Duben
ohodnotit

X-Men Origins: Wolverine

Další název:
Wolverine
Rok:
2009
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
30.4.2009

Obsah filmu X-Men Origins: Wolverine

 
Logan byl ještě malý chlapec, když objevil své mutantské schopnosti. Utekl se svým bratrem z domova a od té doby se starali jeden o druhého. Jejich podobné schopnosti - regenerace a drápy - jim pomáhaly projít několika válkami, aniž by je cokoli rozdělilo. Pak se ale dostávají do elitní vojenské skupiny složené pouze z mutantů. Zdá se to jako báječná možnost, ale Logena bezohledné vraždění brzy začne rozčilovat a skupinu opustí. Od té doby si klidně žije v Kanadě, má přítelkyni a nemusí vraždit. Nic víc si nepřál. Ale minulost si najde každého. Jeho bratr bral jeho odchod jako zradu. Zabije Logenovu přítelkyni a touží po pomstě. "Chci nové...
 
Související odkaz
 
RECENZE: X-Men Origins: Wolverine a Proměny: Nudí za tytéž peníze

Rozdíl v nákladech bije do očí. Zatímco rozpočet amerického akčního komiksu X-Men Origins: Wolverine se počítal v desítkách milionů dolarů, české drama vztahů Proměny se vešlo pod deset milionů korun. Ale v premiérovém vstupném se propast takřka smaže a ve výsledné nudě také. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu X-Men Origins: Wolverine >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Odhalte původ Wolverinea
Tento film nám odkrývá původ jednoho z   nejznámějších a nejoblíbenějších mutantů   ze stáje X-Men. Film sice čelil neoprávněné   kritice ze stran fanoušků ale osobně si myslím   že si tento film zaslouží šanci. Ať už   kvůli příběhu, hudbě, hercům nebo trikům.   Hlavně Jackman, Schreiber a Huston předvedli   dobré výkony ve svých rolích. Škoda že   další díly na tento film nenavazují. Za mě   nejpovedenější díl z trilogie Wolverine.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2020
Wolverine je z celého seskupení nazvaného X-Men   v podstatě nejpopulárnější a tak ani není   náhoda, že je takovým průvodcem všech těch   x-menovských filmů. I snímek X-Men (2000) s   ním v podstatě začal a byl v něm hlavním   tahounem. A tak filmoví tvůrci udělali tu   správnou věc, že si vzali na paškál přímo   jeho osud. Některá odvětví už jsou známá z   předchozích snímků, některá jsou novinkou.   Už úvodní příběh dvou bratrů napříč   staletími je vizuální a energickou pastvou pro   oči. Vše je řečeno sice ve zkratce, avšak v   plné palbě k plnohodnotnému uchopení   informací, co jsou oba zač. hlavně co se týče   charakteru každého z nich, neboť to je ta   nejhlavnější věc, co hýbe dějem v   následujících minutách. Příběh se vypráví   zcela plynule a nic podstatné není opomenuto.   CGI efekty jsou očekávaně na patřičné   úrovni, akční scény přesně takové, na jaké   jsme už zvyklí, dalo by se zkrátka říci,   další povedený snímek z marvelovského   vesmíru. Otázkou však bohužel je, jestli už   tím ale nejsme nějak nasyceni. Ono zase svým   způsobem snímek nemá čím překvapit. Vše, co   je ukázáno, tady vlastně už bylo. Jen se   přidávají důležité informace do skládačky   všeho diváckého vědění. Závěr celého   příběhu je takový, jaký prostě měl být.   Někomu vadí, že zanechává nezodpovězené   otázky tímto vyvolané, pro někoho je to zase   naopak dobře v zájmu očekávání dalšího   dobrodružství. Buď jak buď. Snímek má své   pevné místo a to už v rámci kreativity,   profesionálnosti a velkolepých nápadů daného   dobrodružství. Pro X-Men dalších   fanouškovský filmových zářez.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2018
║Rozpočet $150miliónov║Tržby USA   $179,883,157║Tržby Celosvetovo $374,825,760▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $32,834,059   //počet predaných kusov 1,605,969║ Tržby za   predaj DVD v USA $84,525,025 //počet predaných   kusov 4,782,513║ Film absolútne postráda   psychológiu postáv, je to len tuctová akčná   zábavka z občasným príbehovým závanom, kde   by samotná kostra príbehu ani nebola zlá len   režisér s ním moc nevie narábať a postupne to   čo ponúka príde len čoraz viac ploché, bež   šťavy, chýba tomu cit, emócie, akákoľvek   hĺbka, Hugh Jackman tu nemá takmer čo   prevratné hrať(to najlepšie už vyčerpal v   pôvodnej trilógii), ostatné postavy tu tiež   pôsobia ako také jednohubky bez účelu. Na   druhú stranu to koľko toľko zachraňuje   vizuálna stránka a kamera pod vedením Donalda   McAlpine(Predator, Moulin Rouge!), hlavne úvod   filmu je prim. "Zbytočná nádstavba pre   samotnú sériu X-Men." /videl v kine: 60%/   (videl na festivale Comics Salon 2009)
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Film nás nechává nahlédnout do minulosti   jednoho z nejoblíbenějších mutantů.
James   Logan jako chlapec jedné dramatické noci   poznává, že není jen tak obyčejným   smrtelníkem. Spolu se svým "bratrem"   Victorem utíká. Oba jsou poháněni silou,   takřka nestárnou a během let bojují snad v   každé válce, která se jim připlete do cesty.   Pak narážení na jistého Williama Strykera a   přidávají se k jeho skupině, kde každý člen   má nějaké schopnosti. Pod Strykerovým velením   zabíjí neznámé lidi a hledají artefakt,   který jim generál odmítá osvětlit. Loganovi   se brzo zabíjení nevinných lidí přestává   líbit a od skupiny se odtrhává.
Po letech   klidného života s přítelkyní se znovu   objevuje u Logana Stryker. Krásná Kayla je   zabita a Logan touží jen po pomstě. Zároveň   zjišťuje, že kdosi zabíjí mutanty ze skupiny.   Přistoupí na Strykerův plán a nechává si do   kostí implementovat adamantium - látku, kterou   nelze zničit. Netuší, že vše je jen lest.  
Film nabízí spoustu efektivní akce,   rozzuřeného Hugha "Wolverina" Jackmana   a Lieva "Sabretootha" Schreibera,   krásnou Lynn Collins, generála, kterého   nechcete potkat - Dannyho Hustona,   "francouzského" Taylora Kitshe a   přijde (nebo se prostě objeví) i Will I Am.   Takže shrnuto a podtrženo: příjemné, velmi   příjemné akční pokoukání.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2014
Pustil jsem si to kvůli Adkinsovi, kterej tam   vůbec není :-) Myslím že je v těle 11ky   místo Reynoldse při závěrečné bitce, ty   kreace jsou prostě jeho ;-) . Rozhodně   zajímavý film, je to prequel, takže určitě si   pustím i další filmy ze série. 80%
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.4.2014
Všechny ty komiksy na téma X-men jsou stejné a   nedají se hodnotit nijak hvězdně. Prostě je to   pořád stejné a sedmdesáté pokračování   jiné nebude. Leda tím, že je to možná   poslední díl, ale to zatím nehrozí. Pozitivně   hodnotím přesun zpět do 20.století. Určitě   je to lepší než miliony obětí v   katastrofických filmech.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.10.2013
Pro mě je tohle plná nálož. Jednoznačně   nejlepší film s X-men tématikou ze všech.   Konkurovat mu může snad jen dvojka a i ta dost   ztrácí. Wolverinovi více prostoru rozhodně   svědčí a Liev Schreiber vůbec nezůstal   pozadu. K tomu připočtu karetního sympaťáka   Taylora Kitsche, krásnou Lynn Collins, slušný   efekty, zajímavej scénář, závěrečnej fight   s univerzálním teploušem Ryanem Reynoldsem a   jsem na 100%. Na neznámého Gavina Hooda velmi   dobrá práce!
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Dostalo se mi toho po čem jsem toužil a to   Logana minulosti. Nemohu ohodnotit jinak než   super. Výborné vizuální efekty podporované   skvělým prostředím a oslazeno výbornými   herci. Režisér Gavin Hood využil skvělého   předešlého námětu, který dokázal vsadit na   jedničku. Tato celá sága si rozhodně   zasloužila tuto třešničku na dortu a rozhodně   se tímto pokračováním nic nezkazilo, ba naopak   ještě více nás vtáhla do filmového světa   Wolverine (Hugh Jackman), který nám opět   ukázal, jak silné má doopravdy herecké   vlastnosti. Výborné zahrnutí a důležité   momenty dělaly z filmu neskutečnou podívanou-   smrt otce, bratr, přítelkyně, zrada, pomsta a   tím především Hugh Jackman. Dostalo se nám i   vtipných hlášek, na které jsme byli zvyklí z   předchozích dílů. Nemám co bych vytkl... snad   jedině, že se nezačalo hned tímto dílem. :))
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.11.2012
Lepší akční
Jak píšu v titulku.Lepší akční film,ale   jinak pro mě ztráta kouzla prvních tří   dílů.Prostě akční s dobrými efekty a na   tento žánr i dějem.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2012
Velmi povedené navázání na x-meny s historií   Wolverina. Nic mi na filmu nechybělo a skoro mě   až překvapil svou promyšleností, dotažením.   Nicméně kolektivnější x-meni mě především   pro tu týmovost a sladění sedí víc než   zaměření se na individuality, které zvládnou   vše sami... nicméně doporučuji
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47192minih47192Strach Fay Grimové (2006) 
Fay Grim n
minih42497minih42497Zeměmoří (2004) [TV film] 
Earthsea n
minih183320minih183320Na východ od Slunce a na západ od Měsíce (1969) [TV film] 
Na východ od Slunce a na západ od Měsíce n
minih105604minih105604Měj se dobře (2009) [TV film] 
Wishing Well n
minih25843minih25843Tráva je zlatej důl (1998) 
Homegrown n
minih47532minih47532Čivava z Beverly Hills (2008) 
Beverly Hills Chihuahua n
minih106641minih106641Jen Bůh odpouští (2012) 
Only God Forgives n
minih67037minih67037Prokletí domu Winchesterů (2009) [Video] 
Haunting of Winchester House n
minih67911minih67911Černá hodina (2011) 
The Darkest Hour n
minih158813minih158813Temné hlubiny (2018) 
Black Water n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Noví mutanti (2020)

 Noví mutanti (2020)
Noví mutanti n
X-Men: The New Mutants
Žánr: akční / horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Josh Boone

(pokračování)

X-Men: Dark Phoenix (2019)

 X-Men: Dark Phoenix (2019)
X-Men: Dark Phoenix n
Dark Phoenix
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon Kinberg

(pokračování)

Logan: Wolverine (2017)

 Logan: Wolverine (2017)
Logan: Wolverine n
Logan
Žánr: sci-fi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: James Mangold

(pokračování)

X-Men: Apokalypsa (2016)

 X-Men: Apokalypsa (2016)
X-Men: Apokalypsa n
X-Men: Apocalypse
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

X-Men: Budoucí minulost (2014) [2k digital]

 X-Men: Budoucí minulost (2014) [2k digital]
X-Men: Budoucí minulost n
X-Men: Days of Future Past
Žánr: akční / fantasy / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Kanada
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

Wolverine (2013)

 Wolverine (2013)
Wolverine n
The Wolverine
Žánr: akční / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: James Mangold

(pokračování)

X-Men: První třída (2011)

 X-Men: První třída (2011)
X-Men: První třída n
X-Men: First Class
Žánr: sci-fi / akční / drama / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Matthew Vaughn

(pokračování)

X-Men: Poslední vzdor (2006)

 X-Men: Poslední vzdor (2006)
X-Men: Poslední vzdor n
X-Men: The Last Stand
Žánr: fantasy / akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Brett Ratner

(pokračování)

X-Men 2 (2003)

 X-Men 2 (2003)
X-Men 2 n
 
Žánr: komiks / sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

X-Men (2000)

 X-Men (2000)
X-Men n
 
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

X-Men Origins: Wolverine (2009)X-Men Origins: Wolverine (2009)X-Men Origins: Wolverine (2009)X-Men Origins: Wolverine (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10