Duben
ohodnotit

Smrt on-line

Untraceable

Další název:
Smrť v priamom prenose (SK) / Smrť On-line (SK)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
29.5.2008
„Našel si dokonalého komplice: Vás“

Komentáře k filmu Smrt on-line

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2011
Průměrný thriller, ale s   originálním nápadem. Film   je poměrně napínavý, konec   tradiční, když se hlavní   hrdinka v poslední chvíli   zachrání před smrtí v   on-line přenosu.
Hortensie
Hodnocení:
Přidáno: 28.10.2010
Zcela záměrně tento snímek   neboduji. Neviděla jsem ho   celý, resp. jen poměrně   malou část. Tím nechci   říct, že je špatný,   naopak, myslím, že v   globálu může jít o   slušný krimi thriller, ale   nepřenesla jsem se přes   scénu s utýranou kočkou. Je   to poněkud paradox, protože   dramata i filmy válečné   přímo vyhledávám a nijak   nepropadám emocem. Tak nějak   ale hůř nesu scény, kde   dochází k týrání   zvířat, zejména se to   týká koček. Takže,   ačkoliv jsem nikdy neměla   problém např. s některými   nechutnými scénami v   Čelistech, u Smrti on-line   jsem při začátku scény s   kočkou nevydržela a sáhla   po ovladači. Zarytým   milovníkům koček, jako jsem   já, asi film opravdu   nedoporučuji, nicméně jeho   kvalitu jako takovou si   hodnotit z objektivních   důvodů netroufám:-)
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Untraceable
Thriller, který svůj   příběh postavil na   několika faktorech, prvním   je lidská zvědavost,   násilí a v neposlední   řadě svět počítačů.   Všechny tři věci jsou v   dnešním světě na každém   kroku a tak proč o tom   vlastně nenatočit film. Smrt   on-line je taková klasická   kriminálka, která řeší   problematickou stránku,   která začala šířit svá   videa, nejdříve to začalo   smrtí kočky, ale tak přece   začíná každý vrah...
Thriller, který se nijak   zvlášť neliší od svých   kolegů, asi největší   změnou je herecké obsazení   a konkrétně Diane Lane,   která se objevuje spíše v   romantických komediích. Na   filmu mi něco neuvěřitelně   vadilo, ale úplně nemůžu   specifikovat co to bylo, vrah   není kdovíjak zajímavý,   stejně tak ostatní postavy a   to včetně hlavní   vyšetřovatelky, která jak   už to bývá má problémy v   rodině. Je to celé takové   neosobní až tak, že se   diváka nijak zvlášť   nedotýká ani to co se na   obrazovce děje. Tady mám   trochu problém s reálností   celého nápadu, silně   pochybuji, že agenti FBI,   kteří se zabývají IT by se   dostali do akce a chytali   padouchy. Od režiséra   Gregoryho Hoblita jsem čekala   daleko víc.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2011
SMRT ON-LINE

Dost brutální snímek   plný násilí a touhy   psychopata po obdivu světa.   Vzdáleně mi to připomínalo   Sedm, i když kvalitou   zůstává On-line hodně   daleko. V poslední době v   podobných filmech narůstá   více násilí, objevuje se   mučení a další hanebnosti.   Násilí je doslova   propagováno a uváděno do   všech detailů a   podrobností. Lidé se pak ale   stávají více otrlí.   Spousta lidí pak nevidí   rozdíly životě a ve filmu.   Pak jsou lhostejní i v   životě a myslí si, že to   jen tak, jako ve filmu. To se   mi moc nelíbí. Jediná   myšlenka, která mi z filmu   utkvěla je to, že lidé jsou   zvědaví a věřím tomu, že   by se opravdu spousta lidí   připojila, protože je   podobné zrůdnosti   přitahují. Je to takové   anonymní tak proč se   nepodívat ? A to je na   pováženou. Jinak film sám o   sobě nic moc. Prostě   průměrná detektivka, která   se snaží zaujmout snad jen   tou brutalitou. Pro mě   stačilo vidět jednou a   děkuji, stačí.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Standardní thriller ničím   nevybočující z řad   průměru, který se lépe   vyjímá na televizních   obrazovkách než na velkém   plátně. Film slušně   utíká ale rozhodně   nedokáže diváka udržet v   napětí nebo dokonce   překvapit.
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2008
7/10
Málokdy v tomto žánru   dávám takto vysoké   hodnocení ale přes mou   počáteční nedůvěru jsem   byl mile překvapen vysokou   kvalitou snímku.Velice   napínavý děj, i pro   neznalého PC hackingu   srozumitelný dějový   tok.D.Lane v hl.roli   překvapila charismatickým   výkonem a celým filmem se   nese duch očekávání co   vám nabídnou příští   minuty.Ano jsou tady již   několikrát ohraná klišé   ale celkově film působí   překvapujícími dějovými   zvraty a při srovnání   např.se sérií Saw je o   třídu výše.Moc   Doporučuji.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2008
Sice je podobných filmů už   celá řada, ale přesto   tenhle kousek drží dost   slušnym způsobem napínavou   a nevypočítatelnou   atmosféru. Joseph Cross je ve   své roli bravurní, Diane   Lane jako počítačová   expertka FBI trochu   pokulhává, ale celkově je   to moc moc povedený thriller.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2008
Dobře střižený trihler ve   stylu SAW. Děj má spád a   určitě se v kině nikdo   nudit nebude. Pátrání po   sériovém vrahovi, který   vraždí on-line na netu je   napínavé a pravda se hledá   pomalu a těžko, přitom   obětí rychle přibývá.
Příběh se dá trošku   předvídat, ale o to je to   zajímavější. Všichni to   tušíme a bojíme se kdy to   přijde. A ono to přijde.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.8.2015
Net
Takový hodně průměrný   thriller, který mě potěšil   alespoň tím, že není tak   úplně nereálný a plný   superpolicajtů. Na druhou   stranu si myslím, že FBI   disponuje takovými   technickými prostředky, že   odhalit uživatele, i když se   skrývá za hromadou proxy   serverů není až tak   nemožné, jakkoli je to   obtížné. Ale to by bylo na   delší rozbor :).   Scénáristé se snaží   diváka zmást různými   náznaky, které sice   vzápětí končí trošku   jinak, ale pořád jsou dost   předvídatelné ale je to   koukatelné.
Papaja73
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2010
Zvláštní snímek možná i   s hlubší myšlenkou.Ukazuje   jak moc se mi dnešní tzv.   ,,moderní lidé"   necháváme ovlivňovat   médii,ať už je to   televize,noviny či v tomto   případě internet.Smrt v   přímém přenosu je přece   ohromná zábava,navíc když   se na vraždě můžete sami   podílet.Je to zvrácené ale   tvůrcům nelze upřít   originální nápad.Jinak film   působí jako průměrný   snímek detektivního žánru.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2011
Celkem originální nápad se   smrtí přenášenou po   Internetu a také o lidské   morálce. Celkově slušně   natočená detektivka. Konec   to trochu zkazil, protože   hlavní hrdinka přece   nemůže zahynout! Škoda.   Nicméně všichni určitě   odsoudili ty, kteří se   připojili jako spolupachatele   a pak se sami možná zkusili   podívat, jestli ta stránka   opravdu existuje, nebo ne?
jager
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.9.2009
Na tenhle film se dá vážně   dívat, zajímavé téma   které snad každého musí   zaujmout a nanechá nikoho v   klidu, protože tento   příběh se může odehrát   klidně i v reálném   živetě.
Naomi21
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Thriller s ucházející   hrdinkou, dobrým Colinem   Hanksem, vynalézavým   zabijákem a realistickým   pohledem na to, že maniak,   toužící po senzaci se   skrývá v každém z nás.   Žádné náhlé procitnutí   lidí a`la "panebože   vždyť já jsem   spolupachatel" se   nekoná. Atmosféra čistě   syrová bez kudrlinek. I   takhle se dá pojmout slušný   thriller s kybernetickou   zápletkou.
Otek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Film smrt On-line je docela   dobrý thriller. Jen   očekáváme, kolik bude   zavražedných. Škoda jen,   že hlevní představitelka   nebyla větší osobností.   Jen jako by se občas nechala   vést, ztrácela se. Dá se na   něj dívat vícekrát.
sarf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2008
www.killwithme.com
Nejnovější z řady temných   thrillerů možná nedosáhne   ohlasu takových veličin jako   třeba Sedm nebo Mlčení   jehňátek, ale určitě je   důstojným představitelem   svého žánru díky   originální zápletce a   řemeslně zručnému   provedení včetně kamery a   hudby. Herecké výkony nejsou   nijak vyjímečné, ten   nejzapamatovatelnější   zřejmě podal vrah, což je   poněkud nevýchovné :-)   Přes pár chyb ve scénáři   lze film doporučit.
P.S.
Na shora   uvedený web se připojte až   po shlédnutí filmu, víc   vás osloví!
Pohoda-jazz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2009
Zas po dlouhé době   zajímavý krimi film, líbil   se mi děj, který není jako   v jiných filmech otřepaný i   nápad celého filmu se   zaměřením na internet a z   divákami on-line
Laila
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.1.2010
tento film vas necim zaujme   ale i presto je pro me   klasickym beckovym filmem,je   to na jedno zkouknuti a dal   nic:-(
Lukyn_N
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2008
Powedenej film
Tak tenhle filmek se podle me   fakt povedl. Me to dobrý děj   a až skoro dokonce filmu bych   si nedokázal vraha tipnout.   Představitelka hlavní role   byla dobře vybrána   hereččce dobre sedla. Na muj   vkus to bylo oprvadu   povedený.
richi23
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Tak jako smrt on line je   dobrý film s moc dobrým   příběhem.Viděl jsem ho asi   dvakrát a moc se líbil.
Moc se na něj těším   ..A Diane lane je prostě   skvělá.!!!!
Vesprem
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2013
Od krimi nebo thrilleru   neočekávám víc než   napětí a spád a příběh,   který nebude uplně   průhledný. Tento film pro   mě splnil všechna   očekávání velmi dobře.   Určitě dobrá krimi

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih118045minih118045Smrtící nymfa (2014) 
Mamula n
minih62172minih62172Slečna Chambonová (2009) 
Mademoiselle Chambon n
minih16639minih16639Poslední vlna (1977) 
The Last Wave n
minih47844minih47844Kriminálka Anděl (2008) [TV seriál] 
Kriminálka Anděl n
minih34045minih34045Jak ztratit kluka v 10 dnech (2003) 
How To Lose a Guy in 10 Days n
minih69678minih69678Loft (2010) [DVD kinodistribuce] 
Loft n
minih6633minih6633Dokonalé manželství (1968) 
Van de Velde: Die vollkommene Ehe n
minih9210minih9210Já nejsem já (1985) 
n
minih122143minih122143Porotci (2013) [TV film] 
Summoned n
minih72394minih72394Los ojos de Julia (2010) 
Los ojos de Julia n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

134 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Dědictví Anny Kománkové

04:20 - 04:45

9 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:50 - 04:45

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

03:40 - 04:35

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10