Duben
ohodnotit

X-Men

Další název:
X-Men - Der Film
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
5.10.2000
„Hrstce můžeš věřit. Ostatních se obávej.“

Komentáře k filmu X-Men

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 55
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2017
Filmová adaptace jedné z   nejznámějších   marveláckých týmů nemohla   dopadnout lépe. Každá   postava je vytvořena s   nesmírnou pečlivostí do   sebemenšího detailu a tak u   každého jedince vyznívá   jeho potenciál v plné   palbě. Scénář je napsán s   naprostým respektem k   předloze a tak při   sledování filmu se zároveň   před očima vyobrazují   původní komiksová okénka.   Snímek je zábavný a   zároveň úžasnou pastvou   pro oči. Nádherná kamera,   vizuální stránka věci,   masky, zkrátka vše   dotáhnuto do sebelepší   dokonalosti. Takhle nějak má   vypadat film na základě   komiksu.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Konečně zase pořádný   akční sci-fi.Výborně   udělané triky,dobré akční   scény a dobré hlášky od   Jackmana.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2011
Viděl jsem kreslený seriál,   tuším z roku 1992, ale ten   se mi skoro vůbec nelíbyl.   Filmová předloha z roku 2000   svěčí úplně o něčem   jiném, komix jsem nečetl,   ale z kresleného seriálu   jsem postavy ve filmu znal   velice dobře.
Herecké   obsazení je na prvním   místě. Hugh Jackman jako   Wolverine, Patrick Stewart   jako Xavier, McKellen jako   Magneto a to samé bych mohl   říct o příběhu.
Samozřejmě, že efekty   film ještě zlepšují a za   triky ve filmech dávám   největší pochvalu.   Povedený zfilmovaný komix,   kam se hrabe Spider-man.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2022
X-meni jsou tu!
První a dnes už kultovní   film ze světa X-Menů.   Působí civilně a   psychologicky narozdíl od   mnoha dnešních komiksů   které jsou moc barevné a   humorné. Tento film sází na   vzájemné vztahy hlavních   hrdinů a jejich problémů.   Kéž by takto skromně   pojatých filmů bylo v tomto   žánru více.
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2007
Takže jestli vám až doposud   chyběl komiks, který by se   dokázal pochlubit   propracovanými a   charakterními postavami,   nyní již nebude. Přichází   totiž Bryan Singer, jehož   omylní, utlačovaní a   navzájem se doplňující   mutanti přináší do tohoto   pohasínajícího žánru   čerstvý a neotřelý ne   vánek, ale vichr. Kdo by si   kdy myslel, že si oblíbíme   zkaženého rváče typu   Wolverina, který ale klidně   strčí do kapsy latexového   supermana. Já tomu říkám   "chytrý komiks".
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2009
První díl skvělé trilogie,   kde se seznamujeme se všemi   mutanty, kteří jsou   výborně propracovaní,   především Jackmenův   Wolverine. Film je výborný   už od začátku, kde je   nastíněno mládí Magneta -   což je podle mého   vynikající záporňák a to   nejen díky Ianu McKellenovi.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2009
První díl z 3 dílů x-menu   plus The original   wolverine.
První díl   byl nejslabší jak efektama   tak i příběhem Snažit se   zachránit lidstvo mezi   nakazou co dělá z lidí   mutanty.
Ale Hugh   Jackman(Logan) Ian MCKellen   zase nesklamali takže film   byl zhlédnutý a nutkal jsem   na dalším pokračováním.
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2005
X-men je opravdu skvěle   zfilmovaný, herecké   obsazení je naprosto   skvělé, herecké výkony   (Jackman, Stewart) jsou   naprosto vynikající. Na   ¨Matrix nemá, ale i tak na   něm nic nechybí.
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2008
Film mě naprosto uchvátil.   Jako malá jsem ráda četla   komiksy od Marvelu a   zpracování X-menů se   opravdu povedlo. A úplně   nejvíc mě zaujal hlavní   představitel Wolverina Hugh   Jackman. Je to herec, kterýmu   ta role snad byla napsaná   přímo na tělo. Jen ty   český názvy Rosomák,   Tulačka a tak dál mi tam   nesedli. Ale to je jen detail.   Jinak to je skvělej film.
Pavka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Mám ráda komiksové filmy.   Na X-meny jsem se šíleně   těšila a jsem totálně   nadšená. Na film se   podívám pokaždé moc ráda   :-)
Amy13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2008
x-men
marvel vymyslel super komix a   oni ho těd s zfilmovali to je   skvělí mám to moc rád   seriál komix i film
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2015
Z dnešního pohledu již   klasika a slušný úvod k   X-menům a marvelovskému   universu vůbec. Bylo docela   úsměvné se zase po pár   letech podívat na ty   "mladíčky". A tím   myslím všechny, včetně   Magneta a Xaviera.
Co   mě ale deptá pokaždé,   když první X-meny vidím,   tak překlady jejich jmen -   Tulačka, Rosomák, tomu jsem   na chuť nikdy nepřišla. A   pak si taky musím odmyslet   skutečnost, že Sabretooth je   Wolverinův brácha, když už   člověk zná Wolverinovu   historii a ztvárnění   Sabretootha Lievem   Schreiberem..
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2010
X-Men
Mé první setkání s touto   mutantskou bandou bylo v roce   2000, kdy se X-men dostal do   kin. Singer tímhle prvním   dílem nastavil laťku hodně   vysoko a těžké soudit,   který díl je vlastně   lepší, ale tenhle první   díl je průkopníkem celé   řady x-menů od Wolverina až   po První třídu. Setkáváme   se tady poprvé s postavami,   které vídáme v dalších   dílech. Já vlastně nemám   tomuhle filmu vůbec co   vytknout, délka je   přiměřená, efekty   výborné, postavy skvěle   vykreslené, vynikající   výběr hudby a samozřejmě   špičkový záporák -   Magneto. Příznivce   komiksových hrdinů se musí   olíznout, protože tohle jen   tak nevidíte.
Herecké obsazení je ve   většině případech známé   až na několik málo jedinců   - Hugh Jackman a jeho velká   role Wolverina, která ho   vynesla hodně vysoko.
K celé sérii X-men se   vždycky ráda vracím,   především proto, že se u   ní prvotřídně pobavíte.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2013
X-Men
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
X-Meni dnes patří ke   kultu. Po té, co v roce 1992   uvedla televize kreslený   seriál "X-Men",   nikdo nevěřil, že by se   tato komixová adaptace mohla   dočkat serióznější   adaptace. Ale režisér Bryan   Singer ukázal, že je to   možné. To díky jeho   úspěchu jsme se dočkali   pokračování "X-Men   2" a "X-Men:   Poslední vzdor" a   prequelů "X-Men Origins:   Wolverine", "X-Men   Origins: Magneto",   "X-Men: První   třída" a "X-Men:   Days of Future Past".
Srovnáme-li X-Meny s   dalšími komixovým   superhrdiny, jako je   "Batman",   "Spiderman",   "Superman",   "Kapitán Amerika",   "Thor" a další,   nabízí nám tato skupina   mutantů asi největší   možnosti, a to proto, že   jejich počet není nijak   omezen. Tvůrci mohou   donekonečna vymýšlet nové   a nové záporáky bez toho,   aniž by jakkoliv opakovali   proces zmutování či jinak   nabité super schopnosti. I   herecké výkony jsou na   špičkové úrovni a každý   si asi zamiluje rebela   Wolverina (anglický název   pro rosomáka) ztvárněného   vynikajícím Hugh Jackmanem.   Ale ani ostatní za ním   vůbec nezostávají...
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2012
X – MEN

Možná jsem udělala   chybu v tom, že jsem viděla   dříve novější filmy,   První třídu a Wolverina. V   porovnání s těmito filmy se   mi zdá původní film X-men   trošičku pozadu. Je to   pochopitelné, taky je dělí   od sebe nějakých 10 let. A   technická úroveň se   nezastavila, takže by to   mělo být na novějších   filmech znát. Ale přesto je   X – MEN vynikající   komiksovka, která používá   mozek tam, kde jiní   napínají svaly. Divákovi   poskytuje mimořádně   atraktivní podívanou, které   nechybí vtip, nadsázka a   hlavně akce. Dílo je   herecky, dějově a režijně   vyzrálé, bez hluchých míst   a výpadku tempa. Seznamuje   nás s bojem dvou skupin   mutantů. Jednu skupinu vede   profesor Charles Xavier,   který sympatizuje s lidmi,   druhou skupinu zformoval Eric   Lehnsherr alias Magneto,   který naopak má s lidmi   špatné zkušenosti a   nevěří jim. Dobře ví, že   lidé se mutantů bojí. Ví,   že toho, čeho se lidé   bojí, toho se snaží zbavit,   nejlépe navěky. Magneto se   pokusí pomocí svého   vynálezu ovlivnit - zmutovat   ostatní lidi a dostat je tak   na stejnou úroveň, aby je   potrestal za lidskou pýchu.   Za zmínku stojí herecké   výkony P.Stewarta a zejména   H.Jackmana, pro kterého tato   role znamenala start jeho   skutečné herecké kariéry.   Film mohu jen doporučit .
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2014
hodně dobrý.Dostal jsem se k   sérii X-men po 14 letech od   natočení paradoxně přes   Adkinse kterej dělal   choreografii k   Origins:Wolverine, líbilo se   mi to tak jsem se rozhodl i   pro zbytek. Naštěstí je   Origins prequel takže   posloupně mi to zapadá. Hugh   Jackman je tu dost mladý,   skoro bych ho nepoznal, je   ještě nevyhraný v roli   Wolverina, v roce 2009 už se   v něm cítil lépe, těším   se na další díly.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Skvělá série X-menu jeto   sci fi skvěle udělaná a   dobrý nápad.Skvělé   herecké výkon podpořené   dobrou práci na efektech.
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Výborně zfilmovaná   komiksová adaptace se   skvělým hereckým   obsazením, která mne hodně   zaujala.Mutant Wolverine je   velký sympaťák.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.9.2008
První dnes už ze třech   filmů o nadpřirozených   schopnostech. První je ze   všech nejlepší ikdyž na   ostatní se taky dá koukat,   ale jednička je jednička
majkronyk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.10.2019
Luxusní spojení dvou   generací X-Men, které   pěkně funguje a je to jeden   z nejlepších filmů této   ságy. Dost možná dokonce   nejlepší film.
Kaaza
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2011
Komix jsem sice nečetl, ale   zrovna tady mi to vůbec   nevadí, protože si myslím,   že X-Meni jsou jeden z těch   lepších filmů na motivy   komixu. Je zde výhoda v tom,   že je zde hned mutantů   několik a každý se s   nějakým snaží ztotožnit.   Režie je výborná Singer se   mi jeví jako schopnej   režisér. A obsazení ?   Myslím, že přesně sedí. V   čele s Hugh Jackman a Patrick   Stewart vzniíkl jeden z   nejlepších komixů na   filmovém plátně. Přesto   nemuhu dát plnej počet,   těch much je tam několik. Je   to dost ošizené na efektu.   Vidět tenhle film v kině a   nevědět že budou další   díly, tak bych to zřejmě   hodnotil na deset ale   bohužel.
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Veľmi dobré odštartovanie   celej X-menovskej série.   Túto sériu som si obľúbil   pre jej zaujímavo   prepletený, inteligentný   scenár a taktiež pre to, že   môžem pozorovať vyvíjanie   charakterov postáv mutantov.   Ale naspäť k filmu. Tento   film to celú túto sériu   odštartoval, zoznamuje sa tu   s postavami mutantov, s ich   schopnosťami a celkovo s   mutantskou komunitou. Herecké   obsadenie je viac než   kvalitné, Hugh Jackman u mňa   vládne, každá postava je   výborne a uveriteľne   stvárnená, kvalitná réžia   napomáha veľmi dobrému   dojmu. Celkovo veľmi   vydarený začiatok série.   90%
Čestmír
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
První X-meni mě naprosto   dostali a Wolverine (v mém   překladu ještě jako   Rosomák) v podání Hugha   Jackmana mi otevřel pusu   dokořán. Netušil jsem, že   v tom herci něco takového   vůbec je, ale on to mnohem   později dokázal i v   dalších filmech. X-men je   akční podívaná z   neokoukaného prostředí,   které nechybí ani humor, ani   láska. Na tenhle film se   kdykoliv rád podívám znovu,   protože najít slušnou a   nenáročnou zábavu je dneska   dost těžké.
pepamitas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Ano
Rozhodně doporučuji ke   zhlédnutí. Film má nápad,   děj je situován do   exkluzivního prostředí,   technika je na prvním místě   a lidské osudy jsou v rukou   několika vyvolených. Moc   pěkná sci-fi podívaná.   Hlavně na začátku by od   toho človběk nic takového   nečekal, ale poté, co se   Logan dozví, co se mu mohlo   stát.. Celý jkolotoč se   roztáčí.. Jen se   podívejte.
michaelka.m
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Uh!
Uh!! První film o mutantech,   kteří jsou ti kladní..   Tenhle film je svižný,   plných logických dialogů..   Myslím si, že X-Men je z   celé trilogie nejlepší,hned   na druhém místě dvojka a   na třetím trojka. prostě,   jde to pěkně za sebou!!   Výkon Hugha Jackamana je moc   pěkný, stejně jako on..   Takže podívaná na akční   sci-fi film je nejem pro muže   :-)
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2009
Tak toto jsem tenkrát   nečekal. Ještě na VHS jsem   poprvé viděl   "Volverína" v akci.   Stálo za to. H. Jackman mě   velmi potěšil. Ovšem nejen   on, ale i I.McKellen a   vlastně nakonec taky celý   film.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Pěkně propracovaný   scénář, kde víte od   začátku kdo je zlý a kdo   dobrý, jak a proč proti   sobě bojují, a nádherná   role kterou ztvárnil Hugh   Jackman.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Skvěle natočená sci-fi   podle komiksu kde proti sobě   bojují dobří a zlí mutanti   , kteří moc lidskou rasu   neuznávaji. Zajimavé je i   herecké obsazení a díky   úspěchu jsme se dočkali   další dvou pokračování.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2013
Tyhle X-Meny jsem kdysi dávno   viděl a podíval se na ně   znova po shlédnutí ,,First   Class,, Zapadá to do sebe   výborně, jen mě trošku   zarazilo chování Mystique,   která je zde nekompromisním   vrahem, ale právě ve ,,First   Class,, taková ani zdaleka   nebyla...no asi se tím vrahem   stala postupem času, kdy nám   Xavier s Magnetem trošku   zestárli :) Herecké výkony   ok, teda až na tehdy 17ti   letou Annu Paquin, na který   bylo ve filmu vidět, že je   opravdu mladá. Podala   strašně nevýraznej a   topornej výkon. Totéž   platí o Marsdenovi, kterej   mne nijak zvlášť   nepřesvědčil ani v Superman   Returns. Tak či onak   ,,první,, X-Meni fanouška   sci-fi neurazí --->za mě   80%
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2013
První ze série filmů o   mutantech, kde mutanti s   mimořádnými vlastnostmi   vedení profesorem Xavierem a   jejich odpůrci vedeni   senátorem Kellym svádí boj   o jejich existenci na Zemi.   Mají vůbec tyto odchylky   právo na existenci?   Zajímavě předělaný komiks   do filmu - ne běžně se to   tak kvalitně povede. Ovšem   ovládat své vlastnosti není   jednoduché a mezi mutanty   hrozí válka. Běžní lidé   nemají proti mutantům   sebemenší šanci.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2012
Supr začátek dnes už   úspěšné ságy. Zajímavé   uvedení do děje a nakonec i   rozluštění =) Celkově zas   něco nového co mi připadá   zajímavě a hlavně mě to   baví - doporučuji
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Mutanti jsou a žijí mezi   námi. Boj mezi profesorem   Xavierem a Magnetem začíná   a tak jsme svědky prvního   velkého souboje mutantů,   které končí velmi stylově   na Soše Svobody v New Yorku.   Výborné efekty, výborně   zpracovaný film, jako   "duchovnější a   seznamovací" první díl   za poctivých 80%.
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2015
Pěknej marvel, jen ten   začatek je takovej učelovej   a levnej. Mohli si to   odpustit.Ta Erikova scéna je   tam navíc.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Hodne dobře natočené sci-fi   podle komiksu.Ve svém žánre   patří k nejlepším.Líbil   se mi Patrick Stewart a Hugh   Jackman.Wolverine je proste   nej. x-men.Skvele provedené   sci-fi na filmové plátno v   režii Bryana Singera.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Jako vždy - první z řady a   zatím nejlepší film o   mutantech a jejich boji za   vlastní záchranu a respekt   společnosti.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2005
Takhle kvalitně natočená   comicsová adaptace vám   přinese docela slušnou porci   zábavy. Zajímavé je   především kochat se   pohledem na skvěle   znázorněné zvláštní   schopnosti všech mutantů. To   je fakt sranda. Navíc i   příběh se pořád žene   rychle kupředu, takže na   nudit se při tom opravdu   nelze.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2005
Velmi zdařile zpracovaná   komiksová adaptace, určitě   jedna z nejlepších.   Vynikající herci v hlavních   rolích (nejvíce mě teda   zaujala role Magneta a   Wolverina) a velmi slušné   efekty. Zajímavé je   pozorovat všechny ty   zvláštní schopnosti   mutantů. Jen mi přišlo že   film má trochu pomalejší   rozjezd, jakoby chtěl   připravit na případné   další díly. Ale jinak mu   nemám skoro co vytknout.
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Bojím se bojím že přijdou
Já bych teda nechtěl bejt   X-man. Teda aspoň bych   nechtěl mít v rokou   zarostlá železa nebo tak   něco podobného. ale umět   třeba zmrazit vodu nebo   vyčarovat na ruce oheň? No   to spíš tak na okraj. Docela   fajn film i když bych   určitě pár drobností,   které by se daly zlepšit,   našel, tak to radši   neudělám. Nerad bych aby   měj třeba takovej Wolverin   navštívil dneska v noci a   nechal svá želízka v mém   bříšku:) Doufám, že toho   o čem tenhle film je se nikdy   nedočkáme protože mi to   trochu nahání hrůzu.   Mutanti. Fuj.   ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.
ZuzikD
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Zase je tu ten problém toho   dabingu, páni musejí mít   prostě všechno   přeložené.....Rosomák,   Tulačka, Bouře....je to   opravdu hrozné. Film je   akční a ráda se na něj   kdykoliv podívám, hlavně   díky hereckým   představitelům.
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2007
Příjemný film. Lze vidět i   vícekrát. Hugh Jackman je v   roli Logana velmi dobrý, Ian   McKellen v roli Magneto srší   nejen mutantskou silo, ale   hlavně charizmatem. V   podstatě to samé se dá   říct o Stewartovi. Je to   dobrý film, ale něco mu   chybí.
tuwanakha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2004
Další ze série   zpracovaných comicsů. Velmi   dobře zahraná postava   Wolverina i hlavního zlosyna   Magnetta. Kvalita vás   příliš nepřekvapí, ale   také nerozhněvá. Kdo má   rád komiksy, rozhodně bude   spokojen.
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2009
X-men
Pro mě tento díl znamenal   naprosté šílenství v tom   nejlepším slova smyslu,   protože po jeho shlédnutí,   jsem odpočítával dny do   dalšího pokračování!
kyushi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2007
dobrý, ale jen v orginále
Říká se, že český dabing   je jeden z nejlepších, ale   tvůrci tohoto filmu nějak   zapoměli poznamenat, že   názvy a jména by se neměla   překládat... Takže ROSOMÁK   alias Wolverine tak to mě   dorazilo a pokaždé když   jsem to slyšel jsem byl   chvilku paf. Jinak je to   zajímavý nápad   vycházející z toho co už   lidé předpokládají ale   více rozvedený do   podrobnosti a delšího času.   Pěknej film i jeho   pokračování.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2014
Tyhlety filmy nesleduji, ale   náhodou jsem zkouknul a   docela mě to chytlo. Děj   nebyl příliš natahován,   akce byly rychlé a hlavně mi   připadaly dokonalé a dobře   nápadité triky.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Tak trochu jiný komiksový   film. Čekal sem spíše   trikovou podívanou ale akce   je tu (na takový druh filmu)   překvapivě málo. Ale   rozhodně to není špatný   film.
superfilmar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2012
Další velmi povedené,   kvalitní a rozhodně   nadprůměrné zpracování   komiksu. Tentokrát v hlavní   roli s nejslavnější   komixovou partou - mutanty   X-Men...
Nejlepší z   nich je Wolwerine, jak taky   jinak. Navíc ho výborně   zahrál Hugh Jackman, který   se pro něj nejspíš   narodil.
I ostatní   herci jsou výborní. Halle   Berry, Picard Patrick Stewart   a úplně nejvíc Ian McKellen   v bravurní roli Magneta,   nejlepší postavy filmu. Já   záporákům fandím...
Film nabízí výborné   triky, skvělou akci a   velkolepé finále s   příslibem dvojky. Akce je tu   vrchovatě a velmi dobře   natočené...
Ale už   jsmem viděl lepší   komiksové filmy a dokonce i   dvojka byla lepší. Ale jinak   film neoplývá ničím jiným   než plusy a kvalitou. 70%.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.11.2013
X-Men
Navzdory velmi kladným   ohlasům a recenzím jsem byl   u tohohle filmu lehce   zklamán. Výborné vizuální   efekty a triky se filmu   zajisté nedají upřít,   nicméně film nabídne   spíše průměnou zápletku a   od toho se odvíjející děj.   Nemám nic proti   celovečerním comixovým   adaptacím, musím však   uznat, že animovaný seriál   se mi jako malému kdysi   líbil víc.
Yontalcar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2012
X-Men nedokáže zklamat. Jak   by taky mohl. Má skvělé   herecké obsazení, zajímavý   příběh, kde se střídají   různá prostředí a vše   plyne poměrně svižně.   Nemluvě o pestré bandě   mutantů, kteří jsou   rozdělení na ty hodné a ty   zlé. Konflikty se mezi oběma   tábory stupňují až dojde   na samotné finále. Poslední   scéna slibuje ústy Iana   McKellena pokračování, tak   doufám, že bude stejně   dobré ne-li lepší. Jediné,   co bych snad mohl vytknout, je   možná až trochu moc   výrazná stylizace postav.   Nedělá to dobrý dojem.   Chybí tady více   přirozenější lidskost a   civilnost, kterou oplývají   postavy ze seriálu Hrdinové.   Ale chápu úmysl tvůrců.   Museli se nejspíš držet   komiksové předlohy a navíc   by to nebylo žádoucí už   jen kvůli skalním   fanouškům této série.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Tak kostýmy a triky   dobrý.Ten děj trochu ze   začátku nečitelný.Zase   jeden film o převzetí moci   mutantem nad lidstvem ze   štasným koncem.Jen si   lidstvo nepomohlo samo ale   ejhle dobří jsou i mezi   mutanti.Jsou i lepší snímky   ale tento se dá shlédnout i   více krát.
Koimisto
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.12.2006
Když jsem viděl X-men (2000)   poprvé, tak jsem se divil co   na tom všichni vidí.Když   jsem ho viděl nedávno znovu,   tak jsem si řekl, ono je to   poměrně slušné.A prostě   jsem začal tento film brát   jako kultovní přepis   komiksu.Je to dobrý film,   plný dobrých efektů a   perfektních herců.Jsem velmi   zvědav na dvě pokračování   ... :@)
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2016
Nejsem velký fanda X - manů,   ale koukatelné to bylo,   ucházející příběh,   solidní akce a triky a   oblíbení herci, takže   dávám 60%.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2012
Dobrý
Není to sice můj oblíbený   žánr,ale když je něco   dobrý,tak je to   dobrý:-)Svižné,akční   sci-fi.Doporučuji
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Průměrný akčňák, na   který jsem se podíval ze   zvědavosti. Mnoho lidí mě   říkalo jak bravurní to je   film. Já zde viděl hrstku   akčních postav, které ve   mne nic moc nevzbuzovali,   přesto některé triky byly   na pohled velice příjemné.   X-Men jako komiks takový asi   zůstane originálním. Pokud   někdy ještě najdu cestu k   filmu X-Men, tak jedině díky   Hugh Jackman a zajímavému   námětu. Film mi přišel   jako velká vrstva sněhu, pod   kterým byl tenký led. Pokud   se v tom neutopíme, mohli   bychom se dočkat ještě supr   podívané.
btip007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.2.2012
Natočit kvalitní sci-fi   komix, se povede málo kdy. A   tady se to i díky dobrému   scénáři dokonale povedlo.   Boj mezi hodnými a zlými   mutanty a především fakt,   že každý mutant ovládá   nějakou jinou dovednost,   dělá z filmu napínavou   podívanou, která ani chvilku   nenudí.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.12.2011
Občas dám šanci adaptacím   komiksů, ale většinou   vyjdou naprázdno, což je i   tento případ. Nápadu   neupírám originalitu, ale   nenadchl mě, tudíž už nic.   Blonďatá H. Berry vypadá   divně.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22399minih22399Veronika (1985) 
n
minih102558minih102558Květy války (2011) 
War Flowers n
minih102678minih102678Jak vycvičit draka 2 (2014) [2k digital] 
How to Train Your Dragon 2 n
minih23099minih23099Vysoko v horách (1941) 
High Sierra n
minih96744minih96744Krvavé Vánoce (1984) 
Don't Open 'Til Christmas n
minih6452minih6452Divokým Kurdistánem (1965) 
Durchs wilde Kurdistan n
minih24488minih24488Větrná hora (1955) 
n
minih142125minih142125Le convoi (2016) 
Le convoi n
minih82370minih82370Proroctví zkázy (2011) [TV film] 
Doomsday Prophecy n
minih139286minih139286Odvrácená strana měsíce (2015) 
Die dunkle Seite des Mondes n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Noví mutanti (2020)

 Noví mutanti (2020)
Noví mutanti n
X-Men: The New Mutants
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Josh Boone

(pokračování)

X-Men: Dark Phoenix (2019)

 X-Men: Dark Phoenix (2019)
X-Men: Dark Phoenix n
Dark Phoenix
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon Kinberg

(pokračování)

Logan: Wolverine (2017)

 Logan: Wolverine (2017)
Logan: Wolverine n
Logan
Žánr: sci-fi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: James Mangold

(pokračování)

X-Men: Apokalypsa (2016)

 X-Men: Apokalypsa (2016)
X-Men: Apokalypsa n
X-Men: Apocalypse
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

X-Men: Budoucí minulost (2014) [2k digital]

 X-Men: Budoucí minulost (2014) [2k digital]
X-Men: Budoucí minulost n
X-Men: Days of Future Past
Žánr: akční / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Kanada
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

Wolverine (2013)

 Wolverine (2013)
Wolverine n
The Wolverine
Žánr: akční / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: James Mangold

(pokračování)

X-Men: První třída (2011)

 X-Men: První třída (2011)
X-Men: První třída n
X-Men: First Class
Žánr: sci-fi / akční / drama / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Matthew Vaughn

(pokračování)

X-Men Origins: Wolverine (2009)

 X-Men Origins: Wolverine (2009)
X-Men Origins: Wolverine n
 
Žánr: akční / fantasy / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gavin Hood

(pokračování)

X-Men: Poslední vzdor (2006)

 X-Men: Poslední vzdor (2006)
X-Men: Poslední vzdor n
X-Men: The Last Stand
Žánr: fantasy / akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Brett Ratner

(pokračování)

X-Men 2 (2003)

 X-Men 2 (2003)
X-Men 2 n
 
Žánr: komiks / sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10