Duben
ohodnotit

V zajetí démonů 2

The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist

Další název:
V zajatí démonov 2 (SK)
Rok:
2016
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
9.6.2016

Komentáře k filmu V zajetí démonů 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2016
Volné pokračování do sebe   nabralo už daleko více   motivů a postav z různých   hororových či   paranormálních snímků a   kupodivu to do sebe dobře   zapadá. Vývoji scén se   dává více času, takže   mrazivá atmosféra nabírá   na síle pomalu avšak   efektivně. Díky tomuto faktu   je také o něco delší   stopáž. U některých scén   ale bohužel tento postup   vytváří dojem onoho   natahování přeci jen až   neskonale moc. Když se   prostě dlouho až předlouho   stále nic neděje, zážitek   se pomalu obrací v nudu a to   jistě nebylo záměrem.   Stejně jako posledně je   příběh pro veterány   takovýchto snímků opět   předvídatelný, ale pro   novou diváckou generaci se   jedná o úžasný filmový   zážitek, který snad   probudí touhu vidět i ty   mnohé předchozí. Takový   Poltergeist je jasná volba
Wiikii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2018
Nejsem největším hororovým   fanouškem na světě, ale   Jamese Wana znám a jeho   tvorba je legendární, to   potvrzuje i The Conjuring 2,   kde se setkáme s duchem,   démonem a ... čertíkem z   krabičky?(Crooked Man). ..   Vše zasazené do deštivé   Anglie 70. let. ..Kamera,   hudba, herci, gradace i   napětí a lekačky jsou podle   mého na jedničku a málo   jaký film se dokáže tomuto   dílu vyrovnat. Sice závěr   filmu s boss fightem byl velmi   rychlí a některé nelogické   části snímku ubírali na   hodnotě, tak ale samozřejmě   i dopomáhali k lepšímu   prožitku jako celku. .. A   divím se, že je zde tolik   průměrných hodnocení,   protože jestli tohle je   průměr tak by se mělo na   ČSFD zavést i mínusové   hodnocení! . .... HODNOCENÍ:   85%
Forrest
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2016
Wan se vrátil k tomu, co mu   jde nejlíp a přináší nám   další lekací maraton. Ale   vzhledem k tomu, že se   pracuje pořád s tou samou   látkou, už není tak snadné   diváka vylekat, aspoň já   byl celkem v klidu po celý   film.
Přesto se najdou   pasáže, kdy i ostřílený   fanda hororů poposkočí ze   sedačky. Filmu dost   napomáhá i hlavní dívčí   role Madison Wolfe, která   podala přímo oscarový   výkon a bez ní by ani   nemělo cenu točit. Jinak   Vadak i Crooked man se mi   líbili a byli dobře   ztvárnění. Závěr se mi   zdál uspěchaný, přesto   jsem ale celkově spokojený,   i když omdlévat hrůzou   nebudete. Nicméně se budu   těšit na další   hrůzunahánějící flick od   tohoto folmového mága.
snackass
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2016
Právě jsem vyšel z kina
s úsměvem na tváři. Wan   splnil mé očekávání   oproti jedničce je 2 víc   akčnější a strašení se   rychle dávkuje po kapkách   až pak teče prodem. Moc mě   nebavil křiví pán jinak   jsou ve filmu suprový dvě   lekačky. Zkrátka pohodový   horůrek
Deecko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2016
Před premiéra očko
Film je dobry.. Hned od   zacatku jsem mel husí kuzi   ale prislo mi to furt na   stejny brdo... Rozhodne v kine   to bude masakr...
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2016
Démoni se vrací v plné síle!
Nebývá zvykem aby druhé   nebo jiné další   pokračování bylo na stejné   nebo možná i lepší úrovni   než první film. Zde se   povedlo dobře navázat a   další boj s démony se   vyvedl. Opravdu jsem se bál a   lekal, měl jsem husí kůži   a rodině jsem fandil a bylo   mě jich líto. Fungovala   technická stránka i nápady,   zkrátka ani napodruhé to   neomrzelo. Problém vidím ve   dvou věcech. 1) hrozně   rychle se podařilo porazit   hlavního ducha a strůjce   všeho zla. Tam to chtělo   delší souboj. 2) Film je   zbytečně dlouhý kdyby měl   řekněme 110 - 114 min.   strašení by bylo   údernější, takhle se to   moc roztahovalo. Jinak   působivý, strašidelný,   temný film, který umí   vylekat a vtáhnout.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.9.2016
O chlup slabší než   jednička,pro mě osobně   méně napínavější a   děsivější,scéna s   holčičkou na posteli s   hrubým hlasem trochu kopie   jako z Vymítače ďábla,na   druhou stranu některé scény   vydařené děsivá ženská   jako démon který vyleze z   obrazu-super,herecky podobné   jako jednička takže v poho.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $40miliónov║Tržby USA   $102,119,412║Tržby   Celosvetovo $315,719,412▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $3,544,448║ Tržby za predaj   DVD v USA $4,869,588║ Ach   jaj, škoda, budem sa   opakovať ale zas tu máme   trošku zbytočné   pokračovanie, ktoré už   dejovo tak neberie ako prvý   diel, prvá polovica ešte ako   tak funguje, buduje sa   napätie, atmosféra miestami   vďaka hudbe príjemne hustá,   herci fajn, len škoda že v   druhej polovici sa začne viac   tlačiť na pílu a dej sa   chce niekam viac nasmerovať   až zauzľovať, lenže   uviazne to v nejakých tých   banálnostiach a dokonca   niektoré tie ako že   odľahčenia nepadnú na   úrodnú pôdu a kazia dojem,   v podstate sa to akoby   pretransformovalo z Exorcistu   na neuceleného Insidiousa,   kde je ten kameň úrazu,   čím tu máme slušný horor   ale nie dôstojné   pokračovanie. /videl v kine:   75%/
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2016
The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist
The Conjuring 2 začína   omnoho lepším respektíve   démonickejším prológom ako   tomu bolo u predchodcu.   Následne som zažil nostalgiu   nakoľko fajčiace deti a   odfajč tvoja mama si   pamätám ešte zo svojej   základne školy (Presnejšie   z 9. ročníka). Do tohto   momentu to bolo ešte docela   originálne no asi od 15   minúty sa začneme pozerať   na jednotku s obmeneným domom   čo by ani nebol nejaký   problém (Nakoľko lakačky   (JUMPSCARE) a atmosféru   dopĺňanú výbornou hudbou   to má) ale zdalo sa mi, že   Wann nechcel nejako   pritlačiť na pílu a mnoho   scénok dokonca odlahčil   humoru (Áno zasmial som sa   ale maximálne sa to do   takéhoto filmu nehodilo)...   no a ku koncu môžeme vidieť   jeden scénaristický bordel.   Wann už akoby nevedel čo   tám má dať aby to umelo   natiahol a tak si tam   našlahal kopec strašiakom a   scenáristických klišé.   Inak ale ide o výborné   pokračovanie, ktoré nerobí   hanbu svojmu predchodcovi (Ako   to robil Sinister 2 a Woman in   Black 2) no musím dať o   bodík menej ako jednotke.   Jednotka mi prišla   ucelenejšie a v niektorýých   momentoch aj desivejšia.
Venom_TomHardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2018
V zajetí démonů 2 je film,   který si patrně užijete   mnohem více, pokud věříte   v tento druh nadpřirozena   (tj. v duchy a křivé pány a   tak podobně). I přes ty   uvedené nedokonalosti (na   atmosféře doby se taky dalo   zapracovat) je to ale pořád   o něco lepší podívaná   než nízkorozpočtová   Annabelle. Ta tu – stejně   jako Franka Potente, kterou   jsem v hollywoodském filmu   neviděl snad od Bournova   mýtu a její účast mě   osobně proto velmi potěšila   – má mimochodem cameo,   když se objeví jakožto   zabezpečený artefakt za tím   sklem, kam patří už od   minule. Uvidíme, jestli bude   i trojka, protože to vypadá,   že takovýchto příhod mohlo   být všude na světě dost.   Doufejme, že bude mít   lepší scénář, jelikož se   třeba nelze jen tak přestat   divit tomu, že by žádnou z   postav kupříkladu vůbec   nenapadlo vyhodit/zlikvidovat   to rohové křeslo. Podle   toho, co je o něm ve filmu   řečeno, by to patrně   téměř jistě zabralo.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.4.2020
Zase ti duchové...
Tak to se na mě nezlobte, ale   na to kolik je kolem tohodle   filmu humbuku, to stojí za   starou bačkoru. I když   nebudu brát v potaz, že   obecně nemam rád horory s   dětmi v hlavní roli, tak to   bylo hrozný. Jak už tu je   mnohokrát řečeno, tak od   jedničky se to liší...no   vlastně v ničem. Bohužel   ani když se slepí dohromady   snad všechny hororové   postupy, které jinde   fungují, nezaručí dobrý   film. Tady to působí jen   jako přehlídka klišé už   milionkrát viděných a   okořeněných naprosto   iracionálním chováním   jednotlivých postav. Možná,   že jsem trochu náročný v   tom co si představuju jako   děsivý. Každopádně   půlhodinový bušení do vrat   místo toho abych vzal klíč   a odemkl nebo bezhlavě se   vrhal na suicide mission i   když všude vidíte značky s   nápisem "It´s a   trap" to mě spíš   irituje než děsí. A pak je   tady ten Crooked man - opět   naprosto zbytečná pasáž v   už tak neuvěřitelně   dlouhym filmu. Výsledek a   zážitek je tedy nudný a   utrápený a nikoli   stašidelný, což je u hororu   docela průšvih.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33319minih33319Kód Navajo (2002) 
Windtalkers n
minih189563minih189563Konečně s tebou (2020) 
Then Came You n
minih10396minih10396Kokosy v pralese (1993) 
The Air Up There n
minih19866minih19866Podzemka (1985) 
Subway n
minih18669minih18669Sestra v akci 2 (1993) 
Sister Act 2: Back in the Habit n
minih163788minih163788Bon Cop Bad Cop 2 (2017) 
Bon Cop Bad Cop 2 n
minih4667minih4667Bronzová těla (1991) 
Abbronzatissimi n
minih34017minih34017Sexy ptáci (2001) 
Sexy Boys n
minih43119minih43119Mamut (2006) [TV film] 
Mammoth n
minih98885minih98885Occamova břitva (2012) [TV film] 
Occamova břitva n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021)

 V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021)
V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz n
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Chaves

(pokračování)

Annabelle 3 (2019)

 Annabelle 3 (2019)
Annabelle 3 n
Annabelle Comes Home
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Dauberman

(pokračování)

La Llorona: Prokletá žena (2019)

 La Llorona: Prokletá žena (2019)
La Llorona: Prokletá žena n
The Curse of La Llorona
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Chaves

(pokračování)

Sestra (2018)

 Sestra (2018)
Sestra n
The Nun
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Corin Hardy

(pokračování)

The Crooked Man (2018)

 The Crooked Man (2018)
The Crooked Man n
 
Žánr: horor / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Annabelle 2: Zrození zla (2017)

 Annabelle 2: Zrození zla (2017)
Annabelle 2: Zrození zla n
Annabelle 2
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

The Conjuring 2 Remake (2016) [Video]

 The Conjuring 2 Remake (2016) [Video]
The Conjuring 2 Remake n
 
Žánr: horor
Země: Švédsko
Režie: Simon Logan

(remake)

Annabelle (2014) [2k digital]

 Annabelle (2014) [2k digital]
Annabelle n
 
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John R. Leonetti

(pokračování)

V zajetí démonů (2013)

 V zajetí démonů (2013)
V zajetí démonů n
The Conjuring
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Věčný Egypt

17:15 - 18:10

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:40 - 17:55

53 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10