Duben
ohodnotit

Alenka v říši divů

Alice in Wonderland

Další název:
Alice im Wunderland
Rok:
2010
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
4.3.2010

Komentáře k filmu Alenka v říši divů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 64
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Slyšel jsem i dost   zklamaných ohlasů než jsem   tohle téměř animované   vizuální dílko Tima Burtona   viděl a světe div se líbilo   se mi to a moc. Skvělý   výkon Johnny Deppa jistě   nepřekvapí, ale zmutovaná   Helen Bonham Carter v roli   královny byla úžasná.   Pestrobarevná vizuální   pohádková orgie.
orlro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2010
Nádherný film. Připadá mi,   že se Burton tímhle snímkem   dostal na další level. Trio   JoHeChri jako vždy úžasné.   Co se týče Johnnyho, ten ze   sebe dostal vše, čím je   super. Mia Wasikowska jako   Alenka je k nakousnutí a   velice příjemně mě   překvapila i Anne Hathaway,   která mi vždy jindy   připadala tak nějak bez   šťávy.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2010
„Proč je havran jako psací   stůl?“ Tim Burton je stále   tím rozpustilým klukem i   když mu(nám též) čas   neúprosně odkrajuje. Tak   proč si nedopřát trochu   toho rozmaru, když to   štědří producenti i   digitální technologie   umožňují. Alenka v říši   divů je zábavná, hravá,   pestrobarevná,   potřeštěná, prostě ta   „nejúžasnoucnější.“   :))
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2011
Alenka.. na tu jsem se oprabdu   velmi těšila a v obsazení s   Johnny Deppem je to   nezapomenutelné, stejně jako   Helena Bonham-Carter! :)
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2011
Určitě slušné   nastartování stará legendy,   nádherné efekty, dech   beroucí Johnny Depp v roli   kloboučníka, hold je to pan   herec ;-)
petricka2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2010
...skvělý film. Říše   divů podle Tima Burtona byla   podle mého gusta. Miluju jeho   zpracování nadpřirozena,   skvělý Johny Depp...
Marign
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2010
Film pro děti i dospělé…a   to opravdu povedený film!!!   Mělo to vtip, děj, příběh   navazující na Disneyovskou   Alenku i akci. Opravdu s   radostí doporučuji všem se   na film podívat.
slajd
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2011
Burton + Depp= parádní   podívaná. Tento film to   pouze potvrzuje. Geniální   herecké obsazení s   vynikajícími hereckými   výkony v čele s již   zmiňovaným Deppem a v   poslední době čím dál   více populární Helen Bonham   Cartrovou. Téměř každému   byla role na míru a dokonale   do ní zapadl. Pro milovníky   burtonovského stylu naprosto   nedílná součást   kinematografie
rozoumek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2010
krasné a nadherné
opravdo je to překrasné   pořát na mislím opravdu je   to moc a moc krasné opravsu   je to nadherný film o   devadenactileté Alence a kodo   na tom film nebil měl bi na   něj rychle jít do kina   nebudete litovaf opravdu se   vám to zalíbí oprvdu je to   moc a moc překrasný film a   určitě na něj děte do kina   radím vám dobře
AineRevan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2010
Úžasné
Kdo by čekal typicky temnou   Burtonovskou atmosféru,   jistě se zklame. Já jsem   čekala pouze skvělé   herecké výkony, dobrý   příběh a nádherné   výtvarné a grafické   zpracování, nádhernou   Elfmanovu hudbu a toho jsem se   opět dočkala. Navíc mě   film opravdu jakoby přenesl   do jakého si kouzelného   světa a po jeho shlédnutí   se mi ani nechtělo odejít z   kina :)
Šolc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Muj názor
Užasná pohádka pro rodinu s   dětmi nebo pro pubertáky   která velice pobaví a není   masochistická doporučuju   všem
iDeniska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2011
Kdo nemá rád filmy Tima   Burtona nemá pro něj tenhle   film smysl. Kdo ho ale   zbožňuje tak jako já je to   neskutečná podívaná,   která má vtip, typický   Burtnovský styl a v   neposlední řadě Den   nádherňajs. :-)
AliceCullen.com
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2010
tak.Dnes jsem byla v kine na   Alence 3D a byla to vazne   perfektni podivana uz u   uvodnich titulku byla jasna   prace tima burtona pak dale   prefektni obsazeni hercu   klasicky Johny Depp Helen   Bonham Carter..perfektni   pojeti tohoto pribehu o   alence..Říše Divů byla   ůžasná jsem z toho vazne   unesena...tim burton nikdy   nezklame!!!!
ajenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2010
...
tak konečně sem včera   navštivila 3d alenku a sem   nadšená fakt oki   snímek,jako vždy perfektná   johnny depp nezklamal,myslím   si že se to dost povedlo...
Kristy15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Super film :) Zábyvný,   akční a přitom s určitou   nadsázkou dnešního světa.   Moc se mi líbil a to i   výkony herců :) A ktomu   ještě hvězdné obsazení :   Depp,Hathaway atd. Opravdu   skvělý, doporučuju :)
Relix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2010
Nemam co bych dodal moc pekne   udelana pohadka. Z meho   hlediska nemam co bych vytknul   cekal jsem mnohem min ale byl   jsem mile prekvapen.   Doporucuji minimalne   schlednout stoji to za to.
matius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2010
Alice in Wonderland
Vynikajicí pohádka, která   mě ani na vteřinu nenudila,   Burton to má promakané do   posledního detailu. K tomu   efektní 3D, skvělá hudba   Dannyho Elfmana, bláznivý   Kloboučník Johnnyho Deppa,   princeznička naruby Anne   Hathaway, protřelý kocour   Šklíba a hlasy Alana   Rickmana a Stephena Frye...   Tomu se nedá odolat :).
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2010
Alice in Wonderland
Vidět Alenku v říši divů   byla jednoznačná povinnost,   protože jsem velký   obdivovatel filmů Tima   Burtona. Kdo by lépe dokázal   přenést na plátno právě   klasickou Carrollovu pohádku   o Alence než-li Burton.
Příběh všichni dobře   známe, Burton tam přidal kus   sebe a i když to není ten   jeho typický rukopis jaký   známe, protože tady se   drží té dětské podoby a   tak je film určen spíše pro   mladší diváky, přesto to   na snímku nijak neubírá.   Všechno to hraje barvami, tak   jak by mělo, využití   technologie 3D je hojné a   jako by Alenka v říši divů   byla stvořená pro 21.   století co do technologie,   ostatně nemusíme chodit   daleko Karlík a továrna na   čokoládou byla také   ukázkou výborné práce.
Co se herectví týče,   tak jakmile točí Burton je   jisté, že se na scéně   objevuje mistr Depp, který v   roli Kloboučníka dokazuje,   že je skutečný mistr   řemesla a samozřejmostí je   i Helena Bonham Carter, která   v roli Srdcové královny   září zrovna tak. Alenka v   podání Mii Wasikovské,   která má nakročeno na   slušnou hereckou kariéru a   moc se na to těším.
Jak říkám jako   milovník Burtona a jeho   práce tady postrádám jeho   rukopis, který se nese v   duchu temnoty, ale přesto   tohle byl jednoznačně   filmový zážitek na který   se nedá jen tak zapomenout,   navíc má oblíbená Šklíba   byla úžasná...
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Depp a Burton opět válí
Tim Burton je jeden z   nejlepších režisérů   současnosti, to samé platí   i o Deppovi jako herci.   Žádné jejich společné   dílo mě ještě nezklamalo a   tak jsem se na tuhle adaptaci   hodně těšil. Film je   vizuálně úchvatný a efekty   jsou prostě precizní.   Předloha mě zrovna dvakrát   nezaujala, ale musím říct,   že je to skvěle natočené.   Kromě Deppa, který tu má   skvělou roli Kloboučníka   jsem se těšil hlavně na   Helenu Bonham Carter, která   je pro mě z celého filmu   nejlepší. U sledování jsem   se výborně bavil a vůbec   nejsem zklamaný. Pro   kinematografii je tento film   asi dost důležitý, aspoň,   co se týče triků.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2020
Opět skvělý Tim Burton   tentokrát si vzal na paškál   známou pohádku o Alence v   říši divů a obsadil Johnny   Deppa. Skvělé animace   trochou dětský závěr ale   to u pohádky nevadí.
Honey0105
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.10.2010
Moje první 3D představení u   nás v kině. Styl Tima   Burtona obdivuji a zde mne   zase nadchl Johnny Depp.   Líbí se mi ta jeho   bláznivá povaha. To, že se   Alenka dostane do Říše   divů jako velká holka se mi   také líbilo. Jinak příběh   o Alence tolik nemusím. V   tomhle filmu jsem ale byla   unešená už jen barvami. Je   to moc hezká podívaná na   Blue-ray.
pink.mouse
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2010
Dokonale "Burtonovské"
Naprosto perfektní   zpracování ve stylu Tima   Burtona, efekty precizní,   Johny Depp (jako vždy)   skvělý výkon. Nějak   nenacházím jedinou chybu :-)
korbelludek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Spojení Burton,Depp a   Bonham-Carter je vždy   zárukou kvality a tak je tomu   i u nového zpracování   Alenky. Sice trochu chyběl   pověstný Burtonovský   pochmurný nádech,ale co?je   to pohádka pro děti a   Kloboučník   Depp,pronásledovaný ulítlou   srdcovou královnou   Bonham-Carter,pod taktovkou   Tima jsou prostě k   nedostižení a závěrečný   souboj Alenky s drakem byl jen   třešničkou na dortu,a když   k tomu ještě přičtem 3D   efekty a Elfmanovu hudbu máme   naprosto dokonalé dílko :-D   Nezbývá než jen doporučit
ratchetka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Úžasně udělané. Sice jsem   od Burtona čekala spíše   temný film než vyloženě   pohádku, ale ráda se na   tento povedený filmík zase   někdy kouknu.
victorio
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Tim Burton si udělal legraci   z očekávání diváků.   Namísto, aby natočil   "burtonovsky" temnou   Alenku, plnou morbidních   vtípků, natočil film pro   děti. Ale ani zdaleka ne   špatný film pro děti-vtipy   jsou okouzlující (zvláště   ty, kde se Alenka   "nenuceně"   prochází se svou budoucí   tchýní po zahradě). Jinak   herecké výkony jsou   lahůdkové (zvláště Helen   Bonham Carterové jako   vzteklé královny) a i dabing   ve 3d verzi se povedl. Takže   jestli máte malé děti a   chcete s nimi na skutečně   kvalitní rodinný film,   Alenku nelze nedoporučit...
How_Up
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2010
Burton má hodně vysoko   nasazenou laťku, kterou má   problém i on sám někdy   překonat. Jak již bylo   řečeno, je to dějově   děsivě jednoduché a to mi   dost vadí. Výkony herců,   efekty, pozadí, barvy - vše   je dokonalé, akorát bych   přidala prostě pár minut a   větší napětí, i když to   má být určené pro mladší   populaci. Pokud jde o   věrnější kopii literární   předlohy, tak bych se nebála   ji trochu poupravit. Je to   krásné zpracování, ale   abych se na něho dívala   častěji, tomu prostě něco   chybí.
gilbert
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2011
Alice
Co dodat dvojice Burton Depp   je naprosto sehraná a   všechny jejich filmy o tom   jen svědčí . Skvělá   podívaná na herecký um   Johnnyho a režizerský Timův   .Paráda doporučuji.
chimera3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2014
chimera2
po vizuální a výpravné   stránce naprosto úchvatný   film, byl jsem naprosto u   vytržení,ovšem příběh mi   přišel lehonce   laciný...Burtonovi se však   klaním, dokázal nás opět   překvapit něčím novým,   neokoukaným a neomýlaným,   žádné velké love story   vás nečeká, avšak místo   toho si užijete revoluci v   Deppovskym podání, jsem rád   za obszení..kdo jiný by   dokázal lépe ztvárnit   klobouční než Johnny a kdo   jiný vás přinutí se   pousmát ale pozdě však   zhrozit nad fanatickým   chováním srdcové královny,   než Helena Bonham Carter?   jediný kdo mi příliš   nevyčníval nijak zase   příliš mne nezaujal byla   KUPODIVU Anne Hathaway, Jako   bílá královna dobrá volba   ale nevyčnívala tolik jako   kloboučník či   šklíba..jinak skvělá   práce 9/10
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2010
Alenka v říši divů
Brit Carroll, velký smoker   trávy, už před více než   sto lety napsal podivuhodný   příběh o Alici, pro nás o   Alence. A tento nespočetně   krát zfilmovaný počin si   vzal na paškál Tim Burton a   obsadil koho jiného než   Johnnyho Deppa. Navíc použil   3D technologii a vše dovedl   téměř k dokonalosti. Jen   škoda, že se zaměřil   hlavně na dětské publikum,   ale to mu nemůžeme mít za   zlé, vždyť už autor   námětu Carroll psal také   vše pro jednu malou   holčičku...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2017
Alenka v říši divů   tentokrát ve vizi Tima   Burtona a jako vždy velice   příznačně. Výtvarná   stránka někoho uhrane,   někoho překvapí, někoho   učaruje, někoho pohorší.   Inu film jak má být. Po   dějové stránce se však   nejedná o klasický   příběh, ale o jeho   pokračování. Alence je   devatenáct a má se vdávat.   No, ona nechce, ale víme jak   to v takové době chodilo.   Naštěstí se objeví starý   známý králík, Alenka ho   následuje a ocitne se opět   tam, kde už kdysi jednou   byla. CGI efekty daly možnost   vyniknout Burtonovým   představám a byť už po   tolika jeho snímcích nic   nového nepřináší, stále   má co nabídnout. Vizuálně   je snímek stále ohromující   jak v představách, tak i   jednoznačnosti. Právě s   onou fantasií se tu pohrálo   velice bravurně. Děj není   nijak složitý a je napsán   pro pochopení i mladších   diváků, i když pro ty   nejmenší snímek rozhodně   není. Mnohé postavy jsou pro   ně až moc strašidelné. A   tak tu máme pohádkový   fantasy film v neobvyklém   ražení, ale po filmové   stránce určitě excelentní.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.2.2013
Krásné pohádkové fantazy z   dílny T.Burtona a opět s   J.Deppem.Alenka vstoupí do   říše kde vládnou dvě   sestry jedna zlá a dobrá a   každý tvor doufá že Alenka   je zachrání od nadvlády   zla.Skvělé triky a efekty a   výborné herecké výkony.
Serpentina
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2010
Není lehké nové   zpracování Alenky v říši   divů hodnotit. Já jej   viděla v 3D a neměl chybu.   Efekty, role šité na tělo,   skvělá režie, .... Stojí   jej zhlédnout. Jen nemůžu   soudit a nevím, zda by se mi   líbil, kdyby nebyl v 3D   rozlišení.
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.11.2010
Po vizuální stránce nejde   nic vytknout. Pestrost   Alenčina světa je znatelná   v každé scéně. Jen mě   mrzí, že se tvůrci až tak   upnuli k příběhu a   opomněli na Říši divů   jako takovou. Myslím si, že   by film lépe vynikl, kdyby se   našlo více scén, které by   diváka o něco podrobněji   provedly všemi možnými i   nemožnými zákoutími tohoto   světa. Jinak je to velice   zdařilá fantasy pohádka.   Líbilo se mi, jak se tváře   některých postav podobaly   svým dabérům (v původním   znění). Rovněž chválím   některé nápady, které film   oživují a přitom jej nijak   nestahují k pokleslému   klišé. Avšak přesto musím   dodat, že bych více ocenil,   kdyby Tim Burton raději   zfilmoval American McGee's   Alice. Bylo by to pro mnohé   příjemné překvapení a   možná, že také oživení.
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2010
Burton team (Depp, Carter,   Elfman) opět válí...A   řekla bych že burtonovská   pochmurnost ve filmu byla   taky-např. Alenčin přechod   přes vodní příkop nebo   příprava elixíru...nemusí   tam stříkat potoky krve aby   to nebylo úplně "pro   děti". Podle mého   názoru je pro Burtonovy filmy   typická hlavně ujetost, což   mě vede k závěru, že bylo   jen otázkou času, kdy si   vezme Alenku do   parády...P.S.: viděla jsem   2D v originálním znění
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2019
Moc hezké! Tak nějak jsem si   to představovala jako malá,   když jsem o Alence četla.   Ruka Tima Burtona se tady   nezapře, ale mně se to   líbilo a ráda se zase někdy   podívám.
kakkena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.3.2010
Technika, animace, vtip a   herci (obzlášť hlavní   protagonistka)perfektní.   Velice mě překvapil český   dabing, hlasy našich   známých hereckých tváří   nejsou v dabingu obvyklé ale   k tomuto filmu se hodily   dokonale. Návštěvník filmu   nesmí očekávat typickou   černotu, temnotu, děs jako v   jiných snímcích od Bartona,   naopak se mu povedl velice   krásný fantazijní svět   blízký každému dítěti.   Barton se snažil, asi právě   pro děti-nevím, z Alenky   udělat dějový příběh,   což nebylo příliš moudré,   protože vznikl děj s   otřepaným klišé.
MichalVoska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Burtonoviny nemusím, ale Alenka se povedla
Přiznám se, že mě moc   nebere styl Tima Burtona,   bývá ponurý, zvláštní,   ale není to má krevní   skupina, proto jsem na Alenku   šel pouze díky Johny   Deppovi, který je famozní za   všech okolností a i zde to   prokázal. Celkově vzato je   film pěkný a povedený,   pravdou je, že to není   taková ta dětská Alenka,   ono vzít na to malé děti a   sledovat, jak probíhá   vodním příkopem plným   utnutých hlav, to je docela   drsné, ale celkově vzato   prima, dobře jsem se pobavil   a klidně bych i doporučil   dalším
aktenka66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2012
Podle ukázek jsem si myslela,   jaká to bude blbůstka, ale   jelikož mám moc ráda   Johnnyho Deppa, musela jsem to   vidět. :) Film se mi líbil.   Nezařadil se sice do mých   oblíbených filmů, ale   hodnotím 8 :)
gabikazavacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2011
už som ten film videla, ale   vo verzii na halmarku. jedna,   či druhá verzia bola pekná.   len tam na hallmarkku, bola   malé dievča. a tu vyrástla.   skôr by som to chápala ako   pokračovanie tej na   hallmarku.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.10.2012
Po vizuální stránce je ten   film naprosto dokonalý.Co se   týče hereckého obsazení   také nemám žádné   výhrady.Tady mně asi nejvíc   zaujala Anne Hathavay v roli   Bílé královny - měla   zajímavé pohyby :-).
Ale přece jenom jsem od   toho filmu čekal o hodně   víc.Alespoň podle toho, co   slibovala jeho mediální   kampaň.
Takže kapku   zklamání.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2011
Vizualna predohra,ale nie orgazmus
Skvely reziser,skveli   herci-obrovske ocakavanie.A   mozno prave preto som bol   trochu sklamany.Ocakaval som   vizualne galapredstavenie   bliziace sa k orgazmu,ale   dostal som len predohru,ktora   ma ako milovnika filmov   nemohla uspokojit.Co   nesklamalo boli herecke   vykony-famozni Johnny Depp a   Helena Bonham Carter tahali   film do vysin,ale viac ako   7/10 dat nemozem.Kazdopadne   film jednoznacne doporucujem.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2010
Alenka má pro mě jednu   zásadní chybu a tou je   příšerně jednoduchá   dějová linie. Chápu, že se   film snaží prezentovat jako   "pohádka" (ač   občas kapku drsnější), ale   takhle mi připadá, že Tim   nejel na plný plyn. Ani   výběr Alenky se mi moc   nezdá, Mia Wasikowska mě   prostě herecky   nepřesvědčila. Pochválit   naopak musím opětovnou   spolupráci Johnnyho Deppa s   Helenou Bonham Carter - těm   hraní spolu prostě   svědčí. Oba své   prapodivné hrdiny zobrazili   nezapomenutelným způsobem a   překvapilo mne, jak zdařile   se své role Bílé královny   ujala Anne Hathaway - každý   její pohyb a pohled dokazuje,   že nám ještě může   předvést širokou škálu   svých schopností. Celkový   dojem už jen podtrhává   kouzelná burtonovská krajina   se všemi možnými obyvateli   - trochu mi to asociovalo   Avatara. Takže sečteno a   podtrženo - hrdých 7 hvězd   a přidávám těšení se na   další dílo trojky   Burton-Depp-Carter.
Peykka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2010
Film se mi líbil, ale ničím   výjimečným mě   nepřekvapil. Triky byly   vynikající, Johnny Depp jako   "Mad Hatter" byl   úžasný. Trochu mně to   připomínalo "Karlíka a   továrnu na čokoládu".   Dvojice Burton - Depp je   nenahraditelná. Ale po   dějové stránce mi to trochu   pokulhávalo.
Steve997
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.8.2010
Příjemný film s   vynikající vizuální   stránkou. Moc chválím   postavu kloboučníka a tý   zlý královny, která mě   opravdu pobavila. Škoda jen   že jsem neměl možnost   vidět film ve 3D, to musí   být fantastický.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2019
Známá pohádka převedená   do filmu. Vypadá na pohled   velmi dobře, celá říše   divů vypadá opravdu   roztodivně. Torchu jsem se   ztrácela v těch velikostech,   jako kdy je někdo menší a   někdo větší a která   část těla je větší...   Taky bych to určitě   nepustila malému dítěti. Ne   dokud mu nebude alespoň   dvanáct, protože podle mě   to bylo místy děsivější   než lecjaký horor. Stejně   jako mi přišlo, že Bílá   královna Anne Hathaway je   děsivější než Helena B.   Carter s obří nabarvenou   hlavou. Jinak se mi líbila   hlavní hrdinka, i když její   zvláštní vztah s   kloboučníkem je na   pováženou.. Nejlepší byl   stejně šklíba (kocour).
sismik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Krásný film, ůžasně   zpracované, 3D efekty   výborné, jen zkrátka Alenka   je Alenka a na ději už tam   toho Tim Burton nemohl moc   vymyslet. Je to zkrátka   pohádka s celkem nudnou   zápletkou a to mi na filmu   docela vadilo. Ovšem k dobru   Tima Burtona ještě jednou   dodávám, že s tím opravdu   asi nemohl nic udělat. Jinak   zpracování je to krásné,   Johny Deep a Helena Bohnam   Carter vynikající.
lucy.v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2011
Tim Burton se zde určitě   nezapře, nicméně čekala   jsem od filmu trochu víc.   Nebylo to špatné, podívám   se ráda znovu, hodně věcí   tak bylo opravdu krásně   propracovaných po   Burtonovsku, ale stejně mi   tam něco trochu chybělo.   Hodnotím 70%
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2017
Tohle není můj šálek   kávy, nepřicházím na chuť   postavám, které mají divná   jména a divné podoby. Ale   bylo to výpravné, barevné,   chvílemi mi to připomínalo   Letopisy Narnie a anglické   reálie mohu kdykoli. Takže   jsem to dala, i když jsem   výjimečně nežehlila. A   Helena byla skvělá.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.9.2013
Vizuálně velmi   působivé,pěkné   triky,kamera,hezké   barvy,příšerky tohle vše   funguje na 100%.Film má   několik drobných vtípků a   veselých momentů,které   pobaví,ale bohužel chvilkama   film vázne,alespoň na mně   tak působil.Jinak příjemná   fantasy,rodinná pohádka jak   pro děti tak dospělé.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.8.2014
Přiznám se, že příběhy   podobného druhu jako Alenka v   říši divů nemám příliš   rád - lze v nich vymyslet   cokoliv, aniž by to mělo   logiku, a stává se z nich   přehlídka přebujelé   fantazie. Tím spíš vítám   snahu o aspoň trochu   uchopitelný příběh s   přesahem do skutečného   života, abych prostě jen   tupě nezíral. V Burtonově   Alence je to tak napůl.
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Opět nás Tim Burton polapil   svým fantasy příběhem,   který už je velmi známý a   v mnoha z nás byl velmi   očekávaný, ale zřejmě to   nevzneslo nic velkého. Ovšem   teenagerům se mohl film velmi   líbit. Atmosféra a sepsaný   scénář zkušenou Lindy   Woolverton na mládež   určitě nepůsobí chabým   dojmem. Je ale nutno říct,   že kritici si na Timu   Burtonovi zřejmě smlsnou,   poněvadž to pro ně může   být stále ta samá   písnička. Pokud to mám   hodnotit jako celek tak to   především považuji za   vizuální UM Tima Burtona. Na   vše se moc hezky kouká, ale   více vám to nenabídne.   Příběh je velmi stručný a   jednoduše provedený. Když   by jste si někdy v budoucnu   měli připomenout novodobou   Alenku v říši divů, tak si   spíše vzpomenete na pár   zábavných ŠOTŮ, ale v   paměti budete mít natočené   předešlé starší   příběhy. Beztak je Tim   Burton génius, protože   takhle s obrazem umí pracovat   málokdo.
puol
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2010
No i Burton musí občas   nakrútit niečo   komerčnejšie, aby si   producenti namastili kapsy a   na budúce mu zas nechali   volné ruky pri ďalšej   poctivo divnej Butronovštine.   Osvedčený tým síce   neskalmal, ale ani neoslnil.   Hudba Danny Elfmana je   parádna, Depp i Helen   Bonham-Carter slušní a   Burton šlape tak na pol   plynu.
Lordbob
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.8.2010
Na tenhle film jsem se hodně   těšil ale byl jsem hodně   zklamanej a ani jsem ho   nedokoukal.Efekty byly docela   vymakaný ale kolikrát to   není jenom o efektech.Nuda   skrátka nudil jsem se a   neviděl jsem žádnej důvot   to dokoukat.
Svarcneger
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.5.2018
Burtonova klasika... Zadne prekvapeni
Takova znouzectnost... Klasiky   pribeh a klasicky reziser,   kteremu proste chybel posledni   zarez psychodelickych pribehu.   Burton je skvely reziser, ale   z "osmdesatek".   Jinak Alenka... Rikam klasika   od autora, co ve velkem kouril   opium... Nastesti detem staci,   kdyz se to hejba a fure   dospelych taky. Me film nicim   neprekvapil, proste   propadak... Burton nejvice   vali tam, kde se nemusi drzet   predlohy a tady se ji drzel az   prilis!! Ovsem proti gustu...
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Nevím, proč, ale film mě   nezaujal. Tim Burton je   skvělý režisér, který   umí natočit trháky s   pořádnými efekty, tay jsou   také v pohodě, ale příběh   jako takový mě vůbec   nebavil. Musím říct, že   mě Tim zklamal.
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.7.2018
║Rozpočet   $200miliónov║Tržby USA   $334,191,110║Tržby   Celosvetovo $1,025,467,110▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $32,199,597 //počet   predaných kusov 1,019,036║   Tržby za predaj DVD v USA   $81,713,335 //počet   predaných kusov 4,188,934 ║   Mia Wasikowska je jediná   príjemná vec pre ktorú sa   to oplatí pozerať, tá ma v   sebe fakt nejaké to čaro,   nič ostatné ani len   neprekvapí ani neohúri,   minimum zábavnosti aspoň tej   vydarenej, Burton šokuje v   tomto prípade dosť urvanou   surovosťou(odťaté hlavy,   prsty,...), Anne Hathaway s   tým make-upom je až nechcene   na pohľad nechutná, film   ktorý dokazuje že staviť na   3D technológiu nie je všetko   a ani výhra. Aj keď film   komerčne smeruje k prekonaní   $1miliardy(nezaslúžene), čo   producentov poteší,   ďalších hrabošov veľkých   filmových štúdií nabudí   aby všetko hádzali do 3D,   čo bude mať na svedomí asi   rýchli úpadok na kvalite,   rýchlejší než by sa dalo   čakať, normálne sa bojím   čo po tomto povie Súboj   Titánov. Burtonové prvé   veľké priemerné fiasko!   /videl v kine 3D verziu: 55%/
Out-Of-Way
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.4.2010
Velké zklamání. Něco tak   nudného jsem už dlouho   neviděl. Od Tima Burtona bych   očekával něco mnohem   lepšího, ale protože   každý může udělat chybu,   tak budu sám sobě namlouvat,   že jsem to neviděl, a to jen   proto, aby i nadále zůstal   T.B. mým oblíbeným   režisérem. Nemá smysl se   rozepisovat, byla by to jen   ztráta času, stejně jako   tento film, hlavně, že je to   3D, což znamená že je to v   3deli.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Podle mě asi nejméně   povedený kousek od Tima   Burtona. Vizuální stránka   není vše a příběh se v   efektech zcela vytratil.   Zklamání.
viana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Alenka
Zklamání-tohle jsem teda od   Tima Burtona   nečekala!!Nuda,nic tajemného   ani krásně morbidního   nevymyslel,očekávání bylo   větší než si film   zaslouží...nejlepší byla   královna, kloboučník na   konci filmu(taneček)a jinak   hezky nadabováno-pochvala   našim hercům a tím to   hasne!!
Ell3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.4.2010
To že je od Tima   Burtona?Díky němu,jsem se na   ten film těšila.Ale po   první půl hodině,jsem byla   zklamaná,hodně.Nevím jestli   je to tím,že jsem na to   nekoukala v 3D,ale ten film mi   nic neříkal,a to mám dobrý   vkus.Johny Depp a Mia   Wasikowska to je těch 50%.
Pecik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.7.2012
Pro děti asi zajímavé a   okouzlující což je   samozřejmě cílová skupina.   Pro mě však naprosto pod   veškerá očekávání a to   se snažím je mít hodně   nízká. Zvláštní příběh   bez koření přehlednosti,   napětí, poutavosti - krom   kouzelného prostředí,okolí   a zajímavých postav, v   podstatě nebylo na co koukat.
Caiiiczech
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.8.2012
Co se týče literární   předlohy, jsem v tomto směru   nepoznamenán. Ale mám   takové tušení, že z   původního díla zbyla hodně   ohlodaná kostra. Vše stojí   na řemeslných schopnostech   grafiků, kteří se opravdu   vyřádili. Film je však   příliš podřízen vizuálu   a hlavně jeho 3D verzi -   nejnápadnější to je u pro   mne nepochopitelného   králíka, házejícího   hrnečky a jiné předměty   směrem ke kameře... Laciné,   ubohé... Celé je to takové   nemastné, neslané, jen   poněkud přecukrované...   Burton má cukrovku.
Hakamiah
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Film se mi ani trochu   nelíbil. Katastrofální   příběh, který nezachrání   ani vizuální zpracování,   které ve mě budilo dojem   naprosté samoúčelnosti.   Navíc první film, kde mi   Johnny Depp lezl krkem. Celý   film budí dojem, že si v   Disney řekli: "Máme   Burtona a Deppa, tak si z toho   sedněte na zadek".
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.10.2017
Alenka v říši divů je sám   o sobě slušně jetej   příběh. Johnny Depp nikdy   nehrál nikoho normálního,   takže je zde další variace   na kapitána Jacka Sparrowa.   Všechno je   animovaný...možná tam ani   nikdo z masa a krve nehraje.   Prostě další počítačová   hra na jedno kopyto. Nezaujalo   mě to. Chybí tomu opravdový   Tim Burton. I když šílené   je to dost. V podstatě jedna   jediná věc ve filmu nedává   smysl. Ohavné příšery,   příběh je stejný jako   vždy. Jakmile se cizí   element (zde Alenka), dostane   do nového světa, tak je   vyvolená rozhodnout bitvu.   Pokaždé to samé. Dokolečka   dokola.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih2515minih2515Absolvent (1967) 
The Graduate n
minih40765minih40765Dobrý ročník (2006) 
A Good Year n
minih48677minih48677Pád (2006) 
The Fall n
minih22322minih22322Velký bazar (1973) 
Le grand bazar n
minih47190minih47190Reeker: Na půl cesty (2005) 
Reeker n
minih78604minih78604Krysy (2001/1) 
Altered Species n
minih3055minih3055Andrej Rublev (1966) 
Andrej Rubljov n
minih108773minih108773Insidious 2 (2013) [2k digital] 
Insidious: Chapter 2 n
minih32884minih32884Solaris (2002) 
Solaris n
minih49005minih49005Hanebný pancharti (2009) 
Inglourious Basterds n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016)

 Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016)
Alenka v říši divů: Za zrcadlem n
Alice in Wonderland: Through the Looking Glass
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: James Bobin

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

61 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

71 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

6 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani