Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Triumf vůle

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2011
Leni Riefenstahlová. Možná   k tomu byla předurčená, aby   natočila velkolepé snímky   Hitlerovy propagandy. Je to   samozřejmě odsouzeníhodné,   ale ten působivý moment, kdy   ty hordy pochodují je k   nezaplacení a pro filmaře   není opakovatelný. Ona si   toho byla vědoma a využila   toho a nemyslím, si že by to   mnoho filmařů odmítlo,   zvláště kdyby se jednalo o   jejich rodnou zemi.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Kontroverzná časť dejín filmu
Podobný snímok ťažko   hodnotiť a ešte ťažšie   komentovať. Režisérka má   rozhodne talent a tak   výsledkom je totálne   majstrovsky spravená   propaganda. Neviem ako k tomu   pristupovať, keďže cieľom   filmu je oslavovať   ideológiu, ktorej cieľom   bolo vyhladenie Slovanov. Je   mi totiž jasné, že keby   Nemci vyhrali, tak tieto   riadky nepíšem, pretože by   som nebol, prípadne pri   veľkom šťastí by som   okopával zemiaky niekde za   Uralom na ich veľkostatkoch.   Filmu však nemožno uprieť   filmárčinu. Tie masy, tie   pochody, tie preslovy. Ono až   nepríjemne mrazilo ako boli   muži nadšení, deti   šťastné a ženy odpadávali   v kŕčoch, keď videli   fuhrera. Film ale odhaľuje   mnoho. Už vtedy sa dalo   očakávať, ako to pôjde   ďalej a takmer všetci   súhlasili. Samotný národný   socializmus práveže   nevychádza z nejakej reálnej   politiky, ale skôr z   okultizmu (obrady jednotiek   SS), nordickej mytológie   (runy sigel, označnie   divízií, pobrežný systém   Freya, delo Thor, operácia   Valkýria, iba drobný   príklad) a túžby krve a   pôdy (smer východ). Tiež   tie Hitlerove prejavy boli   fakt mrazivé, rečník bol   geniálny, to sa mu nedá   uprieť. Najdesivejší vrchol   boli určite pochody jednotiek   Leibstandarte SS Adolf Hitler.   Z postáv mi utkveli v pamäti   hlavne veliteľ námorníctva   Erich Reader (iba sa mihol),   šéf LHSSA Sepp Dietrich a   hlavne Rudolf Hess, ktorý bol   fakt zvláštna a pokojne   priznajme určitým spôsobom   charizmatická postava. Ktovie   ako by sa človek v koži   Riefenstahlovej zachoval.   Poslúžim režimu (i keď asi   nemohla vedieť kam to až   dospeje) a ukážem svetu svoj   nesporný talent, alebo   upadnem nepoznaný naveky do   zabudnutia
JVSoolen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2008
Obrazove velmi pusobivy film.   Bohuzel Reifenstahlova svuj   nesporny talent zahodila pri   nataceni propaganstickych   blbosti pro nejhorsi politicky   rezim na svete.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Tag der Freiheit - Unsere Wehrmacht (1935)

 Tag der Freiheit - Unsere Wehrmacht (1935)
Tag der Freiheit - Unsere Wehrmacht n
 
Žánr: dokument
Země: Německo - předválečné
Režie: Leni Riefenstahl

(pokračování)

Vítězství víry (1933)

 Vítězství víry (1933)
Vítězství víry n
Der Sieg des Glaubens
Žánr: dokument
Země: Německo - předválečné
Režie: Leni Riefenstahl

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
William Hickey

Hickey William

J. John Corbett

Corbett J. John

Naposled navštívené:
William Hickey

Hickey William

J. John Corbett

Corbett J. John