Duben
ohodnotit

Nesmrtelná teta

Žánr:
Rok:
1993
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
25.11.1993
„Jiřina Bohdalová, Jaromír Hanzlík, Filip Blažek a Barbora Bobulová v českém pohádkovém příběhu o lásce, rozumu a štěstí.“

Komentáře k filmu Nesmrtelná teta

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
řepešínský
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2009
ve jménu blaha se filmová   celovečerní pohádka   nesmrtelná teta po   převěření časem ocitá ve   zlaté studnici domácí   filmové tvorby. kvalitní   erbenova předloha   odstartovala velmi podařený   filmový počin režiséra   zelenky, který si jej   znamenitě obsadil od   ústředních přes epizodní   po vyloženě komparzní   role, který se odehrává ve   skutečných reáliích, má   výpravné kostýmy a je   obohacen o poetickou hudbu.   nesmrtelná teta má tu   správnou pohádkovou   atmosféru i poselství, filmu   nechybí vtip, má rytmus,   spád i napětí a tak ji lze,   jak jinak než v zájmu blaha,   zařadit mezi nejlepší díla   světové kinematografie.
caseyjones
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2007
Pohadka o tom jak hloupy Honza   k rozumu přišel,rozum a   štěstí se vsadily že   hloupeho udělaji chytrým ale   kde rozum vzít proč ne   rovnou od krale.
AnyL
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2008
Má nejoblíbenější   pohádka.. Vy co to   kritizujete si musíte   uvědomit, že tento film je   dělaný především pro   děti. Nic komplikovaného,   bez více tváří (bu´d je   osoba kladná nebo záporná).   CO se mi nelíbilo byla   princezna Pavlínka. Jinak   perfektní herecké   obsazení.. Zkrátka téhle   pohádce tleskám a klaním   se. 10 bodů !!!!
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Tuhle pohádku považuju za   jednu z nejlepších. V   hlavních rolích jako Závist   Jiřina Bohdalová, která   byla výborná v roli Matěje   můj oblíbený Filip Blažek   a spousty dalších herců. Je   too pohádka, která má   smysl, není bez duchá a je   to klasika mezi českými   pohádkami
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Osobně dost dobře nechápu   těch spoustu negativních   komentářů, ale uznávám,   že každej má jinej vkus.   Pohádky zrovna moc   nevyhledávám, ale čas od   času na ňákou mrknu a   Nesmrtelná teta je jedna z   mých oblíbených. Skvělý   herecký obsazení -   předevšim Jiřina Bohdalová   v roli Závisti je naprosto   nezapomenutelná a nezmínit   nemůžu ani Jaromíra   Hanzlíka v roli   přitroublýho krále. Byl   fakt roztomilej :D Já osobně   tuhle pohádku můžu jedině   doporučit.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.10.2018
Film s Jiřinou Bohdalovou v   hlavní roli, patří k tomu   nejlepšímu, co bylo u nás   natočeno. Role Hanzlíka,   Šafránkové a Cupáka jsou   kouzelné. Blažek na   začátku své kariéry...
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Vynikající herecké   obsazení a nezapomenutelné   výkony herců   Cupák,Bohdalová   ,Hanzlík,špatné obsazení   role Pavlíny,krásný a   málo znamí   příběh.Pohádka ,která   nikdy nezapadne a je jen   škoda,že ji naše TV uvádí   jen zřídka.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Hmm. To se mi ulevilo. . . .   :-) Hanzlík k zežrání,   Bohdalka k zežrání, atd.   Návrat k dobré české   pohádce.
johnny-rk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2008
z novych ceskych pohadek je ma   asi nejoblibenejsi... nedam na   ni dopustit a vzdy kdyz ji   davaji v televizi, koukam :-)
aurora45
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Fajn biják, ocenění   Jiřině Bohdalové za   vybočení z estrádní   kladné bavičky a režiséru   za profesionalitu. Myslím,   že film oslovuje hlavně   dospěláky.
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2007
Není to špatný příběh.   Nejspíš proto, že je to   klasika, na které se nedá   mnoho zkazit. Body připisuju   hlavně za výpravnost a   pečlivou práci s kostýmy,   to se v raných 90. letech moc   nenosilo. A je fajn, že si   konečně někdo všimnul, jak   mimořádně fotogenická   lokalita je zámek ve Vranově   nad Dyjí:-) Ale nemůžu si   pomoct, trochu mi tam   paradoxně vadí ta   Bohdalová. Někdy mám dojem,   že Bohdalová je všude a   příliš a mnoho. A tahle   pohádka je přesně ten   případ.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.8.2008
Toto je novodobá pohádka,   která však navazuje na   kvality a tradici původních   českých pohádek. Je   vtipná, má spád a není   přehnaně komplikovaná...ba   dokonce ani nemusí ohromovat   nějakými extra efekty.
Celé je to takové milé,   úsměvné a samozřejmě to   dobře končí.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.5.2014
Výborný výkon J.Bohdalové,   to je asi všechno, co mne na   této pohádce zaujalo,   klasikám (Popelka, Pyšná   princezna, Byl jednou jeden   král) sice nevyrovná, ale   podívat se můžu, je   určitě lepší než   většina moderních pohádek.   Na to, jaká se jí dělala   reklama, mne dost zklamala,   sice je výpravná, ale   zrovna mne třeba nezaujala   svým námětem. I když Erben   patří mezi klasiky, tenhle   scénář není to pravé   ořechové.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2014
Jedna z mála   "modernějších"   pohádek která stojí za to.   Výběr herců v pohádce se   zde povedl a děj pohádky   taky fajn. Bohdalka zde   září - ta se jako   čarodejnice nezapře :-)
moldovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2007
Výborné zpracování jedné   z méně známých pohádek   K.J. Erbena. Nad všechny   dobré herce vyniká výkon   Jiřiny Bohdalové, který je   opravdu   "nesmrtelný".
Ivett
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2007
Není ty nijak zvlášť   výborná pohádka, ale vcelku   se při ní pobavíte. V   podstatě splňuje všechno co   od pohádky člověk   očekává.
Luky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2005
Pohádka je celkem dobrá -   hlavně díky výborné Jiřce   Bohdalové. Zelenka zabodoval.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2022
Zdeněk Zelenka filmařskému   řemeslu určitě rozumí a   tak má tahle pohádka docela   dobrý příběh, kvalitní   výpravu a kostýmy (v mezích   možností), je nadstandardně   obsazená a k vidění jsou   tomu odpovídající výkony.   Nechci nijak snižovat výkon   paní Bohdalové, ale u   pohádky mi vadí, že je dost   necitlivě příliš okatě   natočená jako její exhibice   s tím, že ostatní herci   mají být jenom její   "křoví". Tento   prvek se v bohužel v   následujících letech stal   dominantou práce Zdeňka   Zelenky, který se na zbytek   své kariéry proměnil z   perspektivního filmaře na   osobního lokaje Jiřiny   Bohdalové.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.12.2016
Závist nejde porazit?
Tak tuhle pohádku jsem už   viděl vícekrát a porád   celkem funguje, dnes už   malinko nudí, ale porád   nechybí humor, romantika,   napětí i ponaučení a   celkově to je zabaleno v   celkem pěkném kabátku.
Medousek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Pouze průměrná pohádka   Nesmrtelná teta tehdy   odstartovala celou řádku   buď průměrných,nebo i   bohužel podprůměrných   pohádek,které stačí vidět   jednou a dost.Nesmrtelná teta   ještě patří k těm   lepším,ale nikoliv   výborným pohádkám,ke   kterým se člověk občas   rád vrátí,ale žádná   pecka to není.
Akana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Ve zpětném pohledu jeden z   prvních signálů úpadku   české pohádky, který trvá   dodnes (čest vyjímkám typu   Anděl páně). Kam se poděl   všechen ten vtip a schopnost   zlidovět charakteristická   pro starší filmy od Pyšné   princezny po S čerty nejsou   žerty? Každoročně je na   Vánoce ohlašovaná zbrusu   nová "výpravná"   česká pohádka. A která z   nich za poslední roky uvízla   v paměti? Nesmrtelná teta   ještě není tak hrozná, ale   svěžest a chytrost jejich   předchůdců už v ní   nenacházím.
Geralt07
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.12.2007
Průměrná filmová pohádka
Příliš velký prostor zde   zaujímá jediná postava -   Závist v podání Jiřiny   Bohdalové, ostatní postavy   tak poněkud zanikají. Nic   proti Bohdalové nemám, je to   bezesporu skvělá herečka,   ale čeho je moc, toho je   příliš. Další věc,   která mi dost vadí je to   hloupé (v dobách socialismu   tolik používané)   oslovování panovníka   "pane králi". Když   už, tak snad "Vaše   Veličenstvo", ne?
Rene1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.2.2008
Běžná, ničím   nevybočující pohádka.   Vidět se to dá, to určitě,   ale k těm pohádkám, ke   kterým se člověk   pravidelně vrací, to spíš   patřit nebude.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.12.2010
"Bohdalku" jsem   nikdy nemusel, ani v rolích   "moudrých" tet,   babiček, matek, královen,   komorných... Tady   "ujde" jen to, jak   král přijde o rozum, a   nakonec o něj přijde sám   Rozum.
lebowski
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.8.2004
Mě osobně se tato pohádka   vůbec nelíbí.
Je to   takoví divný.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.8.2008
Nikdy jsem ji celou neviděla...
...budu tvrdá, ale napsat to   musím podle pravdy - tuhle   pohádku nesnáším. Viděla   jsem ji jednou, snad   přibližně do půlky a měla   jsem dost. Bohužel je to   příklad toho, kterak v   devadesátých letech   odstartovalo natáčení   filmových pohádek s hluchým   synchronem, s pohádkově   nepohádkovými postavami, bez   přirozeného vtipu a šarmu.   Velmi dobré herecké   obsazení na tom nic nezmění   - Hanzlík, Bohdalová...A   Filip Blažek? Myslím, že   naplno se jeho herectví   rozjelo až po třicítce,   tedy v současné době, jako   milovník v této pohádce   působil hrozně, věřím,   že holky chytal na ty své   dlouhé vlasy, které mu   ovšem bytostně neslušely.   Ale kvůli Blažkovým vlasům   pochopitelně kritiku na tento   film nepíšu. Je to opravdu   víc než slabá pohádka a   donutit mne ji dokoukat by   snad musel někdo jedině za   trest.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih52661minih52661Pohádka o houslích a viole (2005) [TV film] 
Pohádka pro housle a violu n
minih27889minih27889Johanka z Arku (1999) 
The Messenger: The Story of Joan of Arc n
minih40895minih40895Inferno (1999) 
Inferno n
minih48249minih48249O princezně na klíček (1987) [TV inscenace] 
O princezně na klíček n
minih62823minih62823Nespavost (2009) [TV film] 
Nespavost n
minih81654minih81654Láska je láska (2012) 
Láska je láska n
minih50100minih50100Perverzní příběh Beatrice Cenci (1969) 
Beatrice Cenci n
minih38352minih38352Bitva u Gettysburgu (1993) 
Gettysburg n
minih49381minih49381Značka: Na dožití (1989) [TV inscenace] 
Značka: Na dožití n
minih42669minih42669Lakomec (1978) [TV inscenace] 
Lakomec n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

01:15 - 01:50

17 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Agent Hamilton

01:15 - 02:00

17 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:45 - 01:45

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697747
Fotografií: 763807
Plakátů: 376377
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10