Jeden svět
ohodnotit

Srdce v Atlantidě

Heart's in Atlantis

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
101 minut

Obsah filmu Srdce v Atlantidě

 
Děj filmu, který byl v USA uveden pouze na DVD, se odehrává v létě 1960. Bobby Gafield se ve vzpomínkách vrací do doby svého dospívání, kdy se jako jedenáctiletý seznámil s panem Brautiganem, který se přistěhoval do jejich domu jako nájemník. A protože autorem předlohy je Stephen King, dá se očekávat, že to nebude úplně obyčejný muž.

Hopkins představuje parapsychologickými schopnostmi obdařeného samotáře Teda Brautigana, který se stane mentorem a vzorem malého Bobbyho a Bobby mu za to pomáhá bojovat s tajemnými silami, které se snaží jeho schopnosti zneužít.

DVD

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Scott HicksScott Hicks  
hraje:
Anthony HopkinsAnthony Hopkins.....Ted Brautigan [63]   
Hope DavisHope Davis.....Liz Garfield [37]   
David MorseDavid Morse.....dospělý Bobby Garfield [47]   
Mika BooremMika Boorem.....Carol Gerber [13]   
Anton YelchinAnton Yelchin.....Bobby Garfield [12]   
Alan TudykAlan Tudyk.....Monte Man [30]   
Tom BowerTom Bower.....Len Files [63]   
Celia WestonCelia Weston.....Alana Files [49]   
Adam LeFevreAdam LeFevre.....Don Biderman [50]   
Will RothhaarWill Rothhaar.....John Sullivan [14]   
Deirdre O'ConnellDeirdre O'Connell.....paní Gerberová [49]   
Terry BeaverTerry Beaver.....pan Oliver [52]   
Rick KainRick Kain.....Pool Shark   
scénář:
William GoldmanWilliam Goldman  
námět:
Stephen KingStephen King  
hudba:
Mychael DannaMychael Danna  
kamera:
Piotr SobocinskiPiotr Sobocinski  
střih:
Pip KarmelPip Karmel  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Srdce v Atlantidě >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2022
Scénář byl zajímavě zpracován na základě   románu literárního autora Stephena Kinga, což   znamená, že bude mnohý od toho očekávat   další hororově laděný příběh. Dojde však   ke zklamání. V tomto je snímek tentokrát dosti   nevýrazný. Ono to bude tím, že se spíše   jedná o charakterovou dramatizaci přátelského   vztahu mezi starším cizincem a chlapcem. Mnohé   dovysvětlující skutky v pozadí vyobrazuje   hojně, v tomto smyslu, používaná retrospektiva   a hodně se také ve vytváření iluzí a záhad   ponechává na fantazii diváka. A tak není od   věci účelové použití různých životních   mouder. „Když jsme mladí, zažíváme chvíle   takového štěstí, že si až myslíme, že   žijeme na nějakém magickém místě, jakým   musela být Atlantida. Potom vyrosteme a naše   srdce se rozlomí na dvě části.“ Někdo v tom   vidí banální hlubinu, někdo něco tajemně   skrytého. Snímek hodně doufá v diváckou   představivost, a to nejvíce na samém konci.   Podání cizince Anthonym Hopkinsem je nakonec v   jistém smyslu strašidelné a ambivalentní na   to, aby bylo možné vyvodit něco, co se vyvíjí   nebo je ve skutečnosti nepoznané. Opravdu se   nepoznáváme jako skuteční lidé nebo jsme   pouze vedeni k tomu, čím bychom mohli být? Tady   je ve sledu událostí potřeba pozorně   poslouchat každé vyřčené slovo a   popřemýšlet nad tím. Snímek ale své   nedostatky samozřejmě má. Hodně to inklinuje v   nerozhodnosti, má-li se to přiklánět k   dramatizaci nebo k poetice. Obojí jakoby zůstalo   někde na půli cesty. Každopádně to alespoň   náznak nějaké celistvosti v jádru věci má.   Jen si to nepozorností nenechat uniknout.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2011
ničemové ve žlutých pláštích
Tak zní původní název povídky Stephena Kinga,   která byla předlohou tohoto filmu. Přestože se   obsah povídky a filmu částečně rozcházejí,   musím říci, že je to jedna z   nepovedenějších adaptací Kingova literárního   díla. Film má naprosto skvělou atmosféru 50.,   nebo snad začátku 60. let v Americe a i když se   jedná o dílo dosti komorní, je emocionálně   určitě srovnatelné s mnohem většími a   výpravnějšími filmy. Faktem je, že jej táhli   dva hlavní protagonisté, Anthony Hopkins a Anton   Yelchin. Tím nechci ostatní herecké výkony   odsunout na vedlejší kolej, ale prostě   ztvárnění vzájemného vztahu těch dvou   postaviček, staršího a celou dobu hodně   tajemného muže a obyčejného kluka, bylo   naprosto okouzlující. Filmy podle Kinga bývají   překvapivé, děsivé, mrazivé a nevím jaké   ještě, ale tento, byť označen jako drama, je   jednoduše lidsky krásný. Nevím, proč mě tak   dlouho míjel. Určitě si jej po kratším   odstupu zopakuji, a myslím, že ne jednou.   Mimochodem za pochvalu toho stojí jistě více:   kamera, střih a v neposlední řadě určitě   hudba. Nelze než doporučit. Obejděte, prosím,   projednou své předem diskriminující předsudky   a věřím, že nebudete litovat.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2010
SIlný přátelský vztah mezi mladým chlapcem a   zvláštním cizincem, který se zabydlel v jejich   domě jako nájemník, který ho naučí ovládat   myšlenky a připravovat se na budoucnost. Odkud   přišel a co je zač, to nikdo neví, ale pouto s   chlapcem nepřetrhne nic na světě. Dojemný film   podle předlohy Stephena Kinga, ač by to jeden   neřekl ani omylem. Ale herecký výkon Hopkinse   opravdu moc moc fajn. :-)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Dost zajímavý a poutavý filmek podle   S.Kinga.A.Hopkins byl ve své roli opět   výborný.U tohoto herce nemám strach,že by mě   někdy zklamal.
AlbertPeta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Vcelku zajímavý film týkající se doby kdy se   začínalo zkoušet využití lidí s   paranormálními schopnostmi provojenské účely.   A tak když se Bobby, malý hrdina filmu, setká s   jedním takovým člověkem, který se u nich   ubytuje jako podnájemík, vytvoří si k němu   cit, zvláště proto, že nedávno ztratil otce a   matka mu nevěnuje dost času. Z tohoto vztahu   získá nezapomenutelné zkušenosti, které mu   vydrží na celý život. Anthony Hopkins v   zajímavé roli Teda Brautigana, muže s   paranormálními schopnostmi. Trochu jiný než   jak si ho většina pamatujeme z Mlčení   jehňátek.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Film podle knihy Stephena Kinga. U tohoto   spisovatele jsme zvyklí na napětí, tajemno a   příběhy s překvapením. Ne úplně lze do   této charakteristiky zařadit drama Srdce v   Atlantidě. Jedná se přesto o zajímavý   retrosnímek, který nás zavede do padesátých   let. Hlavní hrdina Bobby Garfield přijíždí do   městečka svého dětství na pohřeb spolužáka   a kamaráda. Hned na místě se dozvídá, že je   po smrti i jeho první velká dětská láska -   Carol. Pomocí jeho vzpomínek se dostáváme do   padesátých let a sledujeme jeho zážitky z   dětství. První lásku, první políbení a i   setkání se záhadným Tedem Brautiganem, který   mu dá dar na celý život a který mu nikdo   nemůže vzít. Přeci jenom trochu tajemna a   záhadna příběh nabízí. Pro mne však jsou   retrosnímky většinou zážitkem a přinesl jej   i příběh Srdce v Atlantidě.
KatkaDiaz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Tento film, se mi strašně líbil, protože byl   takový tajemný, a musí se mu člověk věnovat,   aby ho pochoipil. Viděla sem tenhle film snad 5x   a pokaždé jsem v něm objevila něco nověho..   Jeden z mým nejoblíbenějších filmů..
Kate.Hopkins
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2005
Poutavý výkon sira Hopkinse a velice zajímavý   příběh Stephena Kinga!

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36086minih36086Petr Pan (2003) 
Peter Pan n
minih157042minih157042Lady Bloodfight (2016) 
Lady Bloodfight n
minih41682minih41682Strom pohádek: Rozhodni obraze krásný (1988) [TV inscenace] 
n
minih43683minih43683Krajkový šátek (1939) 
Love Affair n
minih5053minih5053Cesta ke štěstí (1951) 
Cesta ke štěstí n
minih45380minih45380Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 
Boy in the Striped Pyjamas n
minih35815minih35815Pevnost Alamo (2004) 
The Alamo n
minih45615minih45615Neděle ve Ville d'Avray (1962) 
Dimanche de ville ďAvray, Les n
minih21137minih21137To neznáte Hadimršku (1931) 
n
minih37111minih37111Zná ji jako svý boty (2005) 
In her Shoes n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190389
Osobností: 697537
Fotografií: 763185
Plakátů: 375866
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10