Duben
ohodnotit

Shrek: Zvonec a konec

Shrek Forever After

Další název:
Shrek po čtvrté; Shrek Goes Fourth; Shrek 4; Shrek Forever After: An IMAX 3D Experience; Shrek: Zvonec a koniec (SK); Für immer Shrek
Rok:
2010
Délka:
94 minut
Premiéra v ČR:
15.7.2010
„Poslední kapitola“

Obsah filmu Shrek: Zvonec a konec

 
Bojoval so zlým drakom, zachránil prekrásnu princeznú a kráľovstvo svojich svokrovcov... Ťažko povedať, či v Krajine za siedmimi horami ešte vôbec existuje niečo, čo by mohlo byť pre hrdinského zlobra Shreka dôstojnou výzvou...? Zatiaľ to tak veľmi nevyzerá, jeho „najväčším dobrodružstvom“ je totiž v súčasnosti relatívne pokojný život s manželkou Fionou a troma riadne živými zlobríčatami! Už sa dokonca aj ako-tak vyrovnal s tým, že namiesto toho, aby desil dedinčanov, im dnes rozdáva autogramy na čokoľvek. No kdesi hlboko pod jeho nie práve najvábnejšie voňajúcou hrubou zelenou kožou predsa len ešte stále drieme čosi z netvora, ktorým bol...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Zlobr Shrek se loučí stylově. Krizi i 3D módě navzdory

Shrek má krizi. Naštěstí pro diváka pouze jako zlobr, nikoli jako filmový hrdina. Čtvrtý, a doufejme, že skutečně poslední, díl zelené série se s populární postavičkou loučí důstojně. Rozumějte vtipně. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Mike MitchellMike Mitchell  
mluví:
Mike MyersMike Myers.....Shrek [46]   
Cameron DiazCameron Diaz..... princezna Fiona [37]   
Eddie MurphyEddie Murphy.....Oslík [49]   
Antonio BanderasAntonio Banderas.....Kocour v botách [49]   
Justin TimberlakeJustin Timberlake.....Artie [29]   
Maya RudolphMaya Rudolph.....Rapunzel [37]   
Ian McShaneIan McShane.....kapitán Hook [67]   
Amy PoehlerAmy Poehler.....Snow White [38]   
Larry KingLarry King.....Doris [76]   
Eric IdleEric Idle.....Merlin [67]   
Cheri OteriCheri Oteri.....Šípková Růženka [47]   
Conrad VernonConrad Vernon.....Gingy [41]   
Christopher KnightsChristopher Knights.....Tři slepé myši   
Jon HammJon Hamm.....Brogan [39]   
Jane LynchJane Lynch.....Gretched [49]   
dabing:
David NovotnýDavid Novotný.....Shrek   
Tomáš JuřičkaTomáš Juřička.....oslík   
Kamila ŠpráchalováKamila Špráchalová.....Fiona   
Aleš ProcházkaAleš Procházka.....Kocour v botách   
Růžena MerunkováRůžena Merunková.....královna Lillian   
Petr PelzerPetr Pelzer.....král Harold   
Otakar BrousekOtakar Brousek.....Rampelník   
Martin ZahálkaMartin Zahálka.....Brogan   
Pavel RímskýPavel Rímský.....Doris   
Zdeněk ŠtěpánZdeněk Štěpán.....Perníček   
Radovan VaculíkRadovan Vaculík.....Pinocchio   
Bohdan TůmaBohdan Tůma.....Mabel   
Stanislav LehkýStanislav Lehký.....vlk   
Michal MaříkMichal Mařík.....Valibuk   
Ernesto ČekanErnesto Čekan.....Kuchtík   
Ludmila Molínová-ZábršováLudmila Molínová-Zábršová.....Amber   
scénář:
Josh KlausnerJosh Klausner  
Darren LemkeDarren Lemke  
Alejandro Bien-WillnerAlejandro Bien-Willner  
námět:
William SteigWilliam Steig.....kniha (1990)   
hudba:
Harry Gregson-WilliamsHarry Gregson-Williams  
Lionel RichieLionel Richie....."Hello" [60]   
Kevin KlieschKevin Kliesch  
kamera:
Yong Duk JhunYong Duk Jhun  
střih:
Nick FletcherNick Fletcher  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.shrek.com/
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 7 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Shrek: Zvonec a konec >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.9.2018
║Rozpočet $165miliónov║Tržby USA   $238,736,787║Tržby Celosvetovo $749,236,787▐   Tržby za predaj DVD v USA $48,691,47 //počet   predaných kusov 2,749,222║Smutný dojazd   série, ktorý mal ostať u prvých dvoch dieloch   a bolo by všetko fajn, takto to vyznie ako   4-krát vylúhovaný čaj z už neskutočnou   pachuťou, hlavne keď popritom vieme ako výborne   chutil originál. Možno keby to nebolo celé   aspoň zabalené v tak šedom temnom háve, s   niektorými prízemnými vtipmi a napchanou   otravnou modernosťou, mohlo to urobiť lepší   dojem, takto nepomôže ani 3D, ani tých   niekoľko zábavných scén....záver pekný ale   ten sme už zažili aj v prvom Shrekovi. Od   DreamWorks prekvapivo asi najslabší   počítačovo animovaný film. /videl v kine 3D   verziu 2x: 60%/
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2014
Ani by mi nevadila Fiona á la Xena nebo tlustý   Kocour, jako to, že se objevila tak pozdě, a   prostě celkově je o něco slabší. Ten paradox   "alternativního" dne, který si pak   pamatuje jen Shrek, ostatní jako by ho vůbec   nezažili, mi přijde spíš do sci-fi než   pohádky.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2013
Čtvrtý příběh už je nastavovaná kaše.   Dosti to připomíná Tv seriál, kdy se neustále   vymýšlí nějaké zápletky, jen aby se něco   dělo a mohlo pokračovat dál. U trojky jsem byl   ještě hodně tolerantní, ale tady už nemohu.   Prvotní roztomilost a veselí je pryč. I toho   humoru ubylo. Snímek je dobrodružnější s   poněkud temnější atmosférou, ale je to jen na   škodu. Nejvíce mi vadí zmrtvýchvstání pana   krále. Do příběhu ho tvůrci vracet nemuseli,   když v předchozím díle v podobě žabáka   umřel. A je tu i jedna záhada. Vizuální podoba   skřeta Rampelníka jakoby vypadla s českého   díla Kozí příběh. Grafická podobnost čistě   náhodná, jak mají amíci ve zvyku tvrdit?   Takže je nakonec dobře, že už je konec.   Nemusím se bát, co by ještě nevýrazného   vzniklo.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2012
Nejlepší animácká série dospěla svému   konci. Příběh se krásně uzavřel, zápletka   je výborná a humor dokonalý. Nové postavy,   hlavně Rampelník, jsou skvěle vymyšleny a   Shrek si lepší konec ani přát nemohl. Fiona,   vedoucí zlobřího odboje, tlustý Kocour i osel   jsou opět dokonalý, ovšem asi nejlepší byl   ten špekoun s lízátkem (dělej zařvi). Jinak   je to třetí nejlepší díl v sérii, po   jedničce a trojce. Konec jedné výborné série   dopadl naprosto skvěle a opět se pobaví celá   rodina. 100%.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Dělej zařvi !! :-D
Výborné pokračévání, kvalitou srovnatelné s   prvními dvěma díly. Hlášky zůstávají.   Nejvíc jsem se zasmál u tlustého dítěte :   Dělej zařvi .
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2011
SHREK IV
ZVONEC A KONEC

Co by se stalo, kdyby   ... Koho z nás tohle už napadlo. Co by se stalo,   kdybych tohle nikdy neudělala? Tak kdo se diví   touze Shreka, že chce prožít jen jeden jediný   normální den hezky postaru, hezky v klidu.   Myslím, že toto byl od tvůrců velmi dobrý   nápad. Shrek se pomalu vrátil na výsluní   popularity, i když i já si myslím, že už je   ten správný čas na to, ponechat Shreka   odpočívat v klidu jeho bažiny. A i nás pak   třeba napadne, že až ztratíme co máme, teprve   pak si toho dokonale vážíme. A pak, po čase si   zase s chutí pustíme pohádky o zelené   příšeře z bažin, která nám přirostla k   srdci. A přestaneme srovnávat jednotlivé díly,   který se povedl víc a který méně. Shrek je a   zůstane fenomén animovaných pohádek pro děti.   A tak to bude, dokud bude tento film bavit děti.   Bez ohledu na bezchybné animace, vizuální   efekty a všechno to kolem, co na filmech zajímá   nás dospělé. Na názory nás dospělých děti   stejně brzy přestanou brát zřetel, tak o co   jde, že?
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.12.2011
Mám takový pocit, že kdyby tvůrci skončili u   dvojky udělali by asi nejlíp a Shrek by se stal   nesmrtelným.Trojka už přece jen taky trochu   pokulhávala, ovšem je to věc názoru.Do této   čtverky se už asi neměli pouštět, ale   zřejmě tam byla otázka peněz, jak na tom   ještě co nejvíc vytřískat.
Přesto hodnotím   ještě poměrně slušně.I když si myslím, že   jsem to i s tou 6 přehnal.Taky je to jenom můj   názor.
Jo a ještě jedna věc : nelíbil se mi   ten tlustý kocour.
P.S.:Myslím si taky, že   tvůrci tady hodně vycházeli z té Shrekkoledy.
261972
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.8.2011
ZTRÁTA ČASU
Naprosto zbytečný pokračování. Žádná   zábava, Oslík neni vůbec ukecaný, jen má   blbý řeči a nic jinýho. Dávám tři   hvězdičky pouze za animaci. Vlastně sem nemohla   čekat bůh ví co, když se mi už ani dvojka moc   nelíbila
beretap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2011
beretap
Když si podáte nebezpečnou dračici,   zachráníte krásnou princeznu a tchýnino   království, co dalšího ještě můžete   dokázat? Pokud se jmenujete Shrek,   pravděpodobně trochu zfotrovatíte. Místo toho,   aby jako za starých dobrých časů děsil   vesničany, teď jim otrávený Shrek rozdává   autogramy. Co se to stalo s divokým   zlobrem?

Protože se mu stýská po době, kdy   byl „pravým netvorem“, podepíše Shrek   smlouvu se lstivým prodavačem iluzí   Rampelníkem. V tu chvíli se ocitne ve zvrácené   alternativní verzi království Za sedmero   horami, kde jsou zlobři houfně pronásledováni,   Rampelník je králem, Fiona ho ve skutečnosti   nikdy nepotkala a ze šarmantního Kocoura je   zlenivělá rezavá koule. Tak musí Shrek   napravit, co spískal, zachránit přátele,   obnovit svět takový, jaký býval, a znovu   získat svou Pravou lásku.
Majda88
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Po veskrze trapné trojce, kterou už nikdy nechci   vidět v zájmu vlastního psychického zdraví,   je čtyřka fajn. Velmi podobná jedničce, ano,   ale opět vtipná, dojemná, nasládlá, ale i   upřímná.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6567minih6567Dobrodružství rabína Jákoba (1973) 
Les aventures de Rabbi Jacob n
minih63514minih63514Šťastné hvězdy v akci (1986) 
Zui jia fu xing n
minih67760minih67760Projekt A (1983) 
'A' gai wak n
minih4405minih4405Bohové musí být šílení II (1988) 
The Gods Must Be Crazy II n
minih12384minih12384Mí Pražané mi rozumějí (1991) 
n
minih14588minih14588O štěstí a kráse (1986) [TV inscenace] 
O štěstí a kráse n
minih42039minih42039Krok za krokem (1991) [TV seriál] 
Step by Step n
minih34188minih34188Alice ve městech (1974) 
Alice in den Städten n
minih36349minih36349Hrdina (2002) 
Jing siung n
minih134787minih134787Zjevení (2003/1) 
The Gathering n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kocour v botách: Tři ďáblíci (2012) [Video]

 Kocour v botách: Tři ďáblíci (2012) [Video]
Kocour v botách: Tři ďáblíci n
Puss in Boots: The Three Diablos
Žánr: animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Raman Hui, Chris Sievey

(spin-off)

Kocour v botách (2011)

 Kocour v botách (2011)
Kocour v botách n
Puss in Boots
Žánr: animovaný / dobrodružný / komedie / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Miller

(spin-off)

Thriller Night (2011)

 Thriller Night (2011)
Thriller Night n
 
Žánr: animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale, Sean Bishop

(spin-off)

Kdopak by se Shreka bál (2010) [TV film]

 Kdopak by se Shreka bál (2010) [TV film]
Kdopak by se Shreka bál n
Scared Shrekless
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale, Raman Hui

(spin-off)

Donkey's Christmas Shrektacular (2010)

 Donkey's Christmas Shrektacular (2010)
Donkey's Christmas Shrektacular n
 
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Walt Dohrn

(spin-off)

Shrek Třetí (2007)

 Shrek Třetí (2007)
Shrek Třetí n
Shrek the Third
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Raman Hui, Chris Miller

(---)

Shrek 2 (2004)

 Shrek 2 (2004)
Shrek 2 n
 
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon

(---)

Far Far Away Idol (2004) [Video]

 Far Far Away Idol (2004) [Video]
Far Far Away Idol n
 
Žánr: animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon J. Smith

(spin-off)

Shrek 4-D (2003)

 Shrek 4-D (2003)
Shrek 4-D n
 
Žánr: animovaný / komedie / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon J. Smith

(spin-off)

Shrek (2001)

 Shrek (2001)
Shrek n
 
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson, Vicky Jenson

(pokračování)

Shrek: Zvonec a konec (2010)Shrek: Zvonec a konec (2010)Shrek: Zvonec a konec (2010)Shrek: Zvonec a konec (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10