Myšák Stuart Little (1999)

Myšák Stuart Little (Stuart Little)
70.6 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Stuart Little

Další název: Myšiak Stuart Little (SK)

    Žánr: komedie / rodinný
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 30.3.2000        
    Délka: 92 min.
„Rodina Littleových se trochu rozrostla. Ale nový člen rodiny je poněkud zvláštní…“
Manželé Littleovi chtějí adoptovat pro syna George bratříčka. V sirotčinci je však zaujme sympatický, osamělý myšák Stuart. Hned po příjezdu do nového domova se myšák málem stane obětí kocoura Snížka, kterému sice paní Littleová vysvětlí, že členové rodiny se nežerou, ale to situaci příliš neuklidní. Devítiletý George, který se těšil na bratříčka, také není rozhodnutím rodičů příliš nadšen. Stuart se sžívá s novým domovem, plným záludných pastí, a upřímností si postupně získává všechny členy rodiny kromě George, který se k němu nechce znát, a samozřejmě Snížka, jenž se snaží utajit jeho existenci před ostatními kočkami, aby se nezesměšnil. Jenže to se mu stejně nepodaří. Když se jednoho večera Stuart dostane do Georgova pokoje, podaří se mu chlapce přesvědčit, aby dostavěl plachetnici, kterou odložil, protože se nechce zúčastnit závodu lodních modelů ze strachu z prohry se zákeřným spolužákem Antonem. Když se mu pokazí těsně před závodem dálkové ovládání, nastoupí do loďky Stuart a závod vyhraje. Od té chvíle jsou s Georgem nejlepší kamarádi. Jenže je tu ještě potupený Snížek, který najal Smokeyho gang potulných koček, aby mu pomohli myšáka se zbavit.

Zdroj: Nova

režie:
Rob Minkoff
 
 
hraje:
Geena Davis (paní Littleová), Hugh Laurie (pan Little), Jonathan Lipnicki (George Little), Brian Doyle-Murray (bratranec Edgar), Estelle Getty (babička Estelle), Julia Sweeney (paní Keeperová), Dabney Coleman (de. Beechwood), Jeffrey Jones (strýček Crenshaw), Connie Ray (teta Tina), Allyce Beasley (teta Beatrice), Harold Gould (dědeček Spencer), Patrick Thomas O'Brien (strýček Stretch), Tannis Benedict (prodavačka hot dogů)
 
 
námět:
E.B. White (kniha)
 
 
scénář:
M. Night Shyamalan, Greg Brooker
 
 
kamera:
Guillermo Navarro
 
 
hudba:
Alan Silvestri, Elliot Lurie (supervize)
 
 
výprava-architekt:
Bill Brzeski
 
 
kostýmy:
Joseph Porro
 
 
střih:
Tom Finan
 
 
zvuk:
Mark Ulano, Lawrence H. Mann
 
 
produkce:
Douglas Wick
 
 
výtvarník:
Grey Hill, Ron Ashmore, Todd Wilderman
 
 
dabing:
Eva Spoustová (paní Littleová), Martin Kolár (pan Little), Petros Alexandridis (George Little), Bohuslav Kalva (bratranec Edgar), Miriam Kantorková (babička Estelle), Daniela Bartáková (paní Keeperová), Ladislav Županič (dr. Beechwood), Martin Dejdar (Stuart Little), Marcel Vašinka (Snížek), Pavel Rímský (Smokey), Tomáš Juřička (Monty), Libor Hruška (Lucky), Jiří Prager (Red), Vladimír Čech (Stout), Martina Hudečková (Stoutová), Oldřich Vlach (Crenshaw Little), Pavel Vondra (Stretch Little), Zdeněk Maryška (detektiv Sherman), Alena Procházková (Beatrice Littleová), Vladimír Fišer, LS Productions
 
 
mluví:
Michael J. Fox (Stuart Little), Nathan Lane (Snížek/Snowbell), Chazz Palminteri (Smokey), Steve Zahn (Monty), Jim Doughan (Lucky), David Alan Grier (Red), Bruno Kirby (Stout), Jennifer Tilly (Stoutová), Jon Polito (detektiv Sherman)
 
 
zvláštní efekty:
Eric Allard (supervize), Jake Garber
 
 
II. režie:
John Dykstra
 
 
animace:
Henry Anderson (supervize), David Earl Smith, Sean Mullen, Todd Wilderman
 
 
vizuální efekty:
John Dykstra (supervize), Bill Westenhofer, Rhythm & Hues Studio, Centropolis Effects, Jerome Chen (zvláštní vizuální efekty - supervize), Michelle Murdocca (produkce), Sony Pictures Imageworks (zvláštní vizuální efekty), Phil Holland, Joshua Culp, Jenny Fulle, Jeff Wolverton, David P. Allen, Carol Ashley, Amy Christensen, Patrick Cohen, John Dykstra, Marzette Bonar
 
 
asistent režie:
John Dykstra
 
 
nahrál:
James Thatcher (hudebník: lesní roh)
 
 
výkonný producent:
Jeff Franklin, Steve Waterman, Jason Clark
 
 
digitální efekty:
Patrick Tatopoulos (animatronické bytosti), Patrick Tatopoulos Design, Inc. (animatronické bytosti)
 
 
překlad:
Ivan Němeček
 
 
casting:
Debra Zane
 
 
režie českého znění:
Petr Sitár (+ dialogy)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.