Duben
ohodnotit

Taxi

Další název:
New York Taxi; Taxi 2004
Rok:
2004
Délka:
97 minut
„Newyorská taxikářka, která pomůže policajtovi v utajení.“

Komentáře k filmu Taxi

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
brian163
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2012
pana strasne super a sexi je   ta herecka wanessa (gisele   bundchen) mne sa strasne paci   podla mna je v tom filme ona   najlepsia
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2009
Issabelle a Andrew se spojí   kvúli případu.Jde o   štveřici zlodejek,které   musí Andrew chytit.Andrew je   nemotorný policajt a   Issabelle je řidička   taxíku.Je to napodobenina   francouzkého filmu   Taxi.Líbilo se mi to   hodne,ale když sem videl i   skopírovaní záverečnej   scény,to ma mrzelo.Jako kdyby   si nemohli natočit film s   vlastním příbehem.
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2009
Neviem čo si mám o tejto   komédii myslieť, ale je to   čistá a dôkladná kopia   úspešnej francúzskej   komédie, ktorá žala veľké   úspechy. Francúzi patria v   nakrúcaní takýchto komédii   medzi svetovú špičku.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2009
Taxi
Americká komedie, která   kopíruje předchozí   úspěšný francouzský film,   až na to, že tentokrát jde   ne o taxikáře, ale o   potrhlou taxikářku. Klidně   tvůrci mohli použít trochu   více svých nápadů a   nedržet se tak francouzské   předlohy. Vůbec jim   nevadilo, že použili takřka   totožné postavy, pobobný   děj a sem tam si i nějakou   tu scénku vypůjčili.   Právě tyto osvěčené   triky, leč z francouzského   Taxi, zvedají trochu moje   hodnocení filmu. Ale jinak   bych raději sáhnul po   francouzském originále.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2007
Americká předělávka   francouzského Taxi, která   je, jak už to tak bývá o   dost horší než originál.   Na druhou stranu ale je to   zase o kus lepší, než   francouzské dodělávky Taxi   2, 3...
Tohle je   zkrátka děláno pro   amerického diváka, který   chce vidět své herce,   protože ti evropští mu až   na výjimky mnoho neříkají.   Queen Latifah jako   superrychlá taxikářka   přitom není vůbec špatná,   určitě o mnoho lepší než   její kolega Jimmy Fallon.
leva2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Herecky děs, akce nijaká,   humor trapný a režie nudná.   Výsledkem je težce   nevyvedený remake již tak   nijak zázračné francouzské   předlohy. Ta na své straně   měla alespoň charismatické   hrdiny, nadhled a především   slušnou akci. Nic z toho tady   není a tak i těch necelých   sto minut stopáže je místy   neskutečné utrpení. Hodně   slaboulinké dvě *.
veverka-zrzka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Jako fakt nevím, ale mě se   zdálo, že je to   předělávka slavného Taxi.   Fakt se jim to nepovedlo,   protože opakovaný film není   filmem, ale propadákem.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Taxi
Tak tenhle film je oproti   francouzskému Taxi hodně   slaboučké. Podobný   příběh o debilním   policistovi, kterého   tentokrát hraje Jimmy Fallon   a taxikářku Queen Latifah.   Co říct, film stačí vidět   jednou a máte dost. Mě ve   filmu pobavila jedna scéna,   která nemá chybu a občas   když film dávají tak   shlédnu pouze asi 2 minutovou   scénu a mám vystaráno.   Jinak nic moc.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.8.2013
Záznam
z rozhovoru   scénáristy,producenta a   režiséra americké verze   filmu Taxi:
P: tak tady   mám tu francouzskou komedii   Taxi. V Evropě na to   celkem slyšeli. Co s tím?
R: já bych to jen   přetočil s našima   hercema,jakýpak s tim   fraky...
S: no já   některý postavy trošku   změním...ať zas někdo   nemá kecy,že beru prachy za   nic...
P: jojoo...pár   změn tam uděláme...
R: a jaký třeba...já   jsem úplně mimo...mě nic   nenapadá...
P: co ten   hlavní hrdina. Ten   dročkář?
S: já bych   tam dal číňana...s těma je   vždycky sranda...
R:   číňan taxikář? si upad   ne?
S: tak Ind...
P: ne! dáme tam   černocha...to nám přitáhne   negry do kina...
R: tak   aspoň černošku...
S:   Whoopi Goldberg?
P: ta   ještě žije?
R: a co   Queen Latifah?
P: a to   je kdo?
S: taková   bedna kytu se kterou tady pan   rejža spává...občas...
P: O.K. je to tvůj   film... a co ten fízl?
S: toho bych   nechal...akorát bych z něj   udělal ještě většího   magora...občas by zakopl...to   zabíralo už za   Chaplina...
P: hmm a   jeho matka? ta byla u   frantíků trochu nudná...
S: uděláme z ní   alkoholičku...lidi maj rádi   alkoholiky ve   filmu...zapomenou tak,že sami   dost chlastaj...
R: a v   čem ta dročkářka bude   jezdit...nemůže po New Yorku   jezdit v pažoutovi...i když   byl krásnej... po   vytunění...
P:nejvíc   peněz nám dává Ford...
R: Ford? Fuj!!
S:   vždyť to auto vypadá,jak   almara co jsem zdědil po   babičce...
P:ale daj   pět mega...a každýmu ze   štábu Tranzita...
S:   vlastně to není špatný   auto...má celkem šmrnc...
R: no dobrý...a teď co s   tím dějem...ten gang Santa   Clausů mi přijde,jako dobrej   nápad...to se bude líbit.
P: ne to nepůjde!
R:a proč?
P: Tim   Allen točí Santa Clause IV   pomsta Dědy Mráze a Billy   Bob Thorton natáčí Santa Je   úchyl 2 Ještě   úchylnější. To už by bylo   přeclausováno... Co takhle   modelky...krásný nádherný   baby...
R: hmmm to zní   dobře
S:   modelky,který vykrádaj   banky? ježiš to je   blbý...
P: radši   mlč...viděl jsem tvůj   poslední film... od toho tě   máme...aby to bylo blbý co   možná nejmíň...
S:hmmm
R:tak už   nám zbejvá jen ten   policejní komisař...ten se   fakt frantíkům povedl...je   samá hláška...
P:   místo něj dáme atraktivní   ženskou...o jedný bych   věděl...
S: ale už   máme atraktivní gang   lupiček...
P:pěknejch   koček není ve filmu nikdy   dost...
R: moje   řeč...
P:tak tady   jsou prachy a můžeme   točit.
R: a kdy?
P: zejtra....čas jsou   peníze...není na co   čekat...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.10.2015
Ford
Je to remake francúzskeho   filmu údajne, nevidel som,   takže nemôžem porovnávať.   Izabela celkom ušla, ale   nechápem ako jej môže tá   rýchla jazda prechádzať,   ono tak jednoduché to asi   nebude. Andrej zasa neušiel   vôbec, tá jeho postava je   obrovská katastrofa a   nechápem, že ho označujú   za pomaly najlepšieho, on by   mohol súťažiť s Ružovým   panterom, kto je väčšia   katastrofa a sa divím, že   neletel z polície už na   začiatku. Navyše totálne   nesympatický. Celé to bola   dosť nuda a iba sem tam sa to   zapáčilo. Čo však treba   uznať, je geniálny nápad   dať za hlavné záporné   postavy gang modeliek a   navyše treba uznať, že   prehľadavacia scéna je   vrchol filmu a jeden z   najgeniálnejších filmových   momentov vôbec
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Nesnáším předělávky,   pokusy nějakých lidí   natočit film jinak, po svém;   navíc se většinou jedná o   předěloávky filmů velmi   dobrých a všeobecně   známých. Většina vtipů ve   filmu je přejatá, základní   dějové schéma je přejaté.   Nakonec se mi na to, jako na   komedii koukalo docela dobře,   ale závěr mě dostal!   Převzít scénu, kterou si   ten, kdo alespoň jednou   viděl původní Taxi, musí   pamatovat, i kdyby si z toho   filmu již nevzpomněl vůbec   na nic! Nechápu, co tvůrci   takových filmů chtějí svou   neoriginalitou dokázat.
movie-freak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.1.2014
No. Co na to říct.   Viditelně, bohužel nijak se   to nesnažíc zakrýt, tu   tvůrci kopírují něčí   hodně dobrej film. Všichni   víme o jaký jde.   Nejtrapnější na tom je, že   se jim to ale vůbec   nepovedle. Tohle se může   líbit snad jen úplnému   ignorantovi. I ty modelky jsou   trapný. Zbytečně vyhozené   peníze.
ancaz
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Nemám ráda remaeky. Tohle   sice tak děsivé nebylo, ale   to první bylo zkrátka   lepší. Tak to už chodí.   Mimochodem ten xicht, co hrál   poldu byl asi původně   popelář.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.3.2012
Nejlepší na filmu je ta   parta zlodějek v čele s G.   Bundchen; a J. Esposito. Humor   Q. Latifah mě nebere; film je   jen odvar francouzské   předlohy, a ani té bych   nedal 10.
satyr
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Další pokus američanů   použít skvělý nápad a   jako obvykle jej   zmršit.Tenhle film je   katastrofa a i cvičená opice   by byla lepší než Latifah.
AlCapone
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.3.2007
Hodně špátná Americká   verze Francouzského Taxi.Kam   se hrabe na Francouzskou   předlohu..Fil je hodně   velká nuda,bohužel :(
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.7.2018
║Rozpočet   $25miliónov║Tržby USA   $36,611,066║Tržby   Celosvetovo $68,895,435 ║   Až na pár utrhnutých   vtipkov, je to zbytočný   zlepenec toho   najprevarenejšieho, čo sa v   tomto žánry pravidelne   ponúka a na omnoho vyššej   úrovni. Režisér Tim Story   nie je ani len slušný   rutinér na to aby ponúkol   niečo málo aspoň   konzumného, prevažne ide o   tupú nehoráznu žváchanicu   bez kúska myšlienky. /25%/
MildaX
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.4.2007
No tak to je šílený. Remake   francouzského filmu, bez   vlastní invence.
Někdy si asi producent   řekne "Mám balík   peněz, na druhý Titanic to   nestačí, tak co bychom   opráskli, když remejky tak   frčí? Ha, třeba Taxi, to je   francouzský, to nikdo   nezná."
a to bude   asi tento případ.
K3
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.4.2006
Naprosto vykradenej děj z   Taxi, navíc v americkym   podání - hrůza! Jakej má   tenhle film smysl?
FDbJakub
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.11.2008
Dost strašný, úlet.   Američani se zase pokusili   udělat něco svýho,   lepšího. Ani jsem to   nedokoukal...
bobo336
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.8.2013
Taxi (2004)
k tomuto nemam co dodat.trapny   humor.zla akcia.nulovy   adrenalin.americania toto ste   fakt pokazili.dvojku nie.
ZuzikD
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.8.2008
V obsahu stálo předělávka   slavného francouzkého Taxi a   to teda platí doslova.   Určitě si teda tuto   předělávku mohli odpustit   protože je to úplně   neuvěřitelně hrozný   film....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih34132minih34132Kurýr (2002) 
The Transporter n
minih25886minih25886Blade (1998) 
Blade n
minih25036minih25036Hon na myš (1997) 
Mousehunt n
minih5636minih5636Číslo 5 žije II (1988) 
Short Circuit 2 n
minih27691minih27691Pro pár dolarů navíc (1965) 
Per qualche dollaro in più n
minih5966minih5966Dej si pohov, kámoši (1993) 
Grumpy Old Men n
minih26496minih26496Legionář (1998) 
Legionnaire n
minih28555minih28555Tenkrát na východě (2000) 
Shanghai Noon n
minih48884minih48884Jurské komando (2008) [Video] 
100 million BC n
minih4836minih4836Byl jednou jeden polda (1995) 
Byl jednou jeden polda n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Taxi 5 (2018)

 Taxi 5 (2018)
Taxi 5 n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie
Země: Francie
Režie: Franck Gastambide

(pokračování)

Taxi Brooklyn (2014) [TV seriál]

 Taxi Brooklyn (2014) [TV seriál]
Taxi Brooklyn n
 
Žánr: akční / komedie / krimi / drama
Země: Francie
Režie: Frédéric Berthe, Gérard Krawczyk, Alain Tasma

(pokračování)

Taxi (1998)

 Taxi (1998)
Taxi n
 
Žánr: komedie
Země: Francie
Režie: Gérard Pirès, Gérard Krawczyk

(remake)

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

15:20 - 16:05

20 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:30 - 16:15

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

10 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

5 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann