) 
Yogen n
minih143249minih143249Temná strana dveří (2016) 
The Other Side of the Door n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Tajemství Lesní země (2006) [T...

09:00 - 10:10

31 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Velkopáteční bohoslužba

09:30 - 10:50

1 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

NOVA - O zapomnětlivém černokněžníkov...

09:10 - 11:10

21 minut již uběhlo
99 minut zbývá do konce

Prima - Rachot (2022)

08:15 - 10:05

76 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190380
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375848
Obsahů a biografií: 178011

Poslední komentáře

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10