Duben
ohodnotit

Superman II

Další název:
Superman 2
Rok:
1980
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
4.12.1980
„Tři zločinci z planety Krypton uniknou z bezpečnostní zóny a sestoupí na Zem, kterou se chystají ovládnout.“

Komentáře k filmu Superman II

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2013
Dnes tuhle klasiku vidím snad   podesáté a baví mě to   pořád stejně. Ale dnes chci   vyzdvihnout Gena Hackmana a   hlavně dabing jeho role   Josefem Somrem. Málokdy si to   tak sedne, abych si ztotožnil   dva vynikající herce v   jedné roli. Stačí zavřít   oči a jenom poslouchat ...
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.5.2006
V tomhle žánru asi nemohu   očekávat příliš   inteligentní zábavy. Pro   oddech je film dobrý. Ale ty   dialogy. Hrůza!
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2018
Už to vypadalo, že na tři   zločince odsouzené na   začátku předchozího   prvního snímku snad tvůrci   zapomněli. Ale ouha, máme tu   snímek druhý a v něm   generál Zod a jeho věrní   vojáci Ursa a Non v plné   parádě. Natáčelo se   samozřejmě souběžně s   tím prvním, jen se na   uvedení dal krapet delší   čas. Snímek je tedy   fantastičtější a   akčnější, ale na   romantickou stránku věci s   ohledem na Supermana alias   Clarka Kenta a Lois Lane se   samozřejmě nezapomnělo   také. V tom se poukazuje   hlavně na to, co je   zamilovaný muž schopen   kvůli ženě udělat.   Superman se zbaví svých   schopností. Hrozba je však   závratná a svět (co si   budeme povídat, jde hlavně o   Ameriku) je v nebezpečí, v   jakém ještě nebyl. Do toho   ještě starý známý Lex   Luthor se svým komickým   Otisem a o filmovou   dobrodružnou a hlavně   komiksovou zábavu je   postaráno. Pokračování   nemohlo být s ohledem na svou   dobu lepší. Dějově   navazuje na předchozí děj a   dokončuje hlavně osud   odsouzených zločinců,   kteří se vlivem náhody   dostali ze svého zajetí.   Nejslavnější superhrdina   tedy pokračuje ve svých   dobrodružných etudách opět   s tváří Christophera   Reevese, který byl už   nadobro s touto postavou tak   nějak spjat. Dnes by se   samozřejmě na snímku našlo   spousta výhrad, ale to na   věci nic nemění. Zub času   prostě nemilosrdně pracuje.   Navzdory svých nedostatků i   tak má v sobě ten správný   mix humoru a akce. Superman II   je důstojným   pokračováním, i když je tu   jedno ale. V roce 2006 vznikla   nová verze pojmenovaná   jednoduše ´Superman II:   Verze Richarda Donnera´   kterou nelze jinak než   doporučit. I tento snímek   má svá specifika a snad po   divácké stránce přinese na   daný příběh krapet jiný   pohled.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2009
Pekne pokracovani Supermana se   znamymi hrdiny.
Jenomze,je tu nova hrozba   a tou jsou tri vezni ze stejne   planety jako Supernam.
Bude mit nelehky ukol   proti nim bojovat.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2013
Na tu dobu docela povedené   efekty a triky i když   některé jsou hodně   pohádkové pořád je to   dobrá oddechová a zábavná   podívaná s dobrými   hereckými výkony.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jako děcku se mi to líbilo   více než první díl ale s   odstupem času musím říct,   že to je "jen"   velmi povedené a akčnější   pokračování.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Kdyby Richard Donner   nepřišel v roce 2006 s   původním návrhem filmu,bylo   by tohle za plnej počet,ale   teď je za plnej počet   Donnerova verze, jelikož   absence Marlona Branda v   týhle verzi je velmi   znatelná! Pokračování   příběhu o muži z   oceli,který se tentokrát   musí postavit daleko   silnějším soupeřům,než   je sám Lex Luthor není   vůbec zlé. Pořád tu máme   nadčasové efekty,sympaťáka   Chrise Reeva a hereckého   velikána Gena Hackmana.   Jednička je nostalgicky   silnější a má větší   kouzlo,ale 80% si tahle verze   zaslouží!
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.3.2014
Lex Luthor se spojí se   zločinci z planety Kryptor a   Superman přijde kvůli lásce   k Lois o své vlastnosti. Zdá   se, že je ztracen celý   svět, ale Superman zpět   získá své schopnosti a   protivníky z vlastní planety   porazí. Platí opět, že   pokračování je slabší   než úvodní díl.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2010
Kde jednička skončila, tam   dvojka začala...uvěznění   zločinci z Kryptonu se   dostávají na Zem, kde se   patřičně předvedou v plné   síle. Jedno z nemnoha   filmových pokračování,   které dosahuje kvalit svého   prvního originálu.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.9.2018
Pod dojmem
nadšeného komentáře   ctěného kolegy Martina   Stusaka přidávám jeden   puntík na konečných šest.   Víc ani omylem.
Jistě, fanoušci   "Suproše" mi budou   argumentovat, že film je tak   přiblblý i díky době   vzniku. Ano, je to už   téměř čtyřicet let co   můžeme sledovat   dobrodružství Supermana v   podání Christophera Reeva,   ale spoustu věcí snímku ani   tak nemohu odpustit.
Především působí   hrozně lacině. Spousta scén   a samozřejmě většina   trikových působí hodně   odfláknutě. Až si člověk   říká, proč to točit,   když to nejde natočit tak,   aby to působilo věrohodně a   hezky. Spielberg si na Jurský   park taky počkal. Kdyby ho   točil po Zemanovsku, lidé by   se mu vysmáli.
Další   co mě na Supermanovi 2 vadí   je, tradičně toporný výkon   Margot Kidder, to je opravdu   děs co to děvče (dej jí   pánbůh lehkou zem)   předvádí. A aby v tom   nebyla sama, režisér jí   přidal k ruce tři MZáky.   Zoda, URsu a Nona, kteří   byli stejně špatní, ne li   horší.
To vše   vyvažuje tradičně skvělý   Gene Hackman, který jakoby do   tohoto díla ani nepatřil a   je o třídu výš, než   všichni ostatní, včetně   Reeva.
Abych to shrnul.   Superman nikdy nebyl mým   oblíbeným superhrdinou. Ať   už jsou Batman, Spiderman,   nebo Ironman sebeblbější,   vždycky budou proti   chlápkovi v kamaších s   pláštíkem na zádech,   vypadat lépe a přirozeněji.   Když má Batman přes půl   ksichtu masku a pak ho v   civilu nikdo nepozná vezmete   to. Když si Superman nasadí   brýle, jinak ublízne ofinu a   nikdo, včetně jeho milé to   nepozná, to už je fakt   blbý. Hodně blbý.
Podtrženo, sečteno,   Superman r.v. už dnes   okouzluje hlavně svou   prostotou a srandovními,   neumětelskými triky. A to je   málo.
Vím o filmech   z té doby, které dodnes   diváky baví a rozhodně ne   tím, že jsou špatné. Na   druhou stranu, člověk pro to   má furt nějakou slabost,   vždyť to patří k mému   dětství...
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Asi o něco málo slabší   díl než jednička nicméně   povedená dvojka. Celkem mně   opět zaráží to hodnocení,   necelých 70 %. Tenhle   Superman by si zasloužil   více. Asi to opravdu už   působí zastarale, ale má to   svoje kouzlo.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2009
Na dvojku byl Superman II   velmi dobrý,efekty opět   vynikajíci.Kupodivu mě to   baví i dneska,připadám si   jako malý kluk,který se   nemúže dočkat závěrečné   akční scény ve   městě,která se opravdu   povedla.Superman to bude mít   zde těžké.
Ivett
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Zase ta naivita, přihlouplé   dialogy. Navíc ti strašní   vetřelci, co mají sílu   větší než superman a   chtějí ovládnout zemi jsou   asi tak děsiví jako panenka   barbie.
Warrior7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Kvalitativně velice   zdrařílé pokračování,   které v ničem nezaostává   za svým o 3 roky starších   předchůdcem :)
SNCIS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2017
Syn se stane otcem a otec synem.
Klasika - Toto je nejlepší   Superman. Skvělá   hudba,scénář a herecké   obsazení. Mezi Christopherem   Reevem a Margot Kidder to   krásně jiskří. Terence   Stamp v geniální roli   mocného Kryptoňana Generála   Zoda. Zod "Poklekni   přede mnou Kal-Ele"Gene   Hackman jako zrádný Lex   Luthor. Epické finále!   Daleko příjemnější   zážitek a lepší podívaná   než u jedničky."   Ještě jsem neviděl aby se   šmejd ládoval   šmejdem":D Za mne   100%."Syn se stane otcem   a otec synem."Christopher   Reeve je ten pravý Superman.   Jediný Superman!
papamidnight
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2011
vetsinou je dvojka horsi nez   jednicka,tady to nastesti   neplati.nemyslim ze bych sem   mnel neco psat,kazdy zna   supermana at se mu libi nebo   ne.jednu vec filmu vitknout   musim toho patosu je tu vyc   nez je zdravo.ale k   supermanovy ten patos asi   patri.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih68185minih68185Vlastní cestou (2010) 
The Con Artist n
minih74372minih74372Jeptišky od sv. Archanděla (1973) 
Le monache di Sant'Arcangelo n
minih4487minih4487Bosonohá komtesa (1954) 
The Barefoot Contessa n
minih134788minih134788Trable o Vánocích (2015) 
Love the Coopers n
minih71079minih71079Fort Massacre (1958) 
Fort Massacre n
minih10930minih10930Křik (1963) 
Křík n
minih39958minih39958Nekecej a pádluj (2004) 
Without a paddle n
minih13198minih13198Muž z Kentucky (1955) 
The Kentuckian n
minih68943minih68943Carlos (2010) [TV film] 
Carlos n
minih49896minih49896Poslední noc (2009) [Video] 
Against the Dark n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Superman se vrací (2006)

 Superman se vrací (2006)
Superman se vrací n
Superman Returns
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryan Singer

(pokračování)

Superman 4 (1987)

 Superman 4 (1987)
Superman 4 n
Superman IV: The Quest for Peace
Žánr: akční / sci-fi / dobrodružný
Země: Velká Británie
Režie: Sidney J. Furie

(pokračování)

Superman III (1983)

 Superman III (1983)
Superman III n
 
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy / komedie
Země: Velká Británie
Režie: Richard Lester

(pokračování)

Superman (1978)

 Superman (1978)
Superman n
 
Žánr: sci-fi / dobrodružný / akční / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Richard Donner

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10