Duben
ohodnotit

Soukromá válka pana Wilsona

Charlie Wilson's War

Další název:
Der Krieg des Charlie Wilson
Rok:
2007
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
14.2.2008
„Podle skutečné události. Tohle by si přece nikdo nevymyslel.“

Komentáře k filmu Soukromá válka pana Wilsona

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
wawer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.3.2008
Charlie Wilson's War je film   ironický a satirický a   zaroveň velice važný a   více či méně nutící k   zamyšlení, koneckonců celou   podstatu nakonec vystihl svým   citátem v epilogu sam Wilson.   Jedine co filmu schazí je   tempo, to nabírá až v   zavěru což je trochu škoda.   To co naopak film vyzdvyhuje   je téma (o kterém by se dalo   diskutovat hodiny a hodiny) a   pak předevšim herci (to   především Seymour Hoffman   který naprosto exceluje, viz   scéna v kanceláři svého   nadřizeného)
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2008
Muž, který porazil   neporazitelnou sovětskou   armádu. ( Osobně si tedy   myslím, že zdrcující ránu   RA zasadil Gorbačov a jeho   Perestrojka, ale to není   podstatné). Pokud opominu   jeho motivy, zvítězil   (dokázal sestřelit ruské   helikoptéry) jenom   výměnou drobných   vzájemných politických   službiček a umění   manipulace. Charlie Wilson   ... „dospělý muž,   který se nenaučil   rozhlédnout se na obě   strany cesty předtím ...   než přejde na druhou   stranu“
Z   politických filmů se   málokdy stane kasovní   trhák, ale tohle je vážně   dobré.
P.S „   Období vojenského   zasahování Rusů v jiných   zemích se skončilo“.   Otázka zní, kdy skončí i   to americké zasahování?!   ... "Uvidíme".
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.6.2012
Kvalitní komediální pohled   do zákulisí americké   politiky, nejen zahraniční.   Ikdyž je to trochu   schematicky zpracováno, nedá   se filmu upřít hloubka a   jistá míra poctivosti a   herecké obsazení celé dílo   pozvedá. Příjemnou zábavu.
ELEONORA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Právě dnes dopoledne jsem v kině Ládví
shlédla tento zvláštní   film. Hanksovi skvěle   sekunduje Hoffman. Tito herci   by se dalo říci, že jsou   zárukou kvalitního filmu.   Tedy, já si nevzpomínám,   že bych film, ve kterém oba   neodvedou perfektní výkon,   shlédla. Hanks hraje   skutečnou postavu, stejně   jako ve filmu, kde honí Di   Capria, či v Apollu. Je to   neuvěřitelné, jakých   proměn je tento herec   schopen. Film je opravdu   zajímavý a jestli to takto   opravdu chodí, sbohem,   lidstvo.
m_shadow_m
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Konečně se točí i filmy o   tom, jak si američané   naběhli. Film je skvělým   dokumentem o tom, jak se   američané rádi vměšují   se svými zájmy do osudů   jiných zemí, ovšem jakmile   jsou tyto cíle dosaženy,   jejich zájem rychle opadá.   Výsledek už známe sami, ale   chceme-li znát i historii, je   tento film skvělým   nástrojem. A k hereckému   umění T. Hankse není   opravdu co dodat.
radlena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Tento velmi dobrý film se   zajímavým tématem osobně   vřele doporučuji. Jedná se   o politický film, avšak   americký (mainstreamový),   takže není nutné znát   historické souvislosti, vše   je srozumitelně vysvětleno.   Nejsem zrovna fanda filmů s   politickou zápletkou, ale   tento je vtipně, zručně a   srozumitelně napsán a   zrežírován, navíc obsazen   charismatickým T.Hanksem a   P.S.Hoffmanem. Dávám 7/10.
beneva
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2021
Když jsem si tento film   pustila, měla jsem pocit, že   jsem ho už někdy viděla,   ale skoro nic jsem si z něj   nepamatovala. Asi to bude   tím, že politika a vše, co   s ní souvisí, mě moc   nebaví. Soustředění na   všechny ty složité   konverzace se nedá udržet   moc dlouho, myšlenky se   začnou toulat a smysl děje   uniká...
Julia   Roberts dokonale odvádí   pozornost svým zjevem od   toho, co říká a to mi k   pochopení děje taky moc   nepomáhá. Spíš u toho   řeším tu přehnanou paruku.   Ani skutečná Joanne Herring   neměla tak tuhý a objemný   účes.
Líbí se mi   absolutní vynechání   "ocucávacích" a   kopulačních scén. Prosté   "před" a   "po" je mnohem   sugestivnější. Nádherné   gesto vypuštění vany ...   Zábava skončila, vypadni. :)
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Vyborny politicky film   spracovany podla skutocnej   udalosti.Vynikajuce herecke   obsadenie a premysleny scenar   nam aspon trosicku odhali   politicke pozadie tajnej   operacie odohravajucej sa v   Afganistane v casoch studenej   vojny.Afganistan je ruskym   Vietnamom,ale paradoxne aj ked   USA pomohli Talibanu oslobodit   Afganistan dnes su to   nepriatelia na zivot a na   smrt.Jasny dokaz na zaciatku   malej politickej chyby,ktora   mala a ma dalekosiahle   nasledky.Pre politickych   analfabetov to film nie je,ale   povinne by ho mal vidiet kazdy   American,aby videl ako sa z   dobreho priatela moze stat   nepriatel na zivot a na smrt.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2013
Zatracovanou i   nezáviděníhodnou úlohu USA   jakožto světového četníka   nahlíží film ze dvou   úhlů. Z prvního vidíme   zemi, která může, třeba i   díky iniciativě jednoho   morálně pochybného, ale   srdnatého antihrdiny, vykonat   někde záslužnou věc. Z   druhého pak stejnou zemi,   která onu věc vykonává z   čistě zištných důvodů (v   politice se prostě altruismus   nikdy nepěstoval) a na   další důsledky svého   konání zvysoka kašle.   Bohužel ten druhý úhel   pohledu podle mě není dost   zdůrazněný, prakticky jen v   samém závěru v podobě   Gustova zenového příběhu a   odmítnutého miliónu na   školy. Myslím, že Mike   Nichols kdysi dokázal   podobné absurdity   pranýřovat s větším   gustem (Hlava XXII).   Převládající frivolní   tón mě ale baví a hlavně   slovní přestřelky   Hanks-Hoffman jsou   lahůdkové.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Převyprávět reálný   příběh, který zaujal není   právě prubířským kamenem,   tím je přidat trochu   přidané hodnoty,   šťávičky. Ačkoliv je   Julie mou platonickou láskou   a Tom mým nejoblíbenějším   hercem, v tomto snmku mi   nesedli. Víc jsem roli   věřil Hoffmanovi. Nichols   natočil i lepší kousky.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.2.2016
Politická satira, drama,   válečný, lehounce   špionážní? Tak nějak   dohromady, zda to bylo podle   pravdy a jak moc nevím, ale   humor a herci ok, film má i   vážnější momenty a   scény. Jenom né všemu   člověk rozumí, tyhle   politické kšefty a   kličkování mezi CIA a   dalšími to pochopí asi jen   málokdo:-) a taky chvilkama   lehounce užvaněné:-)
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2008
Pomalu plynoucí a chvílemi   docela nudný film, který   sází hlavně na herce než   na příběh. Ve filmu válí   překvapivě spíše Hoffman   než Hanks avšak jelikož na   Hanksovi stojí celý film   rozhodně nezůstává pozadu   a co se týká Julie Roberts   tak ta zde překvapila jen   novou (nepěknou) vizáží a   netypickou rolí. Film má   pár povedených a vtipných   situací ale jak celek to tak   ohromné není a po skončení   v divákovy nezanechá   nějaký neobyčejný pocit.   Ale konec trochu zamrazí   když si člověk uvědomí k   čemu to všechno směřovalo.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Soukromá válka pana Wilsona
Ucházející drama, které   bylo natočeno podle   skutečné události, což   zajišťuje notnou dávku   věrohodnosti, ikdyž osobně   si myslím, že si američtí   tvůrci lecos přimysleli k   dobru svého národa. Abych   řekl pravdu, tak   bezvýznamné tlachání o   politice a hlavně názkaky   takového toho úlisného   amerického vlastenectví mě   moc nezaujaly. Za zmínku snad   stojí jen velice pestrý a   místy docela úsměvný   osobní život kongresmana   Wilsona.
Cash89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2008
Na Nicholse překvapivě   hloupý film (hlavně v   závěru), který neví, čím   by chtěl být. Vtipným   náhledem na minulost,   dramatem či čirou komedií?   Nevím. A mám strach, že to   nevěděl ani tvůrce, jenž   mě ještě před třemi lety   uhranul famózní hrou s   lidskými osudy v parádním   Na dotek. Soukromá válka   pana Wilsona je napůl   vážná, napůl vtipná a   dohromady je to celkem nuda   bez výrazných momentů,   chuti a zápachu. Herci jsou   fajn, ačkoliv nebýt   Hoffmana, skončil by bodrý   pan Wilson hodně rychle v   nevábném šrotu. Takhle je   to aspoň průměr, který   občas zavání vychytralým   kalkulem směrem k akademické   porotě. A takhle, takhle tedy   ne, Mikeu.
kali.4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Satiru aby v tom člověk   hledal mikroskopem a když už   je tam, omezuje se na jednoho   kongresmana válejícího se s   lehkým oběživem ve   vířivce či na rádoby   provokativní poznámky dvou   „odborníků   pákistánského prezidenta na   afghánskou otázku“.   Naštěstí jsem neočekával   něco na způsob Obchodníka   se smrtí, takže ani nejsem   moc zklamaný. Jsem rád   alespoň za to, že Tom Hanks   a Philip Seymour Hoffman   dokážou být ve správných   chvílích slušnými   srandisty a že obzvlášť   Hoffman byl vybaven vcelku   vydatným arzenálem vtipných   hlášek, takže jeho   výtečné herecké umění   nepřichází úplně nazmar.   Matná satirická rovina by se   dala omluvit tím, že se   vlastně částečně jedná o   životopisný film. Kam se ale   v tom případě poděla   rovina dramatická, to nevím,   protože záběry z   uprchlického tábora jsou   značně neosobní (jsem   možná cynik, ale rozhodně   ne až takový, abych se   nepozastavil nad   zbídačelými dětmi, proto   se divím, že jsem zůstal   absolutně mimo veškeré   dění) a pouze ilustrativní   a víceméně žádný   fragment z Charlieho života   se mě vůbec nedotknul.
Z toho všeho vyplývá,   že Soukromá válka je   kupodivu hodně povrchní a do   hloubky nejde ani v jednom z   aspektů příběhu, což   nevadí, když Hanks s   Hoffmanem mají co   žertovného říci a snaží   se tím maskovat slabiny,   vadí to bohužel v okamžiku,   když režisér střílí   místo ostrými pouze slepými   náboji do řad amerického   kongresu. Jsem rád, že jsem   se dozvěděl přinejmenším   to, jakým kalibrem lze   prorazit pancíř sovětského   vrtulníku či že Bůh je   nejen v zámoří tím   nejlepším obchodním   partnerem.
mudr.pavlik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Na to jak je film velmi dobře   herecky obsazen, tak mě film   zklamal.
Příliš   proamerické zpracování.
Zajímavé autentické   záběry.
Pokud   neznáte historii, tak si   tenhle film užijete více.
S USA na věčné časy   !!!
davidek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Nemůžu si pomoct, ale tenhle   film mě ale vůbec nevtáhl   do děje. Nevím čím to je.   Možná jsem zrovna nebyl   naladěnej na tuhle strunu.   Asi se budu muset podívat   ještě jednou. Zatím slabý   průměr.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih26511minih26511Minority Report (2002) 
Minority Report n
minih43935minih43935Yeongeo wanjeonjeongbok (2003) 
Yeongeo wanjeonjeongbok n
minih44394minih44394Diabeł (1972) 
Diabeł n
minih39308minih39308Letec (2004) 
The Aviator n
minih11778minih11778Mafiáni (1990) 
Goodfellas n
minih46001minih46001Jedni a druzí (1981) 
Les Uns et les autres n
minih54821minih54821Wall Street: Peníze nikdy nespí (2010) 
Wall Street: Money Never Sleeps n
minih30901minih30901Velké ticho (1968) 
Il grande silenzio n
minih37187minih3718721 gramů (2003) 
21 Grams n
minih39797minih39797Můj auťák Brouk (2005) 
Herbie: Fully Loaded n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:40

23 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

ČT2 - Krásné země z výšky

20:00 - 21:05

33 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Utajený šéf (2018) [TV pořad]

20:20 - 21:55

13 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:40

18 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10