Duben
ohodnotit

Kick-Ass 2

Další název:
Nářez 2; Kick-Ass 2: Balls to the Wall; Kick-Ass 2: Na plné gule; Superhrdinovia
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
22.8.2013
„Vlastní osud neporazíš.“

Komentáře k filmu Kick-Ass 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2020
Mindy Macready coby Hit Girl a   Dave Lizevski coby Kick-Ass   nám krapet zestárli, ale   jinak se u nich nic   nezměnilo. Jejich zápal a   nadšení i nadále   přetrvává a inspiruje   ostatní. Příběh si ale   tentokrát všímá spíše   Mindy, která po smrti svého   otce je u opatrovníka, dnes   už nepřekvapí, že bílou   holku vychovává černý   chlap, která se potýká s   typickou nevraživostí   skupinkou spolužaček.   Prostě taková obyčejná   klasika ze střední školy,   která byla u teenagerovských   filmů použitá   nesčíslněkrát. Vrací se i   Chris D'amico coby The   Mothrfucker, který všem zase   pořádně zatopí.   Příznačné je hlavně to,   že se atmosféra plně drží   nastavené zábavnosti   předchozím snímkem.   Mínusem může být snad to,   že je tentokrát daleko   větší důraz na pěstní   souboje, než efektové   přestřelky. Patřičnou   energii však mají stejnou.   Překvapuje Jim Carrey, pro   kterého je to další zásah   do komiksového filmu. Jeho   poručík Stripes sice   neoplývá pro něj typickou   komediálností, ale jistou   zásadovost a um stále má.   Snímek jako takový je   těžké hodnotit, poněvadž   se od předchozího skutečně   nijak moc neliší a je   otázkou, jestli je to   špatně nebo dobře.   Zábavný fanouškovský   potenciál komiksových   hrdinů však stále má,   čímž plní svůj účel.  
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2018
║Rozpočet   $28miliónov║Tržby USA   $28,795,985║Tržby   Celosvetovo $63,286,788▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $6,235,178 //počet predaných   kusov 273,216║ Tržby za   predaj DVD v USA $5,485,712   //počet predaných kusov   257,060║ samozrejme že   Matthew Vaughn ostáva s   prvým dielom troška   nedostižný ale Jeff Wadlow   si nepočína najhoršie a   ponúka veľmi podarené   urvalé pokračovanie, kde   nechýbajú drsné frky,   brutalita, nadávky, výborná   akcia a hlavne množstvo super   hrdinov, spokojnosť, bavil   som sa /videl v kine: 80%/
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2014
Slabšia ako Jednotka
Táto dvojka výrazne   zaostáva pred   jednotkou.Scény už nie sú   tak vtipné a ani akcia vás   nevytrhne zo stoličky.Príbeh   ma bavil na počudovanie   viacej.Herecké obsadenie bolo   o niečo honosnejšie ako v   1.diely.Menej krvi ma tiež   sklamalo oproti 1 asi o 5   litrov menej.Pri poslednej   bitke medzi dobrými a zlými   v ktorej malo byt najviac krvi   tak naopak je bez krvi.Súboje   si ale užijete sú priam ako   z Japonských akčných filmov   jednoducho sú dobré.Po konci   filmu to vyzerá že je to   Happy End ten zlý umrel a   dobrý prežil.Po scéne po   titulkoch som si tým nie až   tak istý.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Jak už jsem poznamenal v   komentáři k prvnímu dílu   Chris D´Amico bude větší   blázen než jeho otec a stalo   se. Nejdřív odpraví   vlastní matku, i když   vlastně nechtěl, pak kvůli   němu zařve velmi nepěkně   jeho osobní strážce a   nakonec si najme partu ještě   větších bláznů (miluju   Matičku Rus!) než tu, která   s Nářezem hájí   spravedlnost.
V   každém případě, tvůrci   na pilu více nepřitlačili,   nebýt bojové scény   Zabijačky a Matičky Rusi,   člověk by se ani nepobavil.   Chudák nevyužitý Morris   Chestnut, Jim Carrey má   pěkného domácího   mazlíčka a byl dobře   namakaný, škoda ho,   některé scény připomínaly   spíš Prci, prci, prcičky,   ale pipinám ze střední   dobře, že se setkaly jen z   blitkobušem.
Jenom   doufám, že nenapadne české   občany hájit spravedlnost v   maskách Rychlých šípů   nebo Ferdy mravence. jakou by   asi měli výstroj?
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2014
Nářez a kámoši znovu v akci!!
Druhá pokračování bývají   ošidná,ale zde to celkem   vyšlo.Ano v mnoha místech je   vidět,že dochází malinko   dech a nápady.V jiných   scénách je tomu   naopak.Ujetý černý   humor,drsná slušná   akce,několik dobrých   vtípků a sympatické   osazenstvo.KICK-ASS byl   lepší,ale druhý   zářez-Nezklamal-7/10.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2013
Kick-Ass podruhé a lépe?   Mno... Já bych řekl, že o   maličko slabší, ale přesto   se na to dá dívat.   Přivedení nových   superhrdinů na scénu bylo   fajn, ale klidně bych jim   věnoval více prostoru,   který by si zasloužil i Jim   Carrey. Méně prostoru by si   na druhou stranu zasloužila   Chloë Grace Moretz. Ta od   posledně povyrostla, takže   přichází na denní   pořádek kluci, první rande   a samozřejmě i první   polibek. Začal jsem ale   radši vyhlížet, kdy spíš   zase oblékne kostým Hit-Girl   a půjde někoho zmlátit,   protože sledovat, jaké zvyky   jí učí její tři nové   povrchní kamarádky/pipinky,   mi přišlo, že snad čumím   na nějaký úplně jiný typ   filmu nebo seriálu, jenž   běží pro pubertální   holčičky na Disney Channel.   Na přehlednosti akce to   chtělo více dát si   záležet, poněvadž   roztěkaná kamera chtěla   zabrat všechno a všechny, co   na place probíhá. Jinak Jeff   Wedlow odvedl velmi slušnou   práci. Klidně bych uvítal   další díl.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2014
Díky shodě různých náhod   a mé (zřejmě irracionální   ale co...) zaujetosti vůči   blockbusterovým komiksovým   filmům je tohle jediné   pokračování komiksu na   které jsem se upřímně   těšil. První Nářez byl   totiž neskutečnej nářez a   já se tudíž dvojky nemohl   dočkat. Že Matthewa Vaughna   v režisérském křesle   zastoupil jakýsi Jeff Wadlow   (mimochodem, režisér   nečekaně povedeného Nikdy   to nevzdávej) mě nechávalo   zcela chladným. Moje chyba.   Trailery mě namlsaly ještě   víc. Moje chyba, že jsem na   ně koukal..
A co že   se vlastně tedy stalo? Nejsem   si úplně jist. Film se   rozjíždí velmi sympaticky v   hodně podobném duchu jako   originál a zhruba polovinu   stopáže pokračuje v tom, co   se tak skvěle dařilo   Vaughnovi. Pokud někomu vadí   středoškolská linka (místy   skoro připomínající   Protivný sprostý holky) je   to čistě jeho problém. A   měl by se podívat znova na   jedničku. Tam je těch   prostřihů na to jisté   rovněž relativně dost a   jsou v mých očích asi   stejně zábavné či spíše   míň, díky nepřítomnosti   Mindy v této vzdělávací   instituci (svojí slabostí   pro teenage splácaniny jsem   se nikdy netajil).
Je   jistě skvělé, že kromě   režiséra se vrací všichni   důležití herci, kteří   přežili jatka z jedničky.   Táhne to samozřejmě hlavně   malá (vlastně už nečekaně   velká...a docela kočka)   Chloë Grace Moretz. Její   Hit-Girl byla   nej(ne)vděčnější postavou   z originálu (nejen pro   fanoušky, především pro   různé mravokárce, mezi   něž se také...neřadím).   Aaron Taylor-Johnson   zůstává sympatickým geekem   (s překvapivě vypracovaným   tělem) ale nic víc. Tudíž   se své šance chytil   Christopher Mintz-Plasse (do   hajzlu, tří hlavní herci a   mají dohromady devět jmen!   Co je to za divnou módu?).   Jeho spíše nenápadný Red   Mist z jedničky se   transformoval do   „dospělejšího“ ( :-D )   Mother Fuckera ( :-D ). Ano,   jeho kostým je nyní ještě   radikálnější než   Kick-Assova „Žluto-zelená   spermie“ (můj pracovní   název), ale pokud koukáte   pravidelně na nějaké S/M   porno, bude vám vemi, velmi   povědomý. Jim Carey se nás   v trailerech snažil   přesvědčit, že bude   ultimátním, možná trochu   ujetým superhrdinou, který   dá zapomenout na   nešťastného Big Daddyho ale   bohužel výsledný snímek   dává trailerům zapravdu   jenom z poloviny. Ano Carey je   místy zábavný, ale jeho   role nemá příliš prostoru   a i když mám tohoto herce   radši než Cage, v tomhle   případě ho nedokázal   nahradit. A nevyužití jeho   gumovýho xychtu v tomhle   filmu beru jako velký mínus.   Za plus potom považuju   některý další jména a   někdy i postavy nových   superhrdinů i superpadouchů.   Night Bitch či Mother Russia   mě celkem rozsekaly. Škoda   že kromě Matičky Rusy   nedostanou ostatní   „badass“ hrdinové   téměř žádný prostor.
A už se konečně   dostávám k tomu, proč jsem   se nebavil zdaleka tak dobře   jako u prvního dílu. Zaprvé   mám pocit, že nejlepší   situace jsem viděl už v   trailerech, ale uznávám, že   to je čistě můj problém.   Mnohem horší totiž je, že   jsem zjistil, že ten film je   na mě příliš drsný. Ne,   nevadí mi ve filmu násilí,   ani to přehnané   (koneckonců, jednička nebyla   taky zrovna mírná), pokud   má nějaký účel či důvod   či do snímku prostě   jakýmkoliv způsobem zapadá.   To jsem ale tady tak nějak   postrádal. Proč? Protože to   Wadlow nějak nedokázal   poslepovat dohromady. První   půle až do chvíle, kdy   Mother Fucker se svojí bandou   navštíví jednu zrzku mi to   přijde jako od Vaughna. Poté   co začne úřadovat Matička   Rus je to jako kdyby   režíroval (či psal   scénář?) opravdu někdo   jiný (Wadlow). Neznám   komiksovou předlohu,   pravděpodobně se k ní ani   nikdy nedostanu, tudíž pro   mě zůstane tajemstvím, zda   za to můžou filmoví tvůrci   či Mark Millar ale jedno mě   bilo do očí – kam sakra   najednou zmizel humor a   nadsázka?! Od týhle chvíle   se totiž odehrává jedna   brutální scéna za druhou   bez nějakýho pořádnýho   odlehčení. Ano, i jednička   v poslední třetině dost   zvážněla, ale přesto tam   byli určité nuance, které   mi bránily brát to nějak   moc vážně, to tady,   bohužel chybí. A hlavně mě   to nebavilo. Hit-Girl tu toho   navíc předvede zoufale málo   a její souboj s MR považuju   téměř až za trapný.
Díky povedené první   půli nemůžu pokračování   úplně zavrhnout i když   výsledné dojmy jsou dost   rozporuplné...Jednička je u   mě trvalka, dvojku si   pravděpodobně už nepustím.   Nebo jí včas vypnu...
movie-freak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2015
Přiznám se, že jsem po   pokračování skvělé   jedničky nic extra   neočekával. Ona se málokdy   povede dvojka s minimálně   stejnou kvalitou. Tady je tomu   bohužel také tak. Nějak to   nemá ten parodický náboj z   jedničky. Přibylo několik   nových zástupců dobra i   zla. Ale nejvíce prostoru z   nich dostala Muther Russia. Na   straně dobra jsem více   očekával od Jima Carreyho.   Zklamání. Kdo ovšem   nezklamal byla Mindy.   Výborná jako v jedničce.   Školní scénky trochu nuda.   Avšak pro její vlastní   identifikaci asi nezbytné.   Nechutná ukázka   vyprázdnění žaludku a   střev ve školní jídelně -   fuj, ani trochu vtipné.   (Pardon, mluvím za sebe. Z   věku, kdy by mi to přišlo   velice legrační už jsem   vyrost). No a pak tu máme   hlavního superpadoucha. Nebo   spíše supersrabíka. Ten mě   pobavil. Silné řeči, když   měl kolem sebe bandu   mlátiček. Ale jak přišlo   na souboj muže proti muži,   tak vzal do zaječích. Cha   cha. Ale nakonec si také   svoje místo našel...
Wiikii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2018
Jednička pro mě byla   rozhodně lepší, ale i   dvojka v sobě snoubila tu   zábavnost a krvelačnost,   která z toho všeho dělala   zajímavou podívanou.   Naštěstí od jedničky   kterou jsem po prvním   shlédnutí moc nepochopil a   potřeboval jsem ještě   druhé zkouknutí, abych to   pochopil, dvojku jsem zapínal   s jistotou o co přesně tam   půjde a jak to bude   zobrazováno. Herce bych   hodnotil převážně na   průměr, ty nadprůměrné si   bohužel nezahráli tolik   kolik by měli a to možná   tím, že dávali prostor   téměř každé postavě. Co   se mě moc nelíbilo byla ta   scénka kdy Chloë Grace   Moretz skákala po jedoucí   dodávce a "pomale",   sebejistě tam kropila své   nepřátele jako by nic...   Nejvtipnější mě přišla   ta scénka s těma   puberťačkama co se   rozplývali nad videoklipe   jedné chlapecké skupiny :)   ... HODNOCENÍ: 70%
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.1.2017
Tak nonens volens za   blitkobušek dvacku dát   musím, i kdybych měl poblít   monitor. Toto neskutečně   pobavilo. Ale i celkově se mi   to líbilo více než první   film. Holčina už dosáhla   koukatelného věku, a mělo   to i něco do sebe. Ne, pozor,   ne že by to bylo na vysoké   hodnocení, to ne. Ale přece   jen jsem se občas bavil.   Takže, jak jsem litoval   ztraceného času u prvního   filmu, u tohoto nelituji. Ale   nic víc.
Duri86
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.12.2013
První díl byl správně   praštěnej, tohle už je   jenom ujetý ve stylu Kill   Billa. Dobrý jsou ty jejich   jména ( Zabíjačka,   Vyjebávač ) Carrey nemá   skoro žádný prostor, je 3x   na scéně a pak umře. 40%   slabší průměr.
Tom69ass
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.1.2014
What ?
Kdyby natočili díl třetí,   tak bych se podíval, ale i   tak scénáristy a režiséry   prosím,ať už to netočí.   Druhý díl byl otřesný a   prvnímu skvělému dílu se   nerovná ani z poloviny,   Dávám 35 % a to spíš ze   soucitu, a za Jima C.
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.1.2014
Nevím ale nějak jsem tomuhle   filmu nepřišel na chuť,za   prvý jsem se vůbec nebavil a   za druhý mi přišly   některé scény dětinské   až trapné.Nepomohl tomu ani   J.Carrey a jeho sem tam   vtipná hláška,řadím to   mezi ne moc povedené   teenagerské komedie s trochou   krve.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40658minih40658Serenity (2005) 
Serenity n
minih29764minih29764Proroctví z temnot (2001) 
The Mothman Prophecies n
minih85560minih85560Tenký led (2011) 
Thin Ice n
minih40638minih40638Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) 
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch the Wardrobe n
minih52952minih52952Doktor od Jezera hrochů (2010) 
Doktor od Jezera hrochů n
minih147671minih147671Pasažéři (2016) 
Passengers n
minih147723minih147723Všechno nebo nic (2017) 
Všechno nebo nic n
minih50574minih50574Riding shotgun (1954) 
n
minih40372minih40372Výzva (2004) 
Kampfansage 3 - Der letzte Schüler n
minih182667minih182667Kyslík (2021) 
Oxygène n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kick-Ass (2010)

 Kick-Ass (2010)
Kick-Ass n
 
Žánr: akční / komedie / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Matthew Vaughn

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Komisař Moulin (1976) [TV seri...

23:10 - 00:40

12 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

ČT2 - Agent Hamilton

22:45 - 23:35

37 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

102 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

22:50 - 23:55

32 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697736
Fotografií: 763715
Plakátů: 376310
Obsahů a biografií: 178189

Poslední komentáře

Jít za svým snem! (2015) [TV cyk...

Jít za svým snem!
Hana Pinkavová podle mého   názoru patří mezi naše   nejlepší dokumentaristy a   tenhle cyklus o našich   mimořádných talentech z   různých více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10