Brloh v Beverly Hills (1998)

Brloh v Beverly Hills (Slums of Beverly Hills)
53.3 %
 
 

Slums of Beverly Hills

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 91 min.
„Sledujte příběh puberťačky a její neurotické rodinky v Beverly Hills.“
Píše se rok 1976 a právě letí zvonáče, velké klopy a ještě větší auta. Tenhle rok se také Vivian Abramowitz naučí abecedu velikosti podprsenek. Pro Vivian to není zrovna lehká doba, ovšem možná ještě těžší je to pro jejího tátu, který ji po rozvodu vychovává sám a neustále se snaží jakkoli zlepšit svůj životní styl. Ovšem nejdležitější pro něj je udržet všechny své děti – Vivian, jejího vychytralého staršího bratra Bena a mladšího brášku Rickeyho – ve čtvrti plné škol (i když je to na samém okraji města). Murray se totiž do puntíku drží svého hesla: Nábytek je jen dočasný, ale vzdělání je věčné.

A tak se čtyři členové Abramowitzovy rodiny nastěhují do levného příbytku s jedinou ložnicí. V těchto stísněných podmínkách se Vivian musí sžívat se svou bující sexualitou, jež se stane hlavním tématem celé rodinky, nemluvě o zvědavém podivínském sousedovi, Elliotovi, jenž je posedlý Charlesem Mansonem. A nezapomeňme na Ritu, divokou sestřenici, jež se právě vrátila z léčebny, kde se snažila dostat z drogové závislosti. Rita je dcera Murrayova bohatého bratra Mickeyho. Přesto, že je absolutně zmatená a často se topí v beznaději, stane se Vivian ženským vzorem, který nebohá dívka tolik potřebuje. Rodina Abramowitzových z Beverly Hills poskytuje zajímavý pohled na pokroucený rodinný život v americkém městě snů. Tato rodina je poznamenána rozvodem, závislostí a nefunguje uplně plně, přesto jsou všichni její členové odhodláni zapadnout do davu a přežít na okraji Beverly Hills s humorem.

Zdroj: HBO Europe

režie:
Tamara Jenkins
 
 
hraje:
Natasha Lyonne (Vivian Abromowitz), Alan Arkin (Murray Samuel Abromowitz), Bryna Weiss (prodavačka), Marisa Tomei (Rita Abromowitz), Charlotte Stewart (paní domácí), Eli Marienthal (Rickey Abromowitz), David Krumholtz (Ben Abromowitz), Kevin Corrigan (Eliot Arenson), Brendan Burns (policajt na stanici), Harris Laskaway (kuchař Charlie), Jessica Walter (Doris Zimmerman), Mena Suvari (Rachel Hoffman), Marley McClean (Brooke Hoffman), Mary Portser (paní Hoffmanová), Natalie Karp (sestřička)
 
 
scénář:
Tamara Jenkins
 
 
kamera:
Tom Richmond
 
 
hudba:
Rolfe Kent, George Clinton ("You and Your Folks, Me and My Folks", "Give Up the Funk (Tear the Roof Off the Sucker)")
 
 
kostýmy:
Kirsten Everberg
 
 
střih:
Pamela Martin
 
 
zvuk:
Richard Chaim
 
 
zpěv:
Perry Como ("Papa Loves Mambo")
 
 
text písně:
Freddy Fender ("Before the Next Teardrop")
 
 
vizuální efekty:
Rich Thorne
 
 
výprava:
Dena Roth
 
 
výkonný producent:
Robert Redford
 
 
producent:
Michael Nozik, Stan Wlodkowski
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.