Jeden svět
ohodnotit

Penelope

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
5.6.2008
„Pravá láska na prasečí rypáček nehledí.“

Obsah filmu Penelope

 
Dávný předek Penelope rozlítil kdysi čarodějnici a ta uvalila na vznešený rod Wilhernů zlou kletbu: první ženský potomek, který se narodí, bude chodit po světě s prasečím rypáčkem. Rodiče dívenku ukrývají před světem až do jejích osmnácti let. Potom se ji snaží provdat za aristokrata, neboť jen tak lze podle věštby zlomit prokletí. Jenže nápadníci po spatření budoucí nevěsty prchají jako o život. Až notorický hazardní hráč Max, najatý mstivým fotoreportérem, aby pořídil fotografii „monstra“, se s dívkou sblíží a ona se do něj zamiluje. Její láska však bude muset projít ještě nejednou zkouškou.

Moderní pohádku Penelope natočil jako svůj...
 
Související odkazy
 
Recenze: Penelope

Christina Ricci je zřejmě předurčena hrát „tak trochu“ netypické role. Může za to nejen její vzhled, ale i schopnost prapodivné charaktery zahrát opravdu... číst dál

 
 
RECENZE: Variace na Krásku a zvíře nikoho neurazí

Ne náhodou patřila Penelope k vybraným filmům, které slavnostně zahajovaly zlínský festival dětských filmů. Přijmou ji děti: je to pohádka. Vezmou ji náctiletí: je to teenagerovská romantická komedie. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Blue Sky Film Distribution a.s.
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 7 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Penelope >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.4.2015
Představte si, že se ocitnete v časoprostoru -   třeba za zrcadlem. Všechny hrůzy světa jsou   pryč a vy máte přibližně dvě hodinky jen tak   na snění. Právě takto na mě Penelope   působí.
Úvodem nás provází hlavní hrdinka   se svým příběhem o dávné rodinné kletbě,   která zasáhla bohužel právě ji. Kvůli svému   vzhledu je pak držena svou matkou (která ale   spíše místy připomíná macechu) v   "bezpečí" velkého sídla. Mladá   dívka po neúspěšných pokusech o seznámení s   "princem", který by ji vysvobodil   odmítá další matčiny pokusy o prolomení   kletby. Nicméně se stihne seznámit s mladým   povalečem Maxem, který ji poposune k zásadnímu   kroku. Čímž je útěk. Na něm Penelope   nejenže poznává okolí a nové známé, ale   hlavně začne přijímat samu sebe - a to i díky   odvaze ukázat se světu.
Doslova   "barevný" příběh - a to barevný   zmiňuji právě kvůli inklinaci filmu k   pohádkám - se sice rozjíždí pomaleji, má   určitě mnoho "much", které ale jdou   odpustit právě kvůli záměru filmu, který   stejně jako pohádky přináší   "ponaučení". Filmové plátno   zaplňují sklem prolétávající nápadníci,   rychlonohý sluha, flegmatický otec, hysterická   matka, stejně hysterický nápadník, posedlý   novinář, zakletá hrdinka hledající samu sebe,   přátelská holka ze "světa okolo" i   princ, který nemá ani titul, ani peníze. Herci   jsou vybráni velmi dobře - Christina Ricci je   sice převálcována charismatem Reese   Witherspoon, ale i tak působí správně   pohádkově. James McAvoy je taký sympatický   (zezačátku ňouma, posléze dospělák beroucí   život zas do svých rukou). Catherine OHara si   užívá nesnesitelnou matkou a do toho jí   sekunduje Richard E. Grant, který vypadá   přesně jako muž, který moc dobře zná svou   ženu a ví, že nemá cenu ji o čemkoli   přesvědčovat.
Celkově se film veze na   pohodové vlně, která má diváka potěšit a   odvést ho právě od toho reálného světa do   světa pohádkového, kde všechno dopadne tak,   jak bychom si přáli (anebo přibližně tak   nějak).
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.3.2015
Romantická komedie s "opotřebovaným"   Jamesem McAvoyem, který mě ze začátku   nebetyčně štval a nechápala jsem co na   takovém ováleném holobrádkovi Penelope měla   jako vidět. možná se s ním dobře povídalo a   omluvou pro ni je, že neměla moc životních   zkušeností. Nakonec je však pobrala za pomoci   Reese Witherspoon, přičemž od doby, kdy se tato   bloncka objevila ve filmu získal příběh   větší šťávu a byl nepoměrně vtipnější.   A také se nakonec probral i James a chopil se   akce, líbací scéna vynahradila vše   předchozí. Výborná Catherine O´Hara, chudák   její manžel.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2014
příjemně strávená hodinka a půl... oceňuji,   že se nekonaly žádné (moc) trapné výlevy.   Celý film, či pohádka?, se táhl na lehké   vlně, slušně vtipné a neberoucí se až tak   vážně. K tomu si připočtěme McAvoye a je to   :) Musím ocenit vizuální styl - např.   Penelopin pokoj - OMG!! nádhera... a vyzdvihuji   také celé "vysvobození". Moc pěkné.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.6.2012
Když budu mít na zřeteli, že jde o romantiku   pohádkového typu, tak se jedná o příjemný,   oddychový snímek s přirozenou Christinou, sexy   Jamesem a poučným doslovem pro všechny   zakomplexované dospívající. Nemám námitek.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Americkým romantickým filmům se většinou   vyhýbám jako čert kříži. ALe zde jsem   udělal výjimku. Tak za prvé hraje tu má   oblíbená herečka Christina Ricci a za druhé po   prvních patnácti minutách jsem i nadále u   snímku vydržel. Umožnil to vtip. Humor a   nadsázka, kterými je film ošperkován   zaručily, aby mne toto romantické dílko   zaujalo.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Originální novodobá pohádka, ve které září   kouzelná Christina Ricci, které neubírá na   kráse a charismatu ani prasečí ripec. Bohužel   ani ona nezachrání pomalé tempo a velice málo   opravdu povedených scén, které by si film po   nápaditém a vtipném začátku zasloužil.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Perfektní moderní pohádka s úžasným   hereckým obsazením. Penelopu(Christina   Ricci)provází od narození kletba, její   prasečí nos. Neobvyklá pohádka u které se   rozhodně pobavíte a rozhodně si jí oblíbíte.
Regal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Velmi líbivá moderní pohádka pro celou rodinu.   Rozhodně jsem se nenudil. Příjemná změna po   všech náročných filmech, které jsem v   poslední době viděl.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.4.2010
Nádherná romantická komedie o dívce, kterou   celý život provází kletba...její obličej je   znetvořen prasečím nosem. Kletba ale může   být zrušena, což ona netuší... :-)
d.lilien
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Vynikající romantická komedie úplně jinak.   Citové pasáže střídají vtipné a všechno   působí velice barevně. Skoro by jste čekali,   že se do režisérské židle posadil Tim Burton.   Film Penelope je svěží, nenásilný, líbivý a   velice netradiční.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46148minih46148Tropická bouře (2008) 
Tropic Thunder n
minih8692minih8692Hráči se smrtí (1990) 
Flatliners n
minih54426minih54426Velká rána (1984) [TV film] 
Velká rána n
minih5880minih5880Dařbuján a Pandrhola (1959) 
Dařbuján a Pandrhola n
minih43094minih43094Ratatouille (2007) 
Ratatouille n
minih59200minih59200Černý kotel (1985) 
The Black Cauldron n
minih24191minih24191Zvíře (1977) 
L'animal n
minih79866minih79866Knoflíková válka (2011) 
La nouvelle guerre des boutons n
minih19628minih19628Statečné srdce (1995) 
Braveheart n
minih41166minih41166Princ Chocholouš (1974) [TV film] 
Princ Chocholouš n


Hodnocení:n12345678910
Penelope (2006)Penelope (2006)Penelope (2006)Penelope (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375850
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10