Duben
ohodnotit

Vodní svět

Waterworld

Další název:
Vodný svet
Rok:
1995
Délka:
135 minut, 176 minut (director´s cut)
Premiéra v ČR:
12.10.1995
„Napůl člověk a napůl obojživelník se pokouší najít legendu.“

Komentáře k filmu Vodní svět

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2010
Velice zajímavý film s   Kevinem Costnerem,nedosahuje   sice úrovně Pošťáka,ale   je to jiný úhel pohledu co   se stane až....
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Mně se to hodně líbí,   způsobem jak je to   natočené, co se může   jednou i stát a hlavně pro   mně několik super scén a   hlášek hlavně od   "šéfa" Čmoudů   Dennise Hoppera!
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.7.2009
docela slušné sci fi   zajímaví pohled na svět jak   asi jednou dopadne je to   slušně obsazeno a natočeno   muselo to stát balík peněz
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Kdykoliv jsem svého času (r.   2002) projížděla vlakem nad   úplně zatopeným areálem   lovosické chemičky, přišel   mi přitom pokaždé na mysl   právě tenhle sci-fi snímek.   I když tady nemá až tak   vysoké hodnocení, já   osobně ho mám opravdu ráda.   Líbí se mi zajímavá vize   budoucnosti lidstva a hlavně   parádní zobrazení života   na všech těch fantastických   plavidlech a umělých   ostrovech, sestavených z   různého harampádí. A   mutant Kevin Costner je s   těma žábrama vyloženě   sexy! :-)
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2009
Vyborne natoceny filmek.
Myslim si,ze to bylo   docela tezke ho natocit,uz jen   kvuli tomu,ze se tam nesmelo   objevit zadne zive zvire.
K.Costner pekna role.
Ale moc se mi libil Dennis   Hopper,v roli   Deacona.......vyborny.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Pěkný film co vytváří   plynulý děj jak přežít,   bez pevniny, bez plno   vymožeností co jsou na tomto   světě, jen doufám že tato   doba nikdy nenastane.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.4.2009
Vodní svět je zajímavé   sci-fi téma jak by to   vypadalo bez pevniny . Z   filmovat to bylo už   trošičku težší, ale   myslím že si na film jako   celek nikdo nemůže   stěžovat . Costner jako   obojživelník vypadá dobře.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Další dobrodružné sci-fi   tentokrát odehrávající se   na vodě a pod vodou.Film   hodně připomína MAD MAXE S   M.Gibsonem.
Podobné   příběhy-jeden samotář   kterého pronásleduje banda   jakých si žoldáků.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Nápad není špatný, herci   jsou dobře vybraní, určitě   není špatný, jen už   trošku starší a to si   řeknete, že dnes by to bylo   natočeno o něco lépe.   Představa, že kdyby se   neprodloužilo natáčení   mohl hrát Costner hlavní   roli ve filmu "Vykoupení   z věznice Shawshank" mě   úplně dostává a to   "Vodní svět"   ještě byl neúspěšný   film.
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2015
Šílený Max na vodním skůtru!
Jeden z mých oblíbených   postapokalyptických   scifáčů.. film, který   nepřekvapí, ale ani   nezklame. Herecké výkony   jsou solidní (hlavně skvěle   zápornej Hooper), příběh   poutavý, hudba velmi slušná   a konec mě doslova nadchl.   Není to nic, co bych zařadil   do své desítky   nejoblíbenějších filmů,   ale pokud si sednu k televizi   a Vodní svět zrovna   poběží, rád se na něj   opět podívám.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Jo tohle je ten velkolepej   projekt Kevina Costnera,   kterej spolknul   neuvěřitelný peníze a i 15   let od natočení patří mezi   nejdražší filmy historie.   Jo ten rozpočet byl asi   pořádně přepísknutej a   film má sice hezkej vizuál,   na druhý straně za ty prachy   to přeci jenom nic   světobornýho nejni.   Příběh je docela   předvídatelnej – jako lidi   na poušti hledaji vodu, tak   lidi ve Vodním světě   hledaji naopak pevnou půdu   pod nohama. Zdejší lidé se   rozhodně nedají považovat   za civilizovaný, jsou to tak   trochu divoši, co ale občas   používají moderní lidský   vymoženosti, jako jsou třeba   samopaly, letadla, vodní   skútry a podobně. Tenhle   paradox přispívá docela k   atmosféře, stejně jako ta   nekonečná vodní hladina.   Nejvzácnější surovinou je   zcela nečekaně hlína a   různý rostliny. Costner zde   hraje bezejmennýho hrdinu,   kterej se plaví po světě na   svý třítrupový plachetnici   a nemá zrovna moc rád   společnost. Souhrou náhod je   ale nucen s sebou vzít dvě   pasažérky, z nichž jedna   má na zádech podivný   tetování, kterýžto má   bejt mapou vedoucí k   pevnině. Po týhle holce dou   ale i Čmoudi, což nejni nic   jinýho než partička   banditů, co dostali svý   jméno podle zlozvyku, co   býval dříve hodně   rozšířenej – kouření.A   vede je sám velkej Dennis   Hopper.
Musim uznat že   sem se celou dobu dobře   bavil.Pokud máte rádi   dobrodružný filmy, myslim   že tenhle bez problémů   obstojí.
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2014
Vůbec se nejedná o takovou   katastrofu jak je mnohde   popisováno, jde o   postapokalyptickou fantazii s   opravdu zajímavými kulisami   a hned mi to připomělo   takového Šíleného Maxe s   Melem Gibsonem, ale pro změnu   na vodě. Je to hodně   úchylné, ale bavilo mě to.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Zajimavé sci-fi z   budoucna,kde pevnina je   zaplavená mořem.Vlastně   celý svět tvoří voda,kde   se nacházejí lodě na   kterých žijí lidé.Byl to   určite zajimavý scénař a   určite zaujme každého   filmaře.Byl to finančne   náročný projekt,ale já si   myslím,že se vyplatil.Kevin   Costner opět skvělý.
Thomax
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2008
Dobře natočený sci-fi   snímek o světě na kterém   nezůstal ani kousek souše.   Výborně je zde vykreslen boj   lidí o holý život a nutnost   šetřit se vším co se   ještě zachovalo. Costner   zvládl roli na jedničku,   není to ani klaďas, ani   záporák, což mu sedí.   Jenom těch přihlouplých   akčních scén mohlo být   méně. všechny možné i   nemožné výbuchy lodí,   skůtrů a hlavně   závěrečný bungee jump ze   vzducholodi srážejí   celkové hodnocení dolů.
tholy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2020
8/10
I po 25 letech si film klidně   znova pustím, což pro mě   znamená jediné - film se   povedl. Sice jsou tam občas   hluchá místa, ale film má   stejně dobrý spád,   postapokaliptický svět je   uvěřitelný, akce dostatek,   herecké výkony kvalitní. Za   mě cajk.
Hammer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2006
Zajímavá myšlenka - vodní   svět, žádná pevnina,   hlína je vzácný materiál,   v "baru" se nalívá   pitná voda... Kvalitně   zpracovaný film, zaujme hned   od začátku a drží si   pozornost diváka až do   konce.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Pri pozeraní tohto scifi bola   u mňa skvelá atmosféra.
Deju nechýbali kúsky   fantázie, ktoré sa v tomto   filme aj odzrkadľovali, sú   tu zaujímavé akčné scény.
Kuvik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Zaujímavá fikcia budúceho   sveta, veľmi dobre urobený   film. Aj keď tento tématicky   žáner nie je u mňa top,   tento snímok s K. Costnerom a   D. Hopperom je vcelku   zaujímavý, nie je to   rovnaký štýl ako Šialený   Max, ktorý sa mi pozdáva   menej, ako tento film.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Velice slušná a originální   sci-fi odehrávající se na v   zatopené Zemi. Ze začátku   je film fantastický ale   poději už začíná trochu   tápat ale konečná akce to   ještě zachraňuje.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2010
Úvodní popis filmu obsahuje   řadu nepřesností, jakoby   jeho autor film sledoval velmi   nepozorně. To samé lze   říci i o komentářích k   tomuto filmu. Je zde totiž   příliš mnoho rozporů,   které - jinak tento velmi   zajímavý a vizuálně   podařený snímek -   srážejí. Vše je totiž   postaveno tak trochu na efekt   a logické chyby se   přehlížejí. „Vodní   svět“ existuje tak dlouho,   že někteří jedinci mutují   a vytváří se jim žábry   (hlavní postava Námořník   – K. C.). Přírodní   evoluce potřebuje sakra   hodně dlouhou dobu, aby   došlo k takovému posunu. Po   celou tuto dobu se tradují   legendy o vzdálené suché   zemi, kterou ale dosud nikdo   nenašel. Pak se objeví   amatérský stavitel   vzducholodi, která vlastně   nehodou náhodně vzlétne, a   během několika málo dní   objeví rozsáhlou zemi   ještě s pozůstatky   původních obyvatelů a   jejich obydlí, shodou   okolností příbuzných   jedné z hlavních postav. Na   tuto zemi nenarazí ani   Čmoudi vedení Deaconem   (Dennis Hopper), ačkoliv   vybaveni technickými   prostředky v té době již   neočekávanými – po tak   dlouhé době stále obývají   tanker zpola naplněný   naftou, disponují letounem a   vodními skútry (vše na   benzín – kde se bere?,   náhradní díly atd. -   prostě hloupost) a   střelnými zbraněmi s   „neomezenou“ zásobou   střeliva (opět – kde se   bere?). Námořník (KC) se s   Helen (Jeanne Tripplehorn)   setkává mnohem dříve před   útokem Čmoudů – protože   ta žije na umělém ostrově,   který Námořník za obchodem   navštíví a Helen mu s její   nevlastní dcerou (Tina   Majorino) pomohou během   přepadu utéct z   nezáviděníhodné   situace.
Zajímavý   námět, vizuálně velmi   podařený a zajímavý film,   přiměřené herecké výkony   – vše deklasováno těmito   logickými rozpory.
Xpojntman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2016
Ten, který Tančí s vlky, to   sice nenapsal, ale je to on,   kdo má v tomhle rekordním   hollywoodském propadáku za   ušima žábry. Snímek sice   vypráví o hledání čehosi   kvůli čemusi kdesi a   mnohými je vysmíván už   jenom proto, že tam Kevin   Costner hraje dvounohého   kapra. Dennis Hopper tam hraje   mnohem líp.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2015
I když je to jeden z   nejdražších filmů a zase   je to o tragické budoucnosti   lidstva-tak je perfektně   zpracován. Stojí za to se na   něj kouknout v celku a bez   reklam.
Alix
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2015
I mně to trošku připomíná   Mad Maxe, scénář je hodně   podobný, ale já bych ten   film nezatracovala i když se   o něm říká, že je to   propadák. Je to dobře a   kvalitně zpracovaná vize   určité apokalypsy a ráda se   na něj zase podívám.
basi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2007
Po Robinu Hoodovi se Kevin   Costner sešel s režisérem   Kevinem Reynoldsem.Děj se   však z 12. století přesunul   do budoucnosti, kdy Zemi   pokrývají pouze oceány a   pevnina je jen mýtické   místo, o kterém nikdo neví   jestli existuje. Kevin Costner   jako zmutovaný námořník se   pevninu snaží najít a   pomoci dvěma ženám k   záchraně života, o který   jim usilují novodobí   námořní piráti -   čmoudi.Vodní svět je plný   nápadů, jak by to asi v   postapokalyptické budoucnosti   mohlo vypadat.Zajímavá sci -   fi, která jistě potěší   fanoušky žánru, ale nejen   je.
geojezek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2015
Mad Max ve vode
Napad neni zly, ale logika   pribehu silne pokulhava. Lide   po potope sveta zapomneli na   veskere civilizacni   vymozenosti i vzhled sveta.   Presto maji dost paliva a   skutru, aby mohli bezcilne   plout sem tam po mori. Pak   jeste taky maji mraky cigaret,   hektolitry whisky a mnozi se   bezpohlavne. Zeny a deti se na   tech "ostruvcich"   zivota temer nevyskytuji a   "zli" jenom kouri a   nasavaji alkohol. Libi se mi   klidne pasaze, kdy jsou ti tri   sami na mori, nebo ji ukazuje   svet pod morem (i kdyz teda   potapet se ve chvili, kdy je   najdou cmoudi je na hlavu).   Komiksove pasaze s D. Hopperem   jsou jakoby z jineho filmu.
lidri10
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2009
Vodní svět
Kevin Costner v hlavní roly   ve filmu o vodním světě!   Táním ledovců došlo k   zaplavení téměř celého   světa! Přežila hrstka lidí   mezi sebou zápasících o   přežití! Ti nejhorší byli   Čmoudi, kteří hledali   utajenou pevninu! Jde jen o to   kdo ji najde dřív
Imazol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Kevin Costner zde hraje   jednoho z přeživších, film   je dobrý, má akci, udrží   diváka u televize, a hlavně   pobaví.
pavca35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2007
U filmu Vodní svět   popustíte uzdu své fantazii.   V duchu začnete přemýšlet   nad mnoha "kdyby".   Jaký by byl váš život   kdyby se opravdu taková   katastrofa stala. Jak by se   změnil váš charakter kdyby   jste měli jen mizivé šance   na lepší   budoucnost...Zasníte se nad   tím, jak nádherné by bylo   kdyby jste mohli neomezeně   dlouhou dobu plavat pod   hladinou a prozkoumávat   krásný a tajemný mořský   svět. Těch "kdyby"   by se našlo spousta. Film   nezklame ani romantičtější   duše. Budete sledovat jak si   malá Enola i její   ochránkyně Helena postupně   získávají místo v srdci   samotářského námořníka.
tymo23
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Velice zajímavý film a   zajímavé scény a   efekty.Snad se to v budoucnu   opravdu nestane,nerad bych byl   reciklovaný a v baru si   místo piva kupoval vodu
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2010
Vodní svět
Ve své době nejdražší   film, který si na sebe   nedokázal posléze v Americe   ani vydělat. Naštěstí za   vodou se mu docela dařilo a   duo Kevinů (chtěli   nejspíše navázat na svůj   megalomanský úspěch s   "Králem zbojníků   Robinem Hoodem") si   nakonec přišlo na své.   Docela se mi líbilo   zpracování, zfilmování,   efekty, ani ten příběh   nebyl tak strašný (i když   průhledný jako voda). Ale co   mě vůbec nezaujalo tak byl   námět filmu. Kvůli   globálnímu oteplování   roztály všechny ledovce a   lidstvo téměř vymřelo, až   na pár přizpůsobyvších,   kteří se vrátili na   úroveň téměř před   tisíci lety. O klimatologii   celkově mám velký zájem, v   médiích tolik diskutované   globální oteplování mi   také není cizí, to je   možná ten hlavní důvod   proč jsem v této pro mě   nelogické story nenalezl   pochopení.
Ostatních   chyb zde jistě bylo také   mnoho (není divu, vymysleli   si moc složitou vizi), ale ty   už mě nebyly tolik do očí   jako osud lidstva.
Takže nakonec jsem rád,   že jsem to viděl, celkově   se nadá říci, že bych se u   sledování nudil, ale situace   že se někdy k Waterworldu   vrátím, vůbec nehrozí...
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Po těch 14 letech, kdy jsem   tenhle film dneska zas viděl,   se změnilo pár věcí.   Jednak mě to už tolik   nebavilo a tim bylo taky dáno   ohodnocení. Kevin Costner   předvádí výkon slušnej,   ale bohužel jenom na něm   tenhle film stát nemůže.   Ostatní neni špatný, ale je   místy trošičku trapný. No,   ve sbírce to zůstane, ale   mělo to namále. :-)
JVSoolen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Na první zkouknutí (ve 12ti   letech) docela zabavne, na   druhe o pet let pozdeji   prastene a nezabavne. Snad jen   ta vyprava stala za to.
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.7.2015
Vodní svět mohl být   opravdová podívaná od   začátku až do konce. Nebyl.   Je evidentní, že tvůrcům   došly peníze a závěr je   odfláknutý a teatrálně   stupidní. První půlka   snímku to je paráda včetně   super kaskadérských výkonů   i stavby vodního města.   Příběh jednodušší ale u   tohoto druhu filmu nic   nového. Katamarán s turbem   je též nevšední inovace a   zaslouží potlesk. Pak to   celé však padá do   propadliště dějin. Snímek   jako den a noc začátek 9/10   konec 1/10. Suma sumárum 6/10
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2016
Samotná postapokalyptická   vize není špatná, mám   podobný typ filmů rád.   Jenže těch nelogičností je   tu moc. V moři nic nežije a   zubatou megarybu viděla ta   ženská prvně...co tedy   všichni jedli? Možná sebe   navzájem, protože vyhublý   tu není nikdo. Na lodi   Čmoudů je asi jedna žena a   žádné dítě...kde se jich   tedy vzal takový počet? Bez   odpovědi. Nafty (ropy?) je v   lodi omezené   množství...proč jí   plýtvat na haldu člunů a   skútrů? Kde, po tisíci   letech, bere pořád D. Hopper   haldy cigaret a flašky   whisky? A proč mají všichni   záporáci v hubě cigaretu?   Když došlo k apokalypse, tak   jak to, že si nikdo   nepamatuje, že země je   zatopená? A poslední-bájná   pevnina, panenská a   čistá...dle mého by byla   narvaná zbytky lidstva...kam   se všichni poděli? Tři   hvězdy za místy skvělou   hudbu a hezké záběry pod   vodou a tři hvězdy za   příběh.
AshT
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Nadprůměr z Denisem Hopperem   a Kevinem costnerem o tom že   byla zaplavena země vodou nak   mě to nechytlo moc.
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.5.2020
V tomhle   "velkofilmu" se   vyházela oknem hromada peněz   za úplné nesmysly. Kevin   Costner podlehl jakési   gigantománii (nebyl ani   prvním ani posledním hercem,   kterého to potkalo) a pustil   se do megalomanského projektu   na jehož konci je sotva   průměrný film. Přitom   scénáristicky to vůbec   není marné a skýtalo to   široké možnosti. Škoda pro   všechny!!!
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.2.2012
Ne že by to byl úplný sh.t,   ale celé je to takové   roztahané, mnohé scény   zbytečně dlouhé; už jen   ten závěr - v podstatě by   stačilo, kdyby uviděli   pevninu, tím uvěřili, že   existuje, a konec.
Petra.Barbie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Slabota a daleko za R. Hoodem.
Dvojice Kevinů - Costner a   Reynolds se sešli při   dalším projektu,   jenže...dvakrát nevstoupíš   do jedné řeky a asi na to   měli myslet. Po skvělém i   zábavném Robinovi z Locksley   přišli s fantasmagorií ve   stylu sci-fi, dobrodružného   dramatu a rádoby nějaké   parafráze velkofilmu nebo co   to vlastně mělo   být...stačilo se na to   podívat jednou v kině, dalo   se vydržet i do konce, ale   pak...jsou lepší filmy!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22670minih22670Vodní svět (1995) 
Waterworld n
minih9088minih9088Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back n
minih119486minih119486In Fear (2013) 
In Fear n
minih127766minih127766Krvavé peníze (2014) 
Good People n
minih14362minih14362Noc klavíristy (1976) 
Noc klavíristy n
minih58932minih589322012: Poslední proroctví (2009) 
2012: The Final Prophecy n
minih18437minih18437Samuraj (1967) 
Le samourai n
minih12764minih12764Modrý Max (1966) 
The Blue Max n
minih64264minih64264Submarino (2010) 
Submarino n
minih185118minih185118Vlak do Busanu 2 (2020) 
Bando n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10