Duben
ohodnotit

Star Wars: Vzestup Skywalkera

Star Wars: The Rise of Skywalker

Další název:
Star Wars: Episode IX; Star Wars: Vzostup Skywalkera
Rok:
2019
Délka:
155 minut
Premiéra v ČR:
19.12.2019

Obsah filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera

 
Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spojují síly, aby diváky vzali na epickou výpravu do předaleké galaxie ve filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera. Ve strhujícím závěru stěžejní Ságy Skywalkerů se zrodí nové legendy a odehraje se konečný boj za svobodu galaxie.

Falcon

 
Související odkazy
 
Recenze: Star Wars: Vzestup Skywalkera

Závěrečná epizoda nové trilogie bude samozřejmě opět uvedena ve všechy myslitelných formátech - 2D, 3D, dabovaná... číst dál

 
 
RECENZE: Star Wars končí hru o trůny. A všichni už dávno víme, jak

Naprosto úžasné, jásá jeden tábor. Absolutní kolosální selhání, tvrdí druhý. Nudná pravda o novince kin Star Wars: Vzestup Skywalkera, jež uzavírá slavnou vesmírnou ságu, leží někde uprostřed. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
Vzestup Skywalkera

Nejdřív natočili díl číslo čtyři, pak pět a šest, o spoustu let později jedničku, dvojku a trojku. Pak sedm, osm, pak ještě dva filmy, které očíslované nejsou, no a teď devítku. Asi nejsme sami, kdo to přestal počítat, prostě když něco vyjde, koukneme na to. Je to sice komplikované, ale špičkové. Něco jako sushi. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.6.2021
Tohle už není ani desetkrát vymáchaný pytlík   čaje, tady už prostě nezbylo nic. Všechno se   opakuje, některé rodiny prostě mají problém,   od dědečků po vnoučátka a zbytek galaxie to   odnese.
Není tam nikdo sympatický, stokrát   omleté klišé, akorát ty efekty jsou dobré a   to je na Hvězdné války sakra málo.
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.4.2021
Tady se neztotožním s většinou hodnotících.   Jsem milovník těch původních Star Wars a bral   jsem i poračování (epizody 1-3) z přelomu   milenia ale to do čeho se to rozplizlo teď se mi   vůbec nelíbí. Z mého pohledu tyhle nové filmy   a hlavně ta náruč všech těch animáků a   televizních seriálů všechno úplně   zdevalvovala. Chápu, že tu jde o obrovský   byznys (díky okolnostem s autors. právy hlavně   pro George Lucase) a díky tomu jde všechno   ostatní stranou ale to, čemu někdo říká   vzletně kulturní fenomém bych já říkal   spíš bramboračka. Koukat se na to dá ALE!
Lukasek2464
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.11.2020
Po tomhle mi chybí Jar Jar
Jediné co na tom filmu je dobré jsou efekty, ale   jak někdo řekl: Když správně investujeme do   kamery a efektů , tak dokážete natočit i   hovno, ale bude pořád jen hovno. Absolutní   neznalost loru a i kdyby jste lore neznali tak   vám musí dojít že to je špatný film.   Vaderova oběť na konci 6 se stala úplně   zbytečnou , protože Palpatine žije,   no.
Dokonce, když budete sledovat herce co hraje   Poa (teď nevím jak se jmenuje sry), tak taky   uvidíte jak jo ten film sere.
Zkrátka film   děti, které k tomu všemu hrají   Fortnite.........................Aeraieeaa.   PROČ!?
mimochodem můžete se podívat na recenzi   od Tartarus castu
rozebírají celý film a   vyznají se lore , takže ví o čem mluví.
AtemuLukas
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.4.2020
Prosím další už ne!
No asi kde začít. Předem se omlouvám za   spoilery. Nový SW je stejně ubohé, jako   předchozí dva díly. Ale začneme od začátku.   Podslední trilogie nemá od prvního dílu vůbec   náboj, který by diváka udržel. Jak to myslím?   No tak podívejme se na to, co mi vadí:

-   Postavy nemají moc rozvinutý charakter. Vlastně   si po skončení filmu na ně nevzpomenete.
-   Opakující se příběh o stejném tématu. Není   tu nic převratného.
- Hlavní záporák   nepůsobí zrovna, jako bad guy.
- Nesmyslné   oživení starého záporáka, na kterého se vše   svede.

A takhle bych mohl pokračovat do   nekonečna. Můsím ale uznat, že efekty byly   opravdu pěkné a dokonce i konec, který ale   nebyl zrovna překvapivý. Spíš jen   okopírovaný ze staré ságy. Nemohu než dát   takhle nízké hodnocení, protože si myslím,   že by měli spíš divákovi platit za to, aby se   na tento film podíval. Pořád je dle mého   názoru nejlepší první trilogie.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2019
Nevím co čekali opravdový příznivci této   plechovkové ságy ale co já očekával to mě   bylo podáno. Plazmové meče, blastery , droidi a   spoustu létajiciho plechu mě prostě spolu s 3D   efekty pobavilo.
malinkejdablik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.12.2019
Propadák
SW ve 3D plné zklamání, polovina filmu je ve 3D   nekoukatelná, a to díky rozmazanému   stroboskopovému blikání či stašnému   zpracování. Děj očekávatelný, nesmyslně   protahovaný. Záměr tvůrců vydělat co nejvíc   na úkor kvality scénáře je zde plně patrný.   Milovníkům prvních dílů DOPORUČUJI PŘÍSNĚ   VYNECHAT !!!
naineko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2019
Shiso-no-mujun
Disney = tvorba pro děti? Čert ví. Soudě dle   "argumentů" u negativních komentářů   k SW9 [a pozitivních u Manda ;eD], je to asi   spíš tvorba pro diváky, kteří udrží   myšlenku a i pozornost. A hlavně nežijí jen v   realitě poskládané z vlastních představ, ale   dokážou vnímat (a potažmo příjmout) okolní   svět.

Pojďme k filmu.
Děravé, stupidní,   předvidátelné? Nikoliv. Příběh má strukturu   a zapadá i do trilogie jako celku. Asi v něm   nejsou razantní (podotýkám, že klíčové je v   tomto sousloví to slovo "razantní" a   ne "nejsou") dějové zvraty a   překvapení (což může být i tím, že mám   relativně čerstvě dokoukanou sérii Watchmen a   mám tím navyšenou imunitu vůči   scenáristickým otočkám), ale nerozhodných   momentů, kdy si říkáte, na kterou stranu to   režisér pošle, je tam celkem dost. Z   kritických komentářu, lze vyvodit, že   dotyční mají rudo před očima někdy od   epizody 8 (Někteři už od sedmičky a část asi   dokonce už od jedničky. Ewok hejtry   nepočítám.) - většinu jimi uváděného   špatného bych musel usilovně hledat a musel   bych u toho přestat přemýšlet, aby jim šlo   dát za pravdu. SPOILER? A ano, pak se můžeme   hádat o milimetry jestli hrdinové dýchali ve   vesmíru nebo ještě v atmosféře A přitom   zapomeneme, že SW nejsou hard sci-fi, ale   pohádka.
Neguje celou osmičku? Určitě na to   lze takto nahlížet. Nicméně si myslím, že je   to stejná hra, jakou zvolil Johnson v osmičce.   Abrams bere nejstupidnější hejty diváků a   hláškuje je filmem (to jsou ty momenty, kdy se   něco ne jen naznačí, ale vysvětlí se to   maximálně polopaticky) - takový hodně   vydařený trolling. Určitě na to jde nahlížet   i opačně. Osmičku (a v podstatě celou ságu) v   důležitých nosných bodech doplňuje a dál   vrství.
Nekonzistentní v rámci trilogie? Jak   už jsem psal, zapadá to pěkně. SPOILER? Pokud   někomu už v prvním díle nedošlo, že Snoke   bude jen nějaká figurka, tak by měl koukat už   jen na Mandaloriana [Ideálně čtvrtou epizodu.   Pořád dokola. I když je pravda, že nejhorší   herecký výkon podal až Cannavale v   pětce.]
Důstojné zakončení? Za mě rozhodně   ano. Nicméně... Díky zakončení je teď   možné cokoliv. Klidně další Skywalkerovské   trilogie (v množném čísle). A otázkou   zůstává, jak je to s rovnováhou   síly.
Vycházení vstříc divákovi? Tomu pojmu   moc nerozumím. Divák jde do kina, aby něco   viděl, ne? Kdyby to Abrams natočil jako Edwards   Godzillu, tak by se neprskalo?

Nevyznamné plus   za to, že se jedná o první "díl",   kde mě C-3PO vyslovně nesral.
Významne plus za   to, že Rey nemá podpatky.


Po druhé seanci   (menší plátno, horší zvuk, ale bez dabingu)   musím ještě bodík přidat. Po třetím   zhlédnutí pořád dobré a lepší.



Do   světa se vydal "původní" Trevorrowův   scénář a začíná se ozývat plesání. A ve   výsledku se plesá nad stejnými momenty, které   se v uskutečněném scenáři napadá.   "Disney" slíbil uzavření ságy   (pochopil, že téma Skywalkerů je více méně   mrtvé), což Trevorrow nebyl schopen nabídnout -   napsal jen ukončení nové trilogie. Ano i tak   zůstala vrátka trochu pootevřená... Je třeba   dojit, že? A nebude to tím, že diváci podojit   chtějí?
Čaroděj_Mrakomor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.12.2019
Na tohle snad ani není stupnice.
Dle mého názoru se jedná o druhý nejhorší   film dob minulých i budoucích. Za nejhorší   totiž pokládám předchozí díl :-)

A co je   na tom vlastně špatně?
-Debilní příběh?  
-Hloupé nesympatické postavy?
-Prázdné   dialogy?
-Že hlavní hrdinové mohou dýchat ve   vesmíru?
-Asi úplně všechno...

Jde zase   jen a jen o peníze. Film není určen pro lidi,   kteří vyrostly na epizodách 4;5;6 nebo 1;2;3.   Je určen pro další generaci, která si koupí   Lego a ostatní hračky.
Snímek mi tak spíše   přišel, jako urážka mého dětství.  

Hádám, že hodnocení ještě klesne. Jde   pouze o prvotní nadšení z podívané v kině.  

Pokud si nechcete zkazit hezké vzpomínky,   tak se na to nedívejte!
Brucebane
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2019
Výborné finále
Patrně poslední Star wars, tentokrát pod   taktovkou J.J. Abramse. Režisér měl před sebou   nelehký úkol. Očekávat jsme mohli naprosto   cokoliv a Abrams vsadil na jistotu. Bez velkého   překvapení a s dostatkem humoru. Od úvodních   titulků se příběh rozběhne neskutečným   tempem, na plátně se rozehraje smršť   událostí, které postupně míří k   finálovému střetu, ve kterém pro mě   překvapivě nevidíme obrovskou bitvu mezi oběma   tábory, ale spíš poslední zoufalý pokus   Odboje předejít katastrofě. Zároveň Abrams   oživuje spor mezi rytíři Jedi a Sithy, který   panoval po celou dobu od první epizody a dokazuje   tím, že v předaleké galaxii vždy byl, je a   bude absolutní hrozbou Palpatine a to v   jakékoliv formě. Emotivní stránka filmu se   opírá o vztahy mezi rodiči a dětmi a o   možnost každého zvolit si svou vlastní cestu   napříč tomu, že mu byla předem určena.   Věřím tomu, že každý komu star wars   přirostli k srdci si najde své. Důstojné   zakončení????
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.12.2019
║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA ║Tržby   Celosvetovo ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║   Tržby za predaj DVD v USA ║ Jednoznačne nám   dochádza dych u tejto ságy. Tak ako to vyznelo   mierne dejovo povrchne, neuhladene u samotných   rozširujúcich dielov (Solo, Rogue One), tak to   je aj u pri týchto posledných dvoch epizódach   VIII a IX. Nemá to tu akúsi správnu iskru, v   skratke tak trošku taký nešťastný Disney   polotovar. Práve v Epizóde VII mi dosť sadol   nástup nových postáv, zmiešanie s tými   starými, tu už nie sú také možnosti.   Samozrejme nie je to úplne zlé ale nakoniec to   nezachráni ani samotný blockbasteroví majsterko   J.J. Abrams. Proste nedostáva to tak do kolien   ako by si žiadalo. Triková stránka, masky,   kulisy, technická stránka je dokonalá tam nie   je čo vytknúť. Dobré napätie nechýba, tam to   chcelo len mierne doladiť, vypätých scén tu je   dosť, skôr po tej akčnej stránke mi to prišlo   skromnejšie akoby už nevedeli ničím ohúriť,   tam mi to príde také stereotipnejšie, suchšie.   Herci v hlavných úlohách to celkom držia,   majú formu, možno o niečo viac mohli byť   výrazný Isaac a Boyega. Taký malý bonus sú   krátke návraty starých známych osobností   tejto ságy. Zábavnosť tak na pol plynu. 3D   efekt v pohode, obraz bol čistý, nejaké to   rozdvojovanie, hmly obrazu boli ojedinelé,   nekazil pozeranie, slovenský dabing v norme. V   rámci blockbasterov roka 2019 to je aj tak to   najlepšie po ALITE, čo na nás kinosály   vychrlili. /videl v kine 3D verzia: 90%/
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih14176minih14176Nevěsta s nejkrásnějšíma očima (1975) 
Nevěsta s nejkrásnějšíma očima n
minih28268minih28268Čert ví proč (2003) 
Čert ví proč n
minih11409minih11409Levé křídlo (1983) 
n
minih24809minih24809Volejte Martina (1965) 
Volejte Martina n
minih119915minih119915After the Fall (2014) 
After the Fall n
minih39462minih39462Do hlubiny (2005) 
Into the Blue n
minih41553minih41553Honoré de Balzac (1970) [TV inscenace] 
Honoré de Balzac n
minih28167minih28167Bratrstvo neohrožených (2001) [TV seriál] 
Band Of Brothers n
minih178120minih178120Rebeka (2020) 
Rebecca n
minih145234minih145234La La Land (2016) 
La La Land n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]

 Obi-Wan Kenobi (2022) [TV minisérie]
Obi-Wan Kenobi n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Deborah Chow

(pokračování)

Andor (2022) [TV seriál]

 Andor (2022) [TV seriál]
Andor n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Toby Haynes, Ben Caron, Susanna White

(pokračování)

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]

 Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) [TV seriál]
Boba Fett: Zákon podsvětí n
The Book of Boba Fett
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard, Kevin Tancharoen

(pokračování)

Mandalorian (2019) [TV seriál]

 Mandalorian (2019) [TV seriál]
Mandalorian n
The Mandalorian
Žánr: fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Bryce Dallas Howard, Taika Waititi, Dave Filoni

(pokračování)

Solo: Star Wars Story (2018)

 Solo: Star Wars Story (2018)
Solo: Star Wars Story n
Solo: A Star Wars Story
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)

 Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017)
Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů n
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Rian Johnson

(pokračování)

Rogue One: Star Wars Story (2016)

 Rogue One: Star Wars Story (2016)
Rogue One: Star Wars Story n
Rogue One: A Star Wars Story
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Gareth Edwards

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)

 Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (2015)
Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí n
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Star Wars: Klonové války (2008)

 Star Wars: Klonové války (2008)
Star Wars: Klonové války n
Star Wars: The Clone Wars
Žánr: animovaný / akční / sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Singapur
Režie: Dave Filoni

(pokračování)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

 Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů n
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)

 Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)
Star Wars: Epizoda II - Klony útočí n
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
Žánr: sci-fi / dobrodružný / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

 Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba n
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
Žánr: sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas

(pokračování)

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

 Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)
Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů n
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Richard Marquand

(pokračování)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

 Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)
Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder n
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Irvin Kershner

(pokračování)

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

 Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje n
Star Wars
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: George Lucas, Dianne Crittenden

(pokračování)

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10