Duben
ohodnotit

Cesta bojovníka

Pathfinder

Další název:
Pathfinder - Fährte des Kriegers
Rok:
2007
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
21.6.2007
„Postavil se zlu a stal se legendou“

Obsah filmu Cesta bojovníka

 
Indiánská žena najde k smrti vyděšeného malého chlapce. Je to potomek nájezdníků, kteří vybíjejí indiánskou rasu a indiáni je nazývají Dračí lidé. Žena vezme chlapce do své vesnice a rada starších nakonec rozhodne, že chlapce, kterému začali říkat Duch, přijmou mezi sebe. Duch vyroste v silného muže, ale když má zasednout k ohni s ostatními bojovníky, je vyzván, aby nejprve zjistil, kdo opravdu je. Duch se tedy vydá do džungle. Když zaslechne útočné troubení, rozběhne se zpátky do vesnice. Tam zjistí, že všichni z jeho vesnice jsou mrtví, a sám se dá do boje s nájezdníky, z něhož se dostane se zraněním. Duch se schová v jeskyni, kde ho...
 
Související odkaz
 
RECENZE Cesta bojovníka: Tenhle bojovník míří do síně zapomenutých

Možná ani sami tvůrci Cesty bojovníka netuší, co to vlastně natočili. V rubrice žánr střídají slova dobrodružný, bojový, fantasy, historický, akční, legenda. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Marcus NispelMarcus Nispel  
hraje:
Jay TavareJay Tavare.....Černé Křídlo [36]   
Nicole MuñozNicole Muñoz.....sestřička [12]   
Nathaniel ArcandNathaniel Arcand.....Vítr Ve Stromu [35]   
Moon BloodgoodMoon Bloodgood.....Oheň Z Hvězd [31]   
Clancy BrownClancy Brown.....Gunnar [48]   
Russell MeansRussell Means.....Pathfinder [67]   
Ralf MoellerRalf Moeller.....Ulfar [48]   
Karl UrbanKarl Urban.....duch [34]   
Burkely DuffieldBurkely Duffield.....dvanáctiletý Duch [14]   
Stefany MathiasStefany Mathias.....matka ve vzpomínkách [35]   
Julianna RoseJulianna Rose.....hlas [12]   
Michelle ThrushMichelle Thrush.....indiánská matka   
Wayne Charles BakerWayne Charles Baker.....indiánský otec   
Hannah JefferyHannah Jeffery.....indiánské dítě   
Erica JonesErica Jones.....dívenka   
Jon KraltJon Kralt.....Tracker [31]   
scénář:
Laeta KalogridisLaeta Kalogridis  
Nils GaupNils Gaup.....scénář z roku 1987 filmu "Veiviseren" [52]   
hudba:
Jonathan EliasJonathan Elias  
kamera:
Daniel PearlDaniel Pearl  
střih:
Jay FriedkinJay Friedkin  
Glen ScantleburyGlen Scantlebury  
Einar E. ThornsteinssonEinar E. Thornsteinsson  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby EX
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Cesta bojovníka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

POMOthy
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.10.2018
Akcia natoľko neprehľadná, že nevidíte čo sa   v nej deje a kdo koho zlikvidoval zistíte až   podľa toho, kto odchádza z boja živý. V   časoch poetických a prehľadných bitiek a lá   300 je taký handicap neospravidlniteľný,   obzvlášť pri filme, ktorý stavia   predovšetkým na akcii. A rozprávanie príbehu a   práca s postavami je pre Marcusa Nispela takisto   španielskou dedinou. Čo vlastne tento tvorca   vie? V tomto prípade iba zahaliť filmove plátno   do emocionálne plochej temnoty. Príšerný film   podľa scenára na inteligenčnej úrovni   najhorších videoherných adaptácií, ktorý   úplne pochovávajú záverečné   cliffhangerovské scény, pripomínajúce   filmárske postupy Eda Wooda (dlhé zábery na   padajúcu lavínu, vzaté bohvie odkiaľ). Po   dlhšom váhaní musím klesnúť na 1*. Toto   nepatrí do kín.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.10.2018
║Rozpočet $45miliónov║Tržby USA   $10,232,081║Tržby Celosvetovo $30,822,861▐   Tržby za predaj DVD v USA $27,356,328 //počet   predaných kusov 1,604,034║ Marcus Nispel sa v   jeho plnej neschopnosti vyprávať príbeh, ktorý   tento film takmer ani nemá, úplne stratil v   pasívnej nevýraznosti scén, kde ani tie bojové   súboje nič moc nedajú. Doslova dej príde ako   šablónový vícuc z Barbara Conana. /25%/
Manučao
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.10.2018
Ujde, ale nijako neoslní - či už súbojmi,   dejovou linkou alebo hercami. Pár známych   tvárí poteší - predovšetkým Moeller. Príbeh   ale rýchlo vypadne z hlavy.
roox
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2015
Temná zábava na sobotní večer
Neexistuje film, kde nenajdete historickou blbost.   Vždy se nějaká najde. Přilby s rohy, no tak   ruku na srdce, kdo by si hned nevzpomněl při   slově Viking na tu helmici, či na dračí loď?   Vikingové tu byly možná vykresleni až moc   krutě, ale co vím tak se zrovna moc s lidma   nepárali ani v Evropě. Že byly modernější   zbraně, toho si všimne málokdo, a na to amíci   spoléhali. Filmaři spolehájí více na akci a v   poslední době na brutalitu té doby, než na   historickou přesnost. Je to sice smutné, ale je   to tak. I přes historické chyby, temné   prostředí (které není na škodu), celkem   odhadnutelný příbeh se mi film líbil. Mohl   být lepší, ale i horší.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.7.2015
Tragický režisér
Znuděný Karl Urban ve své zatím nejméně   charizmatické roli, neuvěřitelným způsobem   zabitá tak zajímavě vypadající tématika,   brutálně těžkopádné souboje - naprosto   všechny (!) zpomalené. Umělá digitální krev   bijící do očí v každém druhém záběru,   dementně jednoduchá mytologie a poselství   filmu, o ději snad ani nemůže být řeč.   Zkrátka geniální ukázka zabitého   vysokorozpočtového a velkohubě se tvářícího   projektu, který má duši jako sto let stará   mrtvola.
Wez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2014
mě se film líbil,teoreticky i ten děj se mohl   stát-i když Vikingové zas takový válečníci   a barbaři nebyli,jak jsou vyobrazeni v tomto   filmu(spíš obchodníci,aspoň podle   nejnovějších zjištění,ale ono je   "in" je takhle zobrazovat).Jinak   ztvárnění filmu se mi velice líbilo,včetně   kamery a jejich filtrů,anglicky mluvící   indiáni mi vůbec nevadili,naopak oceňuji snahu   tvůrců,že vikingové mluvili islandsky,což je   nejbližši jazyk,kterej se od vikingů   zachoval,stejně jako obyvatelé Islandu k nim   mají nejblíž-velice se mi líbbil i Clancy   Brown jako Gunnar-ten člověk v žádné roli   záporňáka snad ještě nezklamal :-)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.5.2013
Karl Urban byl hlavním důvodem, proč jsem   skočil po tomto filmu - no, že jsem si radši   někde nezlomil nohu :-).
Byl jsem totiž   poněkud, když to řeknu slušně, zklamán -   těmi 4 bodíky jsem to možná i   přehnal.
Nevím, možná se to zdálo jenom   mně, ale přišlo mi to jako by se skoro 2/3   odehrávali ve tmě - možná jsem ale taky měl   vlčí mlhu, i když je fakt, že jsem byl   střízlivý, když jsem to sledoval :-).
Jinak   to ale nebyl špatný nápad na film.Protože i   historie nám říká, že už "velcí"   Vikingové připluli do Ameriky dávno před   nějakým Kryštofem.Ovšem realizace filmu   zjevně nedopadla nejlíp.
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.4.2013
Hodně mi vadí ladění filmů do "nižší   škály" barev. Krev není červená, modrou   taky nevidět, a přitom se odehrává v jinak   hezké přírodě. Když už se nebáli brutality,   mohli (s figurínou) ukázat i roztržení   Indiána. Jedním z mála kladů je ta jeho milá;   jinak tedy žádná sláva. A dabing ho dělal   starším.
Lynette
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.5.2012
Odpadní filmový materiál...
Nějak jsem doteď nepochopila smysl vzniku tohoto   "historického veledíla".:-/ Byla to   čistočistá řezničina, která nedávala hlavu   ani patu.. Filmový střihač, scénárista,   kostyméři a hlavně pan režisér Marcus Nispel   by potřebovali pořádně seřezat, jako to   udělal ten pan vikingský otec tomu svému synovi   v počátku filmu, ze kterého se nakonec stal   "indiánský" bojovník se stejně   sadistickými /vikingskými/ způsoby.. M. Nispel   neví o historii zhola nic a je jedno, čeho se to   týká a jaké kultury a časového údobí. Po   celou dobu sledování jsem měla pocit, že mám   noční můry, ze kterých se nemohu probrat..   Hodnotím 1/10, protože na méně to už bohužel   tady ohodnotit nejde....
piwium
Hodnocení:
Přidáno: 12.1.2012
Bože jak někdo muže říct, že jsou zde dobře   vyobrazení Vikingové ( Kostými a kultura).   Tento film je další ukázkou toho, jak   Američané dokáží, prznit evropskou historii.   Chování Vikingů zcela neodpovídá jejich   kulturnímu vzezření z přelomu 10. - 11. St. (V   této době již většina přešla na   křesťanskou víru a od krvavých řeží bylo   upuštěno). Samozřejmě jediné důkazy jejich   ústupu od agrese, jsou pouze písemné prameny,   ale co je neoddiskutovatelné, že takhle Viking v   žádném případě nevypadal. Příšerně   vytvarované helmy a na nich dnes již doufám   přežitý kýč, jako jsou rohy ( Já se věnuju   historickému šermu a něco vám povím, pokud by   byl skutečně z rohoviny odpad by po první   bitvě a pokud by byl z kovu – v momentu zásahu   do rohu by měl majitel zlomený Vaz). Pak na   sobě mají pláty z 14 a 15 st. a oblečení,   které s vikinskou kulturou nemají nic   společného. Což podle mě ve filmu, který se   označuje jako historický nemá co dělat. Co se   týče akčních scén – těžko mohou vypadat   reálně, když si nikdo nedá tu práci a herce   naučí aspoň základy šermu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16286minih16286Policajt v Beverly Hills (1984) 
Beverly Hills Cop n
minih37586minih37586O Maryšce a vlčím hrádku (1979) 
O Maryšce a vlčím hrádku n
minih102672minih102672Zloba – Královna černé magie (2014) 
Maleficent n
minih25041minih25041Romeo a Julie (1968) 
Romeo and Juliet n
minih75383minih75383Pach krve 4: Krvavý počátek (2011) 
Wrong Turn 4: Bloody Beginnings n
minih84633minih84633Máš minutu! (2011) [TV pořad] 
n
minih126818minih126818Filmový dobrodruh Karel Zeman (2015) 
Filmový dobrodruh Karel Zeman n
minih25859minih25859Vřískot 2 (1997) 
Scream 2 n
minih24923minih24923Být či nebýt (1942) 
To Be Or Not To Be n
minih19811minih19811Střelec (1976) 
The Shootist n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Cesta bojovníka (2007)Cesta bojovníka (2007)Cesta bojovníka (2007)Cesta bojovníka (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190570
Osobností: 697854
Fotografií: 763987
Plakátů: 376605
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10