Duben
ohodnotit

Království zvěrstev

Animal Kingdom

Další název:
Kráľovstvo zverstiev ; Království zvířat; Königreich des Verbrechens
Země:
Rok:
2010
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
29.10.2010
„Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!“

Obsah filmu Království zvěrstev

 
V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. Snímek získal Velkou cenu poroty na jednom z nejprestižnějších světových filmových festivalů v Sundance.

„Úvodní scéna představuje za zvuků...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
AČFK - Asociace českých filmových klubů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Království zvěrstev >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.12.2012
Velmi zajímavý debut, plný zla a lhostejnosti,   který by zasloužil o hvězdičku víc, kdyby   neoděli medvěda do lidských šatů a nedali mu   hlavní roli, toho chlapce bez výrazu (pardon, s   výrazem starého vyhaslého medvěda) jsem   nestrávila a jeho postavu bych zařadila mezi   desítku nejhorších, které jsou k vidění.   Ostatnímu obsazení se nedá nic vytknout, jakož   i slídivé a zákeřné číhavosti,   vyjadřující všudypřítomný strach, vše   podmáznuto sugestivním hudebním doprovodem.   NEJLEPŠÍ MOMENT: Plížení zásahovky za zády   "J" v jednom záběru - wow!
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.4.2012
Animal Kingdom
Film, který není přiliš znám, což já   považuji za velkou škodu. Království zvěrstev   představuje kombinaci thrilleru a krimi. Musím   říct, že jsem se během snímku rozhodně   nenudila, byla jsem přikovaná k obrazovce a   celou dobu jsem se od obrazovky nehla. Je tam   poměrně hodně postav a příběh je založen na   jednoduché zápletce, kterou jsme viděli   mnohokrát, ale přesto v sobě měla něco   jiného, co zaujme. Ve filmu byla skvělá hudba,   která dodávala filmu to správné a společně s   příběhem dává dohromady něco neskutečného,   samozřejmě filmu prospívá i herecké   obsazení, které stojí za zmínku - James   Frecheville, Ben Mendelsohn, Joel Edgerton, Guy   Pearce a další. Já film řadím mezi   neskutečný filmový zážitek a věřím že   něco takového se může stát a, že v jistých   kruzích se tak i stane.
korzybski
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2010
Zkrátka život, jak má být...
Pomalu vyprávěná story, která vždycky potichu   a s řádným stupňováním napětí našlapuje k   několika zběsilým scénám a zvratům. Je to   drsné, ale přitom nepřehnané, oproti   klasickému aranžmá nemůžete nikomu, zkrátka   vůbec nikomu fandit. Odpornej život v   neustálém strachu, deformované vztahy, všude   bordel, zbytky jídla, věčně řvoucí televize,   tlusťoši a tlusťošky, nemytý chlapi v   nátělníkách, čím víc zbabělí, tím víc   brutální zločinci, zkorumpovaná a brutální   policie, chamtiví a slizce uhlazení právníci v   naleštěných off-roadech.
Tohle v   lifestylových časopisech nenajdete.
Příběh,   herecké výkony, atmosféra a napětí,   uvěřitelnost - to pro mě bylo věru milé   překvapení.
Moje připomínky by byly snad jen   technického rázu. Obraz je na současná   měřítka - i u "indie" filmů -   nápadně vyblitý a zrnitý a kamera statická,   dlouhé záběry a záběry mimo děj, to se snad   nosilo před deseti, dvaceti lety. Až to vypadá,   že si tohle tímhle na klasický nezávislý film   (kterým není) příliš okázale hraje.


Hodnocení:n12345678910
Království zvěrstev (2010)Království zvěrstev (2010)Království zvěrstev (2010)Království zvěrstev (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190570
Osobností: 697850
Fotografií: 763986
Plakátů: 376600
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10