Duben
ohodnotit

Já, padouch

Despicable Me

Další název:
Ja, zloduch (SK); Ich - Einfach unverbesserlich
Rok:
2010
Délka:
95 minut
Premiéra v ČR:
21.10.2010
„Klaďasové už nefrčí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Já, padouch
Uprostřed šťastné předměstské čtvrti, kde bílé domy jsou pokryty kvetoucími růžemi, stojí černý dům s mrtvou zahradou. Neznámý svým sousedům, skryt v útrobách svého domu, oblkopen armádou posluhovačů - Gru, který plánuje největší loupež v historii světa. Chystá se totiž ukrást měsíc. (Ano, ten měsíc!) S vybavením všeho druhu poráží každého, kdo se mu postavi do cesty. Pouze však do dne, než se setká se třemi sirotky, které v něm vidí něco, co v něm ještě nikdy nikdo neviděl - potenciálního otce. Nejhorší darebák světa se teď musí potýkat s největší výzvou všech dob - třemi malými holčičkami Margo, Edith a Agnes.


Autor: salte

Popis / Obsah / Info k filmu Já, padouch
Na ospalém předměstí zastavěném rozkošnými domky s upravenými předzahrádkami žije NEJVĚTŠÍ ZLODUCH POD SLUNCEM. Producent Doby ledové Chris Meledandri stvořil trojrozměrnou animovanou komedii, která představuje zbrusu nového hlavního hrdinu. Ukrutného záporáka jménem Gru, který se nezastaví před žádnou špatností, na druhou stranu ale umí být nekonečně zábavný. Ať už prostřednictvím armády žlutých pomocníků, Mimoňů, nebo díky Jiřímu Lábusovi, který Gruovi v češtině propůjčil svůj hlas.

Udržet se na špici světového zločinu dá pořádnou fušku. A protože si na post veřejného nepřítele číslo jedna brousí zuby Gruův největší oponent Vektor, rozhodne se tenhle padouch pro dosud nevídaný zločin. Ukradne Měsíc! Ano, ten co svítí na obloze. Jenže zásadní roli v jeho plánech hrál zmenšovač, který mu ukradl právě Vektor. Gru musí přijít na to, jak do jeho přísně střeženého sídla vniknout a svůj vynález si vzít zpátky. Po mnoha marných pokusech to už skoro vzdá, když u jeho dveří zazvoní sourozenecké trio Margo, Edith a Agnes, které sbírají peníze pro sirotčinec, v němž žijí. V tu chvíli se v Gruově hlavě zrodí další z jeho mnoha ďábelských plánů. Všechny tři holky adoptuje a pošle je zaklepat na dveře Vektorova sídla. A zatím on a jeho Mimoňové… Jenže plány se s realitou často rozcházejí, zvlášť když „pán zla“ pod vlivem děvčátek zjistí, že není až takovým darebákem, jak se tváří.

Producent Chris Meledandri vybudoval animovanou divizi studia Twentieth Century Fox, která pod jeho vedením vyprodukovala hity jako Doba ledová, celovečerní Simpsonovi nebo Roboti. K Universalu přestoupil po třinácti letech kvůli novým impulsům, z nichž jedním byl právě 3-D film Já, padouch. „Stvořit animovanou rodinnou komedii, ve které by byl hlavním hrdinou záporák, pro mě bylo lákavou výzvou. V průběhu filmu sice projde zásadní charakterovou proměnou, jenže tu by diváci neocenili, kdyby v první polovině nebyl tak nesympatický,“ vysvětluje Meledandri.

Byť to zní dost otřepaně, tvůrčímu týmu se podařilo stvořit film skutečně pro všechny. Kluci ocení Gruovy technické vychytávky, s nimiž se snaží páchat nekalosti. Holky budou inklinovat k neodolatelnému dívčímu trojlístku, který si dá nelehký úkol napravit adoptivního tatínka. A pro starší jsou určené „dospělé“ gagy, jimiž je film prošpikován. A to jsme ještě nezmínili Mimoně, roztomilé žluté poplety, kteří budou v Já, padouch „tvrdit“ humor stylem Veverky z Doby ledové nebo tučňáků z Madagaskaru.

CinemArt


Popis / Obsah / Info k filmu Já, padouch
Toto je příběh největšího padoucha světa, jenž čelí své největší výzvě – do jeho života vstoupí tři rozkošné děti. Ve šťastné předměstské čtvrti plné roubených plotů a růžových keřů stojí černý dům s uschlým trávníkem. Hluboko pod domem je ukryta obrovská tajemná skrýš. Obklopen armádou nezbedných malých přisluhovačů tam Gru plánuje největší loupež v historii – chce ukrást Měsíc! Gru si totiž libuje ve všech hanebnostech. Vybrojen arzenálem smršťovacích a zmrazovacích paprsků, obrněných vozů připravených na bitvu na zemi i ve vzduchu, je připraven odstranit každého, kdo se mu postaví do cesty. Jenže pak se jednoho dne setká se třemi malými osiřelými dívkami, které v něm při prvním pohledu spatří, něco, čeho si nikdo jiný nikdy nevšiml: potenciálního otce.

Zdroj: HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Já, padouch
Darebák Gru netúži po ničom inom viac, ako robiť neplechu a znepríjemňovať ostatným ľuďom život. Teda... Aspoň si to myslí. A zrejme práve preto sa rozhodol usadiť sa presne uprostred prekrásnej predmestskej idylky, medzi pôvabnými domčekmi, ukážkovo udržiavanými záhradami a čistučkými ulicami, plnými spokojných tvárí a šťastného džavotu! Jeho nekonečne depresívne čierny dom, v ktorom žije so svojou mamou, a beznádejne zanedbaný trávnik pred ním, nemožno prehliadnuť... No Gruovo skutočné kráľovstvo sa skrýva hlboko pod ním, v jeho tajnej, doširoka rozvetvenej podzemnej pevnosti! Práve tu, obklopený armádou nepodarených Minionov – roztomilých trpasličích tvorov, nápadne pripomínajúcich, ehm, zemiaky – chystá svoje geniálne (alebo skôr geniálne strelené) plány, ktorým má nasadiť povestnú korunu... Únos Mesiaca! Znie to možno neuveriteľne, no Gru skutočne plánuje ukradnúť svetu Mesiac, pomocou špeciálneho zmenšovača! Našťastie či nanešťastie však Gru akosi pozabudol na svojho odvekého konkurenta Vektora, ktorý mu onen úžasný vynález uchmatne doslova pred nosom! Keď frustrovaný Gru krátko nato spozná trojicu rozkošných sirôtok, ktoré chodia od domu k domu a predávajú sušienky, skrsne mu v hlave diabolský nápad – rozhodne sa nasťahovať ich k sebe, adoptovať si ich a... Využiť ich na ukradnutie zmenšovača a zničenie Vektora! Ibaže... Zrazu akosi vôbec nič nejde podľa plánu! Nielenže totiž svojrázne dievčatká jeho život v rekordne krátkom čase totálne obrátia hore nohami, ale mrzutý darebák si zrazu začne uvedomovať, aký je zúfalo sám - a že aj on má, aj keď by odprisahal, že je to nemožné... Srdce! :-)

Zdroj: Markíza


Popis / Obsah / Info k filmu Já, padouch
Na šťastném předměstském sousedství, obklopeném bílým plaňkovým plotem a kvetoucími keři růží, stojí i jeden černý dům s mrtvým trávníkem. Aniž by to sousedé věděli, hluboko pod tímto domem je obrovský tajný úkryt. A tady žije Gru, obklopený armádou svých uličnických a zlomyslných přisluhovačů mimoňů, který plánuje tu největší loupež v historii celé zeměkoule. Gru se chystá ukrást Měsíc! Vyzbrojen arzenálem zmenšovacích paprsků, mrazicích paprsků a obojživelných bojových vozidel poráží vše, co mu stojí v cestě. Ovšem pouze do chvíle, kdy se střetne s neochvějným přesvědčením tří malých osiřelých děvčátek, která na něj pohlédnou a vidí v něm něco, co nikdo jiný dosud neviděl: možného tátu...

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Já, padouch
Protagonistou animované rodinné komedie Já, padouch je zlosyn Gru, který soupeří o pověst největšího padoucha s mladým kazisvětem Vektorem. Rozhodne se proto pro grandiózní loupež Měsíce. Nejprve však musí získat od soupeře zmenšovací paprsek. K tomu využije trojici osiřelých dívek, které adoptuje. Svěřenkyně ovšem mění zlosynův náhled na svět a jejich láska nakonec změní jeho. – Milá, ovšem nijak výjimečná komedie s jasným morálním poučením sází na osvědčené postupy, z nichž nejúčinnější jsou vtipné postavičky Gruových pomocníků, malých žlutých mimoňů. – Chris Renaud, který film režíroval spolu s Pierrem Coffinem, byl nominován na Oscara za krátký film s veverkou z Doby ledové No Time for Nuts.

-ivp-, Filmový přehled 2010/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Já, padouch 3 (2017)

 Já, padouch 3 (2017)
Já, padouch 3 n
Despicable Me 3
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Mimoni (2015)

 Mimoni (2015)
Mimoni n
Minions
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Kyle Balda, Pierre Coffin

(spin-off)

Já padouch 2 (2013) [2k digital]

 Já padouch 2 (2013) [2k digital]
Já padouch 2 n
Despicable Me 2
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Pierre Coffin, Chris Renaud

(pokračování)

Home Makeover (2010)

 Home Makeover (2010)
Home Makeover n
 
Žánr: animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Kyle Balda, Samuel Tourneux

(spin-off)

Banana (2010)

 Banana (2010)
Banana n
 
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Kyle Balda, Samuel Tourneux

(spin-off)

Orientation Day (2010)

 Orientation Day (2010)
Orientation Day n
 
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Kyle Balda, Samuel Tourneux

(spin-off)

Despicable Me Presents: Minion Madness (2010)

 Despicable Me Presents: Minion Madness (2010)
Despicable Me Presents: Minion Madness n
 
Žánr: animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Renaud

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

160 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

08:30 - 09:20

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:35

9 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:10

4 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190549
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376576
Obsahů a biografií: 178278

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10