Duben
ohodnotit

Stud

Shame

Další název:
Hanba
Rok:
2011
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
16.2.2012
„Osamělost, frustrace a sexuální závislost v plné nahotě“

Komentáře k filmu Stud

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2018
Sex jako droga? Inu, proč ne?   Závislost jako závislost. A   Brandon, postava tohoto   vyjímečného příběhu,   takto závislý je. Pro něj   nemá sex nic společného s   láskou, důvěrností či   dokonce s fyzickou   spokojeností. Neexistuje nic   jiného v jeho životě, a to   ani něco tak běžného, jako   je pocit emocí. Snímek však   není o tomto problému jako   takovém, jen sleduje dané   postavy, jejich chování a   principy způsobu života.   Steve McQueen, režisér a   scénárista v jedné osobě,   ve vyobrazení daných   skutečností vsadil na   jednoduchost a obrazovou   přímočarost. Dialogy   nenutí nijak přemýšlet a   hra světla a hlavně stínu v   obraze dodává po umělecké   stránce skutečně nevšední   zážitek. Filozofický pohled   na vnitřní až bolestivou   osamělost ve spojení s   touhou a vlastní izolace své   závislosti tímto poukazuje   na zranitelnost a nelehký   život takového člověka.   Snímek je velmi emocionálně   složitý a vede k   zamýšlení nad takovou   zoufalou naléhavostí. Když   někdo neustále myslí na   sex, automatický je   považován za zvrhlíka a   podle toho je odmítán. Při   tak hlubokém pohledu, jaký   nabízí tento snímek, však   spíše vzbuzuje smutek a   lítost. Steven realizaci   hodně promyslel a tak moc   dobře věděl co dělá.
dwaynejohson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2014
Neskutečně silný film.   Zakousne se a už nepustí.   Pro mě jeden z dvaceti   nejlepších , co jsem kdy   viděl. Michael u mě s touhle   rolí neskutečně stoupl na   ceně a jeho výkon, nelze   označit jinak, než naprosto   famózní. Závislý na sexu a   přitom stejně naprosto   citově vyprahlý. Zavřený   ve svém vlastním světě,   naprosto neschopný nějakého   normálního vztahu…..   Dokonalost ve všech směrech.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Shame
Co k tomuhle snímku říct,   je jasné, že se jedná o   hodně zvláštní film,   který v lidech nevyvolá   mnoho příjemných pocitů,   nebo tedy alespoň u mě tomu   tak bylo. Steva McQueena   znám, ale jeho předchozí   snímek Hlad jsem neviděla, a   po shlednutí Shame jsem   jistá, že si Hlad pustím,   ale ne v dohledné době.   Filmu nechybí skvělá hudba,   která tak nějak všechno   podtrhuje a samozřejmě   Michael Fassbender, který   předvedl neskutečný výkon,   tuhle jeho roli jen tak z   hlavy nevyženete a když   někdo řekne jeho jméno, tak   si už nevybavím X-mena:   First Class, ale právě   Shame. K filmu se není moc co   rozepisovat, něco takového   se nedá popsat to se musí   vidět.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2018
spíš než stud bych filmu   dala název CHLAD. Zajímavá   exkurze do života dvou   sourozenců..o děj v   podstatě nejde, zajímavé je   však podání jejich vidění   světa, jejich vyšinutost -   každého jiným směrem - a   musím zmínit skvělé   herecké výkony.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Stud nestud
Tak tenhle film mě dostal jak   dlouho žádnej, ale tak   nějak jsem to čekal. Už   režiséruv první film Hlad,   byl hodně dobrej. Film je tak   nějak zvláštně syrovej,   vizuálně dokonalej a   studenej. Co předvádí   Fassbender na plátně klobouk   dolů. Film plnej sexu, nahoty   a zvláštních emocí. Pro   filmový fanšmejkry jako   dělanej. Dal bych i víc, ale   pak by jste si dámy myslely,   že jsem sexystické prase:)
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2012
Film, který už nikdy nebudu   chtít vidět, ale do smrti si   jej budu pamatovat. Už nikdy   nic nevyjádří lépe sexem   posedlou mužskou mysl se   všem kletbami, hledáním   večného uspokojení, STUDU a   psychického neštestí. Není   to jenom film. Je to intimní   zpověď.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.6.2014
Film je hlavně výborně   zahraný. Fassbender i   Mulliganová předvádějí   brilantní výkony, zvlášť   teda Fassbender, který se   nebál odhalit i svou   nahotu.
Snímek   rozhodně zaujme především   díky tématu, ale znechutí   díky svým sexuálním a   prasáckých narážkám, což   se dalo očekávat. Tudíž   celý film bez cenzury.   Obdivuji Michaela, že do   takovéto role šel. Vždycky   jsem ho měl za hereckého   neumětele, ale zde mě   přesvědčil, že hrát   umí.
Příběh filmu   není nic extra. Vypráví o   muži, který je hrozně   sobecký a závislý na sex a   to hodně. Samotný děj se   skládá ze spousty dialogů,   které ale ne vždy stojí za   poslech.
Co mi na filmu   ale hodně vadilo byly až   příliš dlouhé záběry,   některé trvaly snad déle   než minutu! Takový styl   natáčení nemám rád! Pak   mi zarazila jedna věc. To   takový bohatý muž, jako byl   hlavní hrdina neměl prachy   na auto, že furt jezdil   metrem?

Snímek   není nikterak vyjímečný,   není to pěkný ale ani   špatný film. Nevím, jak   bych to nazval, ale mám jenom   ten pocit, že znova se na   něj už nikdy nekouknu.
luongovae
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.4.2012
ústřední postava vnímá   svojí citovou izolaci jako   útočiště, kde může   vybít svůj stud. řekla   bych, že je snímek více o   sebedestrukci a sobeckosti,   něž zmíněný emocionální   stav. ten je jen vedlejší   efekt sebevnimání. michael   fassbender opět prokazuje,   že je ochoten pro roli   udělat vše a v konkrétních   situacích dokáže být   okouzlující a zároveň   odporný. vzhledem k tomu,že   se ve snímku objevují   explicitní záběry poměrně   ve velké míře, k pornu se   to srovnávat nedá, neboť   jsou sexuální scény spíš   znepokojujícího charakteru.   od mcqueena neočekávejte   příjemné pocity, s kterým   si film pustíte napodruhé.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.4.2013
Nějak nevím, co si myslet,   jsem trošku rozhozená, v   této chvíli však vím   jistě, že za své charisma i   výkon se Michael Fassbender   stydět rozhodně nemusí.   Úplně jsem nepochopila, co   zlého se filmovým   sourozencům přihodilo, že   žili tak nešťastné životy   plné prázdnoty , nezdá se   mi to ale příliš podstatné   pro vnímání Brandonova já   - studeného, strohého a   jakoby za sklem, kam nelze   nikoho vpustit a jež je   odrazem (i obžalobou?)   citově vyčpělých   středostavovských   "singles"   současných metropolitních   oblastí. Přestože si je   Brandon dobře vědom kouzla,   kterým na ženy působí,   není schopen navázat jiný,   než sexuální vztah, i když   se pokouší věci změnit,   selhává, s ním i jeho   sebekontrola, z role   sexuálního štvance klesá   na úroveň sexuálního   nádeníka... Tak jo, ale co   já teď s tím?
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.5.2013
Tento   psychologický/erotický/drama   tický film šel mimo můj   vkus a zájem,nějak jsem   nechytl nit s daným tématem   .Nevím zda to mělo být   umělecké,nezávislé,nebo   jak se bohatí muži baví po   nocích v Americe,něco o   osamělosti,nenaplnění-neví   m.Znovu to nedám 30%.
Imo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.1.2020
Velikou roli ve filmu hrá správny výběr herce
Ne, tento film mě neoslovil.   Ne, že by téma nevázaného   sexuálního života nebyla   zajímavá, ale chybu vidím v   nesprávném výběru herce   pro hlavní postavu, čímž   se film dost znehodnotil.   Michaela Fassbendera bych jako   režisér spíše obsadil do   role dobrého manžela a   tatínka pro plnohodnotný   manželský vztah. Pro roli   egoistického playboye, který   mění náhodné partnerky   více než své ponožky a   vyhledává nevázaný sex, by   se hodil jiný herec.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6823minih6823Dr. No (1962) 
Dr. No n
minih58121minih58121Kybernátor (2008) [Video] 
Cyborg Soldier n
minih81381minih81381Retreat (2011) 
Retreat n
minih7190minih7190Dvojitý zásah (1991) 
Double Impact n
minih113755minih113755Marta a Věra (2014) [TV seriál] 
Marta a Věra n
minih47577minih47577Zrcadla (2008) 
Mirrors n
minih54727minih54727Saw 6 (2009) 
Saw VI n
minih47687minih47687Tvrďák Taylor (2008) 
Drillbit Taylor n
minih11464minih11464Lidé zapomenutí časem (1977) 
The People That Time Forgot n
minih34796minih34796Ohnivé inferno (2001) 
Inferno n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

5 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani