Duben
ohodnotit

Andělé a démoni

Angels & Demons

Další název:
Anjeli a démoni (SK); Illuminati
Rok:
2009
Délka:
139 minut
Premiéra v ČR:
14.5.2009
„Přišli se pomstít.“

Komentáře k filmu Andělé a démoni

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 81
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2020
Volné pokračování filmu   "DA VINCI CODE" se   mi zdá být o poznání   slabší. Tom Hanks coby   Robert Langdon je (jako   obvykle) velice dobrý a   přesvědčivý hodně se mi   líbili po herecké stránce   také Armin Mueller-Stahl a   Stellan Skarsgard. Obsah sám   je už ale na mě moc velký   guláš. Božská částice,   tajná společenstva,   totální devatace   Vatikánské knihovny   (archivu) masakrování   kardinálů a já nevím co   ještě včetně vrtulníkové   scény mezi davy věřících   očekávajících volbu   nového papeže. Jako kdyby   všichni za každou cenu   chtěli trumfnout   předcházející film a   nikomu nedošlo že je někdy   méně ve výsledku více.   Mně navíc čistě   subjektivně vadilo že Hankse   nedabuje již zesnulý Vlad.   Dlouhý ale Aleš Procházka   (jinak velmi dobrý dabér).   Takže suma sumárum mi z toho   vychází tenhle velkofilm   jako obyčejná lehce   nadorůměrná podívaná   ničím nepřevyšující   řadu jiných filmů tohoto   druhu.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.9.2013
Katoličtí fanatici v   hloupém a nudném filmu.   Zaujal mne pouze tematicky,   ale jinak jsem se nudil.   Neustále opakované dějové   kličky, dost hluchých míst,   snad jen závěr se dá, ale i   ten je zbytečně roztahaný.   Filmu by prospěla kratší   stopáž. Budiž dáno něco   málo za závěr.   2011072612518/13308
cicis
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Totálna hovadina pre   komerčného amerického   diváka ktorý nepozná ani   len vlastnú 200 ročnú   históriu a nie ešte   európsku.K tomu príde do   Vatikánu vševediaci vedec   ktorý vie také veci, ktoré   nikdy neboli zverejnené ,lebo   boli ukryté vo vatikánskom   archíve a cirkev ich   storočia tajila pred   verejnosťou.Galileove   zápisky majú dokonca   vodotlač v angličtine!A na   zaver ešte kňaz vyskočí z   helikoptéry po apokalyptickom   výbuchu antihmoty a pristane   na padaku.Co je vela , to je   vela......
clara.bow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2009
Že je kniha lepší je sice   zajímavá věta nicméně,   málo kdy se povede film   dovést k dokonalosti knižní   předlohy, nebo jí   předčít. Mě se osobně   film líbil, měl napětí a   spád a podobně jako v Šifra   - výborný Tom Hanks
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2013
Osobně se mi tenhle film   líbil víc, než jeho   předchůdkyně, mediálně   tolik vychvalovaná Šifra   mistra Leonarda.   "Andělé" jsou   mnohem dynamičtější a ani   detektivní zápletka s   bizarními vraždami a   hledáním jednotlivých míst   nepostrádá napětí. V   poklusu nahlédneme do   několika vatikánských   kostelů (či spíše do   jejich americko-studiových   kulis), zúčastníme se volby   papeže, dozvíme se něco o   výrobě antihmoty i tajné   společnosti Iluminátů a   jejich vztazích s   římskokatolickou církví.   Samostatnou kapitolou je   hudba, která skvěle   koresponduje s mysteriózní   atmosférou filmu. Neméně   povedený je i jeho závěr,   ať už efektní scény s   helikoptérou a výbuchem   antihmoty, tak i následný   dějový zvrat, kdy je hlavní   sympaťák takřka obratem   ruky odhalen jako strůjce   všeho zla.
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2009
Dávám 10 bodů a dávám je   naprosto bez rozmýšlení,   protože není nic, co bych   měla vytknout. Nabízí se   srovnání se Šifrou, ale   Andělé a démoni se jí   vyrovnají, i ji v mnohém   překonají. Šifra - resp. Da   Vinciho kód - byla první, ve   skutečnosti románová   předloha Andělů vznikla   dříve. Oceňuji výborně   snímanou kameru, dynamicky   pojaté scény, v prvé řadě   zejména fakt, jak se   scénáristé bravurně   zhostili knižní předlohy.   Román je obsáhlý, vystupuje   v něm více postav, zachází   do velkých detailů. V   globálu základní princip,   myšlenku a tajemno však   dokázali beze zbytku z knihy   vytáhnout a přenést na   filmové plátno. Jak je již   zmíněno v předchozím   komentáři, hudba nese   hlavní motiv z původního   filmu, což bylo prvním   příjemným překvapením   již při úvodních   titulcích. O Tomu Hanksovi   mohu říct jediné - zraje   jako víno, čím starší,   tím lepší, jeho výkon v   postavě Roberta Langdona je   excelentní. Je to film,   který milovníky mystiky,   tajemna a napětí zcela   pohltí a na tuto vlnu   naladěného diváka naprosto   vtáhne do svého nitra.
Angelika2808
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.6.2013
Kam se poděl skvělý český dabing?
Úžasné téma, skvělá   knižní předloha, perfektní   filmové zpracování   (pochopitelně nejde ve dvou   hodinách zachytit celou   knihu), ale strašný,   příšerný dabing - hlavně   Toma Hankse. Pátrání v   tajemném, nepřístupném   Vatikánu, symbolické až   rituální vraždy, utajené   dokumenty, fanatický   pomatenec - ďábelský mix   nebezpečí, strachu,   nepřátelství i   šokujícího odhalení...
Bohužel dojem z tohoto   ojedinělého snímku   nenapravitelně pokazil   katastrofální dabing, v   tomto případě - zlaté   titulky!
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2010
O maličko, ale jenom o   maličko lepší než šifra,   především díky   McGregorovi, který Hankse   předčil o třídu. Pak také   díky akčnímu spádu, který   se stupňuje díky časovému   ultimatu.
Jinak oproti   knížce je příběh   očesaný na kost, církevní   prostředí pro mě jako pro   laika zajímavé, mrtvol je   až moc, efekty ucházející,   logika občas pokulhává.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2009
Knihu jsem zatím ještě   nečetl, ale je to v plánu.   Vlastně už musím po   zhlédnutí filmu. Jaký mám   z něj pocit? Vlastně jsem od   něj moc neočekával. Vedlo   mne k tomu hned několik   faktorů. Četl jsem pár   komentářů a slyšel jedno   vyjádření Toma Hankse. Ten   se vyjádřil v tom smyslu,   že oproti filmu Šifra mistra   Leonarda, tento je více   akčnější a má méně   "těch logických   uvažování a postupů".   To je to asi hlavní   negativum. O proti Šifře   mistra Leonarda v tomto   zpracování knihy došlo k   velkému pádu dolů.   Zvláštní efekty a akčnost,   to je to, co už tolik   neláká.
A teď na   závěr tohoto komentáře   dotaz na čtenáře komentů.   Co jste schopni zvládnout za   patnáct minut? Proč se   ptám. Snad z děje   neprozrazuji příliš mnoho,   ale ve filmu za patnáct minut   (od 21.00 hod do 21.15) se   stihlo - spáchat vražda,   nasadit komando, které se   prodralo davem lidí, vyklidit   Svatopetrské náměstí ve   Vatikánu, Robert Langdon se   pokusil o oživení oběti,   dojít kamsi do koupelny,   opláchnout se od krve,   převléknout se do čistých   šatů a podebatit s   vatikánskou policií. No, já   bych to nestihl i kdybych se   rozkrájel. Robert Langdon   však jo. Ale hodinky ve   filmech jdou jaksi   pomaleji.
Takže   konečné shrnutí. Dá se na   to dívat, ale už to   nedosahuje takových hodnot   jako film Šifra mistra   Leonarda. Je to velký pád v   kvalitě dolu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2015
Dalším snímkem na motivy   románu světoznámého   spisovatele Dana Browna se   vrací Tom Hanks coby Robert   Langdon, tentokráte   zachraňující přímo   Vatikán. Zemřel papež a   Ilumináti, coby odvěký   nepřátelé Vatikánu, toho   využijí a začnou řádit   jak smyslů zbavených. Kromě   křesťanských motivů je zde   tentokrát použita i   nejmodernější věda.   Dějově se snímek řadí   před předchozí počin   ´Šifra Mistra Leonarda´,   takže se vlastně jedná o   jeho prequel. Kromě daleko   většího napětí a   akčnosti se tu opět   vyskytují různé záhady,   výklady umění a historie.   Taktéž je tu i daleko více   speciálních efektů a   těžko říci, jestli je to   kuprospěchu věci.   Každopádně už tak   neohromí jako ona Šifra, ale   za nějak špatný se   považovat také nedá. Jen se   už tváří obyčejněji a   tak nějak přímočařeji.   Coby detektivní příběh   však obstojí a byť   většina ateistů lecčemu   neporozumí, dá se toto   filmové zpracování   považovat za obstojné.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Velmi pěkný dobrodružný   filmek. Opravdu napínavá   podívaná.Ten konec je dost   dobrý a i překvapující.   Skvělé herecké obsazení.   Velmi mile mě překvapil   E.McGregor svou výtečnou   rolí-to jsem byl fakt   nadšen. A taky se mi dost   líbil S.Skarsgard.
A   na co nesmím zapomenout-tak   to byla vynikající hudba.   Hans Zimmer fakt umí.
Agostino
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Absolútna somarina vhodná   tak akurát do amerických   kín, kde filmy takéhoto   kalibru sú odpísané na   veľký úspech v očiach   divákov. Zdá sa, že tam je   nakrúcanie takýchto filmov   veľkým módnym hitom, z   ktorého sa prostredníctvom   veľkej reklamy stane typický   hollywoodsky trhák.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2009
Příběh začíná ve   Vatikánu úmrtím papeže   následným pokusem vyrobit   antihnotu, která je ukradena   a byla použita na zničení   Vatikánu . Profesor Langdon   je požádán aby Vatikánu   pomohl vyřešit únos čtyř   kardinálů .
Celkově   jsou Andělé a Démoni hodně   napínavý krimi thriller a   Howard s Hanksem chtěli   určitě překonat první film   , ale stejně zde vždy bude   srovnávání . Mimochodem co   připomíná Země, vzduch,   oheň, voda? Že by 5 Element?
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2012
A zas ten Galileo
Tak a máme tu pokračovanie   dobrodružstiev Roberta   Langdona. Nemožno povedať,   že by išlo vyložene o   pokračovanie Da Vinciho   kódu, ale porovnávaniu oboch   filmoch sa nevyhneme, i   napriek tomu, že ide o úplne   iný, samostatný príbeh.   Samotná kniha ma nadchla viac   ako Da Vinciho kód, bola viac   akoby tajomnejšia,   ponurnejšia a   zaujímavejšia. Troška sa   ubralo na divokých   konšpiráciach a viac sa   pridalo na deji a akčnosti. I   film, keď porovnám s Da   Vinciho kódom jednoznačne sa   mi páči viac. A teraz už   hlavne k filmu. Oproti Šifre   je výrazne dobrodružnejší,   záživnejší, nie je tu   toľko svojského vykladania   histórie, ale ide skôr o   akciu za akciou. No netreba   čakať nejaké ťažké   inetligentné vysvetľovania   kolobehu dejín a podrobné   lúštenie symbolov, tu je   skôr do popredia hnaný dej a   v podstate je to jedna veľká   akčná jazda. Výborný   oddychový filmík s slušne   obskúrnou atmosférou.   Dokonca sa už toľko   nenávažajú ani do   katolíckej Cirkvi a aj v   konšpiráciach poľavili a   dali ich do jasnejších a   snáď možno povedať i   reálnejších podôb. Chcú   sa pomstiť Ilumináti   katolíckej Cirkvi, je v   ohrození Vatikán? A čo   nový pápež? Opäť   charizmatickí Tom Hanks, s   ešte príťažlivejšou   partnerkou, avšak všetkých   zatieňuje famózny Ewan   McGregor, tu bol úžasný,   táto rola mu jednoducho   neskutočne vyšla. Všetko   podporené vynikajúcou   hudbou. A ja len dúfam, že   tá antihmota snáď kedy   nezdevastuje svet, ak sa   vlastne niekedy zrealizuje. A   ako minule, bacha ťažký   SPOILER (a v podstate malý   pokus o vysvetlenie jednej   skutočnosti): Nakoniec sa   camerlengo upáli, neviem či   to zdôraznili vo filme, ale z   knihy som to pochopil, že   veril vo svoju vyvolenosť a   nesmrteľnosť, takže si   zrejme myslel, že jednoducho   nezhorí a dokáže svoju   pravdu ľuďom, inu zrejme sa   prepočítal, ale zas neviem ,   či som to stopercentne dobre   pochopil, predsa len som knihu   čítal už pekne dávno
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2009
Tak podle mého názoru se   tento film povedl
slušné pokračování   má to docela rychlí spad   herecké výkony jsou také   slušné.Určitě nedělá   ostudu předešlému filmu a   tak pozvolna navazuje na   různá témata okolo církve   a Vatikánu,filmy z touto   tématikou se mi moc líbí.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Jednoznačně slabší díl.   Tom Hanks nám trochu   přibral, to ale nevadí,   spíš příběh je už   trošku slabší. "Šifra   mistra Leonarda" je   mnhohem lepší.   "Andělé a Démoni"   ve mě nevzbudili takový   zájem, jako jejich   předchůdce. Snímek mi   stačí vidět dvakrát,   víckrát o tom neuvažuji.
Chrustyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Po nepovedené ale komerčně   neskutečně úspěšné   "Šifře mistra   Leonarda" se Ron Howard   pouští do dalšího   filmového zpracování osudů   univerzitního profesora   Roberta Langdona. O něco   lépe nežli minule, přesto   filmu hodně chybí k tomu aby   se dal nazvat zábavnou   podívanou. Hlavní   příběhová linie se   tentokrát odehrává v   pouhých čtyřech večerních   hodinách, kdy se hlavní   hrdina snaží zabránit   katastrofě, která by měla   za následek smrt několika   tisíc lidí. Víceméně se   jedná o obyčejnou honičku,   kde hrdina s partou policistů   jezdí z bodu A do bodu B   (nebo spíše od mrtvoly k   mrtvole) a hledá další   stopy k rozluštění záhady.   I toto by stačilo k   napínavé thrillerové   "jízdě", avšak   tentokrát je vše po první   půlce zbytečně   jednotvárné a dá se řící   i předvídatelné. Postavy   někam jedou, přijedou   pozdě, vyluští nějaké   znaky a jedou na jiné místo   a tam znovu ... . Tohle trvá   hodinu a půl. Ve zbylé   půlhodině si tvůrci asi   řekli, že by to mohlo trochu   nudit a přichystali divákům   směšnou akční scénu a   trapnou pointu, která   vnimávému divákovi dojde   dříve než samotným   hrdinům. A to jsem se radši   ani nerýpal v tom, jak   hlavní hrdina dokáže   vyčíst všechny stopy z   cáru papíru nebo pomocí   různých soch. K hercům   není co dodat, protože ani   ti nepřekvapí a jedná se   jen o typické žánrové   figurky (chytrý hrdina,   sličná pomocnice,   nevěřící policista apod.).   Samotný Hanks mi do role   seděl ještě méně než v   "Šifře" a   popravdě bych si na jeho   místě představil někoho   jiného (horkým aspirantem je   jednoznačně Cage). I když   převažují zápory nedá se   říct, že by filmu chyběl   spád a napětí. Problém je   v tom, že vše velice rychle   vyprchá a když jsem   vycházel z kina dlouho jsem   přemýšlel jak film začal.   Co však exceluje je   jednoznačně dokonalá hudba   Hanse Zimmera, které však   mohlo být více.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.9.2013
Papež
Po smrti papeže hrozí   odpůrci církve zničením   Vatikánu antihmotou. Robert   Langdon má vyřešit ,kde je   látka ukryta. Další z   adaptací D.Browna.
RM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Trošku nechápu ty záporné   reakce. Film byl měl spád,   byl svižný a svému žánru   určitě ostudu nedělá.   Nevím, zda jsem zabedněný,   ale rozuzlení bylo pro   překvapivé a herecké   výkony mi přišly na   úrovni.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.8.2018
║Rozpočet   $150miliónov║Tržby USA   $133,375,846║Tržby   Celosvetovo $485,930,816▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $14,932,009 //počet   predaných kusov 687,241║   Tržby za predaj DVD v USA   $35,325,563 //počet   predaných kusov 1,823,474 ║   Neosvedčené tvorcovské   zoskupenie zlyhalo aj po   druhý krát... Howardová a   Hanksová cesta do zatratenia!   k tomu im rázne dopomohla aj   scenáristická dvojica   Goldman a Koepp, toto   nešťastné zoskupenie   spravilo z celkom dobrej   knižnej predlohy Anjeli a   démoni(80%, hlavne záver   knihy je silné vyvrcholenie)   do slova nevýrazní vícuc,   kde len veľmi málo momentiek   poteší a veľa vecí nechá   človeka chladným. Jednoducho   príbeh v podanej forme   nedokáže diváka vtiahnuť   do deja tak aby dostatočne   prežíval vypäté situácie.   Príbeh je spracovaní čo   najjednoduchšie oproti knihe   a aj tak nedokáže svojím   prelínaním ponúknuť   nejakí zaujímavý sled   udalostí, čo by mali   výpovednú hodnotu a rovnako   tak hĺbku. Napríklad také   porovnanie s úrovňou filmu   Honba za pokladom: Kniha   tajomstiev nebude ďaleko. Po   kedysi výbornom hercovi ako   bol Hanks už nie je ani   závan, to čo predvádza je   len nezáživná prechádzka   po pľaci, Ewan McGregor a   Ayelet Zurer majú len minimum   priestoru na to aby vôbec   niečo predviedli, Skarsgard   je ako veliteľ ostrahy   neviditeľní, najväčší   sympaťák sa stane na koniec   vo filme "zabiják"   Hassasín v podaní Nikolaja   Lie Kaasa, .... nuž keď to   zhrniem tak neprišiel žiadny   pokrok oproti priemernému Da   Vinciho Kódu. Tých vecí čo   potešia je strašne málo,   asi najviac tu zarezonuje   hudba od Hansa Zimmera, aj   keď nejakým tým hudobným   motívom z filmov ako Kingdom   of Heaven či TDK sa nevyhol.   Potešil aj výbuch antihmoty   čo bolo po technickej   stránke slušne zvládnuté a   to bolo v konečnom výsledku   asi najhodnejšie na celom   závere kde mal dej   FANTASTICKY vygradovať, z   gradácie samozrejme neostalo   nič ako po odpálenej   antihmote. /videl v kine: 45%/   __Poznámka: Pre tých čo   čítali knihu Anjeli a   démoni bude tento film asi   dosť veľkým sklamaným,   takže pripravte sa na to, aby   ujma nebola moc veľká.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2009
Udělal jsem fatální   chybu...četl jsem knížku   dřív než jsem koukal na   film. U Šifry to bylo naopak,   proto mě Šifra bavila.   Andělé jsou taky fajn,   herecky i režijně, ale na   knížku to prostě nemá. A   hlavně je ve filmu mraky   věcí jinak než v tý   knížce. Šifra byla   zfilmovaná aspoň o dost   věrněji původní předloze.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2010
Andělé a démoni
Vcelku dobrý dobrodružný   thriller, který nabídne   velmi zajímavé náboženské   téma. Kde to ovšem vázne je   zpracování. Zdá se mi, že   děj zůstal nedotažený a   místy docela splýval do   sebe. Taky napětí tady mohlo   být o něco více. Celý film   trochu zachránil až závěr   filmu, který má grády a je   z mého pohledu velice   překvapivý.
lucymat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.7.2009
lepší nebo horší než   Šifra? Mohu říci, že   lepší, ale jenom o chlup.   Hanks se tu coby profesor   Langdon už tolik nediví,   dokonce přidá i nějaký ten   sarkasmus na triko církve,   ale celý film to   nezachrání... Brownovy knihy   jsou jedinečné a už by se   konečně mohl najít   režisér, který by je   dokázal zfilmovat
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2013
Andělé a démoni
jsou akční pohádka pro   dospělé,ale překvapivě se   mi docela líbila.A to moc   Toma nemusím a zvlášť v   tomto nepříliš povedeném   dabingu.Mile jsem byl   překvapený koncem,který   jsem nečekal,což je u   těchto filmů   překvapivé.Jinak dobře   natočené,doporučuji ke   shlédnutí.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Dost jsem se těšil,   přiznám se, že Šifra se mi   líbila a podobné filmy mám   dost rád (Lovci pokladů   I-II), přiznávám, člověku   to nic nedá, ale mě baví to   napětí ten tíživý pocit   neustálého překvapení a   doufání že tahle odkrytá   „pravda“ se opravdu   stala…Ron Howard si   odskočil po Šifře spravit   chuť na dokonalé drama   Forst/Nixon, za které byl   odměněn nominací na   Oscara…Možná si uvědomil   že by mohl krapet zvolnit a   natočí další filmy Dana   Browna, bude to pro něj   pohoda, kafíčko a sušenka,   film vydělá peníze a on   bude mít zase na rok   volno…Jestli takhle   uvažoval tak se mu to opravdu   vyplatilo, Andělé a démoni   ve světě opravdu bodují, a   samotný film je lepší než   předchozí dobrodružství   Roberta Langdona…Knihu jsem   nečetl takže jsem nevěděl   o čem to přesně bude,   myslel jsem si, že se bude   odkrývat další historické   artefakty a že to bude na   stejné brdo jako Šifra…S   potěšením oznamuji že to   bylo o něčem jiném…Tom   Hanks je vynikající herec o   tom žádná, ale potřeboval   by zase roli při které   ukáže své herecké   schopnosti naplno, nějaké   oscarové drama přesně na   tělo, tyhle popcorňáky by   dokázal zahrát i The   Rock…Samozřejmě zahrál   krásně, a jeho výraz když   přemýšlí se mi z hlavy   dlouho nedostane, ale jak   říkám v jeho roli si   dokážu představit i   podprůměrného herce…K   podobným filmům se hodí   podmanivá hudba, strašně   filmu pomohla ta Zimmerova,   stejně jako v Šifře, ten   film to hrozně vyvyšuje…   Jinak by totiž ty dlouhé   záběry a dlouhé trvání   scén a čekání na něco   zajímavého utíkalo hrozně   pomalu, takhle jsem si to mohl   naplno užít a po skončení   jsem hned začal pátrat po   soundtracku…Andělé a   démoni nejsou bůhví jaký   hit ale dokážou potěšit a   to se cení, palec nahoru,   lepší než Šifra!!!
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Předem podotýkám, že jsem   knihu nečetl, ale v   porovnání s filmem   "Šifra mistra   Leonarda" je to přeci   jen malý pokrok. Děj i   mystika nezmizela. Atmosféra   filmu a jeho   "skrytý" význam je   hnacím pohonem celého   dění. Ale stále ještě   tomu něco chybí k   dokonalosti.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2010
Platí zhruba to, co jsem   napsal k Šifře, včetně   hodnocení. Oproti ní mi   Andělé připadají jen o   něco rychlejší,   akčnější. Jinak zase   slušná, nenáročná   zábava.
Vig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.8.2009
6 hvězdiček za zamotaný   příběh s nudným začátkem   a naprosto strhujícím   zbytkem.
Kdyby kolem   dokola neútočily samá data   a intelektuální machrovinky   hlavních postav, možná   bychom se my normální IQ   tykve nezamotali a porozuměli   tomu co říkjí. Možná že   až si to pustím (jestli   vůbec) podesáté, pochopím   víc souvislostí a dozvím se   zas něco nového.....teď už   vím, co je konkláve :)
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2012
Člověk musí chtě nechtě   srovnávat "Anděly"   se "Šifrou".Dle   mého soudu Šifra mistra   Leonarda mírně druhé dílko   s Tomem Hanksem alias Robertem   Langdonem v hlavní roli   poráží. Více se v ní   tlačí na pilu co se týče   historie. Také téma   Ježíše a tedy samých   základů Křesťanství je   třeskutější,než zápletka   s Ilumináty. I napínavost   "Andělů" je o   něco menší,protože otrlý   divák "rád"   obětuje první čtyři   oběti,hlavně když to   nakonec dobře   dopadne.Většina filmu se   více než podobá našim   branným hrám na   pionýrských táborech,kdy   jsme běhali sem a tam   sháněli indicie,které nás   dovedly k cíli. Stejně tak   hlavní hrdina (opět s   pomocí krásky) běhá po   městě a řeší   rébusy,nicméně jsem se   stále nemohl zbavit dojmu,že   vše stojí na vratkých   základech. Stačilo,aby v   průběhu staletí tohohle   anděla trochu pootočili,tu   vyměnili víko kanálu...a   Langdon bloudí po Římě   ještě dnes...
Ale to   už jsem velký hnidopich. Mě   tenhle film bavil a zejména   překvapivý konec, jako   diváka potěšil.
P.s. Můj oblíbený herec   Ewan McGregor to málem   dotáhl z feťáka přes   rytíře Jedi až na   papežský stolec,ale ty   plameny si snad ani   nezasloužil...
cerfik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Tak mám pocit, že Ronu   Howardovi z Dana Browna a jeho   Šifry mistra Leonarda a   Andělů a démonů asi trochu   hráblo nebo se chytil vlny   komerčního úspěchu   těchhle nesmyslů před   "osudným rokem   2012". Proč jsem zde   nedal podprůměrné   hodnocení, tak za to může   pan režisér poděkovat   naprosto skvělémů výkonu   Ewana McGregora, který film   vytáhnul nad propadliště   totálně bezduché   "Šifry". Napadá   mě jak lze o duchovnosti   natočit něco tak   bezduchého, kde se celý film   někdo honí za domnělýma   symbolama soch, které tam už   dávno nemuseli stát a které   stejně zmizí v propadlišti   dějin stejně jako jeden nám   zdající se tak velmi   důležitý lidský příběh.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.7.2015
Tragédi a lemplové
Instantní rychlokurz   symbologie aneb expertem   snadno a rychle, kdy sám   slovutný profesor Langdon je   v lekcích o hodinu napřed a   orientaci v prostoru, tak   může zvládat téměř   kdokoliv stačí jen sledovat   šipky a drobečky, které   cestou upustili Jeníček s   Mařenkou. Slibně se   rozvíjející začátek   zaplněný nepřeberným   množstvím makrozáběrů,   kdečeho a podbarvený   chytlavou hudbou Hanse   Zimmera, však hodně rychle   zabředává do řídké kaše   ukuchtěné z těch   nejlevnějších ingrediencí,   které byly dostupné na trhu.   Na začátku se sem tam   objevuje snaha vyprávět ale   v momentě, kdy se začne   utíkat jde vše do kopru.   Cesta z bodu A do bodu B zpět   do bodu A přes bod C ve   výsledku působí dost   kostrbatě. Navíc jsou   Andělé a démoni ochuzeni o   výpravnější lokace z   Šifry a Iena McKallena.   Takhle se tváří jako hybrid   mezi Sběrateli kostí a   Purpurovými řekami.   Předlohu jsem nikdy nečel   ale kam se bude děj ubírat   mi bylo jasné už v   okamžiku, kdy se na plátně   objevil hlavní padouch jehož   odtajnění na konci mělo   být vrcholem filmu.   Scénáristické berličky a   nelogičnosti tu tvoří   převážnou většinu děje a   zapříčiňují   infotainmentový efekt, díky   němuž se k Andělům   rozhodně v budoucnu rád   vrátím, i když je to   takové ošklivé   mňoukající koťátko. Dan   Brown asi vážně nemá rád   Vatikán a už vůbec ne   umění jako takové...
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2012
Prostě taková ta klasická   Langdonovská slátanina u   které se autoři nedokázali   zcela vymanit z mizerné   literární předlohy. Na   druhou stranu je to   profesionálně natočený   film a pokud dokážete u toho   vypnout mozek či naopak se   nechat zahrnout snůškou   poskládaných nesmyslů, tak   se můžete u toho i celkem   bavit. Jednou, po druhé je to   naprosto nekoukatelný.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Komu scénář připadal   zmatený a nesmyslný, ten by   si měl přečíst knihu, aby   pochopil skutečný význam   těchto dvou slov.   Scénáristé se museli   nadřít jako koně, aby   zplodili něco, co má hlavu a   patu, a to se jim naštěstí   podařilo. Tím, že je děj   situovaný do „věčného   města“ a film se tudíž   odehrává na jednom   konkrétním místě, se   podařilo dosáhnout   uvěřitelnosti a   komplexnosti, navíc to děj   dost zrychluje, a i když se   tu pravidelně vyskytují   místa, která zpomalují   tempo, film podle mě JE   dynamický a docela hektický.   Nejsilnějšími stránkami   jsou stoprocentně   vynikající hudba, která je   spolu s potemnělými lokacemi   a sem tam zajímavou hrou   světla a stínu tvůrcem   veškerého napětí, a   obecně velice dobré herecké   výkony. Ačkoli Tom Hanks   není doktor Jones, je   životný a to, co vymyslí,   je sice občas podivné, ale   díky němu uvěřitelné.   Ewan McGregor je z herců   zaručeně nejlepší a   nejzajímavější, Armin   Mueller – Stahl mi sice   přijde ve všech rolích   víceméně stejný, ale jeho   projev je naprosto   uvěřitelný a podmanivý, a   oba seveřané také bodují -   Nikolaj Lie Kaas jako padouch   a můj oblíbenec Stellan   Skarsgard jako věčný   tvrďák, ale především   (světe, div se) jako velký   klaďas :-)). Jo a Ayelet   Zurer herecky velmi dobrá, i   když jako žena to není   zrovna můj typ.
Andělé a démoni mají   spousty chyb. Potenciál   lokací a památek je   nevyužitý, všude se   zdržíme maximálně pár   minut a člověk často   nezachytí ani závan genia   loci. Trochu zamrzí, že   celé létání po památkách   je tu trochu navíc a to   důležité se odehrává   někde jinde, stejně jako   zamrzí řada úletů a   zmatku, které scénář   zdědil již po knize. Ale ta   hudba a herci dělají   skutečně hodně, stejně   jako režisér, který, ač   běžně netočí takové   thrillery a na jeho místě   bych si dokázal představit   někoho fundovanějšího,   maká, seč může, a je to   vidět. Snímek mi rychle   utekl, v závěru přihodil   pár vizionářských kydů, a   já jsem tudíž jako   konzumní divák naprosto   spokojený.
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2014
Angels & Demons aneb slabší Da Vinci
Celkom som sa tešil na volné   pokračovanie Šifry majstra   Leonarda.Bohužial tento diel   sa sústredí viac menej iba   na akčné časti a príbeh   alebo ak chcete tajomno sa   vytratilo.Túto menšiu chybu   mi ale vynahradil zaujímavý   záver a Ewan McGregor.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.5.2017
Další nahlédnutí do tajů   církve tentokrát přímo ve   Vatikánu.Toto volné   pokračování šifry není   tak dotažené a tajemné a   konec je totálně hloupý až   bych řekl že ten výbuch z   hora schodil celý film o pár   hvězd dolů.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Pro mne mnohem lepší film   než Šifra.Kvalitnější   zpracování,více   napětí,lepší zvraty.Velmi   mne zaujala třeba scéna   kouřícich kardinálů před   volbou nového papeže.Ukazuje   kardinály jako obyčejné   smrtelníky,polidšťuje   je.Tom Hanks v hlavní roli   opět bezchybný.Dobrý film.
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Zase dvojka od něčeho...   volné pokračování Šifry   je ve stejném duchu. Dá se   na to koukat v pohodě   domova...ale pamatovat si ho   dlouho nebudete...asi...
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.6.2013
Šifra mistra Leonarda mě   nebavila a to jsem se   pokoušela přečíst i knihu   (už ji asi nikdy nedočtu),   film mě nebavil úplně   stejně. A tohle je jako přes   kopírák: přehlídka   náboženského názvosloví,   církevních památek,   obřadů a objasňování   všech možných historických   souvislostí v nekonečných   konverzacich s otřesně   afektovaným dabingem Toma   Hankse.
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.5.2010
Knížka byla lepší
Nejsem žádnej ortodoxní   fanoušek, ale úplně   vyhodili scény v   laboratořích CERN a   zásadní postavu Kohlera.
Navíc mi tam ten Hanks   nějak nesed (a to nejen   kvůli tomu   sestřihu).Jedinej, kdo tam   byl dobrej, byl McGregor...
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.6.2009
Jedním slovem - bezvadný.   Film, který člověka vtáhne   do děje a v napětí ho   drží po celou dobu film. Na   začátku jsem sice moc   nechápala o co že tam jde,   ale to se postupem času   vyjasnilo. Film je opravdu pro   ty, kteří mají rádi   napětí a překvapivé konce.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Film , který nese vážné   náboženské poselství , ale   natočený je jako letní   blockbuster? No poněkud   zvláštní mix , který mi   ovšem příliš nezachutnal ,   místy i trochu nudil a já si   občas připadal jako na   houpačce , chvíli nahoře a   pak zase dole. Hodně   nevyrovnaný a na můj vkus   zdlouhavý pokus o letní   trhák , který zachraňuje   výborná hudba Hanse Zimmera   a herecká trojice Hanks -   Zurer - McGregor. Ale jako   celek určitě   stravitelnější , než   Šifra.
ihladik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2009
Ilumináti bojují s církví v Českých kinech
Dlouho očekávaný film   konečně vstoupil na plátna   Českých kin. I já jsem   premiéru očekával s   nadšením, zvláště proto,   že jsem četl knižní   předlohu Dana Browna. Jak se   filmařům podařilo naplnit   očekávání? Ne tak   zcela.

První   podmínkou, abyste si film   vychutnali, je NEčíst knihu.   Ačkoli jsem se totiž   domníval, že v první   čtvrthodině je ve výhodě   ten, kdo román četl, další   minuty mě přesvědčily o   opaku. Film se odehrává v tu   více, jinde méně svižném   tempu. Herečtí   představitelé jsou místy   nepřesvědčiví, jinde se   snaží více. Sem tam   hláškující Langdon v   podání tradičně dobrého   Toma Hankse ničemu nevadí a   je docela vtipný. S Vittorií   (Ayelet Zurer) se snaží   včas zachránit Vatikán   před obrovským výbuchem   antihmoty, ale (právě pokud   znáte knižní předlohu)   možná si budete říkat,   proč tam ta ženská vůbec   je. Ewan McGregor v roli   tajemníka zemřelého papeže   Carlo Ventresca je také   standardně dobrý, jeho   postava je uvěřitelná, ale   možná   nejpřesvědčivější je   Stellan Skarsgård jako šéf   Švýcarské gardy Richter.
Skvělá výprava, kdy   ačkoli víte, že se   netočilo v reáliích,   stejně vás atmosféra   kostelů a Vatikánu pohltí,   je jedním z velkých kladů   filmu. Mezi další efektní   záležitostí patří   určitě vznik antihmoty a   závěrečná scéna, kterou   nebudu prozrazovat. Vrcholem   je hudba Hanse Zimmera,   parafrázované melodie z   Šifry v novém kabátě mají   opravdu emoční náboj.
Sečteno, podtrženo...   Andělé a démoni jsou   akčním dobrodružstvím,   které pobaví, i když   možná méně než Šifra   mistra Leonarda. Nudit se   nebudete, ale také možná   budete těžko hledat slova,   kterými byste film   vyprávěli, aby zněl   záživně. Na stupnici od   jedné do deseti bych dal   filmu asi šest bodů. A to i   přesto, že chvílemi si   možná divák bude kousat   nehty a bude mít husí   kůži. Prostě – do stejné   řeky...
MaKy92z
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Vidieť, že ďalšie   pokračovanie na seba   nenechalo príliš dlho   čakať. Tentokrát oproti   jednotke vynaložili snahu, a   nakrútili akčný film. Tie   kaskadérske scény však   stoja za to.
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Film je film, kniha je kniha,
tím se řídím já. Je jen a   jen na tvůrcích filmu, jak s   předlohou naloží. Knihu   jsem nečetla. Spíše si   knihu přečtu až po   shlédnutí filmu a již si   mohu postavy živě vybavit.   Mně osobně se tento film   líbil více, než Šifra,   skvělá hudba Zimmera celý   film perfektně podbarvuje.   Tak, jak jsme si mohli   "prolétnout" Řím   a shlédnout tolik památek a   míst, pro normálního   smrtelníka jinak nemožné,   již to stálo za to. To jsou   jen druhořadé momenty,   které mi byly příjemné.   Děj mně vtáhl, napětím se   zde nešetří. Po 140   minutách jsem šla z kina   spokojená. Herecké výkony   Hankse, McGregora, Skarsgarda,   Stahla i paní Zurer skvělé.   Rozuzlení mne tedy zvlášť   dech nevyrazilo, něco   takového se dalo   předpokládat, protože   postava Richtra byla nápadně   strohá a svým způsobem   nesympatická. Já však   tohoto herce od "Prolomit   vlny" vidím na plátně   vždy moc ráda. Čtu děsivé   recenze, ale ani zčásti se s   nimi neztotožňuji. Film   opravdu stojí za shlédnutí.
Naki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Od filmu jsem očekával   strašně moc... , ale   bohužel film mě ničím   nezaujal, ani myšlenkou,   kterých se nacházelo mnoho.   V půlce filmu jsem myslel že   usnu. Určitě si to v   budoucnu pustím znovu.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2010
jedničku nebo-li šifra   mistra leonarda jsem celou   neviděla,a ale toto se mi   líbilo, skvělý výkon Toma   Hankse.. jinak nevim co dodat   dobrý film!!
Snape
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Knihu neznám, ale fim mě   dost nudil. Efektní byl, to   se musí nechat, konec byl   překvapivý, to se taky musí   nechat, ale jinak bylo asi tak   nejzajímavější na celém   spektáklu vidět, jak hodně   ztloustnul můj oblíbený   viking Skarskard :))
Brikca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Vadili mi ty povzbuzující   monology o církvi, ale jinak   ve mě film vyvolal   příjemný dojem. Ty záběry   z CERNU mě totálně   odrovnaly hned zkraje filmu.   Celé to bylo takové v pohybu   a akčnější, méně úvah a   vysvětlování než v   šifře. Tom Hanks mi tu sedl   do role lépe než v šifře a   navíc Ewan McGregor je tu   excelentní.
100000052556420
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2020
Thriller
Tom Hanks resi svou dalsi   zahadu se svou puvabnou   kolegyni.Zde jako zahadalog   Robert Langdon se snazi prijit   one zahade na kloub.Tento   "temny" thriller je   vcelku dobry,ale snad je az   moc dlouhy...Jinak je plny   akce,napeti a viry,ktera nas   provazi snad po cely tento   film.
Honey0105
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Mám velice ráda knihy od   Dana Browna. Jsou velice   čtivé a je tam všechno   detailně rozebráno, což mě   opravdu těší. Zfilmovat   tyto knihy byl podle mě   dobrý nápad.
Už   Šifra se mi poměrně   líbila, ale na tenhle snímek   to nemá!
Miluji Řím   a proto mě i kniha dost   zajujala, jelikož se děj   odehrává hlavně v tomto   kouzelném městě. Ve filmu   mě navíc fascinoval ten   fakt, že jsem mnohá místa,   kde se scény odehrávaly,   navštívila já sama. A   ještě se chystám nějaké   ty památky obejít, protože   mi je film trochu přiblížil   a trochu mě donutil si o   některých věcech přečíst   víc.

Upřímně řečeno, Toma   Hankse nemám moc ráda.   Navíc mi vůbec neseděl do   role knižního Langdona!   Nevím, představovala bych si   tam někoho jiného. Film jsem   ale oddělila od knihy a jako   filmová postava Langdona je   Hanks geniální! Docela jsem   si ho v téhle roli oblíbila.   Sice mě napoprvé zarazil   jeho český dabing (mluvil   stejně jako Snape z Pottera a   proto mi to přišlo trochu   divné), ale nakonec jsem si   také zvykla.

Filmu určitě nechybí   napětí ani pořádná   zápletka. Většinou mi   stačí takovéhle drama   vidět jednou. Tenhle film je   vyjímkou. Asi je to dáno i   tím, že se to odehrává v   tom mém milovaném Římě.   Navíc musím přiznat, že   vždy, když si snímek   pustím, tak jsem stále znovu   a znovu napjatá (i když vím   přesně co bude následovat)   a také mi je někdy do breku   (nedivte se! jsem opravdu   citlivka a když tam zemře   tolik nevinných lidí!).

Jediná scéna,   které mě vždycky trochu   dráždí, je ta s   vrtulníkem. Je to trochu   přehnané, že? Ale i tak už   jsem si zvykla a upřímně   přiznám, že tenhle film   mám opravdu ráda a myslím   si, že se to nezmění. Pro   mě mnohonásobně lepší   než Šifra.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2012
Po první hodině jsem to už   chtěla vzdát. Všude   přišli pozdě, všechno   stejné. Konec to ale všechno   trumfnul. Herecké výkony   jednoznačně skvělé, hudba   příjemná(možná mírně   tuctová, a
sismik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Docela povedený film, i když   Šifra se mi líbila víc.   Musím říct, že jsem se ani   chvilku nenudila, film mě   vtáhl do děje. Ale přesto   jsem něco postrádala. Sama   nevím, co to něco je, ale   rozhodně ne herecký výkon   Toma Hankse, který byl   dokonalý. Možná kdybych   četla knihu, to něco, by mi   přestalo ve filmu chybět.   Celkově je film ale velmi   kvalitní a rozhodně stojí   za to ho vidět.
Neben
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Zvědavost mi nedala a v   rámci Filmové noci jsem se   rozhodl věnovat dvě hodiny   druhému Langdonovu   příběhu. Knihu jsem ještě   nedočetl, ale to mi nijak   nevadilo. Svůj tip na   hlavního záporáka jsem už   měl (a správný), takže   vzhůru na věc.
Bohužel hned jedna z   úvodních scén (ta v CERNu)   do mě vsadila semínko   pochybností, že tenhle film   za něco bude stát. Hlášky   typu: "Sesynchronizujte   protonové aktivátory."   a "Protonové aktivátory   sesynchronizovány."   možná udělají radost   fandům seriálového Star   Treku, ale na mě ta minuta   těmto podobných pokynů   opravdu nezapůsobila,   naopak.
Celý snímek   je oproti Šifře méně   propracovaný, téměř bez   napětí a závěrečná   pointa naprosto otřesně   vygradovaná.
Na druhou   stranu existují daleko   horší filmy a pokud vás   Andělé a démoni vyloženě   neotráví, rozhodně vás   neurazí.
Lusa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Andělé a démoni byl   vyjímečný film od kterého   jsem se nemohla odtrhnout,   poslední hodinu bylo tedy ve   filmu opravdu terno a já jsem   byla napnutá jako struna jak   tohle dopadne. Sice se může   zdá, že oproti Šifře byl   film uspěchaný, ale zatímco   v Šifře honili policisté   je, tady všechny honil čas,   proto možná ta rychlost   :))
Některé scény   byli tedy dost brutální, ale   bylo to v mezích normy.
Snad jediné co bych mohla   Andělům vytknout byla hudba,   líbila se mi hudba v Šifře   (závěrečná scéna, kdy si   Langon vše uvědomí a běž   ze svého hotelu), která se   objevila i v Andělích, ale   tady si jí člověk nějak   nemohl vychutnat a když už   se zdálo, že přeci jenom si   vychutnám hudbu, vypnuli v   místnosti se starými knihami   proud a začala terno.
I tak to byl vyjímečný   film
viana
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.8.2009
Andělé a démoni
Užila jsem si krásně   nafilmovaného Říma a kulis   Svatopetrského chrámu,jinak   NUDA!!!Zachraňuje to hudba   H.Zimmera,ale ten už taky je   slyšet skoro v každým   filmu...
xxlch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2011
Nechápu nízké hodnocení   filmu.Je mi jasné že v   některých momentech film   nerespektuje fyzikální a   jiné přírodní zákony,že   má pozmněněných několik   (podle mého důležitých)   věcí,že....bla bla bla,ono   je toho pro znalé předlohy   více,nicméně je to velmi   dobré zpracování knižní   předlohy a má to vše co k   dobrému akčňáku patří.Je   tu dobrá dávka   napětí,solidní   zápletka,nádherné   dechberoucí záběry Říma a   Vatikánu,rychlý spád kde se   koukatel nenudí a naprosto   dokonalá hudba.Pište si co   je libo,já du znovu číst   knihu-no a pak se znovu kouknu   na filmík!Ovšem určitě né   s českým dabingem!!!Ten jim   kapánek ujel a Hanks má hlas   jako ťoplík.
anetaarudolf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2009
ne bez knihy
Kdybych předtím nepřečetla   knihu asi bych z tohoto filmu   neměla takový zážitel.   Takže doporučuju nejdříve   přečíst knihu!
luca-luciano
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Tento film překonal mé   očekávání. ŠIfře mistra   Leonarda jsem se dlouho   vyhýbal, ale nakonec mě   stejně dostihla a musím   říct, že to byla obrovská   chyba vyhýbat se tomu. A tak   jsem neočkákavě vyhlížel   Andělé a Démony. Výborné   postupné odkrývání cesty   bylo skvělé. Skvělý Tom   Hanks opět nezklamal a   předvedl výborný herecký   výkon. Dále se mi strašně   líbil Vatikánský archív,   to výborné zabezpečení   některým by se to molo zdát   už přehnané a stereotypní,   ale mě to přišlo dobré.   Film byl velmi kvalitní a v   pár scénách také vtpný a   nečekáný zvrat na konci   prostě geniální.
kara.lol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Srovnávat film s knihou   myslím moc smysl nemá, tak   to dělat ani nebudu. Oproti   Šifře byl poněkud   akčnější, což se mi   líbilo. Naprosto mě dostala   vynikající hudba Hanse   Zimmera, bez ní by bylo moje   hodnocení daleko nižší.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2009
Mě osobně se film líbil.   Knihu jsem nečetla, ale   myslím si, že srovnávat   jakýkoliv film s knihou nemá   cenu, málokterý film podle   knižní předlohy knize   odpovídá (což samozřejmě   ale je škoda). Já bych tomu   vytkla akorát jednu věc -   ale ta mohla být i v knize,   což nevím - ale zkrátka a   dobře nelíbila se mi   křečovitá snaha hledat   symboly úplně všude a ve   všem, ačkoliv by člověk   logicky řekl, že to musela   být náhoda (andělé   ukazují dolů, půjdeme   dolů, přestože nic logicky   nepoukazovalo na to, že by   tam měli být schválně   takto zavedeni a že by to   měla být záměrná   stopa..). Jinak to byla docela   napínavá podívaná, a   rozhodně si nemyslím že by   to byla nuda.
Lordbob
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Než jsem viděl film měl   jsem možnost si přečíst   knihu takže jsem věděl do   čeho jdu i když jsem se bál   že to dopadne jako Šifra.Ale   nezklamali mě film je paráda   a měl upřímě radost že to   nezkonily.
sirenita
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.6.2009
Jak knížka tak i film mě   zpočátku pěkně nudil, pak   se film trošku rozjel..   Závěrem, proti Šifře dost   slabé, vyzdvihnu jen hudbu =   víckrát si to nepustím.
kllatenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2009
Kdybych nečetla knihu,   možná by se mi ten film i   líbil. Ale v porovnání s   knihou je to hodně slabý,   neúplný. Kdekdo by si řekl   že filmaři využijí šance   rozetřít škobrtnutí   církve, ale ne.
Co se   týče samotného filmu,   nejlepší je asi hudba. Ze   záporného vraha udělali   zneužitého chudáčka, což   je taky docela nepovedené.   Ale něco přeci jen   pochválit můžu -   úžasného Ewana McGregora v   roli camerlegna.
Celkový dojem byl spíše   zklamání.
golman69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Keďže ja na knižky nemam   čas a som odkázany na film   hodnotím ho kladne. Bavil ma,   určite si ho ešte raz   pozriem, je tam veľa   naučných termínov, ktoré   by inak ako cez tento film   ťažko ku mne prenikli.   Zaujala ma herečka Ayelet   Zurer, síce nemela veľa   priestoru, ale aj tak ... Tom   ako aj v minulom filme /   Šifra.../ bol dokonalý.
Komparsista11
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2009
Knížku jsem ke své ostudě   nečetl, takže porovnávat   narozdíl od ostatních   nebudu, ale jsem spokojenej.   Film má dobrou stavbu,   postavu hlavního záporáka   jsem neodhalil a jeho   zjištění bylo velké   překvápko. Pro ty, co film   neznají, nebudu prozrazovat.   Líbilo se mi dynamický   snímání scén, pěkná   hudba. Kamarádka to četla a   říkala, že v knížce je   prý až zbytečně nahozená   i love story mezi Langdonem a   Vittorií. Je dobře, že   nějaké cukrbliky si filmaři   odpustili. Hanks není sice   můj favorit, ale tady hrál   fakt dobře.
spadl_z_oblaku
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Zklamání
Po dlouhé době jsem   odcházel z kina otrávený a   bolelo mne za krkem z   neustálého kroucení hlavou   nad tím co filmaři dokázali   udělat s předlohou. Ti co   mají tu výhodu a nečetli   knihu možná viděli   dobrodružný mysteriozní   thriller, ale Ti co neodolali   a knihu si přečetli si ji   asi půjdou přečíst ještě   jednou jestli je náhodou oči   neklamaly. Všechno bych   shrnul asi tak do tří bodů.  
Tak za prvé:
Film je natočen jako   dvojka šifry. Přitom   knižní předloha šifře   předcházela. Film se v   podstatě v několika místech   dost odchyluje od předlohy,   což také čtenářům   neunikne.

Za   druhé:
V knize došel   Langdon ke všemu pomalu   krůček po krůčku. Ve   filmu? No jak to říct.   Začátek jinak, v prostředku   jakbysmet a na konci. To nemá   smysl komentovat, protože   závěrečný part v knize je   mezi Langdonem a ........   Nebudu říkat těm co ještě   neviděli. A ve filmu bohužel   je konec jen o jedné   osobě.

A   konečně za třetí:
Těch odchylek je tam hned   několik a docela   podstatných. Ať už to je   archív, zápisky v deníku,   které mimochodem v knize ani   nejsou, velké finále a   spousta dalších drobností.   Proto všem co na film   chtějí jít a vychutnat si   ho lépe než já doporučuji   knihu za žádných okolností   NEČÍST!!!!!!!!!!!!!!!
Shugy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Cože???
No lidičky tohle není snad   ani možné... jestli jste   někdo četl knihu, tak budete   vyloženě naštvaní, děj v   dost důležitých věcech   úplně mimo, hlavně ten   konec. Dan Brown Asi při   psaní scénáře jaksi   chyběl. ten film nějak   prostě nemá ten náboj co by   měl mít. Od celkem zdařilé   adaptace Šifry k takovému   paskvilu no... Ale na druhou   stranu ten kdo nečetl možná   bude okouzlen Vatikánskou   mystikou... Ale proti knize je   tam fakt seků až až... Já   jsem totálně zklamaný.
pusinkadenniska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.7.2010
nic moc, ale docela to ušlo.   vidět se to dá, ale není to   žádná pecka. začátek dost   chaotickej, člověk neví o   co jde, ale pak se to trochu   rozjede
Manuela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Páni tenhle film je fakt   naprostá bomba! Vůbec jsem   nečekala, že by mě to   chytlo. Knížku jsem si   přečetla až potom, co jsem   film viděla. Asi mi to budete   mít za zlý, ale já viděla   napřed film a přijde mi   prostě skvělejší než   zbytečně tlustá knížka.   Je v ní hromada   nepodstatností a to filmaři   vypustili. Hanks je fakt   dobrej a to já ho nikdy   neměla ráda:-) Jak už tu   někdo psal, tak hudba je fakt   výborná. Šifra taky nebyla   špatná, ale tohle je   totální pecka. Navíc   krásný prostředí. Asi si   za maturitu dopřeju výlet do   Říma:-)
akina1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2009
lepší než Šifra
Mně se líbil více než   Šifra..u obou filmů jsem   nejprve přečetla knihu, ale   u tohoto filmu byla každá   změna oproti knize, na   rozdíl od Šifry, k   lepšímu...jenom mi ve filmu   malinko unikal výnam Vittorie   (v knize měla odůvodnitelnou   a důležitější roli), ale   celkově dobrý film, který   může tak trošku sloužit   jako upoutávka na ještě   dokonalejší město....
satannas
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Ano, jak se píše v   oficiálním textu   distributora, scénáristé   učinili několik zásadních   změn a tím celý film   zabili. Postava šéfa CERNU   hraje jednu z klíčových   rolí, vůbec nebyla   vystižena podstata celé   věci, vztahy mezi   jednotlivými aktéry, prostě   film je dokonale zmršenej.   Jsem přesvědčen, že kdo   četl knihu bude zklamaný a i   když je jasné, že obsah   celé knihy do dvouhodinového   snímku nacpat nelze, měla by   tam být alespoň zásadní   fakta a postavy, což se zde   hrubě nepovedlo.
riso.svec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2010
perfekny film ako aj   predchadzajuci prosterdie z   vatikanu a rimu velmi pekne   len troch nerealnich veci ako   viletet s helikopterov   nalozenou anti hmotou   vybuchnut a dostat sa na zem s   pomocou padaka a prezit ale   inac perfektne u mna to ma sto   percent
mironov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2009
až taká hovadina to   nebola,,treba sa zamerať na   to či ťa film upúta alebo   nie,,bol dobrý a Tom Hanks   potvrdil že hrá len v   dobrých filmoch
klistatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Bezva film s Tomem   Hanksem.Opět mu sedla role a   předvedl schopného   profesora...neshody mezi   náboženstvím a vědou v   tomto filmu jsou až   pozoruhodné.Jinak perfektní   film,bez chybičky.
Foxie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2009
Prilis povyku pro nic?
Myslim ze film byl zbytecne   medializovan. Divak pak jde   shlednout film od ktereho   prilis ocekava a pak je   zklaman. Film je jen mirne   nadprumerny. Je v nem spousta   informaci a porad se neco   popleteneho deje, takze clovek   musi zapnout mozkove bunky ale   jinak neni filmem prevratnym.   Stoji za to ho shlednout a   vytvorit si vlastni nazor
fifik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
SUPER
Zážitek z filmu mi umocnila   osobní návštěva Vatikánu   z předešlých let.Naprosto   mě to vtáhlo do   děje.Nestydím se   přiznat,že film jsem viděla   15x a zakoupila si i   knihu,která je stejně   fascinující jako film.Pro   mně je to jednoznačně   nejlepší film z lońského   roku.
Furat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2009
Kniha vs film
Pokud jste cetli knihu pred   shlednutim filmu, coz si   troufam odhadnout bude vetsina   z vas, tak to proste nebude   ono. Knizka je rozhodne lepsi,   ovsem film je natocen velmi   dobre, ma spad, zadna hlucha   mista a nebezi to zase tak   rychle jako Sifra, tam clovek   chvilemi nestihal sledovat co   se deje i kdyz cetl knizku a   znal pribeh.
Xico
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.5.2009
:-(
som sklamany. chybalo mi zopar   logickych okamihov.
obavam sa, ze treti diel   uz bude pripominat Indianu   :-))
dan111
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2010
překvapení
Po nepříliš silném   zážitku ze Šifry ML jsem   byl velmi mile překvapen.   Film má spád, je napínavý   až do konce a určitě i s   překvapujícím závěrem.   Pro mě byl i trochu   vzdělávací, kdy jsem   získal alespoň obecný   přehled o Vatikánu a volbě   papeže :-)
Mohu jen   doporučit, opravdu stojí za   shlédnutí!!!
MiaWallace
Hodnocení:
Přidáno: 19.8.2009
Film jako takový by se dal   jedním slovem popsat jako   dobrý, bohužel nic víc.
Všimla jsem si, že   poslední dobou američané   nezvládají udělat ke   kvalitnímu ději i kvalitní   konec. A to si myslím, je   torchu škoda u tohoto filmu.   Šifra byla skvělá až do   konce, ale v andělích se dal   konec a prakticky i děj dost   lehce předvídat.
Rushmore
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.3.2010
Rovnako nudné ako Da Vinciho   kód, ale ešte hlúpejšie a   ešte Hollywoodskejšie. Film   pre masy, ktoré nemajú   počas sledovania filmov   potrebu myslieť.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih58506minih5850622 výstřelů (2010) 
L'immortel n
minih19851minih19851Studujeme za školou (1939) 
Studujeme za školou n
minih47419minih47419Začalo to karafiátem (1981) [TV inscenace] 
Začalo to karafiátem n
minih6453minih6453Divotvorný hrnec (1968) 
Finian's Rainbow n
minih6902minih6902Můj brácha ze Senegalu (1953) 
Mon frangin de Sénégal n
minih105035minih105035Nevyřízený účet (2013) 
Homefront n
minih44407minih4440730 dní dlouhá noc (2007) 
30 Days of Night n
minih44087minih44087Protektor (2009) 
Protektor n
minih152504minih152504Experiment Belko (2016) 
The Belko Experiment n
minih18096minih18096Roztomilý člověk (1941) 
Roztomilý člověk n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Inferno (2016)

 Inferno (2016)
Inferno n
 
Žánr: mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké / Japonsko / Turecko / Maďarsko
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Šifra mistra Leonarda (2006)

 Šifra mistra Leonarda (2006)
Šifra mistra Leonarda n
The Da Vinci Code
Žánr: drama / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké / Malta / Francie / Velká Británie
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190549
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376576
Obsahů a biografií: 178277

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10